Forskjellen mellom Cloud Hosting og VPS – Hvilken er bedre?

[ware_item id=33][/ware_item]

Webhotell blir vanlig, men det mangler bevissthet når det gjelder forståelse av terminologier knyttet til det. De fleste av individene misforstår ofte forskjellige vilkår fordi de er synonyme med uerfarne forbrukere. Dette fører til dårlig beslutningstaking som kan påvirke selskapets effektivitet og fortjeneste på lang sikt.


Virtuelle servere har gjort livet enklere for bedrifter. Du kobler deg til en skytjenesteleverandør som er koblet til et stort nettverk. En virtuell privat server (VPS) er en dedikert server som lager flere servere dedikert til et bestemt operativsystem. Cloud hosting er også VPS-hosting, men mer spesifikt på noen måter. Du kan få den plassen du trenger for å jobbe uten å koble deg direkte til en fysisk server. Høres fantastisk ut, ikke sant? Det er imidlertid viktig å lese om forskjellene mellom netthosting og VPS, slik at du innser hvilken som passer dine behov best.

Hvordan Cloud Hosting & VPS Differ?

Vi vil se nærmere på ulike aspekter av virtuelle servere fra forbrukerens synspunkt for bedre å forstå valget som må tas.

Les også: Beste VPN-tjeneste for å redusere spillping - Spillere VPNS

Struktur

Den største forskjellen mellom skyhosting og VPS er det grunnleggende prinsippet for deres rammeverk. VPS-hosting innebærer å dele opp en hovedserver i flere dedikerte virtuelle servere. Cloud hosting handler ikke om en stor server, snarere leier skytjenesteleverandøren en del av store offentlige nettverk. Når klienter strømmer inn, får de brøkdel av disse delene.

Fysisk ressurs

En leverandør av VPS-hosting-tjenester har bare kontroll over en enkelt fysisk server. De kan bare gi deg deler av den serveren. Mens leverandører av nettskyhotell har tilgang til hele nettverk avhengig av hvor mye de ønsker å leie. Når en klient ber om mer, kan de enkelt utvide for å imøtekomme klienten.

vps vs skyhosting

skalerbar

Som nevnt tidligere, er VPS-hosting begrenset til en bestemt server. Tjenesteleverandøren din har ingenting annet å jobbe med. Så det er ingen måte de kan gi deg mer hvis du ber om det. Leverandører av netthistjenester kan skaffe deg mer avhengig av hva du trenger. Dessuten leverer de det i løpet av få minutter.

Egnethet

Siden VPS-hosting ikke er så fleksibel og tilpassbar som netthosting, anbefales det ikke for større selskaper. Når etterspørselen er stor og du ikke har råd til å bremse på noen måte, kan VPS hosting utgjøre en risiko du ikke vil ta. I tillegg er VPS-hosting ikke skalerbar, så det setter definitivt unødvendige grenser for et stort merke.

Tilgjengelighet

Å stole på en enkelt server betyr at du sitter fast med den selv om den møter tekniske vanskeligheter. Du må bare vente på at den skal komme seg. VPS-hosting er plagsom av denne grunn. Når det gjelder skyhosting, vil de omdirigere deg til en annen virtuell server for å sikre at du ikke står overfor noen fartshumper.

Hastighet

Som du kanskje har gjettet, hvis du har systemet nede til problemet med hovedserveren er sortert, bremser du deg ned i VPS-hosting. Hvis du ikke har råd til tidsforsinkelser i din daglige forretningsdrift, må du ikke registrere deg for VPS-hosting. Cloud hosting er mye raskere i denne forbindelse.

Les også: Beste VPN for små bedrifter og oppstart

Ressursdeling

I skyhosting får du nøyaktig det du betaler for. Du er helt adskilt fra andre brukere og kan glede deg over dine egne ressurser. Dette stemmer ikke for VPS-hosting der du selvfølgelig deler ressurser fra den samme hovedserveren. Du deler samme CPU og minne som andre klienter til din VPS-hosting-leverandør.

Sikkerhet

Cloud hosting er kjent for å være mye sikrere sammenlignet med VPS-hosting. Hvis sikkerhet er en avtale som bryter for deg, vet du med sikkerhet om du skal velge skyhosting eller VPS. Årsaken til sikkerhetsrisiko i VPS-hosting er at CPU er den samme for alle virtuelle servere som forgrener seg. Hvis en er sammensatt, blir de alle berørt.

Operativsystem

En av de største forskjellene mellom netthosting og VPS er et operativsystem. Cloud hosting har et bredt utvalg av systemer å velge mellom, så du får velge et valg av operativsystem. Mens VPS hosting ikke tilbyr noe av denne typen, dessverre.

innbetaling

Privat sky er dyrt, men offentlig sky er rimelig. VPS-hosting er mye billigere enn privat sky. Når du har betalt, tar det sekunder før du kobler deg til en virtuell server. Du har din egen tilpassede skive fra skyenettverket. Du bruker hvert cent godt på skyhosting, men det samme kan ikke sies for VPS-hosting.

Bør jeg registrere meg for netthosting eller VPS? Dette er et ganske vanlig spørsmål blant nye brukere. Svaret er at ingen av dem er overlegne. Det er visse aspekter der den ene er bedre enn den andre, men dette gjelder ikke det store bildet.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments