Slik bruker du VPN med TOR for ubestemt online beskyttelse

[ware_item id=33][/ware_item]

Når du surfer uten sikkerhet som TOR eller Virtual Private Network, blir du utsatt for hackere og datasnoopere. Så bør du begynne å bruke dem hvis du vil forhindre at det skjer. 


Tenk på når du kobler deg til en restaurant i veikanten eller en internasjonal flyplass, og får alle disse advarslene om at forespørselen din som sendes over nettverket deres, kan være sårbar for veldig uvitende mennesker. Alle nettverk, men offentlige nettverk for å være presise, er sårbare for trafikkanalyse.

Disse sikkerhetsverktøyene er avgjørende for deg for å beskytte din personlige informasjon, for eksempel kredittkortinformasjon, brukernavn, passord, adresse, kontaktinformasjon samt annen personlig informasjon du oppgir online. Dette er mer utsatt for tyveri når du bruker offentlig Wi-Fi. 

For å beskytte deg mot all denne hacking og høynivåkontroller anbefales Virtual Private Network eller TOR. 

For de som ikke har noen anelse om hva Virtual Private Network og TOR er, la meg starte med å gi en kort gjennomgang av disse to tingene. 

VPN (Virtual Private Network) er en type nettverk som lar brukere surfe på nettet sikkert og anonymt.

TOR er hovedsakelig rettet mot å skjule brukerens identitet og deres online aktivitet fra overvåking ved å skille identifikasjon og ruting. Begge nettverkene har en felles funksjon som er personvern.

Bruke Tor og VPN - Detaljert analyse

Å bruke både Tor og en VPN kan være vanskelig, og til og med farlig hvis det gjøres feil. Å dirigere VPN-trafikk gjennom Tor eller omvendt har visse store fordeler så vel som ulemper, avhengig av trusselmodellen din. 

Begge disse tjenestene gir et personvernelement, men det de fleste ikke er klar over, er at når du kombinerer begge disse nettverkene, er resultatene utrolige. Denne forbindelsen kan gjøres i enten virtuelt privat nettverk gjennom TOR eller TOR gjennom virtuelt privat nettverk. Begge har fordeler og ulemper. Når du bruker Virtual Private Network via TOR, må du først koble til Tor og deretter til en Virtual Private Network-server.

Datamaskinen din vil;

 -> Krypter med VPN-> Tor -> VPN -> Internett.

En flott Virtual Private Network-server er ExpressVPN, etter å ha lansert løkstedet. Siden du kobler deg til TOR først, og den virtuelle private nettverksserveren har ingen anelse om din virkelige IP-adresse. Det lar deg velge serverplasseringer som er utmerket for geografisk forfalskning. Den dirigerer også internetttrafikk gjennom Tor selv av de programmene som vanligvis ikke støtter den. Dette er den eneste måten VPN-leverandøren kan få en forbindelse med deg. 

I “Tor via Virtual Private Network”, må du først koble til en Virtual Private Network-server og deretter til tor før du endelig bruker internett. I dette vil internettleverandøren din ikke ha noen anelse om at du bruker Tor, men den vet om Virtual Private Network-tilkoblingen. Den lar deg få tilgang til Tors skjulte tjenester. Den største ulempen med denne forbindelsen er imidlertid at den virkelige IP-en din er ute og åpen for Internett-leverandøren din.

Lese: Hvordan skjule IP-adresse

Man kan ha en bekymring for at det er behov for å kombinere begge disse nettverkene.

Dette er ikke for noen som bokstavelig talt ikke har noe å skjule som den gjennomsnittlige internettbrukeren. Å bruke enten virtuelt privat nettverk eller TOR alene, bør være tilstrekkelig for en slik bruker. 

Men igjen, i en verden der du ikke har noen anelse om hvem som kan få tilgang til dataene dine ved å hacke kontoene dine eller spore logghistorikken din, er det absolutt viktig å ta det store skrittet for å øke personvernet og sikkerheten ved å kombinere begge disse tjenestene. Det vil gjøre det nesten umulig for noen på nettet å identifisere deg eller skade deg.

Er Tor & VPN Combo Strong Enough?

-> Verken en VPN eller en TOR er fullstendig effektiv på egen hånd, og det reiser spørsmålet om å kjøre dem begge på samme tid eller ikke. Ved å gjøre det vil det gi brukeren et dobbelt lag med personverndekning.

Et spørsmål som ofte stilles er om denne kombinasjonen er sterk nok for ubestemt online beskyttelse? Vel, først og fremst, bør du bruke en VPN som bruker en form for kryptering som NordVPN når du surfer på internett uten TOR. På denne måten kan du beskytte din personlige informasjon. 

Begge gir åpenbart forskjellige effekter. Frittstående, de er sterke nok til å sikre deg, men kombinasjonen er der bare for å fylle hull og lapper igjen av en av dem. 

For å være mer realistisk, hvis du stoler på leverandøren av ditt virtuelle private nettverk, vil bruk av Tor gjennom virtuelt privat nettverk være en foretrukket måte å konfigurere for brukere av åpenbare grunner; det ene er at det gir bedre anonymitet.

VPN over Tor

VPN over Tor betyr at datamaskinen først er koblet til en VPN, og den krypterte tunnelen opprettes. Etter det går trafikken gjennom Tor-nettleseren. På denne måten ser ikke VPN brukerens IP-adresse, og den gir bedre personvern til brukeren.

Metoden “VPN over Tor” anses generelt som mer anonym. NordVPN oppfordrer faktisk brukerne sine til å bruke Tor med VPN-en for maksimal online personvern og sikkerhet. 

Tor over VPN / Onion over Tor

Koble først til en VPN og deretter Tor er kjent som “Tor over VPN” eller “løk over VPN”. Det gir deg ekstra beskyttelse som beskytter IP-adressen din for å bli sett av alle Tor-noder. “Tor over VPN” gir også tilgang til Tor-nettverket selv der det er blokkert, for eksempel visse land eller skolenettverk.

En annen fordel med "løk over VPN" er at VPN-tjenesteleverandøren din ikke kan se hva du gjør på nettet. Hvis det er en feil i tor-nettverket, vil VPN legge et ekstra lag mellom deg og den feilen.

Hvordan fungerer Tor uten VPN

Tor er designet for å gjøre brukeren anonym online, og det fungerer bra selv uten VPN. Uten en VPN krypterer den imidlertid ikke data. Det er også kjent som “The Onion Router”, som er en spesialisert nettleser som sender brukerens data gjennom flere anonyme servere som gjør det vanskeligere å identifisere hva brukeren gjør på nettet, men det gjør deg ikke helt anonym. 

Nedenfor er de 3 humlene som dataene dine reiser gjennom mens du bruker Tor:

 1. Oppføringsnode (den vet IP-adressen din)
 2. Midtknute (det forhindrer at exit-noden finner ut hvem du er)
 3. Gå ut av noden (den vet hvilket nettsted du kobler til, men vet ikke hvem du er)

Beste VPN-er for Tor

Når du velger et virtuelt privat nettverk, må du være veldig forsiktig. Her er de beste VPN-ene og funksjonene deres:

NordVPN

Det beste valget er NordVPN. Noen av de beste funksjonene som tiltrekker alle som ser etter personvern på nettet, er:

 • Høy fart.
 • Retningslinjer uten logg
 • Omgår enkelt begrensninger på store geo-blokkerte streaming-nettsteder
 • Høy sikkerhet og personvern.
 • 24/7 kundestøtte via live chat
 • Automatisk drepebryter
 • DNS-lekkasjebeskyttelse
 • Ubegrenset båndbredde
 • Krypterte proxy-utvidelser for nettlesere i Chrome og Firefox
 • Brukere kan bruke tjenesten på opptil 6 enheter samtidig

ExpressVPN

 • Brukervennlig
 • Rask og pålitelig
 • Har et .onion nettsted
 • Høy sikkerhet
 • Ingen identifiserende logger
 • Godtar bitcoin
 • Apper som er tilgjengelige for de fleste enhetene
 • 30-dagers pengene-tilbake-garanti

IPVanish

 • 10 samtidige tilkoblinger
 • Sikre
 • Rask hastighet
 • Ingen logger
 • 7-dagers pengene-tilbake-garanti
 • Ubrytelig kryptering

Kan jeg bruke en gratis VPN med Tor?

Ja, du kan bruke en gratis VPN med tor, men det vil føre til mer skade enn godt. Vær på vakt mot gratis VPN-er. De ser veldig fine og iøynefallende ut på nettet, men i virkeligheten forårsaker de ofte mye skade. 

Dessuten er det ingen garanti for at en gratis VPN faktisk vil holde sensitiv informasjon privat. Det er også dårlige loggføringsprinsipper i gratis VPN-er som tvinger brukere til å vente i køer for å koble til og pålegge brukere data eller båndbredde. Så det er ikke en god idé å bruke en gratis VPN med Tor.

Våre Topp VPN-valg og hvorfor

Nå er det en rekke leverandører av virtuelle private nettverk i markedet, men dessverre er det bare noen få som tilbyr gode tjenester, NordVPN er et av de beste alternativene. Det er et godt valg når du bruker ubeskyttede Wi-Fi-hotspots. Dette nettverket gir deg øyeblikkelig tilgang til en kryptert måte som vil beskytte deg mot datatyveri, brudd på personvern og cyberangrep over usikret Wi-Fi. 

Bortsett fra dette kan du også bruke VyprVPN som er en av de mest populære leverandørene av virtuelt privat nettverk med rask ytelse og kundestøtte. Det er populært fordi det tar brukernes personvern og online beskyttelse veldig alvorlig. 

Det gir viktige sikkerhetsfunksjoner til alle typer operativsystemer som Windows, Mac og Android. Andre er PrivateInternetAccess og SurfShark VPN som også er veldig effektive når det gjelder å kryptere din personlige informasjon.

Bildekreditt: NordVPN

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments