Er alle VPN-leverandører pålitelige? – En guide til VPN Transparency og Online Security

[ware_item id=33][/ware_item]

Internett er ikke et trygt sted. Det er alltid en trussel mot online sikkerhet. Derfor bruker organisasjoner og selskaper sikkerhetsverktøy for å beskytte personvern og data på nettet. Og et populært sikkerhetsverktøy i markedet i dag er VPN.


VPN står for virtuelt privat nettverk. Å bruke en VPN er enkelt. Hvis du surfer på internett, blir trafikken din dirigert til offentlige servere. Disse offentlige serverne, siden de er offentlige, kan de lett bli hacket og avlyttet. Rollen til en VPN er å plassere nettrafikken din i en kryptert tunnel, slik at ingen kan avskjære webtrafikken din, og du kan trygt surfe på internett uten å være redd for at noen snubler i online aktivitetene og informasjonen din..

De siste årene har imidlertid VPN-tjenesteleverandører vært midt i blinken. I stedet for å gi den tryggheten som enkeltpersoner, organisasjoner og bedrifter trenger, gjør noen av dem faktisk det motsatte. Selv om de gir en kryptert tunnel for nettrafikken din, slik at ingen kan avskjære eller overvåke dine online aktiviteter, får de igjen tilgang til denne krypterte tunnelen og overvåker alle aktiviteter.

Det har faktisk vært problemer med noen VPN-tjenesteleverandører om å føre logger og data fra kundene sine. Og de bruker disse dataene til å selge til annonsører, slik at de kan injisere annonser på ikke-sikre sider. Disse VPN-tjenesteleverandørene kan til og med stjele identiteten din og annen viktig informasjon. Men det verste som disse VPN-tjenesteleverandørene kan gjøre er å gi kundenes data til myndighetene. Myndighetene kan bruke dataene sine til å overvåke hver eneste bevegelse og aktivitet.

Dette er hva som skjedde med en mann som ble arrestert fordi FBI var i stand til å spore hans beliggenhet gjennom informasjonen som ble gitt dem av mannens VPN-tjenesteleverandør. Mannen ble siktet for seksuell trakassering og andre straffskyld. Man kan tro at dette er greit siden en VPN hjelper myndigheter med å spore opp dårlige mennesker. Men selv om det skjedde av en god grunn, er det likevel noe skummelt at en VPN kan få tilgang til din beliggenhet og annen informasjon og gi den til noen.

VPN-tjenesteleverandører bør være de som sikrer menneskers online sikkerhet og personvernet de trenger, som bare noen store navn i VPN-bransjen er best på, mens resten av dem bare utnytter VPN-kodene sine og stjeler informasjon, spesielt i tilfelle gratis VPN-er.

En annen lyssky ting som noen uvanlige VPN-tjenesteleverandører gjør er å lyve om personvernreglene. De forteller kundene sine om viktigheten av personvern i bruksvilkårene og at de ikke fører logger eller data eller noe om kundene sine, og likevel blir de beskyldt for å gjøre det samme, for eksempel: Hola VPNs skandale som gikk viralt i 2015.

Verre er det at denne typen VPN-er bruker mange penger bare for å betale for gode anmeldelser og påtegninger, slik at de kan få kunder til å bruke tjenestene sine. Så hvis VPN som vi kjenner ikke gir oss den beskyttelsen vi trenger, hva kan folk gjøre for å beskytte deres personvern på nettet? Å bruke en VPN er selvfølgelig obligatorisk hvis du trenger online sikkerhet. For det er det noen pålitelige VPN-leverandører som ikke svikter kundenes tillit til dem. Bortsett fra det, bør alle internettbrukere få opplæring om noen få skritt for å redde seg fra potensielle trusler på nettet.

3 måter å sikre online sikkerhet

En av de beste tingene du kan gjøre for å skjule webtrafikken din for offentlige og muligens fra angripere, er selvfølgelig ved å bruke en VPN. Det er imidlertid ikke alt du kan gjøre med det. Det er noen andre måter å sikre at du er sikker online! Selvfølgelig er det viktigste å bruke en pålitelig VPN som ikke har vært i noen dårlige bøker noensinne. Hvis du ikke er klar over hvordan du skiller deg ut, har vi en liste over slike pålitelige VPN-leverandører som gjør sitt beste for å holde deg sikker på nettet. Dernest er følgende 3 måter du kan sikre maksimal online sikkerhet bortsett fra å bruke en pålitelig VPN.

1. Se etter HTTPS

Den ene installerer HTTPS overalt. Du vet at du surfer på det sikre nettstedet hvis det nettstedet har HTTPS på slutten av nettstedets lenke. Det bør også være et låseikon ved siden av for å sikre at du surfer på et trygt sted.

2. Installerer Ad Blocker

En annen måte er å installere en annonseblokker. En annonseblokker er en god måte å blokkere mulige annonser og skadelig programvare som kan komme inn i datamaskinen din eller nettrafikken mens du surfer på internett. Med en annonse blokkerer, trenger du ikke å bekymre deg for annonsene som plutselig dukker opp på skjermen din, og du trenger ikke å bekymre deg hvis du ved et uhell klikker på dem, siden annonseblokkeringen vil sperre dem selv før de irriterende, ondsinnede annonser dukker opp på skjermen.

3. Endre DNS-innstillinger

Det siste er å endre DNS-innstillingen. DNS står for domenenavnserveren. Du må endre DNS til Quad9 eller Cloudflare 1.1.1.1 for å sikre at du har en sikker tilkobling.

Dette er noen av måtene du kan beskytte ditt personvern på nettet sammen med å bruke en pålitelig VPN-tjeneste.

Pass på VPN-transparens

Våre valg for de beste VPN-leverandørene som er ulikt andre ordinære VPN-er, prøver å få åpenhet i VPN-bransjen. Det er noen selskaper som også kontrollerer ansvarlighet som ber alle VPN-leverandører om å være mer transparente og ansvarlige for produktene sine. De bruker AWS CloudWatch for å overvåke mistenkelig serveraktivitet. Dette er for brukere å stole på VPN-er. Til slutt, hvis noen VPN er ikke-pålitelige, er nyheten ute for å unngå dem, akkurat som Hola VPNs tilfelle.

VPN-er er sjekket for å være i samsvar med personvernreglene. De roper også VPN-selskaper til å gi bedre informasjon om selskapene og produktene deres. Imidlertid, med den økende bruken av VPN-er i denne digitale sikkerhetstrusselen, er det like mange VPN-leverandører som sandkorn på stranden. Derfor er det viktig å være forsiktig og varsom med slike VPN-er ved å søke grundig om VPN-en du skal kjøpe. Forsikre deg om at de ikke laster ned eller fører logger om brukerens aktivitet.

Endelig ord

Online sikkerhet og personvern er virkelig et stort problem. Og med mange VPN-er der ute, er det vanskelig å vite hvilket merke eller hvilket selskap man kan stole på. Det er grunnen til at brukere må undersøke grundig for å kjenne noen av de beste VPN-leverandørene som vil oppfylle deres sikkerhetskrav. Bortsett fra å bruke en pålitelig VPN, bør de også ta noen andre sikkerhetstiltak oppført ovenfor for å doble sikkerhetsmuren og unngå potensielle angrep på det meste.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments