Facebook nukahtaa kilpailijoitaan käyttämällä omaa VPN: ää

[ware_item id=33][/ware_item]

Facebook on 2000-luvun suosittu trendi, että joku, joka ei käytä sitä, katsotaan kulmilla kulmakarvoilla. Epäilemättä Facebookista on tullut "digitaalinen koti" suurimmalle osalle ihmisiä ympäri maailmaa. Vaikka väität tietäväsi kaiken, kuinka voit käyttää Facebookia, et ehkä tiedä kuinka Facebook käyttää ”älykästä tekniikkaansa” voittaakseen käyttäjiensä sydämet. käyttäjille. Tässä on joitain faktoja Facebookista, jotka saattavat olla mielenkiintoisia ja jopa järkyttäviä, jos ne ovat sinulle uusia.


Facebookin ajatteludynamiikka

Facebookilla oli yli 2,27 miljardia käyttäjää vuoden 2018 kolmannella vuosineljänneksellä, mutta se ei istu varmasti sohvalla ja seuraa sen työtä päivittäin. Sen sijaan se istuu ajattelutuolissa ja miettii, mikä on sen seuraava siirto kilpailla teknisten kilpailijoidensa kanssa. Paitsi, että se myös urheilee kilpailijoiden suorituskykyä.

Se on totta! Vaikka FB: llä on valtaa, vaikutusvaltaa, resursseja ja kaikkea mitä yrityksestä ikinä uneksitaan, se valvoo edelleen kilpailijoitaan ja heidän mahdollisia uhkia siitä, että yritys ottaa haltuunsa. Todennäköisesti siksi siitä kasvoi tekniikan jättiläinen, jonka tunnemme tänään.

Ruoka ajatukselle:

Vaikka ei ole mitään vikaa seurata kilpailijoidesi suorituksia teollisuudessa kilpaillakseen paremmin heidän kanssaan, on kuitenkin kysymys siitä, miten he tekevät sen.

Kuinka Facebook viehättää kilpailijoita

Äskettäin julkisessa asiakirjassa todettiin, että Facebook seuraa kilpailijoitaan hankkimalla tietoja omalla VPN: llä. Nyt VPN: ien ei yleensä ole tarkoitus säilyttää käyttäjien lokit ja tiedot. kuitenkin, Facebookin VPN pystyi hakemaan käyttäjiensä tietoja, antaa Facebookille kuvan siitä, kuinka sen kilpailijat suoriutuvat markkinoilla. Voila! Joten VPN on kaikki mitä siellä on keittänyt salaa!

Dokumentoitu todistus

Ison-Britannian lainvalvojat julkaisivat äskettäin välimuistin, ja osa näistä välimuistista oli dokumentteja Facebookin palvelimilta. Näissä tiedostoissa havaittiin, että tekniikkajättiläinen on seurannut kilpailijoitaan, joihin kuuluvat Snapchat ja WhatsApp. Kyllä, WhatsApp, jonka Facebook osti myöhemmin vuonna 2014, mutta tämän raportin tekohetkellä se oli silti kilpailija. Valvonnan ansiosta Facebook tiesi, kuinka tärkeää oli ostaa WhatsApp!

Joten sisäiset asiakirjat merkittiin ”erittäin luottamuksellisiksi”. Nämä asiakirjat sisälsivät esityksen dioja vuodelta 2013. Tiedot ovat vertailu Facebookin ja sen kilpailevien yritysten - WhatsApp ja Snapchat - "ulottuvuuteen".

Raportin tilastot

Diaesityksen mukaan Snapchatin iPhone-sovellus sijoittui 16. sijalle 13,2 prosentilla. Toisaalta Facebookin oma viestintäalusta Messenger oli 15. sijalla ja sen kattavuus oli 13,7 prosenttia.

Facebook snooping kilpailijoita käyttämällä VPN: ää

WhatsApp pystyi turvaamaan Yhdysvaltojen markkinat, koska niillä on huomattava Yhdysvaltojen kattavuus. Se todella sijoittui kolmanneksi, kun se tuli verkkoviestintäsovellukseen. Skype sijoittui ensimmäiseksi ja Facebook Messenger toiseksi toiseksi vuonna 2013 palautetussa esitysdiasiassa.

WhatsApp jätti myös Facebookin Messengerin sitoutumisen suhteen, koska WhatsApp oli kaksi kertaa korkeampi kuin Facebook lähettämien viestien kokonaismäärässä.

Facebookin Takeaway

Vaikka Facebook oli edellä tässä pelissä tämän erittäin luottamuksellisen asiakirjan mukaan, mutta ero oli silti hyvin pieni. Siksi ei ollut yllättävää, jos nämä kaksi sovellusta hallitsevat pian. Siksi Facebook on seurannut tiiviisti kahta sovellusta, koska ne olivat suuri uhka Facebookille, joka määrittelee tarkalleen miksi se osti WhatsAppin ja yritti ostaa Snapchatin kahdesti.

Kiistaa Facebookista

Nyt saatat ihmetellä, kuinka Facebook onnistui saamaan tämän erittäin luottamuksellisen ja arkaluonteisen tiedon. Kuten aiemmin sanottiin, se tapahtui oman VPN: n tai Virtual Private Network -verkon kautta, nimeltään Onavo (Katso, miksi VPN: ien ostaminen henkilökohtaiseen käyttöön on tullut niin yleistä nykyään?).

Kuitenkin Facebookin hankkiminen, Onavo, on alalla erittäin kiistanalainen, koska siihen on aina ollut yhteys yrityksen vakoiluohjelmat. Onavo on tunnettu pitävänsä käyttäjien lokit. Tästä syystä Facebook onnistui hankkimaan kilpailijoidensa tavoitetiedot.

Vaikka käyttäjien lokien pitäminen tai seuranta onkin yksityisesti laitonta ja mahdotonta saavuttaa siihen liittyvien oikeudellisten seurausten vuoksi, se on valitettavasti ollut erittäin yleistä isojen pelien tasolla, kuten NSA, henkilötietoja kartoittava valtion organisaatio..

Onavo kuitenkin poistettiin Applen sovelluksesta tänä vuonna. Tämä on Applen uusien kehittäjäohjeiden mukaista. Ohjeensa mukaan se kieltää kehittäjiä tai sovelluksia, jotka keräävät tietoja käyttäjiltään.

Myöhemmin Apple selitti, että Onavon poisto kaupasta ei johdu Facebookin ongelmasta, vaikka heidän kehittäjäohjeidensa muutos tapahtui sen jälkeen, kun ilmestyi kysymys Facebookista, joka käytti Onavoa kilpaillakseen kilpailijoitaan..

Vaikka Onavo ei ole enää Apple-kaupassa, ne, jotka ovat ladanneet sen ennen tällaista muutosta, voivat silti käyttää sitä ja käyttää sitä. Se on saatavana myös Google Play Kaupasta.

Facebookin tunnustus

Facebook ei myöntänyt käyttävänsä Onavoa urkittaessaan kilpailijoitaan. Se myönsi kuitenkin, että muut verkkosivut ja sovellukset ovat käyttäneet Onavon tietoja markkinoiden analysointiin ja tutkimukseen monien vuosien ajan.

Facebook lisäsi myös, että ne ovat Onavon käyttöehdoissa erittäin selkeät. Ne ilmoittavat selkeästi VPN: n lataaville ja käyttäjille millaisia ​​tietoja kerätään ja miten näitä tietoja käytetään.

Tämän avulla käyttäjät voivat valita, lataavatko sovelluksen vai eivät. He huomauttivat myös, että käyttäjillä on mahdollisuus muuttaa yksityisyysasetuksiaan ladatessaan VPN: ää. He voivat poistaa käytöstä minkä tahansa tyyppisen tiedonkeruun VPN-asetuksissaan.

Vaikka käyttäjillä on mahdollisuus muuttaa sovelluksensa asetuksia, käyttäjiltä tietoja keräävä VPN uhkaa online-yksityisyyttä.

VPN-verkot ottivat vakavan tiedon verkkoturvallisuudesta

Siksi useimmat kaupalliset VPN: t, etenkin markkinoiden suuret, kiinnittivät erityistä huomiota verkkoturvaan ja yksityisyyteen. Ensinnäkin heidän tuotteilleen se on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön. Kuitenkin, jos VPN pitää lokit, toiminnot, aikaleimat tai muut tärkeät käyttäjätiedot, tämä voi aiheuttaa paljon haittaa käyttäjille ja aiheuttaa myös vakavia oikeudellisia ongelmia pienelle yritykselle, ei ihme, kun se tapahtui niin suurelle yritykselle kuin Facebook.

Näitä lokkeja voidaan käyttää käyttäjän jäljittämiseen ja vahingoittamiseen, jos ne saavutetaan. Vaikka Facebookin väite liittyy markkinatutkimukseen ja että käyttäjät voivat halutessaan muuttaa keräilydatan asetusta, VPN: n ei pitäisi pitää käyttäjien lokitietoja.

On totta, että käyttäjillä on mahdollisuus ladata VPN-sovellus tai ei. Ja käyttäjille, jotka arvostavat erittäin paljon online-yksityisyyttään eivätkä haluaisi olla mukana markkinatutkimuksessa, he voivat etsiä markkinoilta muita luotettavia VPN-laitteita lisätäkseen laitteidensa suojaa.

Facebookin yrityskaupat perusteellisen seurannan jälkeen

Yrittäessäsi hallita markkinoita täysin, Facebook on etsinyt sovelluksia tai tekniikkaa. He ovat erittäin aggressiivisia ostaessaan yrityksiä. Tämä on totta, kun he ostivat Instagram.

Facebook tarjosi myös Snapchatin ostamisen vuonna 2013 3 miljardilla Yhdysvaltain dollarilla. Snapchatin toimitusjohtaja kuitenkin Evan Spiegel hylkää tarjouksen aina nopeasti.

Facebook yritti huijata yritystä vuosia. Kuitenkin epäonnistui ja vain päätti kopioida Instagram Story -ominaisuutta ja sisällyttää se Facebookiin.

Facebook yritti myös ostaa WhatsAppia huikealla määrällä 16 miljardia dollaria, missä se onnistui hankkimaan sovelluksen, jonka tiedetään seuraavan massiivisesti kaikkialla Yhdysvalloissa..

Sulje sana

Teknologia muuttuu edelleen ja kehittyy. Nämä nimet saattavat hallita markkinoita tänään, mutta kuka tietää lähitulevaisuudessa Facebook pystyy hallitsemaan kokonaan ja ostamaan kaikki kilpailijansa. Toisaalta yksi kilpailija voi esiintyä ja haastaa Facebookin vallan ja voi muuttaa vuoroveden. Emme ikinä tiedä. Kilpailijoiden selvittäminen on kuitenkin saattanut olla reilua kilpailua kilpailijoiden välisessä kylmässä sodassa, mutta se ei ole rehellistä käyttäjille, jotka haluavat yksityisyyttä tällä digitaaliaikakaudella. Varo online-valvontaa!

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments