Kajian VPN Ivacy oleh Pakar dan Editor VPN kami

[ware_item id=33][/ware_item]

Dengan cara yang sama, perisian Antivirus melindungi anda daripada malware berbahaya, Rangkaian Persendirian Maya, atau VPN, melindungi privasi dan keselamatan anda semasa berada di web.


VPN adalah, dalam istilah yang mudah, rangkaian persendirian diperluaskan merentasi rangkaian awam yang membenarkan pengguna pada rangkaian persendirian untuk melayari web dengan maklumat seperti log aktiviti dan alamat IP yang diubah atau tersembunyi daripada orang seperti penyedia perkhidmatan internet anda atau dalam senario terburuk kes penggodam.

Beribu pejabat di salah satu hab teknologi dunia, Singapura, Ivacy telah dalam perniagaan yang menawarkan perkhidmatan VPN sejak tahun 2007. Operasi di bawah syarikat PMG Private Limited, Ivacy kekal agak tidak diketahui, mungkin dengan tujuan.

Kajian ini akan mengambil pandangan yang mendalam pada beberapa ciri utama Ivacy, bagaimana anda boleh mendapatkan Ivacy dan berjalan pada peranti anda, perbandingan dengan penyedia VPN utama lain, ciri-ciri yang boleh disebutkan lagi serta sama ada atau tidak kita fikir Ivacy adalah bernilai pembelian dalam 'Bottom Line' kami.

Rancangan dan Harga

Salah satu perkara yang lebih baik mengenai Ivacy VPN adalah rangkaian pakej yang tersedia. Jika anda memilih untuk melabur ke Ivacy VPN dan berbuat demikian dengan bijak, anda boleh mendapatkan sejumlah simpanan yang besar. Berikut adalah tiga pakej semasa yang ditawarkan oleh Ivacy VPN.

harga ivacy

Inilah pecahan:

Pakej 1 - Rancangan Bulanan

  1. $ 9.95 / bulan dan oleh itu $ 119.4 / tahun
  2. Simpanan sebanyak 0%

Pakej 2 - 1 tahun (dengan satu tahun percuma) Rancangan

  1. $ 2.25 / bulan dan oleh itu $ 27 / tahun
  2. Simpanan sebanyak 77%

Pakej 3 - 1 Tahun

  1. $ 3.33 / bulan dan oleh itu $ 39.96 / tahun
  2. Penjimatan sebanyak 66%

Mengenai tabungan, adalah jelas untuk melihat bahawa Ivacy VPN menawarkan beberapa pakej VPN yang paling murah dan berpatutan di sana hari ini. Di samping itu, sama seperti penyedia VPN yang lain, Ivacy VPN menyediakan pelanggan ketiga-tiga pelan perkhidmatan yang sama, memberikan purata harga bulanan dan tahunan serta menjimatkan peluang yang lebih penting kepada kami.

Pengecualian untuk ini ialah ProtonVPN, di mana mereka menawarkan pelan kos rendah dan asas dengan ciri dan pelayan terhad dan kemudian pelan yang lebih mahal dengan pelbagai ciri dan pelayan yang lebih luas untuk dipilih.

cara bayaran

Sekiranya bilangan kaedah pembayaran yang ada digunakan untuk mengetahui sama ada pembekal VPN bernilai atau tidak, Ivacy VPN akan menjadi yang kedua! Pembekal VPN menawarkan senarai pilihan yang lengkap untuk pelanggan yang digunakan untuk membayar perkhidmatan mereka, termasuk PayPal, Visa dan MasterCard, BitPay, CoinPay dan banyak lagi.

kaedah pembayaran ivacy

Satu perkara adalah, kami secara perlahan menuju ke dunia tanpa tunai dan Ivacy VPN telah memastikan bahawa mereka berada di kereta muzik! Walau bagaimanapun, berhati-hati dengan pilihan Crypto dan PaymentWall mereka yang menggunakannya menjadikan anda tidak layak untuk mendapatkan dasar bayaran balik.

Privasi anda dengan VPN Ivacy

Sebab utama sesiapa yang memilih untuk memasang dan menggunakan rangkaian peribadi maya adalah untuk memastikan pengekalan privasi dan keselamatan mereka tanpa menjejaskan kualiti pengalaman melayari atau kelajuan pengalaman berkata.

Di permukaan, Ivacy VPN sepertinya telah dilindungi. Dengan lebih 450 pelayan hidup di lebih dari 100 negara yang berbeza hingga kini dan menukar pelayan tanpa had, selamat mengatakan Ivacy VPN akan sentiasa mempunyai pelayan tak tepu untuk anda.

Selain itu, salah satu ciri yang paling mengagumkan, yang tidak begitu mengagumkan jika orang lain hanya melakukan perkara yang sama, adalah ketat Ivacy VPN, dan kami bermaksud ketat POLISI NO-LOG. Trend pernyataan palsu mengenai 'dasar tidak log' telah meningkat dan menjadi lebih meluas.

Untuk memastikan kesucian tuntutan Ivacy VPN, kami menjelajah melalui dasar privasi mereka (untuk menjimatkan masa untuk berbuat demikian), dan mendapati kami kagum bahawa tuntutan mereka adalah sah! Bukan sahaja tuntutan yang sah, tetapi ia adalah salah satu dasar terbaik di luar sana. Ivacy tidak menyimpan apa-apa maklumat anda, hanya untuk menyimpan nama, alamat e-mel dan kaedah pembayaran anda.

Parameter yang berguna untuk menilai dari ketika membandingkan pembekal VPN ialah bilangan dan kepadatan pelayan yang disediakan. Ingat, semakin dekat pelayan adalah untuk anda, semakin baik ia akan berfungsi. Di permukaan, Ivacy menawarkan sekitar 450 pelayan di seluruh dunia - jumlah yang agak rendah apabila mengambil kira 3,400 yang ditawarkan oleh NordVPN dan 3,000 yang ditawarkan oleh TorGuard.

Walau bagaimanapun, pelayan Ivacy VPN tersebar di seluruh dunia. Dengan lebih daripada 100 lokasi pelayan di seluruh dunia, Ivacy mengalahkan pesaing seperti NordVPN dan Tunnel Bear dalam hal ini, yang masing-masing mempunyai 59 dan 22.

Memperkenalkan lebih jauh ke dalam lokasi Ivacy, perlu diingat bahawa Ivacy VPN telah memastikan liputan ke atas beberapa kawasan terpencil VPN di dunia. Ivacy VPN mempunyai enam pelayan yang terletak di Afrika, sebuah wilayah yang sering diabaikan oleh pesaingnya.

Tambahan pula, Ivacy menyediakan liputan pelayan di tempat yang juga beberapa undang-undang penapisan yang lebih menindas, seperti Turki, China, dan Rusia.

Kelajuan dan Prestasi

Sebelum menyelidiki keupayaan kelajuan dan prestasi Ivacy VPN, adalah berguna untuk diingat bahawa menggunakan VPN akan, kemungkinan besar, mempunyai kesan buruk terhadap kelajuan internet anda. Dengan menggunakan alat ujian kelajuan Ookla, kami mendapati kesan Ivacy VPN terhadap latensi dan kelajuan muat turun / muat naik.

Ciri dan prestasi Ivacy

Dalam ujian, kami mendapati bahawa Ivacy VPN meningkatkan latensi domestik sekitar 2,360%. Angka ini sangat luar biasa apabila anda mengambil kira pesaing seperti TorGuard mengurangkan latensi oleh kira-kira 6.7%.

Melangkah lebih jauh ke dalam kelajuan muat turun, Ivacy VPN tidak lebih baik. Ivacy mengurangkan kelajuan muat turun sebanyak 19.1%, menurut ujian Ookla. Ke kelajuan muat naik, ujian kami mendapati bahawa Ivacy VPN mengurangkan kelajuan ini sebanyak 32%.

Walaupun ini tidak menjadi skor yang lemah, jika dibandingkan dengan semua pesaing, kelajuan muat naik Ivacy juga boleh dinyatakan paling biasa. Malangnya, kami juga percaya bahawa isu kelajuan perbandingan Ivacy VPN dapat diselesaikan sebaik sahaja jumlah bilangan pelayan live meningkat.

Keserasian Peranti

Berita hebatnya ialah Ivacy VPN menawarkan perkhidmatan yang serasi dengan hampir semua platform OS popular. Pelbagai peranti ini disenaraikan di bawah.

Keserasian Peranti Ivacy

Selain itu, aplikasi pada semua platform di atas direka dengan kemas dengan sangat sedikit sehingga hampir tidak ada masalah yang mengganggu.

Ia juga berguna untuk mengetahui bahawa Ivacy VPN adalah serasi dengan pelbagai platform lain, termasuk Blackberry, Smart TV, Konsol dan Linux. Satu lagi berita baik mengenai Ivacy adalah keserasiannya dengan Kodi - perkhidmatan penstriman yang sentiasa berkembang, popular dan terbuka.

Ketersediaan peranti Ivacy

Akhirnya, mungkin sesuatu yang dilepaskan oleh Ivacy adalah sambungan Firefox atau Chrome mereka. Sambungan ini tidak berfungsi pada 100% sepanjang masa, tetapi kami percaya ia adalah sesuatu yang dilakukan oleh Ivacy. Walaupun demikian, kami memilih untuk mengabaikan perbezaan kecil di tengah-tengah semua platform lain Ivacy VPN tidak menyokong dan melakukannya dengan sangat baik!

Di luar VPN

Dengan pelbagai pembekal VPN yang berbeza untuk dipilih, ia mungkin berguna untuk pelanggan menilai perkhidmatan yang berbeza berdasarkan ciri-ciri tambahan yang mereka tawarkan. Salah satu perkara yang paling penting untuk diperhatikan mengenai perkhidmatan Ivacy ialah perkhidmatan Split Tunneling yang dipecahkan. Perkhidmatan ini adalah satu-of-a-kind dan pada mulanya dibangunkan dan dilancarkan oleh Ivacy.

Pendek kata, terowong Split membolehkan pengguna memilih bit data yang boleh dilog oleh ISP mereka dan bit-bit data mengenai aktiviti rangkaian mereka yang mahu dienkripsi dan tidak kelihatan.

Selalunya dalam kes lebih banyak perkhidmatan VPN mesra bajet, seperti Ivacy VPN, beberapa aspek pengalaman pelanggan mungkin kurang, seperti perkhidmatan pelanggan.

Walau bagaimanapun, terkejut dan walaupun kos yang sangat rendah, perkhidmatan pelanggan Ivacy VPN tidak memberikan apa-apa yang dikehendaki kerana mereka cepat bertindak balas, sangat membantu dan konsisten dalam berbuat demikian. Perkara yang sama tidak benar untuk VPN bajet lain yang sering mengorbankan kawasan seperti perkhidmatan pasca jualan mereka yang menyokong harga yang kompetitif.

Garisan bawah

Berkenaan dengan semua aspek yang berbeza yang telah kami jelaskan dan dikaji di seluruh artikel, kami merasakan bahawa Ivacy VPN adalah perkhidmatan VPN yang berpatutan yang telah berkembang dan akan terus berkembang dalam beberapa tahun akan datang.

Ia dapat dilihat dengan jelas dari jadual perbandingan di atas, yang secara relatifnya, Ivacy mempunyai bilangan pelayan yang agak terhad untuk pelanggannya untuk dipilih - mungkin ini mempunyai kaitan dengan harga yang sangat rendah!

Perisian ini dilengkapi dengan perkhidmatan pelanggan yang hebat, terutama untuk harga yang kami bayar, pilihan untuk Split Tunneling, suis bunuh untuk menjamin keselamatan dan antara muka mesra pengguna.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments