Vad är en VPN och hur det fungerar

[ware_item id=33][/ware_item]

Medan internet spelar en stor roll i vårt dagliga liv är det fortfarande, ofta, farligt för oss när det gäller data. Därför är säkerhet ett måste på internet. Många tjänster har uppdaterats för att kunna utföras online. Du delar känslig information på internet dagligen. Det finns hackare och rovdjur där ute som du måste hålla ett öga på. Du kanske blir förvånad över att lära dig hur enkelt och prisvärd det är att hålla sig säker online med hjälp av ett VPN.


För att förstå hur ett VPN fungerar måste du först förstå vad exakt en VPN gör.

Kärnans två funktioner i en VPN

Ett virtuellt privat nätverk (VPN) är ett slags 2-i-1-avtal. Så om du behöver det för ett syfte får du den andra tjänsten tillsammans med den. Läs vidare för att förstå vad dessa två nyckelfunktioner är och hur de kan ge dig en bättre onlineupplevelse helt och hållet.

Online-skydd

Anti-virus programvara blir mer avancerad dag för dag. Så det finns ingen anledning att vara orolig om du har en stor installerad på din enhet, eller hur? Fel! Det finns en stor skillnad mellan att arbeta på din enhet offline och online. Det enda sättet ett virus kan komma in i ditt system offline är om det introducerades till ditt system via disk eller USB. Det skulle omedelbart stimulera ditt antivirus till handling. Det varnar dig om faran och går vidare med att fixa den. Ett virus är inte den enda faran på webben. Det finns hackare som bara väntar på att du ska lämna din vakt. När du har kopplats till en offentlig Wi-Fi kan alla andra användare som använder samma Wi-Fi krypa in i ditt system. Föreställ dig att kompromissa med dina sociala mediekonton, bankkonton och läckage av din personliga information.

En annan allt mer frustrerande fråga är att spionera på användare av myndigheter. Lagen kan respektera användarnas integritet, men regeringen kan alltid hitta kryphål för att lösa det. Det finns gott om organisationer som lurar runt för att hålla ett öga på dina privata uppgifter. De använder denna information för att generera användarprofiler. Marknadsforskare arbetar på samma sätt men de kan ha färre resurser än regeringen. Din användarprofil är praktiskt när de vill driva utvalda produkter / tjänster till dig. Netizens är redan rasande över hur mycket kontroll sådana organisationer har över sina privata uppgifter. De tycker inte att det är förföljd eller konstant bombardement med reklam alls önskvärt.

Det var ett stort uppror över Facebook att samla in data från sina användare oetiskt och använda det för att generera vinst. Facebook är bara en app. Föreställ dig att du är så utsatt varje sekund att du är online. Facebook är inte ens listat som en kriminell organisation. Är du medveten om det organiserade cyberbrottet som tjänar din okunnighet? Det är en ganska läskig tanke och hotet är verkligt

Så vad kan möjligen göras för att undvika denna omotiverade övervakning?

Läs guide: Hur man väljer en VPN-tjänst

Även om det är bäst att ta med sig din egen internetenhet, kan det hända att det är oundvikligt att använda en offentlig Wi-Fi eller ansluta till ett nätverk. Det är här en VPN svänger in för att rädda dagen! Normalt flödar ditt inkommande och utgående data fritt så att alla med rätt programvara kan snoka på dig. Hur en VPN fungerar är att den skapar en krypterad kanal exklusivt för dina data. När du skickar eller tar emot data medan ditt VPN är på, passerar det säkert genom den här kanalen. På så sätt kan ingen annan användare bryta sig in i ditt system. Antalet enheter du kan säkra med ett VPN-konto varierar från företag till företag. Du kan länka flera enheter till ditt VPN-konto hemma eller skydda din handhållna enhet när du är på ett offentligt nätverk / Wi-Fi.

Du kanske oroar dig för att pålitliga VPN: er är de dyraste. Här är ett snabbtips: välj ett längre prenumeration så att de pengar som debiteras varje månad minskar med en betydande procentandel. En annan fördel med att välja långsiktiga åtaganden är att du ofta får ansluta till fler enheter samtidigt. När du inser hur VPN-tjänster fungerar för att ge önskvärd kvalitet till låga priser samtidigt som du håller en sund vinst förstår du hur du kan dra nytta av det.

Tillgång beviljad

Det finns ofta begränsningar för onlineinnehåll beroende på var du bor. Detta kan bero på att upphovsrättslagar skiljer sig åt på olika platser eller regeringsförbud. Du kanske känner till att vissa länder har ett starkt förbud mot vanligt innehåll för vuxna. Andra regeringar har mer pressande skäl som kretsar kring politik. Det finns ofta människor i oppositionen som publicerar innehåll som kan vara stötande för det styrande partiet. Andra gånger är det inte en intern situation utan en regering som försöker begränsa medborgarnas tillgång till utländskt innehåll.

Det finns till exempel flera internationella nyhetswebbplatser som är förbjudna i Kina. Asiatiska drama får popularitet bland massorna idag, men många populära koreanska dramawebbplatser tillåter inte visning utanför Sydkorea. Naturligtvis måste du veta hur beryktad den japanska musikindustrin är när det gäller att försvara deras upphovsrätt. Du kan sällan hitta några japanska album på YouTube eller andra gratis streaming-plattformar. Det finns korta versioner av deras officiella musikvideor och det är det. De förtjänar definitivt att behålla de vinster de har tjänat från sina investeringar för att skydda sitt lands ekonomi men förbudet är för hårt för internationella fans.

En pålitlig VPN är den bästa lösningen för sådana problem så låt oss ta reda på hur en VPN fungerar för att lura systemet.

Hur en VPN fungerar för att ge åtkomst till begränsat innehåll fungerar också för att förhindra att du spåras via din IP-adress. Därför är detta direkt kopplat till avsnittet om online-skydd och hur VPN ger dubbel nytta. Låt oss identifiera din IP-adress först. Du är ansluten till Internet genom din Internetleverantör (ISP). De har tilldelat dig en server. Serverns IP-adress är din riktiga IP-adress. Det dyker upp varje gång du besöker en webbplats. Det är tillgängligt för alla i andra änden. Det låter dig spåras av myndigheternas övervakning eller marknadsföring.

Vad är lösningen? Dölj din riktiga IP-adress! Detta är precis hur en VPN fungerar. När du slår på ditt VPN väljer du en server baserad på den plats du vill visa till webbplatser. Om du till exempel vill titta på ett koreanskt drama bör en sydkoreansk IP-adress vara synlig. annars skulle webbplatsen inte låta dig se videon. I detta fall bör du välja Sydkorea som din föredragna plats bland VPN-alternativen. Din VPN-leverantör tilldelar dig en server i Sydkorea. Från den dramatiska webbplatsen kommer din IP-adress att visa att du för närvarande är inloggad från Sydkorea. Så webbplatsen kommer inte att hindra dig från att titta på det dramaet. Det som hände är att IP-adressen för den sydkoreanska servern nu visas som din IP-adress var som helst om du inte ändrar dina VPN-alternativ. Detta döljer din riktiga IP-adress och sann plats perfekt.

Oroa dig inte om du inte hittar en server som fungerar med din specifika strömningsapp eller webbplats. De flesta bra VPN-leverantörer erbjuder dygnet runt livechatt med utbildade proffs. De kan enkelt hitta den mest lämpliga servern för dig och ge råd om det perfekta VPN-protokollet för ditt ändamål. Servern bör vara nära dig för snabbhastighetsströmning och det skulle vara bra om din VPN-leverantör äger ett stort antal servrar. Detta fördelar belastningen mellan servrar som möjliggör åskhastighet för torrning, spel och strömning.

Nu när du har lärt dig vad en VPN är och hur den fungerar bör du vara medveten om dina alternativ. Det finns flera stora VPN-leverantörer men se upp för att många webbplatser börjar införa förbud mot populära VPN-företag. Du måste göra lite forskning beroende på varför du behöver ett VPN. Kolla in populära VPN: er som är kända för catering särskilt till din typ av användare. Det finns flera VPN: er kända för spel, streaming och Torrenting Location är oerhört viktigt om du ser fram emot att låsa upp begränsade webbplatser / applikationer. Kontrollera om de fördelar de erbjuder matchar dina behov och om priset är rätt. Det finns ingen chans att du inte hittar det perfekta VPN: n med den tillgängliga sorten idag.

Bildkrediter: wpbeginner.com

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments