Pregled strank VPN 2019

[ware_item id=33][/ware_item]

Danes toliko svojega časa preživimo na internetu z večino naših najbolj vsakodnevnih akcij na spletu, moramo posebno pozornost posvetiti naši spletni varnosti in zaščiti zasebnosti. Večina uporabnikov interneta je sama po sebi negotova, saj za vdore podatkov uporabnikov ni potrebno zahtevno tehnično znanje. Pravzaprav nihče ni zaščiten pred krampami. To velja, še posebej, če uporabljate javna omrežja Wifi, ki niso niti približno tako varna, kot morda mislite.


Če želite ostati varni pri uporabi interneta, nakupovanju po spletu, dopisovanju, brskanju in tako naprej, uporabite virtualno zasebno omrežje. V tem članku bomo pregledali aplikacijo za odjemalce VPN iz Nektonyja in delili njegove prednosti in slabosti, njeno cenovno politiko in ponudbe, ki jih ponuja.

Kratek opis

VPN odjemalec je evropska storitev, ki ponuja več kot 90 strežnikov VPN na več kot 60 lokacijah po vsem svetu. Na trgu je od leta 2017 in si je pridobil zaupanje uporabnikov Maca. Aplikacija ima odlično infrastrukturo in dostojne cene. Zaradi svoje močne politike brez beleženja in velike baze strežnikov VPN z visoko hitrostjo povezave si VPN odjemalec zasluži vašo pozornost.

 • Število strežnikov VPN: 90+
 • Število lokacij strežnika: 60+
 • Distribucija: v App Store
 • Operacijski sistem: macOS
 • Ocena trgovine App: 4.3 / 5
 • Cena: 8,99 USD / mesec in 39,99 USD / leto

Vendar pa je med pregledi v zvezi s povezavo nekaj trditev. To bi lahko bilo zavajajoče, ker so trditve s Kitajske, kjer vlada VPN prepoveduje, in tam ni mogoče imeti stabilne povezave.

Uporabniški vmesnik

Če želite začeti s VPN odjemalcem, morate samo klikniti gumb Povezava in vnesti svoj e-poštni naslov. Aplikacija se privzeto poveže z optimalnim strežnikom VPN - o čemer bomo razmislili pozneje. Zemljevid ali seznam lokacij na desni lahko izberete drug strežnik VPN in se znova povežete z drugo regijo.

Preberite tudi: NordVPN Review

S pomikanjem miške lahko povečate ali pomanjšate zemljevid. To je lahko priročno, na primer, ko potrebujete IP naslov določene države v ZDA.

Našli boste nekaj kratkih informacij za vsak strežnik VPN. Lahko si ogledate nalaganje strežnika in ali strežnik podpira šifriranje P2P. Ko se povežete z vsakim strežnikom, bo nov navidezni naslov IP prikazan tudi v glavnem oknu.

Poleg kartice »Izberi strežnik« je v oknu še šest zavihkov.

 • Naročnine - v tem razdelku lahko izberete in kupite potrebno naročnino. Na voljo so tako običajni strežniki VPN kot osebni strežniki VPN.
 • Nastavitve - tukaj si lahko ogledate podatke o svojem računu, izberete vrsto protokola povezave VPN, omogočite samodejno povezavo ob zagonu in nastavite druge nastavitve.
 • Podpora - tukaj boste našli vodič o tem, kako začeti z aplikacijo, pa tudi pogosto zastavljena vprašanja, priporočila za učinkovito uporabo in druge koristne informacije. Če imate kakršno koli vprašanje, samo kliknite gumb Pišite nam in pišite neposredno ekipi za podporo. VPN odjemalec nudi celodnevno podporo sedem dni v tednu.
 • Optimalni VPN - skratka, strežnik Optimal VPN je najhitrejši strežnik, ki ga predlaga aplikacija. Določa ga algoritem za iskanje najbližje in najmanj zasedene lokacije strežnika VPN. Če IP naslov za vas ni pomemben, samo kliknite gumb strežnika Optimal VPN, da zagotovite hitro povezavo.
 • Streaming VPN - VPN odjemalec ponuja vgrajeno možnost strežniških strežnikov za tiste, ki radi poslušajo glasbo ali gledajo svoje najljubše TV-oddaje v realnem času kjer koli v realnem času. Kliknite gumb Streaming VPN, izberite strežnik za pretakanje in se povežite z njim.
 • Osebni VPN - ta možnost je na voljo tistim uporabnikom, ki so kupili osebni strežnik. Takšne strežnike uporabljajo tisti, ki potrebujejo višjo raven zaščite za svojo spletno aktivnost in večjo hitrost prometa. Osebni VPN ponuja namenski osebni IP naslov v izbrani državi s čisto zgodovino.

VPN odjemalec ima v orodni vrstici tudi hitro okno za dostop, kjer lahko hitro omogočite ali onemogočite povezavo VPN, si ogledate svoj resnični IP in virtualni IP ali hitro preklopite v okno in izberete nov strežnik VPN.

Cenitev

Radi bi povedali, da ima VPN odjemalec skoraj enako cenovno politiko, kot jo ima večina priljubljenih VPN storitev. Glede na to, da zagotavlja zanesljive storitve in hitro povezavo, menimo, da je cena pravična in vredna kakovosti.

Najboljši načrt, ki ga ponuja VPN odjemalec, je enoletna naročnina za 39,99 USD. Eno, kar bo popotnikom všeč, je načrt dopustov. VPN odjemalec ponuja naročnino za 7 dni, kar stane 3,99 USD. To je dobra možnost, ko potrebujete VPN samo za dostop do svojih najljubših domačih spletnih mest in pretakanja kanalov med potovanjem v tujino, saj so nekateri viri morda blokirani v določenih državah ali niso na voljo tujim uporabnikom..

In ja, VPN odjemalec zagotavlja brezplačno preskusno obdobje za 7 dni. Kreditna kartica ni potrebna, saj se distribuira v App Store. V preizkusni različici so na voljo vse možnosti, tako da jih lahko preizkusite pred nakupom.

VPN odjemalec ponuja tudi osebne VPN strežnike za tiste, ki cenijo visoko hitrost in jemljejo njihovo spletno varnost še resneje. Cena osebnih VPN strežnikov se začne pri 21,99 USD na mesec, odvisno od obsega prometa na mesec. Za tiste uporabnike, ki niso prepričani o svojih prometnih zahtevah, obstaja "Neomejen" načrt z neomejenim prometom v višini 28,99 USD na mesec.

Kot že omenjeno, je mogoče naročnika VPN kupiti samo iz App Store. Po eni strani je dobro, ker Apple zagotavlja varne transakcije. Po drugi strani pa ni na voljo nobenih drugih načinov plačila za tiste, ki bi želeli plačati na primer v kripto valuti.

Hitrost

Aplikacije smo testirali na hitrost strežnika in rezultati so bili odlični. Med brskanjem z odjemalcem VPN ni prišlo do prekinitev, celo medijske vsebine ni bilo mogoče pretakati brez težav.

Pregled strank VPN 2019

Pregled strank VPN 2019

Uživali boste v hitrosti, ki jo ponuja VPN odjemalec, saj vam omogoča, da tečete po vseh običajnih internetnih dejavnostih, vključno s pretakanjem medijev in uporabo hudournikov brez kakršnih koli težav..

Rabljeni protokoli

VPN odjemalec zagotavlja stabilno, hitro in varno povezavo z 256-bitnim šifriranjem ključev AES ter protokoli IKEv2, iPSec, OpenVPN, Wise TCP in Wise UDP. Ko se povežete s odjemalcem VPN, aplikacija ustvari varen tunel VPN, po katerem lahko poljubne podatke iz svoje naprave prenašate v internet.

VPN odjemalec šifrira vaše podatke, zaradi česar jih ni mogoče brati tretjim osebam. Šifriranje je vaše zaupanje, da nihče ne more pridobiti vaših občutljivih podatkov.

Omejevanje naprav

Dokler pri delu z računalnikom Mac ne potrebujete VPN-ja za zaščito varnosti, je VPN odjemalec dobra izbira. Storitev omogoča uporabo enega računa v do 5 računalnikih Mac. Vendar to ne pomeni, da lahko to storite hkrati. Če želite omogočiti povezavo VPN na drugi Maci, morate izklopiti povezavo VPN na eni od naprav. Upoštevati morate tudi, da je v skladu s splošnimi pogoji hkratna uporaba enega računa s strani dveh ali več posameznikov prepovedana.

Če VPN potrebujete ne samo v računalniku, ampak tudi na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku, odjemalec VPN ne bo ustrezal vašim zahtevam, saj še ne zagotavlja storitve v drugih napravah.

Politika zasebnosti in beleženja

Naročnik VPN navaja, da imajo strogo politiko beleženja in med uporabo programske opreme ne zbirajo nobenih uporabniških dejavnosti. Vendar pa so stvari bolj zapletene od tega. Na njihovi strani z načelom zasebnosti je omenjeno, da zbirajo nekatere osebne podatke registriranih uporabnikov, na primer veljaven e-poštni naslov in geslo za registracijo računa, da uporabnika prilagodijo za storitvene storitve in tehnično podporo.

Podpora vas lahko tudi zahteva, da navedete dodatne informacije, na primer vrsto povezave, IP naslov ali lokacijo, ki so potrebne za reševanje tehničnih težav. No, to je smiselno. Vseeno priporočamo, da natančno preberete njihovo politiko zasebnosti ali se obrnete neposredno na njih, da dobite jasnejšo sliko.

Igralni VPN

Odjemalca VPN lahko uporabite tudi za igranje iger. Za spletni način iger je kakovost in stalnost internetnih povezav kritičnega pomena. Ljubitelji iger uporabljajo VPN za dostop do iger z omejitvami geo, vzpostavite dobro povezavo z oddaljenimi strežniki ali se preprosto zaščitite pred internetnimi ponudniki in DDoS napadi.

V primerjavi z drugimi storitvami VPN ima VPN odjemalec veliko hitrost, je bolj varen in ne prikazuje oglaševanja. Torej, vedoč, da igralci iščejo najhitrejšo VPN povezavo, bo VPN odjemalec ustrezal vašim potrebam.

VPN za pretakanje

Pretočni kanali so še posebej priljubljeni v ZDA in obstaja nešteto televizijskih oddaj, serij in športnih kanalov. Vendar so večinoma na voljo samo za ogled v ZDA in so blokirane v večini tujih držav. To je težava ne samo za tujce, ki bi radi dostopali do pretočnih kanalov v ZDA, kot so Hulu, Netflix in podobno, temveč tudi za ameriške popotnike, ki gredo v tujino in ne morejo gledati svojih najljubših kanalov za pretakanje. Na srečo je s storitvijo VPN možen dostop do regionalnih vsebin tudi iz tujine.

Pregled strank VPN 2019

Poleg tega VPN odjemalec zagotavlja hitra VPN povezava hitrost in širok izbor strežnikov VPN v ZDA, kar je pomembno za gledanje pretočnih kanalov. Poleg tega ima VPN odjemalec vgrajeno funkcijo, ki prikazuje pretočne kanale, ki so na voljo za izbrani strežnik. To je še posebej priročno in hitro se lahko povežete na regionalne kanale pretoka samo z enim klikom.

Torrenting je možen

Z VPN CLient lahko prosto komunicirate s torrent strankami. VPN odjemalec ima učinkovito hitro dostavo in ohranjanje anonimnosti vseh uporabnikovih podatkov vse, kar potrebujete za skupno rabo datotek v internetu.

Podpora

Skupina za podporo VPN odjemalca se lahko obrne po e-pošti, nanje pa hitro odgovorite 24/7. Odziv zagotavljajo v dveh urah, vendar običajno traja 10-15 minut, da odgovor najdete z raztopino.

Za podporo nekaj splošnih vprašanj v zvezi s storitvijo smo se obrnili na podporo in odgovore dobili zelo hitro. Storitev je delovala dobro, zato nismo imeli nobenih tehničnih težav, da bi jih prijavili.

Poleg tega so na spletnem mestu aplikacije na voljo strani Pomoč, Pogosta vprašanja in Odpravljanje težav, kjer najdete vse potrebne informacije.

Prednosti

Največja zmaga za VPN odjemalca je, da aplikacija ne vodi dnevnikov. Aplikaciji lahko dodelite točke za podporo strežniških strežnikov in 7-dnevno brezplačno preskusno različico z neomejeno pasovno širino. VPN odjemalec omogoča uporabo enega računa s petimi sočasnimi povezavami. Še ena odlična možnost, ki je ne moremo ne poudariti, je možnost Optimal Server. Ko zaženete odjemalca VPN ali kliknete gumb Optimal Server, aplikacija samodejno najde strežnik VPN z najhitrejšo hitrostjo povezave, odvisno od vaše lokacije.

Prednosti & Slabosti

Prednosti: Slabosti:
 • Velika hitrost povezave
 • Pravilnik brez beleženja
 • Možnost Optimalni strežnik
 • Osebni strežniki
 • Pretočni strežniki
 • Možnosti več protokolov
 • Brezplačna preizkusna različica 7 dni
 • Poceni naročnine
 • Veliko strežniško omrežje
 • 24/7 Podpora
 • Torrenting je na voljo
 • Na voljo samo za macOS
 • Brez možnosti "Kill Switch"
 • Nakup je mogoč samo v trgovini Apple Store

Zaključek

Ker je bil odjemalec VPN ustvarjen posebej za macOS, je lahko odlična izbira za uporabnike Mac, ko gre za internetno varnost in spletno zasebnost.

Zaradi dobre podpore strankam in dodatnih koristi, kot so pretakanje VPN strežniki, osebni strežniki in stabilna povezava, smo aplikaciji dali oceno 4,5 / 5.

Ena pomanjkljivosti je, da se zdi, da se odjemalec VPN preveč osredotoča na uporabnike Maca na račun drugih naprav, ki jih pravzaprav redno uporabljamo za povezavo z internetom. Tako upamo, da bodo razvijalci v prihodnosti dodali podporo za iOS platformo, da bo aplikacija dosegla višjo oceno.

Vse povedano, če ne upoštevate številnih prednosti odjemalca VPN, zakaj ne preizkusite aplikacije? Še posebej, ker omogočajo brezplačno preizkušnjo 7 dni? Vsaj ničesar ne pogrešate.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments