Skillnaden mellan VPN och Seedbox – Vad man ska välja och varför?

[ware_item id=33][/ware_item]

Onlinesäkerhet är lika viktigt i denna digitala era som hemmasäkerheten. Man kan allvarligt inte försumma att säkra ens data eller ens identitet när man använder internet. Eftersom miljoner använder sina kreditkortsuppgifter och skickar eller tar emot personuppgifter i taget, finns det miljoner som försöker hacka konton eller bara spionera till personuppgifter just i det ögonblicket..


Därför, vad tror du att vi behöver göra i denna avancerade, binärdominerade era - där alla är tekniskt kunniga? Visst, prata om säkerhetsverktyg som är lika avancerade för att skydda oss online.

Vilket säkerhetsverktyg passar dock bäst in? Om du här söker efter ett svar på den här frågan, leta inte längre. Eftersom varje annan webbplats upptäcker och skannar din personliga information på internet kan det vara nästan omöjligt för dig att skydda dig själv online, särskilt utan teknisk hjälp.

Utan spänning är VPN och Seedbox de två bästa säkerhetsverktyg som har alla svar på dina online-bekymmer. Så att hoppa rakt in i dessa räddare är bäst nu.

Vi kommer att vägleda dig när, varför och vilket säkerhetsverktyg du bör använda för att ligga före cyberbrottslighet och hur du bäst kan använda sådana verktyg för att skydda din online-aktivitet.

VPN - The King of Online Anonymity

Vad är ett VPN? Om du är ny på detta medium kommer vi att ge dig en snabb genomgång av vad en VPN är. Det är en förkortning för Virtual Private Network. Kan du gissa med namnet? Ja, ett användarvänligt säkerhetsverktyg. Det är dock inte lätt för en lekman att förstå hur det fungerar exakt. Med enkla ord krypterar en VPN din internetdata. Uppgifterna passerar genom en tunnel och ansluter den till en annan server, som i sin tur ändrar din IP-adress.

Så låt oss anta att om du sitter i Kina och ansluter till en USA-baserad VPN kan du då använda alla webbplatser som är blockerade i ditt befintliga område. När du ansluter till en VPN-server gör det det omöjligt för någon att upptäcka din riktiga IP-adress. För att uttrycka det enklare, en VPN hjälper dig förbli anonym när du surfar eller torrent, skyddar dig från offentliga Wi-Fi-missöden och läckage av personlig information och låter dig kringgå geo-restriktioner.

besök hemsida

Saker du måste tänka på när du köper ett VPN

Att välja ett VPN är inte en oerhört svår uppgift, men det är inte heller lätt, eftersom det finns massor av massor av leverantörer där ute. Vilken man ska lita på för en bättre service och värt att betala för? Du skulle inte vilja slösa dina pengar, vare sig det gäller en VPN eller smaken på din pizza. Så här är några saker att tänka på när du får ett VPN.

 • Kontrollera om det tillåter torrent
 • Leta efter ett VPN som inte innehåller några loggar över din aktivitet
 • Kontrollera antalet serverplatser som VPN erbjuder
 • Sist men inte minst - hastigheten, kill-Switch-funktionen och protokoll, etc. som gör att en VPN fungerar bättre

Låt oss diskutera för- och nackdelarna med att använda ett VPN

Vi tror på att hitta ett VPN med bra tjänster såväl som de bättre kostnaderna för att spara några få dollar. Med det sagt är vissa VPN-filer faktiskt ganska billiga. Du kan leta igenom många VPN-leverantörer och enkelt hitta en prisvärd men användbar VPN. Du kan också erbjuda flera serverplatser med ditt VPN vilket gör det enkelt för dig att dölja din IP-adress på flera platser. Tack och lov är en VPN också lätt att installera och kan inte kontrolleras av någon myndighet.

Användningen av ett VPN kräver emellertid extra omsorg. Du måste se till att du är ansluten till den. Om du glömmer att göra det kommer den att upptäcka din riktiga IP-adress. Dessutom måste du välja ett VPN som stöder torrent, så att du inte skulle stöta på hastighetsproblem.

Så vilken VPN att använda?

Nu hävdar många VPN-leverantörer att de erbjuder de bästa tjänsterna. Därför har vi sammanställt några för att göra det enkelt för dig att välja. Men vårt val är NordVPN av partiet.

 • P.I.A
 • VyprVPN
 • NordVPN
 • TorGuard

P.I.A

Fenomenal strömningshastighet
Lätt att använda appar / programvara
Enkel installation & brett utbud av servrar
7-dagars pengarna tillbaka-garanti
$ 3.11 / month

VyprVPN

Obegränsad serveromkopplare
200 000+ IP: er & 700+ servrar
Enkel Ställ in app / programvara
3-dagars försök erbjuds
$ 5.00 / month

NordVPN

5000+ servrar i 60 länder
Fantastisk strömningshastighet
24/7 kundtjänst
Multi-inloggning för 6 användare samtidigt
$ 2.99 / month

TorGuard

1 veckors rättegång & Pengar tillbaka garanti
1600+ servrar i 50+ länder
Lätt att använda appar / programvara
Utmärkt supportteam
$ 9.99 / month

seedbox

För att bättre kunna jämföra ett VPN med en SeedBox måste vi först veta vad en SeedBox är. Det är en fjärrserver som är värd i ett datacenter. När du har tillgång till en SeedBox kan du ladda ner och ladda upp digitala filer och dokument till din dator anonymt. Det är en server som är ansluten till hög internethastighet som du önskar för säker nedladdning av enorma filer. Du får en del av en fjärrdator med ett höghastighetsinternet och använder den för att ladda ner filer. Du skickar in en begäran om att ladda ner vad du vill och servrarna gör det åt dig. Det är helt enkelt en mellanhand som låter dig ladda ner filen från servern via HTTPS-anslutningar, och så. Men det är inte allt. Vissa av seedbox-användare har tillgång till VPN-servrar för ytterligare säkerhet.

Saker du måste tänka på när du får en Seedbox

 • Det ska tillåta SFTP, HTTP eller FTP
 • Kontrollera om det tillhandahåller ett VPN
 • Platsen är viktig. Till skillnad från VPN: n fungerar Seedbox endast kring befintliga servrar, inte på olika serverplatser

Titta på för- och nackdelarna med Seedbox

Precis som VPN erbjuder en Seedbox också snabb hastighet vid nedladdning och överföring av filer. Det styrs inte heller av någon myndighet, så du kan lita på den för att skydda dina onlinedata. Ditt innehåll är säkert och sparat på en Seedbox-server, så du kan komma åt det när du vill. Några av Seedboxarna har VPN-funktioner som hjälper dig anonymt surfa på internet.

vad är seedbox

Till skillnad från VPN-servrar ger dock en Seedbox inte flera platsåtkomst och de flesta användare använder snarare VPN: er för mer säkerhet.

VPN vs SeedBox

Att väga fördelarna med VPN: er mot Seedboxar beror helt på vad som är ditt säkerhetsändamål. Därför är en Seedbox användbar om du vill använda privata torrentspårare och för att behålla önskat nedladdningsförhållande. Å andra sidan är en VPN en enkel lösning. För även om du föredrar att använda en SeedBox, måste du fortfarande ansluta en VPN-server för avancerad säkerhet.

Du kan direkt ladda ner torrentfiler genom att använda ett VPN direkt och det erbjuder bäst anonymitet, kryptering och säkrar din personliga information. Medan en Seedbox har begränsad tillgång och den fungerar bara i regioner där den är baserad.

Så när det gäller åtkomst till platser är ett VPN perfekt eftersom det är baserat i nästan alla länder runt om i världen. En ytterligare nackdel med Seedbox är att om den blir låst eller spåras kommer nedladdningsprocessen att krascha och du kan lika gärna förlora dina data.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments