BitTorrent vs uTorrent – Hvilken er bedre?

[ware_item id=33][/ware_item]

Da BitTorrent-protokollen først ble opprettet, krevde den en BitTorrent-klient som ba Bram Cohen og BitTorrent, Inc. om å gi den ut i 2001. Det er flere alternativer tilgjengelig i dag, men BitTorrent-klienten er fortsatt kjent som Mainline. Du er kanskje trygg på at den opprinnelige klienten må være det beste valget, men dette er ikke alltid tilfelle. En høy prosentandel av torrentbrukere anbefaler μTorrent. Begge klienter har mange likheter, men har også noen forskjeller som kan hjelpe deg med å bestemme hvilken som er bedre for deg.


Brukergrensesnittet er definitivt likt. Dette fordi μTorrent ble utviklet av det samme teamet som et alternativ til BitTorrent fire år senere. Gjennom årene har det vært forskjellige versjoner av μTorrent spesielt. Det var mer variasjon i funksjonene mellom de to før, men i det siste er de nesten på samme nivå. BitTorrent vs μTorrent 2019 er fremdeles et hett tema etter alle disse årene. Det virker som om flertallet av brukerne fortsatt ikke er klar over funksjonene til disse klientene.

Les også: Beste Torrent-nettsteder for Torrenting

En torrentbruker vil vurdere en rekke faktorer før han plukker enten μTorrent eller BitTorrent. La oss se på hvordan disse to populære kundene sammenlikner seg med hverandre etter de siste oppdateringene.

Annonser & VPN

Ingen er tilhenger av å bli svermet av annonser mens de laster ned torrenter. Verken er verken BitTorrent eller μTorrent åpen kildekode. Tidligere opererte BitTorrent uten annonser og μTorrent-brukere klagde stadig på problemer relatert til annonser. De hevdet at annonser automatisk bremset den og forstyrret flyten. Når det gjelder annonser, er ingen av dem overlegen. Hvis du tar hensyn til pakkene deres, vil du legge merke til at de er nesten identiske. For å fjerne annonser, får du tilbud om en prisplan på $ 4,95 USD / år av begge.

Les også: Billig VPN for BitTorrent

Den eneste fordelen det har er at du ikke trenger å bli plaget av annonser lenger. Pro-pakken fjerner annonser, lar deg spille av filer umiddelbart, gir sikkerhet, lar deg konvertere filer og spille dem i HD. Funksjonene er like for begge og koster $ 19,95 per år. Den ene tingen som tipser skalaene til fordel for μTorrent er den tredje prisplanen “PRO + VPN” tilgjengelig for $ 69,95 per år. Det kan høres ut som mye, men tenk på å finne og koble en annen VPN til torrentklienten din. Det vil være en ekstra hodepine og kan koste deg mer penger. Eksperter anbefaler på det sterkeste bruken av en pålitelig torrenting VPN mens du laster ned torrenter. Dette beskytter data som går inn og ut av systemet ditt fra hackere i et offentlig nettverk. Det forhindrer deg også i å bli sporet via din IP-adresse, noe som vil være lurt med tanke på den nylige utbruddet av ulovlige torrent-nettsteder.

sjekk torrent vpn

Nedlastningshastighet

Årsaken til at brukere velger torrenter fremfor konvensjonelle nedlastinger er hastighet, så dette vil være et stort hensyn i BitTorrent-klienten kontra μTorrent-debatten. Da BitTorrent fremdeles var åpen kildekode, pleide folk å si at det var raskere siden μTorrent var tett med annonser. Dette er ikke tilfelle lenger, så hvordan går de begge imot hverandre nå? Brukere har rapportert at BitTorrent fortsatt er den raskeste av de to klientene. Angivelig er BitTorrent flinkere til å administrere annonser, så det påvirker ikke torrenting-prosessen så mye som det skjer i μTorrent. Begge har innebygd båndbreddeadministrasjon for å maksimere nedlastingshastigheten til torrent. Husk at VPN også reduserer hastigheten på systemet ditt. En VPN forbereder en kryptert kanal for all innkommende og utgående informasjon å krysse gjennom. Jo nærmere VPN-serveren din er, jo sterkere er tilkoblingen og desto raskere er hastigheten. Så du kan ta forholdsregler for å sikre at hastigheten ikke reduseres så mye mens du laster ned torrenter og har en VPN slått på samtidig.

Les også: Torrent trygt og anonymt

Størrelse på programmet

En annen grunn til at du kan lene deg mot μTorrent i kampen mellom BitTorrent-klient kontra μTorrent er størrelsen. Siden brukere er besatt av applikasjoner i disse dager, trenger du plass på enheten din for å lagre og kjøre dem. Det er ikke ønskelig å måtte rydde opp hurtigbufferen for applikasjoner. De vil ha en torrentklient som er lett og ikke spiser opp for mange ressurser i systemet. Hvis du er veldig bevisst om filstørrelse, vil μTorrent være passende for deg. Det er kjent for å være rundt bare 2 MB. BitTorrent er betydelig bulkere enn dette, så du vil sannsynligvis spare mer plass på enheten din i så fall.

Samtidige nedlastinger

Brukere som ofte laster ned filer via torrent, kan være litt utålmodige og ønske å få jobben gjort raskere. Det ble allerede nevnt at BitTorrent ser ut til å ha vunnet hastighetskategorien for BitTorrent vs. μTorrent 2019-debatten. Det handler imidlertid om mer enn bare hastighet. Du har sannsynligvis flere filer du trenger å laste ned i løpet av en viss periode. Hvis du åpner en torrentkobling i μTorrent, vil den øyeblikkelig begynne å laste ned den. Du vil kunne se fremdriften i form av prosent og status for nedlastingen. Hvis du vil laste ned en annen fil i μTorrent samtidig, må du sette den aktive i pause eller sette den andre i køen. Gjett hva? BitTorrent får deg ikke til å vente sånn. Bare åpne opp flere torrentkoblinger i BitTorrent, så laster de ned side om side. Det er en stor fordel av BitTorrent.

Operativsystemer

Når vi snakker om operativsystemer, er det ikke mye å legge til BitTorrent-klienten kontra μTorrent-diskusjonen, siden de begge er kompatible med flere vanlige operativsystemer. Du kan installere BitTorrent og μTorrent på enheter med Microsoft Windows, Mac OSX, Linux og Android. Du kan kjøre dem på din stasjonære datamaskin, nettbrett eller telefoner. De fungerer like bra på alle enheter og er optimalisert for hvert operativsystem. Hvis du leter etter en torrentklient for et mer dunkelt operativsystem, kan du prøve Transmission.

Både BitTorrent-klient og μTorrent tilbyr noen fantastiske funksjoner for torrentbrukere. De gir god funksjonalitet og stram sikkerhet med rimelig pris.

Henvisning for kunnskap

Iliofotou, M., Siganos, G., Yang, X., & Rodriguez, P. (2010, april). Sammenligning av BitTorrent-klienter i naturen: tilfelle av nedlastningshastighet. I IPTPS (s. 11).

Csernai, K. Tilstanden om personvern i P2P- og BitTorrent-nettverk.

Zhang, C., Dhungel, P., Wu, D., & Ross, K. W. (2010). Å avdekke BitTorrent-økosystemet. IEEE-transaksjoner på parallelle og distribuerte systemer, 22 (7), 1164-1177.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments