Varför att använda ett VPN med Instagram är mer fördelaktigt än du trodde

[ware_item id=33][/ware_item]

Instagram är en av de bästa plattformarna för bilddelning på marknaden idag. Förutom att dela personliga foton och få "gilla" eller "dela om" kan Instagram vara mer än sociala medier. Det är också en bra plattform att spara och lagra alla dina bilder. Det är också ett bra verktyg för att redigera dina foton och göra dem mer kreativa. Dessutom kan du använda Instagram för att göra försäljningsplatser genom att visa bilder som en del av din presentation.


Men precis som alla andra sociala medier där ute, är Instagram också sårbart när det gäller innehållsbegränsningar, tvångsreklam eller värre tillgänglighet på andra platser. Det finns fortfarande länder eller platser som inte tillåter tillgång till sociala medier som Instagram i deras land. Det här är vad geoblockering handlar om. Det finns länder eller företag som blockerar användningen av ett specifikt verktyg från en viss IP-adress. Ett exempel på ett land som blockerar användningen av sociala medier är Kina.

Så om du älskar att resa och få Instagram
foton på din resa, men landet tillåter dig inte att använda appen, det
skulle vara en frustrerande situation. Men du kan göra något åt ​​det här. Hur?
Det är genom att använda ett VPN.

VPN står för virtuella privata nätverk. VPN används för att tillhandahålla online-säkerhet och integritet till användare. Om du surfar på internet går din webbtrafik till offentliga servrar. Och dessa offentliga servrar är sårbara för attacker. Hackare kan avlyssna denna trafik för att övervaka alla dina aktiviteter och kan till och med komma åt din information eller plats.

Men när du använder ett VPN är din webbtrafik det
riktad till en krypterad tunnel. Den här krypterade tunneln döljer din webb
trafik. Meningen, dina online-aktiviteter och platsen är dolda och ingen
kan övervaka eller avlyssna det medan du befinner dig i den krypterade tunneln. Du kan
surfa på internet säkert utan rädsla för att någon snappar på dig.

Så hur påverkar detta din Instagram-användning? Och är det verkligen nödvändigt att använda ett VPN för en bilddelningsapp som Instagram?

Det finns fördelar med att använda ett VPN med Instagram. Du kanske tror att det är onödigt, men fördelarna är stora när du hittar rätt VPN att använda, så att du fritt kan komma åt Instagram. Så här är:

Dölj från annonsörer

Instagram använder geolokalisering för att känna till användarnas plats och använder denna information för att visa lämpliga annonser. Tja, inte bara geolokalisering, i allmänhet, oavsett om Instagram använder geotaggar eller geolokalisering, det är fortfarande sant att Instagram har makt att injicera annonser till ditt flöde och profil. Så om du har ett VPN känner annonsörer inte din aktivitet och de kan inte tvinga dig några annonser. Du är fri att använda appen utan att oroa dig för att se en oönskad annons från någon.

Du kan använda Instagram i andra länder

Kommer du ihåg Kina? De blockerar alla typer av sociala mediekanaler över hela landet. Och när du väl är i deras land kommer du inte att kunna komma åt Instagram, inte ens Facebook, Twitter eller LinkedIn. Men om du använder ett VPN är din IP-adress dold och Kina vet inte ens om du är i deras land. Med detta kan du fritt använda appen och ta instagrambara foton när du reser runt i deras land.

Undvik censur och spårning

En annan fördel med att använda ett VPN är att det alltid är säkert att dölja din IP-adress när du reser till andra länder. Detta för att undvika censur eller spårning. Du kan resa säkert och använda din telefon fritt utan rädsla för att någon övervakar eller censurerar alla dina online-aktiviteter.

Det här är bara några av fördelarna med att använda ett VPN på din telefon, inte bara för att få tillgång till Instagram utan genom att surfa på internet på din mobiltelefon när du reser.

Om du fortfarande har problem med att dölja din plats medan du reser finns det fortfarande andra sätt du kan göra. Medan du använder ett VPN är det mest effektiva sättet du kan använda, här är några av de sätt du fortfarande kan prova:

  • Fråga din operatör eller Internetleverantör om de erbjuder onlineåtkomst till länder som Kina. Normalt ger leverantörer åtkomst till länder som Kina. Men nackdelen är att den är långsam, billig och ibland opålitlig också.
  • Du kan använda proxytjänster. Proxy-tjänster är emellertid ibland också opålitliga och är ganska dyra, till skillnad från att använda VPN: er.

Tips om att hitta rätt VPN

Det finns många VPN på marknaden. Med hundratals av dem kan du bli stressad att välja rätt för dig. Så för att hjälpa dig hitta rätt VPN är här några av de saker du behöver tänka på:

Tips # 1 - VPN med många servrar

Om du reser till Kina borde du vara det
påminde om att den redan har blockerat hundratals eller tusentals IP-adresser till
stoppa åtkomsten till vissa webbplatser eller appar. Så se till att du letar efter ett VPN
leverantör som döljer din riktiga IP-adress och ger dig en IP-adress som det är
inte på blocklistan för Kina.

Tips # 2 - Mobilfunktioner

En annan sak som du måste tänka på när du letar efter ett VPN för Instagram eller användning av sociala medier är dess mobila funktioner. Ibland är VPN bara tillgängliga på skrivbordet. Du bör hitta en leverantör som också tillåter en VPN-anslutning via mobil, så att du också kan ansluta andra enheter. Se också till att ditt VPN fungerar bättre på mobilen eftersom du kommer att använda mobil för det mesta. De bör också ha ett brett VPN-mobilstöd som du kan kontakta om du stötte på ett problem.

Tips nr 3 - VPNs sekretesspolicy

Du bör också titta på VPN-tjänsteleverantörens integritetspolicy. Det finns många leverantörer där ute som tar integritetspolicy mycket lätt. Gå med leverantörer som har strikt säkerhets- och sekretesspolicy. Se till att de inte håller loggar över dina aktiviteter och annan online-information eller information.

I ett nötskal

Det här är bara några av de saker du behöver tänka på om du letar efter ett VPN, så att du kan använda din Instagram-app fritt och säkert. En VPN tillåter dig inte bara att njuta av användningen av Instagram, utan det kommer också att ge dig online-säkerhet. Med det här är du bekväm att använda Instagram utan rädsla för att någon slår på dig eller någon ger dig annonser som du inte vill se. Du är också säker på att ingen censurerar eller spårar varje steg.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments