Är alla VPN-leverantörer pålitliga? – En guide till VPN Transparency och Online Security

[ware_item id=33][/ware_item]

Internet är inte ett säkert ställe. Det finns alltid ett hot mot online-säkerhet. Därför använder organisationer och företag säkerhetsverktyg för att skydda integritet och data online. Och ett populärt säkerhetsverktyg på marknaden idag är VPN.


VPN står för virtuella privata nätverk. Att använda en VPN är enkelt. Om du surfar på internet riktas din trafik till offentliga servrar. Dessa offentliga servrar, eftersom de är offentliga, kan de enkelt hackas och avlyssnas. VPN: s roll är att placera din webbtrafik i en krypterad tunnel så att ingen kan fånga din webbtrafik och du kan säkert surfa på internet utan att vara rädd för att någon snopar i dina online-aktiviteter och information.

De senaste åren har dock VPN-tjänsteleverantörer varit i fokus. I stället för att tillhandahålla den säkerhet som individer, organisationer och företag behöver, gör några av dem faktiskt motsatsen. Även om de tillhandahåller en krypterad tunnel för din webbtrafik så att ingen kan fånga upp eller övervaka dina onlineaktiviteter, får de i sin tur åtkomst till denna krypterade tunnel och övervakar alla dina aktiviteter.

Det har faktiskt varit problem med vissa leverantörer av VPN-tjänster om att hålla loggar och data från sina kunder. Och de använder denna information för att sälja till annonsörer så att de kan injicera annonser på icke-säkra sidor. Dessa VPN-tjänsteleverantörer kan till och med stjäla din identitet och annan viktig information. Men det värsta som dessa VPN-tjänsteleverantörer kan göra är att ge sina kunders data till myndigheterna. Myndigheterna kan använda sina uppgifter för att övervaka varje steg och aktivitet.

Det här är vad som hände med en man som arresterades eftersom FBI kunde spåra sin plats genom informationen som gavs av mannens VPN-tjänsteleverantör. Mannen anklagades för sexuell trakasserier och andra brottsliga anklagelser. Man kanske tror att det är okej eftersom en VPN hjälper myndigheter att spåra dåliga människor. Men även om det hände av en god anledning, är det faktum att en VPN fortfarande kan komma åt din plats och annan information och ge den till någon något ändå skrämmande.

VPN-tjänsteleverantörer bör vara de som säkerställer människors online-säkerhet och den integritet de behöver, vilket bara några stora namn i VPN-branschen är bäst på, medan resten av dem bara utnyttjar sina VPN-taggar och stjäl information, särskilt i fall av gratis VPN: er.

En annan skuggig sak som vissa ovanliga VPN-tjänsteleverantörer gör är att ljuga om deras integritetspolicy. De berättar för sina kunder om vikten av integritet i deras användningsvillkor och att de inte förvarar loggar eller data eller något om sina kunder, och ändå anklagas de för att göra detsamma, till exempel: Hola VPNs skandal som gick viral i 2015.

Värre är att den här typen av VPN: er spenderar massor av pengar bara för att betala för bra recensioner och rekommendationer så att de kan få kunder att använda sina tjänster. Så om VPN som vi känner inte ger oss det skydd som vi behöver, vad kan människor göra för att skydda sin integritet online? Naturligtvis är det obligatoriskt att använda ett VPN om du behöver säkerhet online. För det finns det några pålitliga VPN-leverantörer som inte låter ned kundernas förtroende för dem. Bortsett från detta bör varje internetanvändare utbildas om några steg för att rädda sig från potentiella säkerhetshot på nätet.

3 sätt att säkerställa online-säkerhet

Naturligtvis är en av de bästa sakerna du kan göra för att dölja din webbtrafik från offentliga och eventuellt från angripare genom att använda en VPN. Men det är inte allt du kan göra åt det. Det finns några andra sätt att se till att alla är säkra online! Naturligtvis är det viktigaste att använda en pålitlig VPN som inte har varit i några dåliga böcker någonsin. Om du inte är medveten om hur du kan differentiera har vi en lista över sådana pålitliga VPN-leverantörer som gör sitt bästa för att hålla dig säker online. För det andra är följande tre sätt på vilka du kan garantera maximal online-säkerhet förutom att använda en pålitlig VPN.

1. Sök efter HTTPS

Den ena installerar HTTPS överallt. Du vet att du surfar på den säkra webbplatsen om den webbplatsen har HTTPS i slutet av deras webbplatslänk. Det bör också finnas en låsikon bredvid den för att se till att du surfar på en säker plats.

2. Installera Ad Blocker

Ett annat sätt är att installera en annonsblockerare. En annonsblockerare är ett bra sätt att blockera möjliga annonser och skadlig programvara som kan komma in i din dator eller webbtrafik när du surfar på internet. Med en annonsblockerare behöver du inte oroa dig för de annonser som plötsligt dyker upp på skärmen, och du behöver inte oroa dig om du av misstag klickar på dem, eftersom annonsblockeraren kommer att blockera den redan innan de irriterande, skadliga annonser dyker upp på skärmen.

3. Ändra DNS-inställningar

Det sista är att ändra din DNS-inställning. DNS står för domännamnservern. Du måste ändra din DNS till Quad9 eller Cloudflare's 1.1.1.1 för att säkerställa att du har en säker anslutning.

Det här är några av de sätt som du kan skydda din online sekretess tillsammans med att använda en pålitlig VPN-tjänst.

Se upp VPN-transparens

Våra val för de bästa VPN-leverantörerna som till skillnad från andra vanliga VPN försöker få transparens i VPN-branschen. Det finns vissa företagskontroller som också kallar alla VPN-leverantörer att vara mer öppna och ansvariga för sina produkter. De använder AWS CloudWatch för att övervaka misstänkt serveraktivitet. Detta är för användare att lita på VPN: er. Så småningom, om någon VPN inte är tillförlitlig, är nyheterna ute för att undvika dem, precis som Hola VPN: s fall.

VPN: er kontrolleras för att vara riktiga mot deras sekretesspolicy. De uppmanar också VPN-företag att ge bättre information om sina företag och produkter. Men med den växande användningen av VPN i denna digitala säkerhetshotstid finns det lika många VPN-leverantörer som sandgranulat på stranden. Därför är det viktigt att vara försiktig och försiktig med sådana VPN: er genom att söka noggrant efter VPN: n du ska köpa. Se till att de inte laddar ner eller behåller loggar över sin användares aktivitet.

Slutord

Online-säkerhet och integritet är verkligen ett stort problem. Och med många VPN där ute, är det svårt att veta vilket märke eller företag man ska lita på. Därför måste användare undersöka noggrant för att lära känna några av de bästa VPN-leverantörerna som uppfyller deras säkerhetskrav. Bortsett från att använda en pålitlig VPN, bör de också vidta andra säkerhetsåtgärder som anges ovan för att fördubbla säkerhetsväggen och undvika potentiella attacker som mest.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments