Förvarar VPN-leverantörer användardata? – En nyligen utredd

[ware_item id=33][/ware_item]

De flesta leverantörer av virtuella privata nätverk (VPN) tar online-säkerhet och integritet på allvar. Det är ett måste eftersom själva tjänsten är inriktad på att tillhandahålla onlinesäkerhet i det minsta. Det är därför de flesta av dessa VPN-tjänsteleverantörer har en strikt säkerhetspolicy. Denna säkerhetspolicy inkluderar att inte hålla loggar över användaraktiviteter, IP-adresser och annan viktig information från sina användare.


Det är därför en ny undersökning tittade på dessa VPN: s och deras policy angående online-säkerhet och hur väl de följer med. Studien omfattade över 100 VPN som är ganska vanliga namn bland användare. Från studien upptäcktes att över 26 av dessa 100 VPN-tjänster förvarar och samlar in information från sina användare. En del av informationen som de har inkluderar IP-adress, verklig plats, bandbredddata och till och med tidsstämplar för anslutning.

Hoten mot integritet fortsätter att öka under åren. Och med Googles och Facebook kraft att få din information och spåra dina aktiviteter är det verkligen svårt att vara anonym på webben idag.

Därför blir efterfrågan på VPN större och större varje år och det förväntas öka ytterligare 2019. Efterfrågan kostar ungefär över 70 miljoner dollar..

Byråer som spårar dina rörelser

Bland de vanligare namnen på VPN som har varit kända för att hålla loggar över dina aktiviteter inkluderar BufferedVPN, HolaVPN, HotspotShield, AnonVPN, AceVPN och VPNGate. I deras säkerhetspolicy anges dock annat.

Enligt deras säkerhetspolicy övervakar de användaraktivitet men de håller inga loggar med den. Därför har de inga register över sina användaraktiviteter.

Detta visade sig dock vara felaktigt hos en HongKong-baserad leverantör. Detta är efter Ryan Lin, en 24-åring som arresterades av FBI-agenter efter att hans loggar avslöjades av en Hongkong-baserad VPN-leverantör.

Ryan Lin kanske inte är en bra kille, men det faktum att VPN-tjänsteleverantörer kan ge ut information till byråer eller organisationer (oavsett anledning) är ganska oroande. Det är helt klart en motsättning till deras säkerhetspolitik.

Vad är säkerhetspolicy för om de inte är sanna?

Ovan nämnda VPN-leverantörer står fortfarande på sin säkerhetspolicy för att inte hålla några loggar, baserat på utredningen av en rapport från VPNOverview. De förvarar loggar över sina användares aktivitet och personliga information (telefonnummer, e-postadress etc.) De har också IP-adresser, bandbredd och tidsstämplar.

Tyvärr är en HongKong-baserad leverantör inte den enda som gör det. Andra välkända VPN: er som Hotspot Shield och HolaVPN samlar påstås data från sina användare.

Vad vi kan lära oss av detta är att inte alla VPN: er är desamma. Inte alla är sanna för deras ord eller till och med säkerhetspolicy. Så innan du väljer ett VPN är det bra att ta sig tid att bestämma och studera deras funktioner och säkerhetspolicy. Det är också viktigt att kontrollera om VPN har haft några dåliga poster för att antingen sälja användarinformation eller till och med hålla dem för sig själva som användarloggar. Och hur skulle du ta reda på det när du väljer ett VPN? Tja, den här artikeln kommer säkert att vara till hjälp i det avgörande ögonblicket.

Saker att kontrollera innan du köper ett VPN

Med många VPN på marknaden idag är det svårt att välja rätt som ger den online-säkerhet vi letar efter. Här är några av de saker du bör kontrollera innan du köper den.

Deras säkerhetspolicy

Alla VPN: er har säkerhetspolicy. Se till att granska dem innan du prenumererar på deras tjänster. Se till att de inte behåller loggar, data eller vad som helst som är personligt ditt. Du kan dubbelkontrollera det på ett antal sätt. Ett sätt är att söka efter nyhetsrapporter om dem som bryter sin egen säkerhetspolicy.

Outsource till tredjepartsleverantörer

Det finns miljontals kunder som söker VPN. Det är därför de flesta VPN-tjänsteleverantörer tjänar hundratals eller till och med tusentals kunder. För att tillgodose detta stora antal klienter behöver de ibland hjälp från tredje parts datacenter. Kontrollera om VPN-tjänsteleverantören samarbetar med ett betrodd datacenter som har god säkerhetshistorik och bakgrund. Vissa VPN lägger inte ens ut sina servrar; de har sina egna, vilket är det bästa du kan leta efter. Sådana topp-VPN: er NordVPN, ExpressVPN, Private Internet Access (PIA), IPVanish och VyprVPN.

Virtuella platser

För vissa VPN-tjänsteleverantörer är omfattningen stor. Vissa av dem är inte bara begränsade till ett land utan tjänar många platser runt om i världen. Vissa tenderar till och med att tillhandahålla virtuella platser eller skapa falska. Detta kan dock vara skadligt för användarna eftersom det kan leda till DNS-läckor. Stora namn i branschen ser till att denna fråga hanteras med försiktighet med starka servrar.

Peer to Peer Sharing

Det är också bra att veta om VPN-tjänsteleverantören tillåter en peer att dela med sig av peer eller webbtrafik från fildelningswebbplatser som BitTorrent. De flesta VPN tillåter detta. NordVPN tillåter till exempel webbtrafik på fildelningswebbplatser.

Betalningsmetod

Den vanligaste betalningsmetoden som VPN använder är PayPal. Vissa av dem accepterar också kryptokurser som Bitcoin. Så om du vill ha full anonymitet på din transaktion rekommenderar de att du använder cryptocurrency.

Beroende på ditt val av betalning är det fortfarande bra att veta om VPN-tjänsteleverantören inte håller din känsliga ekonomiska information genom att följa de rätta och vanliga betalningsmetoderna.

Hoppas att dessa tips hjälper dig att hitta rätt VPN. Tänk bara på att ett VPN kan ge dig den online-säkerhet du behöver. Det är också tillrådligt att ta bort cookies varje gång du är surfa på Internet för att skydda dina uppgifter också.

BestVPNDeals rekommenderar topp-VPN: er som säkerställer online-säkerhet

  1. NordVPN
  2. ExpressVPN
  3. Privat internetuppkoppling
  4. VyprVPN
  5. IPVanish
James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments