VPN-protokollien aloittelijan opas – kaikki mitä sinun tarvitsee tietää!

[ware_item id=33][/ware_item]

Maailman edistyessä myös verkon ja sen eri kanavien turvallisuustarve kasvaa. Tämä johtaa myös siihen, että ihmiset käyttävät sitä haluamallaan tavalla. Tämän ongelman ratkaisemiseksi luotiin VPN.


VPN tarjoaa yksityisyyden kaikille verkoille, olivatpa ne sitten julkisia tai yksityisiä. Suuryritykset käyttivät alun perin VPN: ää suojatakseen tietojaan, jota ei pitänyt näyttää suurelle yleisölle. Kun VPN: t saivat suosiota, suuri joukko ihmisiä kääntyi siihen henkilötietojen suojaamiseksi ja etsiä parasta käytettävää VPN: ää.

Ihmiset saivat enemmän tietoa VPN: n edut ja kuinka käyttäjän oma IP-osoite korvataan VPN: ää tarjoavan palvelimen IP-osoitteella. VPN muodostaa turvallisen käytävän, jonka kautta kaikki Internet-liikenne kulkee.

Paras käytettävä VPN on se, joka tarjoaa useita ominaisuuksia, joihin sisältyy korkeampi turvallisuus ja luottamuksellisten tietojen suojaus.

VPN-valinnat vahvoilla protokollilla

NordVPN

 • Ei kirjautumiskäytäntöä
 • Tupla-VPN (sen avulla voit piilottaa 2 suojatun palvelimen takana vain yhden sijaan)
 • CyberSec (haittaohjelmien estävä ratkaisu)
 • Automaattinen tappikytkin
 • SmartPlay (auttaa käyttäjiä pääsemään verkkosivustoille, jotka muuten eivät olisi käytettävissä Internet-sensuurin ja VPN-estämisen vuoksi)
 • Sotilaslaatuinen salaus

ExpressVPN

 • Nolla tietämätön DNS (se on heidän yksityinen salattu DNS)
 • Jaettu tunnelointi (sen avulla voit reitittää osan liikennettä VPN: n kautta, kun taas loput käyttävät Internetiä suoraan)
 • Tapa kytkin
 • Ei toimintalokeja
 • Luokan paras salaus
 • 30 päivän rahat takaisin takuu

IPVanish

 • Ei kirjautumiskäytäntöä
 • Anonyymi torrenting
 • Monialustainen suojaus
 • 256-bittinen AES-salaus

vieraile verkkosivustolla

Täydellinen opas VPN-protokolliin

Kun turvallinen kulku on luotu, tiedot suljetaan yhdestä protokollasta datassa toisen tyyppiseen protokollaan. Usein VPN käyttää PPTP-protokollaa IP-pakettien koteloimiseen Internetissä.

Erityyppisillä VPN-protokollilla on erilaiset ominaisuudet ja ne tarjoavat erilaisia ​​suojaustasoja. VPN-protokolliluettelo sisältää kaikki protokollat, joita käytetään laajalti ja jotka ovat käyttäjäystävällisiä. Jotkut näistä protokollista sisältävät PPTP, L2TP, IPsec, SSL, SSH, TLS ja OpenVPN.

Jokainen protokolla palvelee hiukan erilaista tarkoitusta käyttäjän tarpeiden mukaan. VPN-protokollan vertailu voidaan tehdä PPTP: n välillä & L2TP, PPTP & openvpn ja muiden protokollien välillä korostaakseen ominaisuuksia, jotka erottavat ne toisistaan.

Pikaopas käytettävissä oleville VPN-protokollille

Seuraavassa on tarjolla olevat erilaiset VPN-protokollat:

 • OpenVPN (suosituin VPN-protokolla)
 • L2TP / IPSec (yleisimmin käytetty vaihtoehto)
 • SSTP (vankka vaihtoehto Window-käyttäjille)
 • PPTP (vanhin ja laajalti käytetty VPN-protokolla)
 • IKEv2 (nopea ja turvallinen vaihtoehto, etenkin mobiililaitteille)

PPTP & L2TP

Kaksi tyyppiä VPN-protokollia, joita käytetään laajasti, ovat PPTP ja L2TP. PPTP antaa yrityksille mahdollisuuden laajentaa omaa verkkoaan turvallisten ja yksityisten tunnelien kautta.

Microsoft kehitti PPTP: n alun perin puhelinverkkoihin. Alemmasta salausstandardista johtuen PPTP on yksi nopeimmista ja yksinkertaisimmista VPN-protokollista. Suuret yritykset käyttävät laaja-alaista verkkoa yhtenä suurena alueverkkona.

Koska VPN-verkkoja käytetään nykyään yleisesti, yritysten ei tarvitse vuokrata omia linjojaan ja ne pystyvät kuluttamaan julkiset verkot turvallisesti kommunikoidakseen laajalla alueella.

PPTP: n lisäksi toinen yleisesti tunnettu protokolla on L2TP, joka tarkoittaa ”kerroksen 2 tunnelointiprotokollaa”, joka on PPTP: n jatke ja joka yhdistetään usein toiseen protokollaan tarjotakseen erittäin suojattu VPN-yhteys käyttäjilleen.

Se ei tarjoa turvallista tunnelia käyttäjilleen, kun se on yksin. Vain yhdistämällä kahden tunnelointiprotokollan ominaisuudet L2TP voi saavuttaa potentiaalinsa.

SSTP

SSTP on Secure Socket Tunneling Protocol. Se on myös suosittu VPN-protokolla.

SSTP: n huomattava etu on, että se on integroitu täysin kaikkiin Microsoftin käyttöjärjestelmiin Windows Vista Service Pack1: n jälkeen. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää sitä Winlogonin ja älykkään sirun kanssa.

Se on yhtä nopea kuin OpenVPN. Sen manuaalinen asennus on myös melko helppoa. SSTP on yleensä melko turvallinen.

Internet-protokollan suojaus

IPsec on protokolla, joka palvelee turvaamalla Internet-viestintä IP-verkon kautta. Viestintä varmistetaan istunnon varmennuksella ja datapaketti salataan yhteyden aikana.

IPsec: ssä on kaksi tilaa, joissa se toimii, yksi on kuljetusmuoto ja toinen on tunnelointitila. Nämä tilat suojaavat tiedonsiirron eri verkkojen välillä. Kuljetusmuoto pelaa osaansa salaamalla datapakettiin sisältyvän viestin, ja tunnelointitila salaa koko datapaketin.

Kuten L2TP, myös IPsec voidaan yhdistää muihin protokollaominaisuuksiin turvallisen yhteyden aikaansaamiseksi.

OpenVPN

Avaa VPN? Mitä se oikeastaan ​​on? No, se on ohjelmisto, jolla on avoin lähdekoodi, joka soveltaa VPN-menetelmiä suojatun yhteyden luomiseen. Avoin VPN antaa pääsyn vertaiskäyttäjilleen käyttämällä ennalta jaettua avainta.

OpenVPN: n avulla mikä tahansa IP-verkko voidaan tunneloida yhden UDP-portin kautta. OpenVPN: n saamisen etuihin kuuluu:

 • Yhteensopivuus kaikkien käyttöjärjestelmien kanssa
 • Suuremmalla nopeudella
 • Korkean turvallisuuden tarjoaminen
 • Hyvä yhteensopivuus palomuurin kanssa
 • Tuki täydellistä eteenpäin salaisuutta (tämä salausmenetelmä tekee dekoodaamisesta erittäin vaikeaa hakkereille)
 • Useita tunnelointivaihtoehtoja jne.

IKEv2

IKEv2 tarkoittaa Internet Key Exchange -versiota 2. Se on myös Microsoftin ja Ciscon kehittämä VPN-protokolla.

Yksinään se on vain tunnelointiprotokolla, joka tarjoaa turvallisen avaintenvaihdon. Siksi se muodostetaan usein pariksi IPSecin kanssa salausta ja todennusta varten.

Se ei ole niin suosittu kuin muut protokollat, mutta on hieno mobiiliyhteyksiin.

IPSec

IPSec on lyhyt muoto Internet Protocol Security -sovelluksesta. Sitä käytetään moniin tarkoituksiin, ja yksi niistä on VPN.

Se muodostetaan usein pariksi muiden VPN-protokollien kanssa salauksen tarjoamiseksi. Sitä voidaan käyttää myös itse. Sitä pidetään yleensä nopeampana kuin SSL.

SSL & TSL

Kun SSL & TSL yhdistetään, ne luovat niin vahvan VPN-yhteyden, jossa selaimesta tulee asiakas ja käyttäjillä ei ole pääsyä koko verkkoon. He voivat käyttää vain tiettyjä sovelluksia.

Verkkokauppasivustot ja sivustot, joissa tällaisia ​​palveluita tarjotaan käyttäjille, käyttävät pääasiassa SSL- ja TSL-protokollia. Nämä protokollat ​​ovat vaivattomampia ja erittäin käyttäjäystävällisiä. Selaimet kääntyvät SSL-yhteyteen ja käyttäjiltä vaaditaan vähimmäistoimenpiteitä.

Suojattu Shell-protokolla

SSH, joka tunnetaan myös nimellä suojattu pistorasiakuori, on protokolla, jolla on tapa päästä etätietokoneeseen tarjoamalla järjestelmänvalvojille turvallinen polku.

Vahvan todennuksen tarjoaa turvallinen kuori sekä suojattu salattu tietoliikenne, joka tapahtuu kahden tietokoneen välillä, jotka ovat yhteydessä Internetiin, joka on erittäin epävarma verkko.

SSH auttaa järjestelmänvalvojia hallitsemaan sovelluksia, auttaa heitä kirjautumaan sisään toisesta tietokoneesta verkon kautta ja siirtämään tiedostoja paikasta toiseen.

2 VPN-tyypit ja niiden suojaustasot

Jos etsit tapoja päästä kanaviin ja sovelluksiin estämättä estämistä, sinun kannattaa etsiä parhaita käytettäviä VPN-verkkoja. Paras VPN voi tarjota käyttäjälle turvallisen kulkun nopeasti ja jäljittämättä alkuperäistä IP-osoitettaan.

On olemassa useita paikkoja, joita voidaan tutkia etsiessään parhaat käytettävät VPN: t, Kuitenkin on olemassa kahden tyyppisiä VPN-verkkoja, jotka palvelevat käyttäjän käyttäjiä etsimään nopeaa ja turvallista tunnelia.

 • Etäkäyttö VPN

Tässä tapauksessa käyttäjä pääsee palveluihin etäyhteydellä yhdistämällä itsensä yksityiseen verkkoon. Verkon kautta muodostetaan yhteys verkon ja sen käyttäjien välille, ja tämä yhteys on erittäin turvattu.

Tämäntyyppinen VPN on käyttäjäystävällinen sekä kotona istuville että toimistossaan oleville käyttäjille. Toimistotilojen ulkopuolella oleva työntekijä pääsee helposti yksityiseen verkkoon VPN: n avulla.

Sekä kotona että ulkopuolella olevilla käyttäjillä on pääsy estettyihin verkkosivustoihin tämän VPN: n kautta. Internet-tietoturvalle herkempiä käyttäjät voivat käyttää tätä VPN-palvelua tapana suojata itseään ja tietonsa Internetissä.

 • Reititin VPN-reitittimeen

Tätä VPN-verkkoa käyttävät pääasiassa yritykset, joilla on toimistot eri paikoissa. Tämä VPN auttaa luomaan yhteyksiä kaikkien toimipaikkojen verkkojen välillä, jotka sijaitsevat eri paikoissa. Siitä tulee intranet-pohjainen VPN, kun kaikki saman yrityksen toimistot yhdistetään sivuston VPN: n avulla.

Lisäksi, kun yritykset muodostavat yhteyden muiden VPN: ää käyttävien yritysten verkkoon, sitä kutsutaan ekstranetin VPN: ksi. Yhteys, joka muodostuu näiden yritysten välillä, on erittäin turvattu ja suojattu.

Tässä yhteysmuodossa kaksi reititintä ovat pelissä; yksi näistä toimii asiakkaana, kun taas toinen toimii palvelimena.

Siinä kaikki koski VPN-protokollia. Nyt tiedät, miksi näitä protokollia käytetään ja mitä etsitään VPN: stä tarpeitasi varten. Jos jokin muu protokolla olemme unohtaneet, ota meihin yhteyttä alla olevissa kommenteissa.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments