Hur man väljer en VPN – Varje Titbit Om VPN: er

[ware_item id=33][/ware_item]

Det verkar omöjligt att överleva i dagens digitala tid utan internet. Att använda internet är dock inte riktigt säkert, särskilt när det finns så många hackare och spioner online som bara ser på ett misstag från sitt offer. Under sådana omständigheter förblir onlinesäkerhet inte valfri utan blir det obligatoriska steget för att säkerställa när du använder internet. När vi talar om online-säkerhet, är en VPN det modernaste skölden som skyddar våra data och allt som passerar över Internet via servrar. Därför, medan du kommer att kommunicera, surfa, e.shoppa eller streama online, kommer ditt VPN att hålla dig säker och erbjuda förmåner samtidigt. Låt oss lära oss hur en VPN bara gör det. 


Använd NordVPNs 3-åriga plan bara för 2,99 US $

Vad är ett VPN?

Ett virtuellt privat nätverk (VPN) är en mjukvara som lägger ett lager av säkerhet till din internetanslutning som skyddar din enhet från inkräktare och de som försöker spåra dig utan din vetskap. Dessutom blockerar VPN webbplatser och applikationer som har geografiska begränsningar på dem av regeringar eller ägarna själva. Detta inträffar ofta när det gäller strömmande webbplatser som Netflix och de som ägs av nyhetsbyråer.

Hur skyddar en VPN dig online?

Det finns två huvudkomponenter i ett VPN: protokoll och server. Säkerhetsaspekten är baserad på starka protokoll som OpenVPN (TCP, UDP), L2TP-IPsec, SSTP och PPTP som skapar kryptering. Detta innebär att dina inkommande och utgående data är krypterade så att ingen annan användare kan använda den.

Dessutom betalar du din internetleverantör (ISP) för att ge dig åtkomst till internet via servern. En VPN-leverantör äger VPN-servrar i olika länder. Därför, när du väljer en VPN-server, ändras din IP-adress till servern som ägs av VPN-leverantören. Som ett resultat kan webbplatser och applikationer inte fastställa din riktiga plats. Detta gör att du kan blockera webbplatser och applikationer med geobegränsningar.  

Varför behöver jag ett VPN??

Du kanske tror att du inte riskerar att bli hackad eftersom du har din egen Wi-Fi och håller dig borta från offentliga nätverk eller gratis Wi-Fi-zoner. Din personliga internetanslutning har ett lösenord men det kan faktiskt dekrypteras av en skicklig hackare om de verkligen vill använda din Wi-Fi. Det handlar dock inte bara om att använda din Wi-Fi gratis. Faktum är att alla som använder samma internetanslutning som du kan enkelt komma åt alla data som går in och ut från ditt system.

Gör ett starkt lösenord med vårt Lösenordgenereringsverktyg

Alla dina onlinekonton, inklusive webbbanker, sociala medier, strömmande webbplatser, onlinebibliotek etc. är sårbara. Cyberbrottslingar ramar ofta oskyldiga användare genom att använda sina konton för kriminella aktiviteter. Du kan stå inför allvarliga juridiska avgifter om så är fallet. Juridiska myndigheter skapar profiler för användare baserat på deras preferenser som samlas in genom online-spårning. De webbplatser och applikationer du besöker och frekvensen noteras också. Dessutom samlar företag in data om dina preferenser för att publicera relevanta annonser också.

    Om du fortfarande undrar "Varför behöver jag ett VPN?" svaret är att en pålitlig VPN kan förhindra sådan spårning och säkra ditt system mot hackare på ett idiotsäkert sätt.

Din offentliga IP-adress kan ses av vem som helst. Kontrollera din ip>>

pick-a-vpn-tjänster

Att bara tro att en VPN är din verkliga räddare från onlineövervakning, cyberhot eller cyberattacker är inte tillräckligt. Att lära sig om hur du klokt väljer ett VPN är det viktiga senare steget du inte bör undvika, särskilt om du är en ny VPN-användare. Följande är de områden du bör undersöka när du väljer ett VPN som bäst passar dina behov.

Servicelokaler

Kontrollera länderna där de är verksamma är det första steget i hur man väljer en VPN-tjänst. Om de inte erbjuder tjänster i ditt land har de inga servrar i din region. Bläddra bland VPN-leverantörer efter länder eller gå igenom listan över länder som finns på webbplatsen för VPN-tjänsten du har fått ögonen på.  

Antal servrar

Alla grundläggande guider för att välja en VPN-tjänst förklarar varför antalet servrar är viktigt. Det kan finnas hundratals VPN-användare som använder samma server som du vid en viss tidpunkt. Ju fler servrar det är, desto större är ditt val och desto mindre blir belastningen. Därför påverkas inte din internethastighet allvarligt genom att slå på ditt VPN.

Användarloggpolicy

Det finns lagar som reglerar aktiviteten för internetanvändare i alla länder. Många brottsbekämpande myndigheter stör användarnas integritet i nationell säkerhet. Som en konsekvens kräver dessa byråer att hålla användarloggar och VPN-leverantörer gör just det. De säljer ibland denna information för neuromarknadsföringsändamål också. Men det är vanligtvis fallet med mindre VPN: er. Välj därför en som inte har några användarloggar när man överväger hur man väljer ett VPN.

VPN-applikationer

Flera VPN-leverantörer optimerar sin programvara så att den fungerar lika bra i olika operativsystem som Windows, iOS, Android osv. Och flera enheter som bärbara datorer, smartphones, surfplattor etc. VPN-företag med dedikerade applikationer för olika operativsystem är överlägsna. Sök efter vad som är den bästa VPN-appen innan du fattar ett slutligt beslut.   

Kundvård

Det kan vara problem när du kör ditt VPN. Därför föredras företag som erbjuder 24-timmars livechatt och har en möjlighet att snabbt lösa problem. Behandlingen av kunder talar volymer om tillförlitligheten hos en VPN-leverantör. Detta är särskilt viktigt när du behöver fråga en representant för servrar som låter dig spärra vissa streamingwebbplatser.  

Gratis VPN-rättegång

Lyckligtvis erbjuder många kvalitets VPN-leverantörer gratis tester för nya användare under ett par dagar. När du upplever det själv kan du bestämma om du vill förbinda dig till den VPN-tjänsten. Vanligtvis erbjuds en återbetalningsgaranti tills ett begränsat antal dagar som bara visar dig hur säker en VPN-leverantör är i sina tjänster.

Prenumerationsplaner

Prisintervallet varierar mycket mellan VPN-leverantörer, men de billiga är inte alltid dåliga och de dyra är inte alltid de mest lämpliga. Flexibla betalningsmetoder och ett bra val av prenumerationspaket hjälper dig att välja en VPN-tjänst. Bättre värde erbjuds vanligtvis i långsiktiga abonnemang som 1-årigt, 2-årigt eller till och med 3-årigt plan.

Använd NordVPNs 3-åriga plan bara för 2,99 US $

Flera enheter

Du kan använda ett enda VPN-konto samtidigt på olika enheter med olika operativsystem. Det finns VPN-leverantörer som ökar antalet enheter du kan ansluta till samtidigt för lite dyrare prenumerationsplaner. Du kan ansluta 3 till 6 enheter samtidigt mellan pålitliga VPN: er men det beror bara på företagets policy.

Användarrecensioner

Allt avslöjas av användarrecensioner från internetanslutningens hastighet till kundvård. Även om vi har placerat det i slutet, är det det mest effektiva sättet när du lär dig genom andras upplevelser. Detta är ett smart sätt att bedöma överklagandet för alla VPN-tjänster. Du kan jämföra och kontrollera betyg för varje VPN-leverantör på din kortlista genom användarrecensioner.  

Kolla in våra 3 bästa VPN: er

Om du redan har börjat din sökning efter det bästa VPN som passar dina behov och också hyllad på marknaden, har vi sammanställt våra 3 bästa VPN: n samtidigt som vi markerar deras funktioner separat. Kom ihåg att du kan göra ett bättre val genom att titta igenom funktionerna och vi har diskuterat hur ovan. Här är våra rekommenderade VPN-leverantörer:

NordVPN

 • 5000+ servrar i 60 länder
 • 2048-bitars kryptering
 • Multi-inloggning för 6 enheter
 • 30-dagars pengarna tillbaka-garanti
 • Netflix-stöd med SmartPlay-funktion på appar
 • 75% rabatt på en 3-årsplan

ExpressVPN

 • 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti
 • Militärkryptering
 • Enkel att använda app / programvara
 • 24/7 Live Support
 • 160 platser i 94 länder
 • 49% rabatt på en 15-månadersplan

besök hemsida

IPVanish

 • Fantastiska appfunktioner
 • Hastighet och pålitlighet Bra
 • 40 000+ Anonyma IP: er
 • 1300+ servrar på över 75 platser
 • 7-dagars pengarna tillbaka-garanti
 • 46% rabatt på årsplanen

besök hemsida

Nu vet du hur du väljer en VPN-tjänst och de bästa VPN-leverantörerna av 2019. Tveka inte att kontakta oss på [email protected] om du har några frågor angående hur du väljer en VPN-tjänst eller kommentera nedan om du har bättre sätt att göra det.

Bildkrediter: CyberWorldMirror.com

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments