Begynnerveiledning for VPN-protokoller – alt du trenger å vite!

[ware_item id=33][/ware_item]

Når verden begynner å bli avansert, øker også behovet for sikkerhet på nettet og dets forskjellige kanaler. Dette resulterer også i at enkeltpersoner utnytter det uansett hvordan de vil. For å løse dette problemet ble VPN opprettet.


VPN gir personvern til alle nettverk det være seg offentlig eller privat. En VPN ble opprinnelig brukt av store selskaper for å sikre deres data, som ikke skulle vises for allmennheten. Etter hvert som VPN-ere fikk popularitet, vendte et stort antall mennesker seg mot det for sikkerhet for personopplysninger og søkte etter den beste VPN-en til å bruke.

Folk fikk mer kunnskap om fordelene med en VPN og hvordan brukerne eier IP-adresse erstattes av IP-adressen til serveren som gir VPN. En sikker passasje er laget av VPN som all Internett-trafikk gjør sin vei gjennom.

Den beste VPN-en til å bruke er den som tilbyr en rekke funksjoner som innebærer høyere sikkerhet og beskyttelse av konfidensielle data.

VPN velger med sterke protokoller

NordVPN

 • Retningslinjer uten logg
 • Dobbelt VPN (det lar deg gjemme deg bak to sikre servere i stedet for bare 1)
 • CyberSec (blokkering av skadelig programvare)
 • Automatisk drepebryter
 • SmartPlay (for å hjelpe brukere med å få tilgang til nettsteder som ellers ikke ville være tilgjengelige på grunn av sensur på internett og VPN-blokkering)
 • Kryptering av militær karakter

ExpressVPN

 • Nullkunnskaps-DNS (det er deres private krypterte DNS)
 • Delet tunneling (det lar deg rute litt enhetstrafikk gjennom en VPN mens resten får tilgang til internett direkte)
 • Drepe bryteren
 • Ingen aktivitetslogger
 • Beste i klassen kryptering
 • 30-dagers pengene-tilbake-garanti

IPVanish

 • Retningslinjer uten logg
 • Anonym torrenting
 • Multiplattformbeskyttelse
 • 256-bit AES-kryptering

besøk nettsiden

En komplett guide til VPN-protokoller

Når det opprettes en sikker passasje, legges informasjonen inn fra en protokoll i dataene til en annen type protokoll. Ofte bruker VPN PPTP, en protokoll for å omslutte IP-pakker over internett.

Ulike typer VPN-protokoller har forskjellige egenskaper, og de tilbyr forskjellige sikkerhetsnivåer. VPN-protokollisten inneholder alle protokollene som er mye brukt og er brukervennlige. Noen av disse protokollene inkluderer PPTP, L2TP, IPsec, SSL, SSH, TLS og OpenVPN.

Hver protokoll tjener et litt annet formål etter brukerens behov. VPN-protokollsammenligningen kan gjøres mellom PPTP & L2TP, PPTP & openvpn og mellom andre protokoller for å fremheve funksjonene som skiller dem ut.

En rask guide for forskjellige tilgjengelige VPN-protokoller

Nedenfor er de forskjellige VPN-protokollene tilgjengelige:

 • OpenVPN (mest populære VPN-protokoll)
 • L2TP / IPSec (mest brukte alternativ)
 • SSTP (et solid alternativ for Window-brukere)
 • PPTP (den eldste og mye brukte VPN-protokollen)
 • IKEv2 (et raskt og sikkert alternativ, spesielt for mobile enheter)

PPTP & L2TP

To typer VPN-protokoller som er mye brukt er PPTP og L2TP. PPTP lar selskaper strekke ut sitt eget nettverk gjennom tunneler som er sikre og private.

PPTP ble opprinnelig utviklet av Microsoft for oppringt nettverk. På grunn av den lavere krypteringsstandarden er PPTP en av de raskeste og enkleste VPN-protokollene. Et bredt nettverk brukes av store selskaper som ett stort nettverk.

Ettersom VPN-er nå vanligvis brukes, trenger ikke selskaper å leie sine egne linjer og er i stand til å konsumere de offentlige nettverkene sikkert for å kommunisere over et bredt område.

Bortsett fra PPTP, er en annen kjent protokoll L2TP som står for “lag 2 tunneling protocol” som er en utvidelse av PPTP og ofte er kombinert med en annen protokoll for å tilby en høyt sikret VPN-forbindelse for sine brukere.

Den gir ikke en sikker tunnel til brukerne når den er på egen hånd. Bare ved å slå sammen funksjoner i to tunneleringsprotokoller, kan L2TP nå potensialet.

SSTP

SSTP står for Secure Socket Tunneling Protocol. Det er også en populær VPN-protokoll.

SSTPs bemerkelsesverdige fordel er at den er fullt integrert med alle Microsoft-operativsystemer siden Windows Vista Service pack1. Det betyr at du kan bruke den med Winlogon og smart chip.

Det er like raskt som OpenVPN. Det manuelle oppsettet er ganske enkelt også. SSTP er generelt ganske sikker.

Internet Protocol Security

IPsec er en protokoll som tjener ved å sikre internettkommunikasjon over et IP-nettverk. Kommunikasjonen er sikret ved bekreftelse av økten, og datapakken chifferes under tilkoblingen.

For IPsec er det to moduser den opererer i. Den ene er transportmodus og den andre er tunnelmodus. Disse modusene sikrer overføring av data mellom forskjellige nettverk. Transportmodusen spiller sin rolle ved å kryptere meldingen som ligger i datapakken, og tunnelmodusen krypterer hele datapakken.

I likhet med L2TP, kan IPsec også kombineres med andre protokollfunksjoner for å gi en sikker tilkobling.

OpenVPN

Åpne VPN? Hva er det egentlig? Vel, det er en programvare som har en åpen kildekode som bruker VPN-metoder for å opprette en sikker tilkobling. En åpen VPN gir tilgang til sine jevnaldrende ved å bruke en forhåndsdelt nøkkel.

Med et OpenVPN kan ethvert IP-nettverk bli tunnelert over en enkelt UDP-port. Fordelene med å ha et OpenVPN inkluderer:

 • Å være kompatibel med alle operativsystemer
 • Å ha en høyere hastighet
 • Høysikkerhetsbestemmelse
 • God brannmurkompatibilitet
 • Støtte Perfekt hemmelighold fremover (denne krypteringsmetoden gjør dekoding veldig vanskelig for hackere)
 • Flere tunneleringsalternativer osv.

IKEv2

IKEv2 står for Internet Key Exchange versjon 2. Det er også en VPN-protokoll utviklet av Microsoft og Cisco.

På egenhånd er det bare en tunnelprotokoll som gir en sikker nøkkelutveksling. Derfor er det ofte paret med IPSec for kryptering og autentisering.

Det er ikke så populært som andre protokoller, men det er flott for mobilforbindelser.

IPSec

IPSec er den korte formen for Internet Protocol Security. Den brukes til flere formål, og en av dem er VPN-er.

Det er ofte sammenkoblet med andre VPN-protokoller for å gi kryptering. Det kan brukes av seg selv også. Det anses generelt som raskere enn SSL.

SSL & TSL

Når SSL & TSL er kombinert, de skaper en så sterk VPN-forbindelse der nettleseren blir klient og brukerne ikke har tilgang til hele nettverket. Deres tilgang er begrenset til spesifikke applikasjoner.

Online shopping nettsteder og nettsteder der slike tjenester leveres til brukerne, bruker hovedsakelig SSL og TSL protokoller. Disse protokollene er mer problemfrie og er veldig brukervennlige. Nettleserne vender seg til SSL, og det kreves minsteaksjon fra brukeren.

Sikker Shell-protokoll

SSH også kjent som sikker socket shell er en protokoll som har en måte å få tilgang til en ekstern datamaskin ved å gi administratorer en sikker bane.

En sterk autentisering gis av sikkert skall sammen med en beskyttet kryptert datakommunikasjon som foregår mellom to datamaskiner som kobler seg over internett, som er et svært usikkert nettverk.

SSH hjelper administratorer med å administrere applikasjoner, hjelper dem med å logge på fra en annen datamaskin over et nettverk og flytte filer fra et sted til et annet.

2 typer VPN-er og deres sikkerhetsnivåer

Hvis du leter etter måter å få tilgang til kanaler og applikasjoner uten å bli blokkert, bør du se etter de beste VPN-ene du kan bruke. Den beste VPN-en kan gi en sikker passasje med stor hastighet til brukeren uten å spore sin opprinnelige IP-adresse.

Det er forskjellige steder du kan se på når du søker etter beste VPN-er å bruke, Det er imidlertid to typer VPN-er som tjener brukerne til å finne en rask og sikker tunnel.

 • Fjerntilgang VPN

I dette tilfellet får brukeren tilgang til tjenestene eksternt ved å koble seg til et privat nettverk. Gjennom nettet opprettes forbindelsen mellom nettverket og dets brukere, og denne forbindelsen er høyt sikret.

Denne typen VPN er brukervennlig for både brukere som sitter hjemme og de som får tilgang fra kontorene sine. En ansatt utenfor kontorlokalene kan enkelt få tilgang til det private nettverket ved å bruke VPN.

Både brukere hjemme og ute har tilgang til blokkerte nettsteder gjennom denne VPN. Brukerne som er mer følsomme overfor internettsikkerhet, kan bruke denne VPN-tjenesten som en måte å beskytte seg selv og sine data over internett.

 • Ruter til ruter VPN

Denne VPN-en brukes hovedsakelig av selskaper som har kontor på forskjellige steder. Denne VPN hjelper deg med å opprette forbindelser mellom nettverkene til alle kontorer som ligger på forskjellige steder. Det blir en ‘intranettbasert VPN’ når alle kontorene til det samme selskapet er koblet ved hjelp av nettsted til VPN til nettstedet.

Videre, når selskaper kobler seg til nettverket til andre selskaper som bruker denne VPN, kalles det en ekstranett-VPN. Forbindelsen som dannes mellom disse selskapene er høyt sikret og beskyttet.

I denne formen for tilkobling er to rutere i spill; den ene av disse fungerer som klient, mens den andre fungerer som server.

Det dreide seg om VPN-protokoller. Nå vet du hvorfor disse protokollene brukes og hvilke du skal se etter i en VPN for dine behov. Hvis det er noen annen protokoll vi har gått glipp av, vennligst gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments