Hur man använder VPN med TOR för obestämd online-skydd

[ware_item id=33][/ware_item]

När du surfar utan säkerhet som TOR eller Virtual Private Network, utsätts du för hackare och datasnoopare. Så du bör börja använda dem om du vill förhindra att det händer. 


Tänk på när du ansluter till en restaurang vid en väg eller en internationell flygplats för de mycket omedvetna människorna och du får alla dessa varningar om att din begäran som skickas över deras nätverk kan vara sårbar. Alla nätverk, men offentliga nätverk för att vara exakta är sårbara för trafikanalys.

Dessa säkerhetsverktyg är viktiga för att du ska skydda din personliga information som kreditkortsinformation, dina användarnamn, lösenord, adress, kontaktinformation samt annan personlig information som du anger online. Detta är mer benäget för stöld när du använder allmän Wi-Fi. 

För att skydda dig själv från all denna hacking och kontroller på hög nivå rekommenderas Virtual Private Network eller TOR. 

För de som inte har någon aning om vad Virtual Private Network och TOR är, låt mig börja med att ge en kort genomgång av dessa två saker. 

VPN (Virtual Private Network) är en typ av nätverk som gör det möjligt för användare att surfa på webben säkert och anonymt.

TOR syftar främst till att dölja användarens identitet och deras onlineaktivitet från övervakning genom att separera identifiering och routing. Båda nätverken har en gemensam funktion som är integritet.

Använda Tor och VPN - Detaljerad analys

Att använda både Tor och ett VPN kan vara knepigt och till och med farligt om det görs felaktigt. Att dirigera VPN-trafik genom Tor eller vice versa har vissa stora fördelar såväl som nackdelar, beroende på din hotmodell. 

Båda dessa tjänster tillhandahåller ett integritetselement, men det som de flesta inte känner till är att när du kombinerar båda dessa nätverk är resultaten otroliga. Denna anslutning kan göras i antingen Virtual Private Network via TOR eller TOR via Virtual Private Network. Båda har för- och nackdelar. När du använder Virtual Private Network via TOR måste du ansluta först till Tor och sedan till en Virtual Private Network-server.

Din dator kommer;

 -> Kryptera med VPN-> Tor -> VPN -> Internet.

En stor Virtual Private Network-server är ExpressVPN, efter att ha lanserat sin lökplats. Eftersom du här ansluter till TOR först och den virtuella privata nätverksservern har ingen aning om din riktiga IP-adress. Det låter dig välja serverplatser som är bra för geografisk förfalskning. Den dirigerar också internettrafik genom Tor även av de program som vanligtvis inte stöder den. Detta är det enda sättet som VPN-leverantören kan ansluta till dig. 

I "Tor via Virtual Private Network" måste du först ansluta till en Virtual Private Network-server och sedan till tor innan du äntligen använder internet. Då har din internetleverantör ingen aning om att du använder Tor men den vet om den virtuella privata nätverksanslutningen. Det ger dig tillgång till Tors dolda tjänster. Den stora nackdelen med denna anslutning är dock att din verkliga IP-adress är ute och är öppen för din Internetleverantör.

Läsa: Hur man döljer IP-adress

Man kan ha en oro över att det finns behov av att kombinera båda dessa nätverk.

Detta är inte för någon som bokstavligen inte har något att dölja som den genomsnittliga internetanvändaren. Att använda antingen Virtual Private Network eller TOR ensam bör vara tillräckligt för en sådan användare. 

Men återigen, i en värld där du inte har någon aning om vem som kan komma åt dina data genom att hacking dina konton eller spåra din logghistorik, är det säkert viktigt att ta det stora steget för att öka integriteten och säkerheten genom att kombinera båda dessa tjänster. Det kommer att göra det nästan omöjligt för någon online att identifiera dig eller skada dig.

Är Tor & VPN Combo stark nog?

-> Varken en VPN eller en TOR är helt effektiv på egen hand och det väcker frågan om att köra dem båda samtidigt eller inte. Genom att göra det kommer det att ge användaren ett dubbelt lager av integritetsskydd.

En fråga som ofta ställs är om denna kombination är tillräckligt stark för onbestämd online-skydd? Tja, först och främst bör du använda en VPN som använder någon form av kryptering som NordVPN när du surfar på internet utan TOR. På detta sätt kan du skydda din personliga information. 

Båda ger uppenbarligen olika effekter. Fristående, de är starka nog för att säkra dig, men kombinationen är där bara för att fylla eventuella luckor och korrigeringar som återstår av någon av dem. 

För att vara mer realistisk, om du litar på din leverantör av virtuella privata nätverk, kommer du att använda Tor genom virtuella privata nätverk att vara ett föredraget sätt att konfigurera för användare av uppenbara skäl; en är att det ger bättre anonymitet.

VPN över Tor

VPN över Tor betyder att datorn först är ansluten till ett VPN och den krypterade tunnelen skapas. Därefter passerar trafiken genom Tor-webbläsaren. På så sätt ser VPN inte användarens IP-adress och den ger bättre integritet för användaren.

Metoden ”VPN over Tor” anses generellt vara mer anonym. NordVPN uppmuntrar faktiskt sina användare att använda Tor med sin VPN för maximal online-integritet och säkerhet. 

Tor över VPN / Lök över Tor

Att ansluta till ett VPN först och därefter kallas Tor som "Tor över VPN" eller "lök över VPN". Det ger dig ytterligare skydd som skyddar din IP-adress för att ses av alla Tor-noder. “Tor over VPN” ger också åtkomst till Tor-nätverket även där det är blockerat, till exempel vissa länder eller skolnätverk.

En annan fördel med "lök över VPN" är att din VPN-tjänsteleverantör inte kan se vad du gör online. Om det finns ett fel i tornätverket kommer VPN att lägga ett extra lager mellan dig och det felet.

Hur fungerar Tor utan VPN

Tor är designad för att göra användaren anonym online och det fungerar bra även utan VPN. Men utan VPN krypterar det inte data. Det är också känt som "The Onion Router", som är en specialiserad webbläsare som skickar användarens data genom flera anonyma servrar som gör det svårare att identifiera vad användaren gör online, men det gör dig inte helt anonym. 

Nedan visas de 3 humle som dina data reser igenom när du använder Tor:

 1. Anmälningsnod (den känner din IP-adress)
 2. Mellan nod (det hindrar utgångsnoden från att ta reda på vem du är)
 3. Avsluta nod (den vet vilken webbplats du ansluter till, men vet inte vem du är)

Bästa VPN för Tor

När du väljer ett virtuellt privat nätverk måste du vara mycket försiktig. Här är de bästa VPN: n och deras funktioner:

NordVPN

Det bästa valet är NordVPN. Några av dess bästa funktioner som lockar alla som söker integritet online är:

 • Hög hastighet.
 • Ingen loggpolicy
 • Genomgå enkelt begränsningar för stora geo-blockerade strömningswebbplatser
 • Hög säkerhet och integritet.
 • Kundsupport dygnet runt via livechatt
 • Automatisk dödsbrytare
 • DNS-läckskydd
 • Obegränsad bandbredd
 • Krypterade proxy-tillägg för webbläsare Chrome och Firefox
 • Användare kan använda tjänsten på upp till 6 enheter samtidigt

ExpressVPN

 • Användarvänlig
 • Snabb och pålitlig
 • Har en .onion-webbplats
 • Hög säkerhet
 • Inga identifierande loggar
 • Accepterar bitcoin
 • Appar tillgängliga för de flesta enheter
 • 30-dagars återbetalningsgaranti

IPVanish

 • 10 samtidiga anslutningar
 • Säkra
 • Snabb hastighet
 • Inga loggar
 • 7-dagars återbetalningsgaranti
 • Obrottslig kryptering

Kan jag använda en gratis VPN med Tor?

Ja, du kan använda ett gratis VPN med tor, men det kommer att orsaka dig mer skada än nytta. Var försiktig med gratis VPN: er. De ser väldigt trevliga och iögonfallande online, men i verkligheten orsakar de ofta mycket skada. 

Dessutom finns det ingen garanti för att en gratis VPN faktiskt kommer att hålla din känsliga information privat. Det finns också dåliga loggningspolicyer i gratis VPN som tvingar användare att vänta i köer för att ansluta och införa data eller bandbreddskåpor för användare. Så att använda en gratis VPN med Tor är inte en bra idé.

Våra bästa VPN-val och varför

Nu finns det ett antal virtuella privata nätverksleverantörer på marknaden, men tyvärr är det bara ett fåtal som erbjuder bra tjänster, NordVPN är ett av de bästa alternativen. Det är ett utmärkt val när du använder oskyddade Wi-Fi-hotspots. Detta nätverk ger dig omedelbar åtkomst till ett krypterat sätt som skyddar dig mot datastöld, intrång i sekretess och cyberattacker via osäker Wi-Fi. 

Bortsett från detta kan du också använda VyprVPN vilket är en av de mest populära leverantörerna av virtuella privata nätverk med snabb prestanda och kundsupport. Det är populärt eftersom det tar användarnas integritet och online-skydd mycket på allvar. 

Det ger viktiga säkerhetsfunktioner för alla typer av operativsystem som Windows, Mac och Android. Andra är PrivateInternetAccess och SurfShark VPN som också är mycket effektiva när det gäller att kryptera din personliga information.

Bildkredit: NordVPN

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments