Hvordan velge en VPN – Hver titbit om VPN-er

[ware_item id=33][/ware_item]

Det virker umulig å overleve i den digitale tidsalder i dag uten internett. Å bruke internett er imidlertid ikke helt trygt, spesielt når det er så mange hackere og spioner på nettet som bare ser på en feil av sitt offer. Under slike omstendigheter forblir online sikkerhet ikke valgfri, men blir det obligatoriske trinnet å sikre mens du bruker internett. Når vi snakker om online sikkerhet, er en VPN det moderne skjoldet som beskytter dataene våre og alt som går over Internett gjennom servere. Derfor, mens du skal kommunisere, bla gjennom, shoppe eller streame på nettet, vil VPN-en din holde deg trygg og tilby fordelene samtidig. La oss lære hvordan en VPN bare gjør det. 


Benytt NordVPNs 3-årige plan bare for 2,99 dollar

Hva er en VPN?

Et virtuelt privat nettverk (VPN) er en programvare som tilfører et lag med sikkerhet til internettforbindelsen din som beskytter enheten din mot inntrengere og de som søker å spore deg uten din viten. I tillegg blokkerer VPN nettsteder og applikasjoner som har geografiske begrensninger plassert på dem av myndigheter eller eierne selv. Dette skjer ofte i tilfelle strømming av nettsteder som Netflix og de som eies av nyhetsbyråer.

Hvordan beskytter en VPN deg på nettet?

Vel, det er to hovedkomponenter i en VPN: protokoll og server. Sikkerhetsaspektet er basert på sterke protokoller som OpenVPN (TCP, UDP), L2TP-IPsec, SSTP og PPTP som etablerer kryptering. Dette betyr at innkommende og utgående data er kryptert slik at ingen andre brukere kan bruke dem.

Videre betaler du internettleverandøren din (ISP) for å gi deg tilgang til internett via serveren. En VPN-leverandør eier VPN-servere i forskjellige land. Derfor, når du velger en VPN-server, endres IP-adressen din til serveren som eies av VPN-leverandøren. Som et resultat kan nettsteder og applikasjoner ikke finne den sanne plasseringen din. Dette lar deg fjerne blokkering av nettsteder og applikasjoner med geobegrensninger.  

Hvorfor trenger jeg en VPN?

Du tenker kanskje at du ikke står i fare for å bli hacket fordi du har din egen Wi-Fi og holder deg borte fra offentlige nettverk eller gratis Wi-Fi-soner. Din personlige internettforbindelse har et passord, men det kan faktisk dekrypteres av en dyktig hacker hvis de virkelig vil bruke Wi-Fi-en. Det handler imidlertid ikke bare om å bruke Wi-Fi gratis. Faktisk kan alle som bruker samme internettforbindelse som du enkelt få tilgang til alle dataene som går inn og ut av systemet ditt.

Lag et sterkt passord ved å bruke vårt Passordgenereringsverktøy

Alle nettkontoer, inkludert nettbank, sosiale medier, streaming-nettsteder, nettbiblioteker osv. Er sårbare. Cyberkriminelle rammer ofte uskyldige brukere ved å bruke kontoene sine for kriminell virksomhet. Du kan møte alvorlige juridiske anklager hvis det er tilfelle. Advokatbyråer oppretter profiler av brukere basert på deres preferanser samlet ved online sporing. Nettstedene og applikasjonene du besøker, og frekvensen er også notert. I tillegg samler virksomheter data om preferansene dine for å legge ut relevante annonser også.

    Hvis du fortsatt lurer på, "Hvorfor trenger jeg et VPN?" svaret er at en pålitelig VPN kan forhindre slik sporing og sikre systemet ditt mot hackere på en idiotsikker måte.

Din offentlige IP-adresse kan sees av hvem som helst. Sjekk ip>>

pick-a-vpn-tjeneste

Bare det å tro at en VPN er din sanne frelser fra overvåkning på nettet, cyber truer eller cyberangrep, er ikke nok. Å lære om hvordan du klokt velger en VPN er det viktige sistnevnte trinnet du ikke bør unngå, spesielt hvis du er en ny VPN-bruker. Følgende er områdene du bør se nærmere på mens du velger en VPN som best passer dine behov.

Service lokasjoner

Å sjekke ut landene der de opererer er det første trinnet i hvordan du velger en VPN-tjeneste. Hvis de ikke tilbyr tjenester i landet ditt, vil de ikke ha noen servere i regionen din. Bla gjennom VPN-leverandører etter land, eller gå gjennom listen over land som er til stede på nettstedet til VPN-tjenesten du har fått øynene opp for.  

Antall servere

Enhver grunnleggende guide for hvordan du velger en VPN-tjeneste vil forklare hvorfor antall servere er viktig. Det kan være hundrevis av VPN-brukere som bruker den samme serveren som du på et gitt tidspunkt. Jo flere servere det er, jo større er valget ditt og desto mindre blir belastningen. Derfor vil ikke Internett-hastigheten din bli alvorlig påvirket av å slå på VPN-en.

Retningslinjer for brukerlogg

Det er lover som regulerer aktiviteten til internettbrukere i alle land. Mange rettshåndhevingsbyråer forstyrrer brukernes personvern i navnet på nasjonal sikkerhet. Som en konsekvens krever disse byråene å føre brukerlogger og VPN-leverandører gjør nettopp det. De selger noen ganger disse dataene til nevromarkedsføringsformål. Imidlertid er det vanligvis tilfelle med mindre VPN-er. Velg derfor en som ikke fører noen brukerlogger når du vurderer hvordan du velger et VPN.

VPN-applikasjoner

Flere VPN-leverandører optimaliserer programvaren sin slik at den fungerer like bra på tvers av forskjellige operativsystemer som Windows, iOS, Android, etc. og flere enheter som bærbare datamaskiner, smarttelefoner, nettbrett, etc. VPN-selskaper med dedikerte applikasjoner for forskjellige operativsystemer er overlegne. Søk etter hva som er den beste VPN-appen før du tar en endelig beslutning.   

Kundeservice

Det kan være problemer når du kjører VPN-en, derfor foretrekk selskaper som tilbyr 24-timers live chat og har en mulighet til å løse problemer raskt. Behandlingen av kunder snakker volum om påliteligheten til en VPN-leverandør. Dette er spesielt viktig når du trenger å spørre en representant for servere som lar deg fjerne blokkering av visse streaming-nettsteder.  

Gratis VPN-prøveversjon

Heldigvis tilbyr mange VPN-leverandører av høy kvalitet gratis forsøk til nye brukere i et par dager. Når du selv har opplevd det, kan du bestemme om du vil forplikte deg til den VPN-tjenesten. Det tilbys vanligvis en pengene-tilbake-garanti frem til et begrenset antall dager, som bare viser deg hvor trygg en VPN-leverandør er i sine tjenester.

Abonnementsplaner

Prisområdet varierer veldig blant VPN-leverandører, men de billige er ikke alltid dårlige og de dyre er ikke alltid de mest passende. Fleksible betalingsmetoder og et godt utvalg av abonnementspakker hjelper deg med å bestemme hvordan du velger en VPN-tjeneste. Bedre verdi tilbys vanligvis i langsiktige abonnement som 1-årig, 2-årig eller til og med 3-årig plan.

Benytt NordVPNs 3-årige plan bare for 2,99 dollar

Flere enheter

Du kan bruke en enkelt VPN-konto samtidig på forskjellige enheter med varierende operativsystem. Det er VPN-leverandører som øker antall enheter du kan koble deg til samtidig for litt dyrere abonnementsplaner. Du kan koble 3 til 6 enheter samtidig mellom pålitelige VPN-er, men det avhenger bare av selskapets policy.

Brukeranmeldelser

Alt avsløres av brukeranmeldelser fra hastigheten på internettforbindelsen til kundebehandling. Selv om vi har plassert det på slutten, er det den mest effektive måten du lærer gjennom andres erfaringer. Dette er en smart måte å måle appellen til enhver VPN-tjeneste. Du kan sammenligne og sjekke rangeringer av hver VPN-leverandør på kortlisten din gjennom brukeranmeldelser.  

Sjekk ut våre Topp 3 VPN-er

Hvis du allerede har startet søket etter den beste VPN-en som passer dine behov, og som også er anerkjent i markedet, har vi kuratert våre topp 3 VPN-er mens vi uthever funksjonene deres separat. Husk at du kan ta et bedre valg ved å se gjennom funksjonene, og vi har diskutert hvordan ovenfor. Her er våre anbefalte VPN-leverandører:

NordVPN

 • 5000+ servere i 60 land
 • 2048-bit kryptering
 • Multi-pålogging for 6 enheter
 • 30-dagers pengene-tilbake-garanti
 • Netflix-støtte med SmartPlay-funksjon på apper
 • 75% rabatt på en 3-årsplan

ExpressVPN

 • 30-dagers pengene-tilbake-garanti
 • Kryptering av militær karakter
 • Brukervennlig app / programvare
 • 24/7 Live Support
 • 160 lokasjoner i 94 land
 • 49% rabatt på en 15-måneders plan

besøk nettsiden

IPVanish

 • Ypperlige appfunksjoner
 • Hastighet og pålitelighet Bra
 • 40 000+ Anonyme IP-er
 • 1300+ servere på over 75 steder
 • 7-dagers pengene-tilbake-garanti
 • 46% rabatt på årsplan

besøk nettsiden

Nå vet du hvordan du velger en VPN-tjeneste og de beste VPN-leverandørene av 2019. Ikke nøl med å kontakte oss på [email protected] hvis du har spørsmål angående hvordan du velger en VPN-tjeneste eller kommenter nedenfor hvis du har det bedre måter å gjøre det på.

Bildekreditter: CyberWorldMirror.com

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments