Hvordan skjule IP-adresse med en VPN

[ware_item id=33][/ware_item]

Denne numeriske adressen setter deg i en sårbar situasjon hver gang du går på Internett, fra å sjekke sosiale medier til å spille spill og chatte med venner, og DU ER IDENTIFISERBAR!


En fullstendig mangel på personvern, identitetstyveri, spyware og spam kommer når du surfer fra nesten hvor som helst i verden, men du har et alternativ til å være inkognito. Skjul IP-adressen din! Med noen få enkle trinn kan du trygt surfe på nesten ethvert sted hvor som helst i verden, selv om du bruker en mer offentlig Wi-Fi-forbindelse.

IP står for Internet Protocol, og ganske enkelt er det en måte for en datamaskin (eller nettbrett eller telefon) å kommunisere med en annen på internett. Den kobler deg bokstavelig talt til alle de andre digitale enhetene på nettet akkurat nå. IP-adressen din er fire tall, og de inneholder ett til tre sifre hver. Så det kan være noe som 76.103.2.567 eller 98.102.56.32. Uansett hva ditt faktisk er, er det imidlertid de fire numrene som lar deg sende og motta data på nettet.

IP-adresser er enten statiske eller dynamiske, noe som betyr at de enten endres eller ikke endres. Statisk IP-adresse forblir den samme hele tiden, og de forteller alltid hvor du befinner deg. Dynamiske adresser lånes imidlertid fra et utvalg av alternativer hver gang du logger deg på.

Hver datamaskin og internettdrevne dingser tildelt unik IP-adresse til å koble seg til Internett av ISP. Når du besøker et nettsted, blir IP-adressen din logget på disse serverne. Hver gang du bruker internett for å få tilgang til nettsteder, registreres og logges Internett-aktivitetene dine ved å bruke den offentlige IP-adressen.

Hvorfor trenger du usynlighetskappen??

Cyberkriminelle kan laste ned ulovlig innhold under IP-adressens identitet. De kan laste ned piratkopierte filmer, musikk og videoer - noe som vil få deg i problemer med Internett-leverandøren din.

Når du får en IP-adresse, kan en angriper bruke geografisk lokaliseringsteknologi for å identifisere hvilken region, by eller stat du er i. De bruker dette for å bestemme om området ditt er et verdig mål for fremtidige angrep. For eksempel kan de være på jakt etter IP-adresser på rikere steder eller i mindre sikkerhetslitterære områder for å få mer utbetaling fra et angrep eller lettere trenge gjennom et system.

Vurder å skjule IP-adressen din som en prioritet

Kriminelle kan ikke bare bruke IP-adressen din til angrep i større skala, men også for å målrette nettverket ditt direkte og starte en rekke overgrep. Et av de mest populære er et DDoS-angrep (distribuert tjenestenekt). Denne typen cyberattack oppstår når skurkene bruker tidligere infiserte maskiner for å generere et høyt volum av forespørsler om å oversvømme det målrettede systemet eller serveren. Ved å gjøre det skaper det for mye trafikk for serveren å håndtere, noe som resulterer i forstyrrelse av tjenester. I utgangspunktet slår det av Internett.

Online spillere har en særlig høy risiko for dette, ettersom skjermen deres er synlig mens de strømmer (hvor en IP-adresse kan oppdages).

Infeksjon med skadelig programvare? Beware!

Cybercriminals kan være veldig kunstfint å finne din IP-adresse. Her er noen av måtene angripere driller ned for å se det magiske tallet.

Angripere kan bruke sosialteknikk for å lure deg til å avsløre IP-adressen din. For eksempel kan de finne deg gjennom Skype og andre direktemeldingsapplikasjoner, som alle bruker IP-adresser for å kommunisere. Hvis du tilfeldigvis chatter med fremmede som bruker disse appene, er det viktig å merke seg at de kan se IP-adressen din. Angripere kan bruke et verktøy som heter Skype Resolver, der de kan finne IP-adressen din når alt de vet er brukernavnet ditt.

I tillegg kan kriminelle spore opp IP-adressen din ved å bare følge aktiviteten din på nettet. Hvilket som helst antall online aktiviteter kan avsløre IP-adressen din, fra å spille videospill til å kommentere nettsteder og fora.

VPN - Et trygt himmel for en IP-adresse

Alt avsmalner til trinnene du tar for å sikre IP-adressen din. Slik kan du holde IP-adressen din utenfor kriminelle hender.

Bruke Virtual Private Network vil beskytte dataene dine online ved bruk av kryptering og proxy-tunneling. Den skjuler IP-adressen din og omdirigerer trafikken din via en egen server, noe som gjør den mye tryggere for deg på nettet. VPN-tjenester er uten tvil den beste fremgangsmåten for å skjule din IP-adresse. De kan bli funnet på nettet med månedlige serviceavgifter, men prisen er kanskje ikke verdt det for alle hjemmebrukere. Det er gratis VPN-tjenester der ute, men forvent ikke at de skal være raske nok for strømming eller spill.

ExpressVPN

ExpressVPN er nummer én i å skjule IP-en din med kill switch-funksjonen er geni som vil kryptere internettrafikken din og skjule IP-adressen din for hackere og spioner.

Videre de beste VPN-tjenestene du kan bruke for å skjule din IP-adresse er PIA (Private Internet Access) hvor du kan bla anonymt med en skjult IP som muliggjør Wi-Fi-sikkerhet med VPN-tjeneste. Anonyme VPN-tunneler er den beste måten å beskytte ditt privatliv og Privat Internett-tilgang har den beste VPN-tjenesten.

Vyprvpn

Med VyprVPN tilbys du 200 000+ IP-adresser, 700+ servere og enkel, ubegrenset serverbytte. VyprVPN tilbyr det høyeste nivået av hastighet og sikkerhet.

VPN-er fungerer med all Internett-trafikk på datamaskinen din, i motsetning til nettbaserte proxyer som bare fungerer gjennom nettleseren. Dette inkluderer meldinger og filoverføring.

NordVPN

nordvpn nettsted

NordVPNs kryptering beskytter deg mot alle som får tilgang til online dataene dine, det være seg nettkriminelle, snoopere eller håpefulle tenåringshacker.

besøk nettsiden

Hver av disse VPN-leverandørene har servere som er lokalisert i mange land rundt om i verden, slik at du kan bruke usynlig kappe.

Bruk av VPN

Du kan laste ned og installere VPN (Virtual Private Network) programvare. Du trenger administratoradgang på PC-en din. De fleste VPN-programvare krever abonnement. Til gjengjeld får du tilgang til tusenvis av anonyme IP-er som du kan bruke.

VPNs tilbyr mye høyere krypteringsnivå enn nettbaserte proxyer. Hvis du heller ikke vil laste ned programvaren, og i stedet manuelt legge inn tilkoblingsdetaljene for VPN-en, kan du konfigurere VPN fra Windows-kontrollpanelet. Velg Internett-alternativer. Du må fremdeles skaffe en IP for å koble deg til. I kategorien Tilkoblinger klikker du Legg til VPN. Dette åpner VPN-vinduet. Skriv inn IP-en du kobler til. Hvis VPN-en din trenger et brukernavn og passord, blir du bedt om å oppgi det. bratsj!

bildekreditt: www.Lifewire.com

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments