BitTorrent vs uTorrent – Vilken är bättre?

[ware_item id=33][/ware_item]

När BitTorrent-protokollet först skapades krävde det en BitTorrent-klient som uppmanade Bram Cohen och BitTorrent, Inc. att släppa det 2001. Det finns flera alternativ tillgängliga idag men BitTorrent-klienten är fortfarande känd som Mainline. Du kanske är säker på att den ursprungliga klienten måste vara det bästa valet, men det är inte alltid så. En hög andel torrentanvändare rekommenderar μTorrent. Båda kunderna delar många likheter men har också vissa skillnader som kan hjälpa dig att bestämma vilken som är bäst för dig.


Användargränssnittet är definitivt lika. Detta beror på att μTorrent utvecklades av samma team som ett alternativ till BitTorrent fyra år senare. Under åren har det funnits olika versioner av μTorrent i synnerhet. Det fanns mer variation i funktioner mellan de två innan men på senare tid är de nästan på samma nivå. BitTorrent vs μTorrent 2019 är fortfarande ett hett ämne efter alla dessa år. Det verkar som att majoriteten av användarna fortfarande är medvetna om funktionerna hos dessa klienter.

Läs också: Bästa Torrentwebbplatser för Torrenting

En torrentanvändare skulle överväga ett antal faktorer innan han antingen väljer μTorrent eller BitTorrent. Låt oss titta på hur dessa två populära klienter jämför sig med varandra efter deras senaste uppdateringar.

annonser & VPN

Ingen är en fan av att svärmas av annonser under nedladdning av torrenter. Tyvärr är varken BitTorrent eller μTorrent med öppen källkod. Tidigare fungerade BitTorrent utan annonser och μTorrent-användare klagade ständigt på problem relaterade till annonser. De hävdade att annonser bromsade det automatiskt och störde deras flöde. När det gäller annonser är ingen av dem överlägsen den andra. Om du är uppmärksam på deras paket kommer du att märka att de är nästan identiska. För att ta bort annonser erbjuds en prisplan på $ 4,95 USD / år av båda.

Läs också: Billig VPN för BitTorrent

Den enda fördelen som det har är att du inte behöver störas av annonser längre. Pro-paketet tar bort annonser, låter dig spela filer direkt, ger säkerhet, låter dig konvertera filer och spela dem i HD. Funktionerna är lika för båda och kostar dig 19,95 dollar per år. En sak som tipsar skalorna till förmån för μTorrent är den tredje prisplanen “PRO + VPN” som är tillgänglig för $ 69,95 per år. Det kan låta som mycket men tänk på att hitta och ansluta en annan VPN till din torrentklient. Det kommer att vara en extra huvudvärk och kan kosta dig mer pengar. Experter rekommenderar starkt användningen av en pålitlig torrenting VPN medan du laddar ner torrenter. Detta skyddar data som går in och ut från ditt system från hackare i ett offentligt nätverk. Det förhindrar också att du spåras via din IP-adress, vilket skulle vara klokt med tanke på den senaste tidens nedbrytning av olagliga torrentwebbplatser.

kontrollera torrent vpn

Nedladdningshastighet

Anledningen till att användare väljer torrenter jämfört med konventionella nedladdningar är hastighet, så det skulle vara ett stort övervägande i BitTorrent-klienten kontra μTorrent-debatten. När BitTorrent fortfarande var öppen källkod, brukade folk säga att det var snabbare eftersom μTorrent var igensatt med annonser. Detta är inte fallet längre så hur går de båda mot varandra nu? Användare har rapporterat att BitTorrent fortfarande är fortfarande snabbare för de två klienterna. Tydligen är BitTorrent bättre på att hantera annonser så det påverkar inte torrentprocessen så mycket som det händer i μTorrent. Båda har inbyggd bandbreddhantering för att maximera torrentnedladdningshastigheten. Kom ihåg att VPN också minskar hastigheten på ditt system. En VPN förbereder en krypterad kanal för all din inkommande och utgående information att gå igenom. Ju närmare din VPN-server är, desto starkare är anslutningen och desto snabbare är hastigheten. Så du kan vidta försiktighetsåtgärder för att säkerställa att din hastighet inte reduceras så mycket när du laddar ner torrenter och har en VPN påslagen samtidigt.

Läs också: Torrent säkert och anonymt

Storlek på programmet

En annan anledning till att du kan luta dig mot μTorrent i striden mellan BitTorrent-klienten kontra μTorrent är storleken. Eftersom användare är besatta av applikationer i dag behöver du utrymme på din enhet för att spara och köra dem. Att ständigt behöva rensa upp programmets cache är inte önskvärt. De vill ha en torrentklient som är lätt och inte äter upp för många resurser i sitt system. Om du är mycket medveten om filstorlek, skulle μTorrent vara lämplig för dig. Det är känt för att det finns bara 2 MB. BitTorrent är betydligt mer omfattande än detta så du förmodligen vill spara mer utrymme på din enhet i så fall.

Samtidig nedladdning

Användare som ofta laddar ner filer via torrent kan vara lite otåliga och vill få jobbet gjort snabbare. Det nämnades redan att BitTorrent verkar ha vunnit hastighetskategorin för BitTorrent kontra μTorrent 2019-debatten. Men det handlar om mer än bara hastighet. Du har antagligen flera filer du behöver ladda ner under en viss tidsperiod. Om du öppnar en torrentlänk i μTorrent kommer den omedelbart att börja ladda ner den. Du kommer att kunna se framstegen i form av procent och status för din nedladdning. Om du vill ladda ner en annan fil i μTorrent på samma gång måste du sätta den aktiva i paus eller sätta den andra i kön. Gissa vad? BitTorrent får dig inte att vänta så. Öppna helt enkelt flera torrentlänkar i BitTorrent så laddar de ner sida vid sida. Det är en stor förmån av BitTorrent.

Operativsystem

När vi talar om operativsystem är det inte mycket att lägga till BitTorrent-klienten kontra μTorrent-diskussionen eftersom de båda är kompatibla med flera vanliga operativsystem. Du kan installera BitTorrent och μTorrent på enheter med Microsoft Windows, Mac OSX, Linux och Android. Du kan köra dem på din stationära dator, surfplatta eller telefoner. De fungerar lika bra på alla enheter och har optimerats för varje operativsystem. Om du letar efter en torrentklient för ett mer otydligt operativsystem kan du prova Transmission.

Både BitTorrent-klienten och μTorrent erbjuder några underbara funktioner för torrentanvändare. De ger fantastisk funktionalitet och stram säkerhet med överkomliga priser.

Referens för kunskap

Iliofotou, M., Siganos, G., Yang, X., & Rodriguez, P. (2010, april). Jämför BitTorrent-klienter i naturen: fallet med nedladdningshastighet. I IPTPS (s. 11).

Csernai, K. Integritetsläget i P2P- och BitTorrent-nätverk.

Zhang, C., Dhungel, P., Wu, D., & Ross, K. W. (2010). Lossa upp BitTorrent-ekosystemet. IEEE-transaktioner på parallella och distribuerade system, 22 (7), 1164-1177.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments