Ero pilvipalvelun ja VPS: n välillä – mikä on parempi?

[ware_item id=33][/ware_item]

Web-hosting-toiminnasta on tulossa yleistä, mutta siihen liittyvien terminologioiden ymmärtämiseen puuttuu tietoisuus. Suurin osa ihmisistä ymmärtää usein eri termit väärin, koska he ovat synonyymi kokemattomille kuluttajille. Tämä johtaa huonoon päätöksentekoon, mikä voi vaikuttaa yrityksen tehokkuuteen ja voittoihin pitkällä tähtäimellä.


Virtuaalipalvelimet ovat helpottaneet yritysten elämää. Yhdistät pilvipalveluntarjoajaan, joka on yhteydessä suureen verkkoon. Virtuaalinen yksityinen palvelin (VPS) on oma palvelin, joka luo enemmän palvelimia, jotka on omistettu tietylle käyttöjärjestelmälle. Pilvipalvelu on myös VPS-hosting, mutta tietyllä tavalla tarkempi. Voit saada työskentelyyn tarvittavan tilan muodostamatta yhteyttä suoraan fyysiseen palvelimeen. Kuulostaa uskomattomalta, eikö niin? On kuitenkin tärkeää lukea pilvipalvelun ja VPS: n välisistä eroista, jotta ymmärrät, mikä sopii tarpeisiisi parhaiten.

Kuinka Cloud Hosting & VPS eroaa?

Tutkimme tarkemmin virtuaalipalvelimien eri näkökohtia kuluttajan näkökulmasta ymmärtääksemme paremmin valintaa, joka on tehtävä.

Lue myös: Paras VPN-palvelu pelin pingin vähentämiseen - Pelaajien VPNS

Rakenne

Suurin ero pilvipalvelun ja VPS: n välillä on niiden puitteiden perusperiaate. VPS-hosting sisältää yhden pääpalvelimen jakamisen useisiin erillisiin virtuaalipalvelimiin. Pilvipalvelu ei koske yhtä suurta palvelinta, vaan pilvipalveluntarjoaja vuokraa osan valtavista julkisista verkoista. Asiakkaiden kaataessa heille annetaan murto-osa näistä osista.

Fyysinen resurssi

VPS-isännöintipalveluntarjoajalla on hallussaan vain yksi fyysinen palvelin. He voivat antaa sinulle vain osia palvelimesta. Pilvipalvelujen tarjoajilla on pääsy kokonaisiin verkkoihin riippuen siitä, kuinka paljon he haluavat vuokrata. Kun asiakas pyytää lisätietoja, hän voi helposti laajentua mukautuakseen asiakkaaseen.

vps vs pilvipalvelu

skaalautuva

Kuten aiemmin mainittiin, VPS-hosting on rajoitettu yhteen tiettyyn palvelimeen. Palveluntarjoajallasi ei ole muuta tekemistä. Joten he eivät voi antaa sinulle enemmän, jos pyydät sitä. Pilvipalveluntarjoajat voivat saada sinut enemmän riippuen tarvitsemastasi. Lisäksi he toimittavat sen muutamassa minuutissa.

sopivuus

Koska VPS-hosting ei ole yhtä joustava ja muokattavissa kuin pilvipalvelu, sitä ei suositella isoille yrityksille. Kun kysyntä on valtava eikä sinulla ole varaa hidastaa mitenkään, VPS-hosting saattaa aiheuttaa riskin, jota et halua ottaa. Lisäksi VPS-hosting ei ole skaalautuva, joten se asettaa ehdottomasti tarpeettomia rajoituksia tärkeälle brändille.

Saatavuus

Yhden palvelimen luottaminen tarkoittaa, että olet kiinni siinä, vaikka siinä olisi teknisiä vaikeuksia. Sinun on vain odotettava sen palautumista. VPS-hosting on tästä syystä hankala. Pilvipalvelun tapauksessa ne reitittävät sinut toiseen virtuaalipalvelimeen varmistaakseen, että et kohtaa nopeusvasteita..

Nopeus

Kuten olet ehkä arvata, järjestelmän pitäminen alhaalla, kunnes pääpalvelimen ongelma on selvitetty, hidastaa sinua VPS-isännöinnissä. Jos sinulla ei ole varaa viiveisiin päivittäisessä liiketoiminnassa, älä kirjaudu VPS-isännöintiin. Cloud-hosting on tässä suhteessa paljon nopeampi.

Lue myös: Paras VPN pienille yrityksille ja uusille yrityksille

Resurssien jakaminen

Pilvipalveluissa saat juuri sen, minkä maksat. Olet täysin erillään muista käyttäjistä ja voit nauttia omista resursseistasi. Tämä ei pidä paikkaansa VPS-isännöinnissä, jossa tietysti jaat resursseja samalta pääpalvelimelta. Jaat saman prosessorin ja muistin kuin muut VPS-palveluntarjoajasi asiakkaat.

turvallisuus

Pilvipalveluiden tiedetään olevan paljon turvallisempia verrattuna VPS-isännöintiin. Jos tietoturva on kaupan rikkoja, tiedät varmasti, valitaanko pilvimahdollisuus vai VPS. VPS-isännöinnin tietoturvariskin syy on, että CPU on sama kaikille siitä haaroittaville virtuaalipalvelimille. Jos yksi muodostuu, se vaikuttaa kaikkiin.

Käyttöjärjestelmä

Yksi suurimmista eroista pilvipalvelun ja VPS: n välillä on käyttöjärjestelmän valinta. Cloud-isännöinnissä on laaja valikoima järjestelmiä, joista valita, joten sinun on valittava käyttöjärjestelmä. VPS-hosting ei valitettavasti tarjoa mitään tällaista.

maksu

Yksityinen pilvi on kallista, mutta julkinen pilvi on edullinen. VPS-hosting on paljon halvempaa kuin yksityinen pilvi. Kun maksu on suoritettu, yhteyden muodostaminen virtuaalipalvelimeen vie sekuntia. Sinulla on oma räätälöity siivu pilviverkostosta. Vietät jokaisen sentin hyvin pilvipalvelussa, mutta sitä ei voida sanoa VPS-isännöinnissä.

Pitäisikö minun ilmoittautua pilvimahdollisuuksiin tai VPS: ään Tämä on melko yleinen kysymys uusien käyttäjien keskuudessa. Vastaus on, että kumpikaan ei ole parempi. On tiettyjä näkökohtia, joissa yksi on parempi kuin toinen, mutta tämä ei koske suurta kuvaa.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments