Hva er smutthullene i inkognitomodus?

[ware_item id=33][/ware_item]

Å bytte fra et vanlig søkevindu til inkognitomodus er smart, men hvis du tror det vil holde deg helt trygg, har du feil. Inkognito-vinduer er en flott funksjon i moderne nettlesere som hjelper deg å unngå noen sporingsmetoder på lavt nivå, men de er ikke et anonymitetsverktøy. Brukere foretrekker inkognitomodus når de ikke vil at nettlesere skal lagre det de søker og nettstedets historie. De er under inntrykk av at ingen vil være i stand til å oppdage dem under inkognito-aktiviteten, men det er ikke sant. På forskjellige teknikker kan nettsteder bruke informasjonskapsler for å spore surfeloggen din, og kan også avsløre online vaner. Inkognitomodus kan hjelpe mot noen trusler, men det fungerer kanskje ikke for andre. Inkognito-modus på Chrome er det mest kjente private nettleservinduet og er det beste alternativet. Google har blitt oppfordret mange ganger for ikke å beskytte brukere i inkognitomodus og villede brukere til å tro at deres private økt er virkelig privat.


Hva er inkognitomodus ?

Inkognito-modus er en privat nettlesingsmodus. Det forhindrer at nettleserloggen blir lagret, informasjonskapsler lagres ikke og sporingsinformasjonen din blir ikke sendt til nettstedene du besøker. Det vil imidlertid ikke gjøre deg helt anonym på internett. Hvis datamaskinen din har overvåkingsprogramvare, kan de fremdeles fange og overvåke alt selv om du er i inkognitomodus. Selv om ingenting er lagret på datamaskinen din i inkognitomodus, gjenkjenner fortsatt hver side du besøker IP-adressen din. Hvis noen hadde muligheten til å se IP-adressehistorikken din for juridiske formål, for eksempel en ISP, nettsted og til og med en logg for søkemotorserver, kan du bruke til å spore deg og også, IT-spesialister eller andre som har ansvar for internett på jobben har muligheten til å se hva folk gjør i inkognitomodus. Annet enn at det ikke er designet for å forhindre malware-problemer. Det lager ikke brannmurer eller se etter virus.

Chrome's inkognito-modus smutthull:

Når du starter en økt i inkognitomodus, deaktiverer Chrome FileSystem API for å unngå å etterlate spor av hva du gjør på internett, men Chrome fant ut at noen nettsteder fant et smutthull som tillot dem å se hvem som surfer i inkognitomodus fordi det har muligheten til å oppdage Chrome's FileSystem API.

Online sporing

Online systemer gjennomfører regelmessig sporing av noen få grunner. Det handler om å skape en fantastisk brukeropplevelse i disse dager, så det er viktig å samle inn brukerdata for det. Nettsteder kjører på annonser, men med en brukeropplevelse i tankene, legger de bare ut annonser som du kan være interessert i. Du har kanskje lagt merke til alternativer for å skjule annonser, og nettstedet stiller spørsmålstegn ved annonsepreferansene dine. I tillegg overvåker sikkerhetssystemet deres brukere for trusler og nettkriminalitet. Flere nettsteder bruker informasjonskapsler for å gjenkjenne enheten din og optimalisere brukeropplevelsen ved å lagre preferansene dine. Tredjeparts informasjonskapsler kan være organisert av annonsører tilknyttet det aktuelle nettstedet. Flash-informasjonskapsler kjøres med Adobe Flash Player og husker innstillingene dine også. Enhets fingeravtrykk fungerer uavhengig av informasjonskapsler og gjenkjenner enheten din gjennom nettleseren din. Sporing via mobile applikasjoner skjer gjennom enhetsidentifikatorer som er OS-spesifikke. Sporing på tvers av enheter fungerer med flere enheter, inkludert smart-TV, smarttelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner, osv. Det er vanskelig å omgå DNS-sporing som drives av internettleverandøren din..

Inkognitomodusdrift

Inkognitomodus er en grunnleggende funksjon som er tilgjengelig i nettlesere som et alternativ for å gi deg begrenset dekning under en surfeøkt. Hvis du ikke vil at noen skal se nettleserloggen din, kan du surfe på nettet privat i inkognitomodus. Bare åpne Chrome på datamaskinen din, det vil være 3 prikker øverst til høyre, klikk på dem. Velg deretter New Incognito Window.

Snarvei: ctrl + shift + N

Du kan bytte mellom vanlige Chrome-vinduer og Inkognito-vinduer. Du blar bare privat når du bruker en inkognitomodus.

Sporing av informasjonskapsler

Du bør slette informasjonskapslene dine etter hver økt eller slå av tredjeparts informasjonskapsler. Det er programvare som identifiserer informasjonskapsler, slik at du også kan blokkere dem separat. Den enkle måten er å bruke inkognitomodus som forhindrer informasjonskapsler fra å spore deg siden de ikke kan identifisere deg.

fingerprinting

Enhets fingeravtrykk lagrer ikke bare din private informasjon, men samler også inn data om nettlesertillegg og utvidelser. Dette er grunnen til at bare å slå på inkognitomodus ikke beskytter deg mot fingeravtrykk. Du vil kreve en populær nettleser som ikke bruker noen utvidelser for å være trygg i inkognitomodus.

Direkte overvåking

Sjansen er stor for at du bor med familien eller romkameratene som kan sjekke nettleserens historie av nysgjerrighet eller ved en tilfeldighet. Hvis du fortsetter å slette hele historikken, vil det virke som om du hadde noe å skjule. Det er bedre å bla i inkognitomodus når du ikke vil at nettleseren din skal lagre koblingene i historikken din.

Skjønt, inkognitomodus har fordelene. Det lover ikke å skjule alle dataene dine eller hindre andre i å identifisere deg. Du trenger en god VPN for å kryptere dataene dine og skjule IP-adressen din.

Begrensninger i inkognitomodus

Hvis online personvern er din prioritet, bør du vite hva inkognitomodus gjør og ikke gjør. Det er riktignok sant at når du går inn i inkognitomodus, vil nettleserhistorikken din ikke bli lagret, ingen informasjonskapsler blir lagret, og det vil ikke være noen søkehistorikk, men en inkognitomodus vil ikke gjøre deg helt usynlig på internett. Å gå inkognito vil ikke skjule surfingen din fra arbeidsgiveren din, internettleverandøren din eller nettstedene du besøker.

 • INCOGNITO-MODUS GJØR DEG IKKE HELT UBLIKKELIG ONLINE:

Dette er en grunnleggende misforståelse om at inkognitomodus vil gjøre folk helt usynlige / anonyme, noe som ikke er tilfelle. Etter at du har lukket inkognito-fanene, vises ikke sidene du så på mens du var i inkognitomodus, i nettleserhistorikken, men arbeidsgiveren din, internettleverandøren din, nettstedene du besøkte eller noen som har kontroll over internett på jobben eller skolen din kan se nettleserloggen din selv om du gjorde det i inkognitomodus. Så vi håper det rydder misforståelsen din om inkognitomodus. Inkognito-modus betyr bare at nettleseren ikke lagrer informasjonskapsler, midlertidige internettfiler eller nettleserloggen din, men det vil ikke gjøre deg helt anonym på internett.

 • DNS-SPORING:

Domenenavnservere (DNS) eksisterer i utgangspunktet for å lette brukeren, men noen ganger kan de vise seg å være svært problematiske. DNS er telefonboken til Internett. Formålet med DNS er å hjelpe internettleverandøren din med å lede deg til riktig nettsted gjennom sin IP-adresse.

Nettsteder kommuniserer med hverandre ved å bruke tall. Disse tallene kalles IP-adresser. Når du går til et nettsted, trenger du ikke huske et langt nummer. I stedet kan du oppgi et domenenavn som name.com og fortsatt havne på rett sted. DNS oversetter menneskelige lesbare navn til numeriske IP-adresser som datamaskiner bruker for å koble til hverandre.

DNS-sporing lar DNS-leverandører samle din private informasjon inkludert dine preferanser på nettstedet. Dette er en del av å optimalisere brukeropplevelsen og sette opp passende annonser du vil svare positivt på. Dataene til nettstedene du spør om, blir videresendt til annonsørene for dette formålet. Utenom det, er det rettshåndhevingsbyråer som samler inn din private informasjon regelmessig og ikke kan stoppes. De lager brukerprofiler basert på informasjonen de samler inn fra disse nettstedene om sosiale, politiske, religiøse og seksuelle tilbøyeligheter. 

DNS-tjeneste tilbys vanligvis av internettleverandøren din, men det er også andre gratis DNS-tjenester. Det er noen DNS-tjenester som har forskrifter om deling av private brukerdata, så de er verdt å vurdere. Google driver også en pålitelig DNS-tjeneste, men brukernes personvern prioriteres ikke. Den beste løsningen er å velge en VPN som gir sin egen sikre DNS-tjeneste som garanterer at det ikke føres dataoppføringer.

Systemadministratorer

Hvis du bruker en enhet som tilhører din skole, institutt eller kontor, er det åpenbart at surfedataene dine kan nås av administratoren av det nettverket. Ikke bare det, men når du bruker et offentlig Wi-Fi eller logger deg på et nettverk du ikke personlig kjører, lar du deg være utsatt for flere sikkerhetstrusler. Surfedataene dine vil være tilgjengelige for administratoren sammen med passord du har lagret i nettleseren mens du jobber. Hvis disse nettstedene ikke har riktig kryptering, vil alt innholdet du har sett og samhandlet med være åpent for administratoren. Det har ikke noe å si om du blar gjennom inkognitomodus fordi det ikke beskytter deg mot autoriteten til administratoren.

Forsøk å unngå å besøke nettsteder som inneholder sensitiv informasjon på enheter du ikke personlig administrerer. Det er også best å unngå offentlige nettverk og offentlige Wi-Fi-tilkoblinger siden det er stor sjanse for at enheten din blir hacket. Inkognitomodus er en god idé, men er fortsatt fullstendig klar over begrensningene, slik at du ikke blir åpen for alvorlige trusler.

Det endelige sikkerhetsnivået kan oppnås ved å velge en pålitelig VPN-leverandør som har gode brukeranmeldelser og tilbyr funksjonene du ønsker til en fornuftig pris. Ikke alle lover å ikke føre noen oversikt over nettleserhistorikken din, så husk alltid å lese detaljene nøye. Bedre være trygg enn beklager.

Oppsummering

Vi håper at denne artikkelen hjalp deg med å forstå hva inkognitomodus er, hva er smutthullene og fjernet all forvirring du hadde. Nå vet du at mens du er i inkognitomodus, er ingen av surfeloggen lagret permanent på datamaskinen din. men dette betyr ikke at du er helt anonym på internett. Det er en vanlig misforståelse at private nettlesingsmodus kan beskytte brukere mot å bli sporet av andre nettsteder eller deres internettleverandør, noe som ikke er tilfelle. Foreldrekontrollapper blir ikke påvirket av inkognitomodus, og noen andre kan komme med og legge inn de rette kommandoene for å se DNS-filer som inkognitomodus ikke berører. Så inkognitomodus er ikke en kompleks sikkerhetsfunksjon som kan beskytte deg mot ondsinnede angrep eller forsøk på å hente dine personlige data, og IP-adressen din vil forbli synlig. Det er ikke en sikkerhetsinnstilling og er ikke designet for å forhindre skadelige problemer. Hvis du virkelig vil beskytte IP-adressen din, er den beste metoden å bare bruke en VPN.

3 beste VPN-er som holder deg absolutt sikker på nettet

1. NordVPN

 • Retningslinjer uten logg
 • Dobbelt VPN (det lar deg gjemme deg bak to sikre servere i stedet for bare 1)
 • CyberSec (blokkering av skadelig programvare)
 • Automatisk drepebryter
 • SmartPlay (for å hjelpe brukere med å få tilgang til nettsteder som ellers ikke ville være tilgjengelige på grunn av sensur på internett og VPN-blokkering)
 • Kryptering av militær karakter

besøk nettsiden

2. ExpressVPN

 • Nullkunnskaps-DNS (det er deres private krypterte DNS)
 • Delet tunneling (det lar deg rute litt enhetstrafikk gjennom en VPN mens resten får tilgang til internett direkte)
 • Drepe bryteren
 • Ingen aktivitetslogger
 • Beste kryptering i klassen
 • 30-dagers pengene tilbake-garanti

3. IPVanish

 • Retningslinjer uten logg
 • Anonym torrenting
 • Multiplattformbeskyttelse
 • 256-bit AES-kryptering
James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments