Slik sjekker du din Torrent IP-adresse

[ware_item id=33][/ware_item]

Torrenter har ikke mistet populariteten selv etter å ha tatt en hit siden noen ledende nettsteder for torrenting ble lagt ned nylig. Sikkerhet kommer først, men dessverre er flere torrenting brukere som ikke er klar over hva de skal se etter. Din fremste bekymring bør være din IP-adresse.


Hvorfor er en IP-adresse viktig?

Akkurat som om du er bosatt i byen din med en adresse der du bor, har du en adresse som bruker på internett. Internett-leverandøren din (ISP) har koblet deg til Internett via en bestemt server. Adressen til den serveren blir din IP-adresse slik at du kan motta data fra andre kilder. IP-adressen din er også hvordan din online aktivitet spores av offentlige etater, markedsførere og sosiale medier-apper.

Les også: Beste Torrent-nettsteder i 2019

Hvordan finne din IP-adresse

IP-adressen din er synlig for andre, så du bør kunne se den også, ikke sant? Du trenger ikke egentlig noen spesiell programvare for dette formålet. Bare klikk på Egenskapene til internettforbindelsen. En dialogboks dukker opp som viser deg et sett med numre som IPv4. Dette er din IP-adresse.

Eller du kan også sjekke IP-adressen din via vårt IP-sporingsverktøy

Skjul din virkelige IP-adresse

Hvis du ikke ønsker at din online aktivitet skal granskes fra offentlige etater, annonsører og nettsteder / applikasjoner du besøker, trenger du et virtuelt privat nettverk (VPN). Dette lar deg være koblet til World Wide Web gjennom en valgt VPN-server som tilhører det selskapet. Dette betyr at alle som prøver å spore deg via din IP-adresse, bare vil kunne se IP-adressen til den aktuelle VPN-serveren. Din sanne beliggenhet blir skjult, og mange VPN-selskaper fører ikke engang brukerlogger.

En VPN-tjeneste kommer ikke bare godt med å skjule din faktiske beliggenhet, men beskytter deg også mot hackere. En VPN oppretter en tunnel som alle innkommende og utgående data passerer gjennom. På denne måten har hackere ikke tilgang til systemet ditt, selv om du bruker en offentlig Wi-Fi-forbindelse.

sjekk torrent vpn

Hva er din Torrent IP-adresse?

Torrenter er forskjellige fra direkte nedlastinger fordi du mottar filen i små biter fra flere kilder i stedet for en enkelt. Dette er tryggere, raskere og mer praktisk enn direkte nedlastinger ifølge de fleste brukere. Hvordan vil du motta dataene? Disse kildene krever selvfølgelig IP-adressen din, slik at de vet hvor de skal sende deg dataene. Dette er din torrent IP-adresse.

Selv om torrenting generelt ikke er ulovlig, er det mistenkelig. Det er millioner av ulovlige torrenter som krenker opphavsretten til eierne. Selv om opphavsrettslover er underlagt hvilket land du bor i og hvor lenge opphavsretten ble kjøpt for, må du være forsiktig. Millioner av brukere laster ubevisst ned ulovlige torrenter uten å bruke noen form for beskyttelse. Dette gjør dem til mål for rettshåndhevingsbyråer. Det er noen Internett-leverandører som ikke en gang tillater å torrentere på grunn av sin følsomme natur. IP-adressen til torrent er den beste måten å spore deg på, og det er slik du kan bli fanget med ulovlige torrenter.

Hva er en Torrent Proxy?

En fullmektig skiller seg fra en VPN i sin eksklusivitet. En torrent-proxy kan bare brukes til en torrent-klient. Hensikten ligner en VPN. Din virkelige IP-adresse er ikke synlig for dine jevnaldrende, snarere blir IP-adressen til torrent-proxy-serveren sett av dem. Din torrent IP-adresse for Android, Windows, iOS osv. Vil selvfølgelig være tilgjengelig for deg, så ikke bekymre deg. Seeding er viktig og sterkt oppmuntret i torrenting for å forhindre utvasking. Utluting forringer kvaliteten på torrenter siden det er mer nedlasting enn opplasting. Så det bringer alle ned. Mange brukere nøler med å frø etter å ha fullført en nedlasting av sikkerhetsgrunner.

Les mer om: Billig VPN for BitTorrenting

Du trenger ikke å bekymre deg for sikkerhet mens du torrent hvis du benytter en torrent-proxy. En pålitelig torrent-proxy vil ikke bremse torrentingen. Du kan søke etter torrenter og oppnå trygge nedlastinger for video, lyd, programvare, spill, applikasjoner osv.

Hvordan finne din Torrent IP-adresse

Først må du lete etter et godt gratis verktøy for dette formålet. Det er noen verktøy som er avhengig av torrentklienten eller operativsystemet. Dette betyr ikke at du ikke kan finne hvordan du kan sjekke torrent-IP-adressen din på Android, iOS eller Windows. Her er et par anbefalinger for forskjellige enheter.

 • Torguard
 • Sjekk ip-en min
 • Krypto IP
 • IP-magnet
 • IP-lekkasje

Denne typen programvare er basert på ideen om magnetkoblinger. Følg disse to enkle trinnene for å finne din torrent IP-adresse.

 1. Det er en hyperkobling for å lage en magnetkobling på den valgte programvaren, så åpne den i torrentklienten.
 2. Klikk på sporings-torrenten og gå til “Trackers”. Dette vil vise deg detaljene til trackerne dine og en IP-adresse i kolonnen “Status”.

Hvilke resultater kan du forvente?

La oss avklare noen få ting først. Du kan koble hele Internett til en VPN for å skjule din virkelige IP-adresse. Du kan også bruke en proxy for torrentklientene dine. Dette er to forskjellige ting som ikke overlapper på noe tidspunkt, så husk det. Det er tre IP-adresser: ekte, nettleser og torrent.

Les også: BitTorrent vs uTorrent

 • Uten VPN eller torrent-proxy vil alle tre IP-adressene være de samme.
 • Når du bare bruker en VPN, blir din virkelige IP-adresse skjult, slik at den vil være annerledes enn de to andre.
 • Når du bare bruker en torrent-proxy, vil de virkelige IP-adressene dine og nettleseren være de samme, men torrent-IP-adressen din vil være annerledes.
 • Når du bruker både VPN og torrent-proxy, vil nettleseren din vise VPN-serverens IP-adresse, og torrentklienten din vil vise den for proxy-serveren. Dette betyr at alle tre IP-adressene vil være forskjellige.

Nå forstår du hvordan IP-adresser fungerer, så du må innse at bruk av VPN og torrent-proxy gir det høyeste sikkerhetsnivået.

Bildekreditter: Fossbytes.com

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments