Facebook snoopar på sina konkurrenter med sitt eget VPN

[ware_item id=33][/ware_item]

Facebook är en så populär trend från 2000-talet att någon som inte använder det tittas på med rynkande bryn. Utan tvekan har Facebook blivit ett "digitalt hem" för de flesta människor runt om i världen. Medan du hävdar att du vet allt hur du kan använda Facebook kanske du inte är medveten om hur Facebook använder sin "smarta teknik" för att vinna sina användares hjärtan. användare. Här är några fakta om Facebook vad du kan hitta intressant och till och med chockerande om de är nya för dig.


Facebooks tänkande dynamik

Facebook hade ett antal på över 2,27 miljarder användare under det tredje kvartalet 2018, men det sitter inte säkert på soffan och tittar på dess plattform fungerar varje dag. Istället sitter den i en tänkande stol och tänker på vad som kommer att vara nästa steg att konkurrera med sina tekniska konkurrenter. Inte bara det, det snävlar också snyggt på konkurrenternas prestanda.

Det är sant! Även om FB har makten, inflytandet, resurserna och allt som företaget någonsin skulle drömma om, övervakar det fortfarande sina konkurrenter och deras potentiella hot om att ta över det. Det är förmodligen därför det växte till en teknisk jätte som vi känner idag.

Något att tänka på:

Det finns inget fel med att se över dina konkurrenter i branschen för att bättre kunna konkurrera med dem, men det är fortfarande en fråga om hur de gör det.

Hur Facebook lurar runt konkurrenter

Nyligen, i ett offentligt dokument, konstaterades det att Facebook håller ett öga på sina konkurrenter genom att få information med sitt eget VPN. Generellt sett är VPN: er inte tänkta att behålla loggar och data för sina användare. dock, Facebooks VPN kunde hämta användarnas data, ger Facebook en uppfattning om hur konkurrenterna presterar på marknaden. Voila! Så VPN är allt som har lagat mat i hemlighet!

Ett dokumenterat bevis

Storbritanniens lagstiftare släppte nyligen en cache av dokument, och en del av dessa cacheminne var dokumenten från Facebooks servrar. Det konstaterades i dessa filer att den tekniska jätten har hållit ett öga på sina konkurrenter som inkluderar Snapchat och WhatsApp. Ja, WhatsApp, som senare köptes av Facebook 2014, men vid tidpunkten för denna rapport var det fortfarande en konkurrent. Tack vare övervakningen visste Facebook hur viktigt det var att köpa WhatsApp!

Så de interna dokumenten märktes "mycket konfidentiella". Dessa dokument inkluderade en presentationsbild från 2013-uppgifterna. Uppgifterna är en jämförelse av "räckvidd" för Facebook och dess konkurrerande företag - WhatsApp och Snapchat.

Statistik över rapporten

Enligt bildspelet presenterade Snapchats iPhone-app 16 med en räckvidd på 13,2 procent. Å andra sidan rankade Facebook sin egen meddelandeplattform Messenger 15 och hade en räckvidd på 13,7 procent.

Facebook snoopar konkurrenter med sin VPN

WhatsApp kunde säkra den amerikanska marknaden eftersom det har en betydande USA-räckvidd. Det rankades faktiskt som tredje när det gäller appen för online-meddelanden. Skype rankade först och Facebook-budbäraren rankades som nummer två i presentationsbilden som återupptogs 2013.

Facebooks Messenger lämnades också kvar av WhatsApp när det gäller engagemang, eftersom WhatsApp var två gånger högre än Facebook när det gäller totalt skickade meddelanden.

Facebooks Takeaway

Trots att Facebook var framme i detta spel enligt detta mycket konfidentiella dokument, men ändå var skillnaden mycket liten. Därför var det inte förvånande om de två apparna snart skulle dominera. Det är därför som Facebook noggrant har övervakat de två apparna eftersom de var ett stort hot mot Facebook, vilket definierar exakt varför det gick i att köpa WhatsApp och försökte köpa Snapchat två gånger.

Kontroverser mot Facebook

Nu kanske du undrar hur Facebook kunde få denna mycket konfidentiella och känsliga data. Som tidigare nämnts var det via sitt eget VPN eller virtuella privata nätverk, kallad Onavo (Se varför att köpa VPN för personlig användning blir så vanligt idag?).

Men förvärv av Facebook, Onavo, är mycket kontroversiell i branschen som den alltid har kopplats till företags spionprogram. Onavo har varit känt för att hålla loggar över sina användare. Detta har varit anledningen till att Facebook kunde förvärva konkurrensdata från sina konkurrenter.

Även om det är privat olagligt och omöjligt att uppnå på grund av de rättsliga konsekvenserna det har inneburit, har det tyvärr varit mycket vanligt att hålla loggar över användare eller övervakning på stora spelnivåer, som NSA, en regeringsorganisation som övervakar efter personuppgifter.

Onavo togs dock bort från Apples app i år. Detta är i linje med Apples nya utvecklarriktlinjer. Enligt riktlinjerna förbjuder det utvecklare eller appar som samlar in data från sina användare.

Senare klargjorde Apple att Onavos borttagning i butiken inte beror på Facebook-frågan, även om förändringen i deras utvecklarriktlinjer kom efter att frågan om Facebook med hjälp av Onavo för att smyga in sina konkurrenter kom ut.

Även om Onavo inte finns i Apple-butiken längre, kan de som har laddat ner den före en sådan ändring fortfarande komma åt och använda den. Det är också tillgängligt i Google Play Store.

Facebooks bekännelse

Facebook medgav inte sin användning av Onavo för att snäva på sina konkurrenter. Det medgav dock att Onavos data har använts av andra webbplatser och appar för att utföra marknadsanalys och forskning i många år.

Facebook tillade också att de är mycket tydliga i Onavos användarvillkor. De informerar tydligt de som kommer att ladda ner och använda VPN om vilken typ av information som kommer att samlas in och hur denna information kommer att användas.

Med detta har användare ett val om de kommer att ladda ner appen eller inte. De noterade också att användare har möjlighet att ändra sina integritetsinställningar när de laddar ner VPN. De kan inaktivera vilken typ av datainsamling som helst i deras VPN-inställning.

Trots att användare har möjlighet att ändra sina appinställningar är ett VPN som samlar in information från sina användare ett hot mot integritet online.

VPN: s tog ett allvarligt meddelande om online-säkerhet och integritet

Därför gav de flesta kommersiella VPN: er, särskilt de stora på marknaden, extra uppmärksamhet på online-säkerhet och integritet. För det första är det vad deras produkter är avsedda för när det gäller personlig användning. Men om en VPN håller loggar, aktiviteter, tidsstämplar eller annan viktig användarinformation, kan detta orsaka användarna mycket skada och även skapa allvarliga juridiska problem för ett litet företag, inte konstigt när det hade för ett så stort företag som Facebook.

Dessa loggar kan, om de uppnås, användas för att spåra användaren och skada dem. Även om Facebook: s påstående handlar om marknadsundersökningar och att användare kan välja att ändra inställningen för insamling av data, bör en VPN inte hålla loggar eller data för sina användare.

Det är sant att användare har möjlighet att ladda ner VPN-appen eller inte. Och för användare som uppskattar deras online-integritet mycket och inte vill vara med i marknadsundersökningar, kan de leta efter andra betrodda VPN på marknaden för att ge skydd till sina enheter.

Facebooks förvärv efter grundlig övervakning

I ett försök att helt dominera marknaden har Facebook letat efter appar eller teknik. De är mycket aggressiva när det gäller att köpa företag. Detta är mycket sant när de förvärvade Instagram.

Facebook erbjöd också att köpa Snapchat 2013 för 3 miljarder dollar. Men Snapchats verkställande direktör Evan Spiegel är alltid snabb att avslå erbjudandet.

Facebook försökte woo företaget i flera år. Men det misslyckades och beslutade bara för att replikera Instagram's Story-funktion och integrera den på Facebook.

Facebook försökte också köpa WhatsApp med ett enormt belopp på 16 miljarder dollar, där det lyckades skaffa appen som är känd för att ha en massiv följd i hela USA.

Stängningsord

Teknik fortsätter att förändras och utvecklas. Dessa namn kan dominera marknaden idag, men vem vet inom en snar framtid Facebook kommer att kunna helt dominera och köpa alla sina konkurrenter. Å andra sidan kan en konkurrent dyka upp och utmana Facebook: s regeringstid och kan ändra tidvattnet. Vi vet aldrig. Men att undersöka sina konkurrenter kan ha varit ett rättvist spel i det kalla kriget mellan konkurrenterna, men det är säkert inte rättvist för användare som kämpar för integritet i denna digitala era. Se upp för onlineövervakning!

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments