De bästa VPN-routrarna 2020 – komplett installationsguide

[ware_item id=33][/ware_item]

För att slå spiken på huvudet gör VPN-routrar dina enheter säkra oavsett om du är hemma eller på din arbetsplats. Detta skräddarsydda par erbjuder alla förmåner som en VPN-klient vill ha. Som en spoiler skyddar de alla enheter som är anslutna till dem. De erbjuder också en snabb, säker och pålitlig anslutning för flera enheter. Det mest fördelaktiga med en VPN-router är att alla enheter som är anslutna till den kan njuta av fördelarna med ett VPN, utan att installera ett VPN separat på varje enhet.


Alla avancerade internetanvändare föredrar att installera ett VPN på sin router snarare än att installera det separat på varje enhet. På så sätt får alla enheter som är anslutna till den routern fördelarna med en VPN. Låter det inte mycket smartare? VPN-routrar håller ditt digitala liv säkert och ger dig fullständig anonymitet. Men det är den kombination som vi pratar i allmänhet om, låt oss prata om själparna en efter en nu.

Vad är en router?

Routrar är porten till internet. Det är en nätverksenhet. Den vidarebefordrar datapaket mellan datornätverk. Den är ansluten till minst två nätverk, de vanligaste nätverken är WAN eller LAN, eller ett LAN och dess ISP: s nätverk. En router kopplar samman nätverk. Det leder trafiken mellan dessa nätverk.

Den grundläggande routern ansluter dig helt enkelt till webben utan andra funktioner. Det finns många high-fi routrar också. De är funktionstunga och går långt utöver den grundläggande funktionen. De avancerade routrarna kan utan tvekan öka din onlineupplevelse men du bör använda en router som stöder VPN-klienter. Det finns olika typer av routrar. Några av dem är;

Core Router

De används av Internetleverantörer. Denna router vidarebefordrar datapaket till datorvärdar i ett nätverk. Den är utformad för att fungera i internetryggraden eller kärnan. Det kallas också ryggraden i ett nätverk. Det ger flera snabba datakommunikationsgränssnitt.

Edge Router

Det är också känt som en access router. Det är en enhet med lägre kapacitet. Den ansluter ett LAN till det offentliga Internet eller ett WAN. Det är en specialiserad router som ligger i utkanten av ett nätverk. Det garanterar nätverkets anslutning till externa nätverk. Den använder ett yttre gränssnittsprotokoll.

Grenrutter

Dessa routrar länkar en organisations fjärrkontorsplatser till dess WAN. De ger ofta ytterligare funktioner som; trådlösa LAN-hanteringsfunktioner, tidsdelad multiplexering och WAN-applikationsacceleration.

Logisk router

Denna router är en mjukvarukontraktion av en fysisk router-enhet. Det hjälper till att skapa olika typer av funktionaliteter som fungerar logiskt snarare än fysiskt. Det är mycket viktigt i virtualiserade nätverk. Det fungerar med många moderna protokoll för nätverk som; border gateway-protokoll och multiprotocol-etikettbyte.

Trådlösa routrar

Den här routern fungerar på samma sätt som LAN eller routern i ett fast kabel. Det möjliggör emellertid större rörlighet för bärbara datorer eller bärbara datorer än LAN eller routern i ett hårdbundet hem. Den använder specifikationen 802.11g. Den utför en routers funktioner. Det inkluderar också funktionerna för en trådlös åtkomstpunkt.

Varför ett företag behöver VPN-routrar i företagsklass?

Anslutning till internet är avgörande för varje arbetsplats. Varje företag måste vara utrustad med en router för att ansluta flera nätverk och ruttrafik mellan dem. Inte bara någon router utan en router som är snabb, effektiv och pålitlig.

En affärsrouter kommer ofta i form av en integrerad serviceenhet. Det tillhandahåller nätverk, applikationer och säkerhetstjänster allt på en enda enhet. För bättre säkerhet bör det åtminstone vara en dubbel- eller trippelband router.

En annan viktig sak är att ett företag behöver en router som är VPN-kompatibel så att företagets viktiga information inte kommer i fel händer.

Vissa toppnätverks VPN-routrar

Det finns olika alternativ för affärsrutrar på marknaden. Det är dock mycket viktigt att välja en snabb, pålitlig och säker affärsruter. På det här sättet kan du undvika eventuella förluster.

Några av de bästa affärsrutorna är:

  • Synology RT2600ac
  • Netgear Nighthawk X10
  • Linksys Max-Stream AC1900 Wi-Fi Router
  • NETGEAR Nighthawk X10 Smart WiFi Router (R9000)
  • NETGEAR Orbi Pro AC3000
  • och Linksys EA6350 Smart Wi-Fi trådlös dual-band + router

Varför du ska installera ett VPN på din router

Varje vanlig internetanvändare bör använda ett VPN. Om du inte har något emot att människor vet vad du gör online och har dina data öppna för hackare, måste du överväga att använda ett VPN. När du köper ett VPN måste du ladda ner det separat på var och en av dina enheter.

Det är bra om du har 1 eller 2 enheter, men om du har många enheter behöver du en router. Du måste bara ladda ner och betala för ett VPN som är installerat på din router. Alla enheter som kommer att anslutas till den routern får fördelarna med ett VPN. Så om du verkligen ser allvar med anonymitet, säkerhet och sekretess online är allt du behöver en VPN-kapabel router.

Fördelar med VPN-routrar

Det finns flera fördelar med VPN-routrar. En av de mest uppenbara fördelarna med en VPN-router är förmågan att skydda en otalbar mängd enheter. Detta är en stor fördel eftersom VPN-leverantörer vanligtvis begränsar antalet enheter som kan anslutas. En annan fördel med en VPN-router är att den skyddar varje gadget som är ansluten till den. VPN-routrar krypterar också all din trafik, så att du är helt säker från tredje parter som kan skada dig.

På en mer subtil anteckning behöver du bara installera ett VPN en gång på din router. På det här sättet är du fri från bördan att ladda ner ett VPN separat på varje enhet. Detta är en enorm fördel om du måste arbeta med många prylar. Du kan också ge dina kunder och anställda skydd med en VPN-router. Slutligen behöver du inte oroa dig om ditt VPN är på eller inte, det kommer alltid att vara det.

Hur man väljer en VPN-router

Nu vet du att det verkligen är fördelaktigt att installera ett VPN på din router. Här kommer en riktig fråga, "hur man väljer en VPN-router?". Svaret på denna fråga är att det finns flera sätt att få en VPN-kompatibel router. Det enklaste är att köpa det direkt från din VPN-leverantör. Många VPN-leverantörer erbjuder nu routrar. Det finns dock bara vissa routermodeller som är VPN-kompatibla. Detta innebär att det är viktigt att känna till vilka protokoll VPN som du har valt stöder. Det är nödvändigt att veta om du kan installera VPN på din router.

Att köpa en förblixt router är också ett bra alternativ. När du köper en förblixt router kommer säljaren att lägga DD-WRT på routern åt dig. På det här sättet vet du att det har gjorts framgångsrikt. Tänk också på att CPU: n i din router måste vara snabb eftersom installation av en VPN på en router kommer att lägga mycket påfrestningar på den. Så ju snabbare din router har CPU, desto bättre.

En annan viktig faktor är hastigheten på ditt nätverk. Det är nödvändigt att välja en router som har rätt nivå och hastighet som krävs för dina behov. En sak till är att se till att din router åtminstone innehåller ett dubbelbandsläge (2 antenner).

5 bästa VPN-routrar

För att utnyttja din VPN-anslutning perfekt ska du använda en bra VPN-router. Att köpa en bra VPN-router låter dig surfa på internet anonymt och säkert. Dessa är våra 5 bästa VPN-routrar som gör det enkelt för dig att ansluta till internet via ett VPN;

Linksys - WRT AC3200 Dual-band WiFi 5 Router - Svart / blå

Det är en av de bästa VPN-routrarna totalt sett. Den har funktioner som; Tri-stream, 512 MB RAM, 1,8 GHz dual-core och 256 MB flashminne. Detta är några av de utmärkta funktionerna som en VPN-router kan innehålla. Det är en mångsidig och kraftfull router. Det är ett lysande val för VPN-användning. Dess anslutning är 4x gigabit ethernet, 1xUSB 3.0, 1X ESATA / USB 2.0. Den har 4 antenner och 3 band för snabba nätverkshastigheter. För VPN-kompatibilitet kan du installera DD-WRT-firmware.

Asus RT-AC5300 Router

Det är en högdriven router. Det är bra för en VPN. Det kommer med ett antal avancerade funktioner som; länkaggregering, trafikanalysator, MU-MIMO-stöd, WPS, 512 MB RAM och 8 externa antenner. Det är populärt känt som en high-end spel router. Det gör online-och nätverksspel frustration gratis för dig. Det är en bra VPN-router också. Dess anslutning är 4x gigabit ethernet, 1x WAN, 1x USB 2.0, 1X USB 3.0. Den här routern har också ett utmärkt sortiment.

TP-Link Archer C7 AC1750 trådlös Dual Band Gigabit Router

Den här routern är bäst för kontor som behöver snabba prestanda. Du kan enkelt dela filer och media med nätverksenheter via denna router. Det är enkelt att installera. Den stöder 802.11ac-standarden som är 3 gånger snabbare än trådlösa N-hastigheter. Det har ett otroligt sortiment. Den här avancerade routern är designad för aktiviteter med hög trafik online. Den har fyra trådbundna LAN-portar. Den är också kompatibel med IPv6.

Asus RT-AC86U Router

Det är också en bra VPN-router. Dess prestanda är lika hög som dess design. Det erbjuder stor hastighet och täckning. Det är en snabbartist och har några avancerade VPN-funktioner. Funktionerna inkluderar; adaptiv QoS WTFast Gamers Private Network, MU-MIMO och Traffic Analyzer. Dess anslutning är 5x gigabit LAN, 1x USB 2.0, 1x USB 3.0. Det är en spelruter av hög kvalitet. Det är väldigt enkelt att installera också. Det är en snabb och effektiv router.

D-Link DIR-885L / R-router

Det är en fantastisk allroundare VPN-router. Den har ett bra urval av funktioner som; avancerad trådlös AC-strålformning, MU-MIMO och SmartConnect. Dess anslutning är 4x gigabit ethernet, 1x USB 3.0. Det är en pålitlig VPN-router i mellanområdet. Det har också ett fantastiskt Wi-Fi-sortiment. Användargränssnittet är snyggt utformat och är mycket enkelt att använda också. Det är en kraftfull och flexibel VPN-router. Det stöder också DD-WRT-källkodsprogram.

3 bästa VPN-erbjudanden för routrar

Nedan ges de 3 bästa VPN-leverantörerna för routrar som du kan lita på;

NordVPN

NordVPN är en populär och pålitlig VPN. Den har en loggfri policy. Det har några fantastiska funktioner som; kill-switch, dubbel kryptering, hög hastighet, DNS-läckageskydd, obegränsad bandbredd, användarvänligt gränssnitt, anpassade VPN-protokoll för olika ändamål och CyberSec (används för att blockera annonser), så du är dubbelt så säker!

Den är kompatibel med iOS, Android, Windows, macOS, Chrome och Firefox. De accepterar också betalning via Bitcoin. När det gäller dess prissättning, låter $ 11,95 per månad verkligen dyrt. Men i dag kan du få 80% rabatt på deras 3-åriga + 3-månadersplan till bara $ 3,49 / månad med en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti, vilket är ärligt en stor affär!

Förutom detta kostar deras 2-åriga plan $ 4,99 / månad i dessa dagar vilket är 58% rabatt. 1-årsplanen kostar 6,99 USD / månad just nu med en rabatt på 41%.

ExpressVPN

ExpressVPN är också en av de bästa rankarna bland VPN: er. denna VPN behöver inget beröm för att kräva sin plats i VPN-industrin, alla är ganska medvetna om det. Den har utmärkt hastighet. Det bästa av alla funktioner är att det är mycket säkert och säkert. Den är mycket mångsidig och stöder alla enheter. Du kan besöka något begränsat innehåll eftersom Express VPN enkelt kan kringgå geo-restriktioner. Det erbjuder några fantastiska funktioner som inga loggar, obegränsad serveromkopplare, bäst i klassen kryptering, noll kunskap DNS, kill switch, split tunneling och obegränsad bandbredd.

Det fungerar också med Netflix. Det erbjuder kundservice dygnet runt också. Det är också mycket användarvänligt. Förutom detta är det utmärkt för streaming, särskilt på grund av dess fantastiska hastighet. Det ger dess användare en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

IPVanish

För närvarande erbjuder de en fantastisk affär för deras 1-årsplan. Det kostar $ 6,67 / månad tillsammans med 3 månaders gratis service.

IPVanish är också en betrodd och allmänt känd VPN. Det är en av de första VPN-tjänsterna på marknaden och är fortfarande allmänt använd och pålitlig. Det ger hög säkerhet och är mycket pålitligt. De har mer än 1000 servrar i över 60 länder.

Några av deras fantastiska funktioner inkluderar anonym torrenting, obegränsad P2P-trafik, flera plattformsskydd, inga loggar, obegränsad serverväxling och obegränsad bandbredd.

Det är alltid bra att ha en anständig 7-dagars återbetalningsgaranti som den IPVanish erbjuder. Du kan njuta av säkerheten i OpenVPN och L2TP / IPsec VPN-protokoll över fem enheter samtidigt med IPVanish. Express-VPN: s 1-årsplan kostar 4,87 $ / månad för närvarande med en fantastisk 60% rabatt.

Kolla in VPN-recensioner

Så här installerar du ett VPN på din router

För att veta hur du installerar ett VPN på din router måste du följa stegen nedan;

Steg 1

Idag finns det några VPN-routrar som säljs på nytt av tredjepartsleverantörer. Vissa VPN-leverantörer installerar själva sin VPN-klient på routerns firmware. Men möjligheten är att du redan kan vara nöjd med din nuvarande router och att spendera några dollar för en helt ny router bara för att få ett VPN kanske inte är en attraktion för dig.

Då kan du söka efter en alternativ firmware som stöder antingen din valda VPN-leverantörs klient eller en OpenVPN. Den mest populära är DD-WRT. Det fungerar på olika routrar, oavsett gamla eller nya. Om du vill ha lite extra ansträngning kan du förvandla en gammal x86-dator till en router genom att lägga till en extra nätverksport. Detta är ett lysande sätt att bygga en mycket anpassningsbar router för företagsklass för dig själv utan att betala några extra kostnader.

Steg 2

Nu kan du börja uppgradera din router. Innan du uppgraderar din router, se till att det är en fullfjädrad router. Efter att ha genomfört en uppgradering på 3 routrar uppgraderades de två routrarna som bar Linksys-varumärkena framgångsrikt, men LAPAC1200: s uppgradering misslyckades. Det misslyckades eftersom det inte är en fullfjädrad router.

Steg 3

Alla routrar skiljer sig lite från varandra, men de flesta följer ett liknande mönster när det gäller inloggning och ändringar i konfigurationen. Det första du ska göra är att ta reda på vad din IP-adress är. För att veta vad din IP-adress är (på en Microsoft Windows 10), klicka på "Start-menyn". Skriv in "Kommandotolken" och klicka sedan på Enter. Skriv sedan in "ipconfig" och klicka på Enter igen. IP-adressen till din router kommer att listas som standard gateway.

Steg 4

Öppna sedan din webbläsare. Skriv in din routers IP-adress som URL. Detta tar dig till en inloggningsprompt. När du har fått åtkomst till routerns administratörsfunktioner måste du hitta konsolen som tillåter en firmware-uppdatering. Du hittar det under "Administration-fliken".

Steg 5

Installera DD-WRT. När DD-WRT är installerat anger du standard-IP-adressen för den nya DD-WRT i din PC: s webbläsare som en URL. Sedan öppnas en skärm där du kan återställa standardlösenordet och användarnamnet. Därefter går du vidare till grunderna i din nya routers konfigurationsprocess.

Steg 6

När routern har blidit helt, överväg bara att installera din VPN-klient. För att göra det måste du navigera till "VPN-fliken" under "Tjänster". Kontrollera sedan Aktivera bubblan bredvid “Start OpenVPN Client”. Efter denna punkt finns det inga instruktioner för att få det här arbetet att fungera. Inställningarna kommer att anpassas helt för VPN-leverantören. Följ bara anvisningarna för ditt VPN-märke så kommer du att vara på rätt väg.

Steg 7

Det finns en "Status-flik" i DD-WRT med ett VPN-avsnitt. Den här fliken visar om du är ansluten eller inte. Du kan nu surfa på internet med mer anonymitet på alla dina enheter.

Bildkredit: Pinterest

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments