Oppbevarer VPN-leverandører brukerdata? – En fersk undersøkelse

[ware_item id=33][/ware_item]

De fleste VPN-tjenesteleverandører tar online sikkerhet og personvern veldig alvorlig. Det er et must siden tjenesten deres i seg selv er fokusert på å tilby online sikkerhet i det minste. Det er grunnen til at de fleste av disse VPN-tjenesteleverandørene har en streng sikkerhetspolicy. Denne sikkerhetspolicyen inkluderer ikke å føre logger over brukeraktiviteter, IP-adresser og annen viktig informasjon fra brukerne.


Det er grunnen til at en fersk undersøkelse har undersøkt disse VPN-ene og deres retningslinjer angående online sikkerhet, og hvor godt de følger med. Studien involverte over 100 VPN-er som er ganske vanlige navn blant brukere. Fra studien ble det oppdaget at over 26 av disse 100 VPN-tjenestene oppbevarer og samler inn informasjon fra brukerne sine. Noe av informasjonen de oppbevarer inkluderer IP-adresse, reell beliggenhet, båndbreddedata og til og med tidsforbindelser for tilkobling.

Truslene mot personvern online fortsetter å øke med årene. Og med Googles og Facebooks kraft til å få informasjonen din og spore aktivitetene dine, er det virkelig vanskelig å være anonym på nettet i dag.

Det er grunnen til at etterspørselen etter VPN blir større og større for hvert år, og det forventes å øke ytterligere i 2019. Etterspørselskostnaden vil omtrent nå over $ 70 millioner.

Byråer som sporer dine bevegelser

Blant de mer vanlige navnene på VPN-er som har vært kjent for å føre logger over aktivitetene dine, inkluderer BufferedVPN, HolaVPN, HotspotShield, AnonVPN, AceVPN og VPNGate. Sikkerhetspolitikken deres sier imidlertid noe annet.

I henhold til sikkerhetspolicyen deres overvåker de brukeraktivitet, men de fører ikke noen logger med den. Dermed har de ikke noen oversikt over brukeraktivitetene sine.

Dette ble imidlertid bevist å være usant hos en HongKong-basert leverandør. Dette er etter Ryan Lin, en 24-åring som ble arrestert av FBI-agenter etter at loggene hans ble avslørt av en Hongkong-basert VPN-leverandør.

Det kan hende at Ryan Lin ikke er en god fyr, men at VPN-tjenesteleverandører kan gi ut informasjon til byråer eller organisasjoner (uansett årsak) er ganske bekymringsfullt. Det er helt klart en motsetning til deres sikkerhetspolitikk.

Hva er sikkerhetsregler for hvis de ikke er sanne?

Ovennevnte VPN-leverandører holder fortsatt på deres sikkerhetspolicyer for ikke å føre logger, basert på undersøkelsen av en rapport fra VPNOverview. De fører logger over brukerens aktivitet og personlige opplysninger (telefonnummer, e-postadresse osv.) De oppbevarer også IP-adresser, båndbreddedata og tidsstempler.

Dessverre er en HongKong-basert leverandør ikke den eneste som gjør det. Andre kjente VPN-er som Hotspot Shield og HolaVPN samler angivelig data fra brukerne sine.

Det vi kan lære av dette er at ikke alle VPN-er er like. Ikke alle av dem er tro mot deres ord eller til og med sikkerhetspolitikk. Så før du velger VPN, er det godt å ta seg tid til å bestemme og studere funksjonene og sikkerhetspolicyene. Det er også viktig å sjekke om VPN har hatt dårlige poster med enten å selge brukerinformasjon eller til og med holde den for seg selv som brukerlogger. Og hvordan ville du finne ut av det når du valgte et VPN? Vel, denne artikkelen vil absolutt være til hjelp i det avgjørende øyeblikket.

Ting du må sjekke før du kjøper en VPN

Med mange VPN-er i markedet i dag, er det vanskelig å velge den rette som vil gi den online sikkerheten vi leter etter. For å hjelpe deg med å bestemme deg, her er noen av tingene du bør sjekke før du kjøper den.

Deres sikkerhetspolitikk

Alle VPN-er har sikkerhetspolicyer. Sørg for å gjennomgå dem før du abonnerer på tjenestene deres. Forsikre deg om at de ikke fører logger, data eller hva som helst personlig. Du kan dobbeltsjekke det på flere måter. En måte er å søke etter nyhetsmeldinger om at de bryter sin egen sikkerhetspolitikk.

Outsource til tredjepartsleverandører

Det er millioner av kunder som leter etter VPN-er. Det er grunnen til at de fleste VPN-tjenesteleverandører betjener hundrevis eller til og med tusenvis av kunder. For å imøtekomme dette store antallet klienter, trenger de noen ganger hjelp fra tredjeparts datasentre. Sjekk om VPN-tjenesteleverandøren samarbeider med et pålitelig datasenter som har god sikkerhetshistorikk og bakgrunn. Noen VPN outsource ikke serverne sine; de har sine egne, som er det beste du kan se etter. Slike topp-VPN-er er NordVPN, ExpressVPN, Private Internet Access (PIA), IPVanish og VyprVPN.

Virtuelle steder

Omfanget av noen leverandører av VPN-tjenester er stort. Noen av dem er ikke bare begrenset til ett land, men tjener mange steder rundt om i verden. Noen har til og med en tendens til å tilby virtuelle steder eller lage falske steder. Dette kan imidlertid være skadelig for brukerne, da dette kan føre til DNS-lekkasjer. Store navn i bransjen sørger for at dette problemet blir håndtert med omhu med sterke servere.

Peer to Peer Sharing

Det er også bra å vite om VPN-tjenesteleverandøren lar en jevnaldrende peer-deling eller nettrafikk fra fildelingssider som BitTorrent. De fleste VPN-er tillater dette. NordVPN tillater for eksempel nettrafikk på fildelingssider.

Betalingsmetode

Den vanligste betalingsmetoden VPN-er bruker er PayPal. Noen av dem godtar også cryptocurrencies som Bitcoin. Så hvis du vil ha full anonymitet på transaksjonen din, anbefaler de å bruke cryptocurrency.

Avhengig av valg av betaling, er det fremdeles godt å vite om VPN-tjenesteleverandøren ikke oppbevarer den sensitive økonomiske informasjonen din ved å følge de riktige og ofte brukte betalingsmetodene.

Håper disse tipsene vil hjelpe deg å finne riktig VPN. Bare husk at en VPN kan gi deg den online sikkerheten du trenger. Det anbefales også å slette informasjonskapsler hver gang du surfer på Internett for å beskytte dataene dine også.

BestVPNDeals anbefaler topp VPN-er som sikrer online sikkerhet

  1. NordVPN
  2. ExpressVPN
  3. Privat internettilgang
  4. VyprVPN
  5. IPVanish
James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments