Zijn alle VPN-providers betrouwbaar? – Een gids voor VPN-transparantie en online beveiliging

[ware_item id=33][/ware_item]

Internet is geen veilige plek. Er is altijd een bedreiging voor online beveiliging. Daarom gebruiken organisaties en bedrijven beveiligingstools om online privacy en gegevens te beschermen. En een populair beveiligingshulpmiddel dat tegenwoordig op de markt is, is VPN.


VPN staat voor virtueel particulier netwerk. Het gebruik van een VPN is eenvoudig. Als u op internet surft, wordt uw verkeer naar openbare servers geleid. Omdat deze openbare servers openbaar zijn, kunnen ze gemakkelijk worden gehackt en onderschept. De rol van een VPN is om uw webverkeer in een gecodeerde tunnel te plaatsen, zodat niemand uw webverkeer kan onderscheppen en u veilig op internet kunt surfen zonder angst voor iemand die snuffelt in uw online activiteiten en informatie.

In de afgelopen jaren hebben VPN-serviceproviders echter in de schijnwerpers gestaan. In plaats van de beveiliging te bieden die personen, organisaties en bedrijven nodig hebben, doen sommigen juist het tegenovergestelde. Hoewel ze een gecodeerde tunnel voor uw webverkeer bieden, zodat niemand uw online activiteiten kan onderscheppen of controleren, hebben ze op hun beurt toegang tot deze gecodeerde tunnel en volgen ze elke activiteit op.

Er zijn zelfs problemen geweest met sommige VPN-serviceproviders over het bijhouden van logboeken en gegevens van hun klanten. En ze gebruiken deze gegevens om aan adverteerders te verkopen, zodat ze advertenties op niet-beveiligde pagina's kunnen injecteren. Deze VPN-serviceproviders kunnen zelfs uw identiteit en andere belangrijke informatie stelen. Maar het ergste dat deze VPN-serviceproviders kunnen doen, is de gegevens van hun klanten aan de autoriteiten te geven. Autoriteiten kunnen hun gegevens gebruiken om elke beweging en activiteit te volgen.

Dit is wat er gebeurde met een man die werd gearresteerd omdat de FBI zijn locatie kon achterhalen via de informatie die de VPN-serviceprovider hem had gegeven. De man werd beschuldigd van seksuele intimidatie en andere criminele aanklachten. Je zou kunnen denken dat dit goed is, omdat een VPN autoriteiten helpt om slechte mensen op te sporen. Maar hoewel het om een ​​goede reden gebeurde, is het feit dat een VPN nog steeds toegang heeft tot uw locatie en andere informatie en deze aan iemand kan geven, toch eng.

VPN-serviceproviders moeten degenen zijn die de online veiligheid van mensen en de privacy die ze nodig hebben waarborgen, waar slechts enkele grote namen in de VPN-industrie het beste in zijn, terwijl de rest gewoon hun VPN-tags exploiteert en informatie steelt, vooral in het geval van gratis VPN's.

Een ander schaduwrijk ding dat sommige ongewone VPN-serviceproviders doen, is liegen over hun privacybeleid. Ze vertellen hun klanten over het belang van privacy in hun gebruiksvoorwaarden en dat ze geen logs of gegevens of iets over hun klanten bijhouden, en toch worden ze ervan beschuldigd hetzelfde te doen, bijvoorbeeld: Hola VPN's schandaal dat viral werd 2015.

Erger is dat dit soort VPN's tonnen geld uitgeven, alleen om te betalen voor goede recensies en aanbevelingen, zodat klanten hun diensten kunnen gebruiken. Dus als de VPN die we kennen ons niet de bescherming biedt die we nodig hebben, wat kunnen mensen dan doen om hun online privacy te beschermen? Het gebruik van een VPN is natuurlijk verplicht als u online beveiliging nodig hebt. Daarvoor zijn er enkele betrouwbare VPN-providers die het vertrouwen van klanten in hen niet laten vallen. Afgezien daarvan moet elke internetgebruiker worden geïnformeerd over een paar stappen om zichzelf te beschermen tegen mogelijke online veiligheidsrisico's.

3 manieren om online beveiliging te garanderen

Natuurlijk is een van de beste dingen die u kunt doen om uw webverkeer voor publiek en mogelijk voor aanvallers te verbergen, het gebruik van een VPN. Dat is echter niet alles wat u eraan kunt doen. Er zijn nog andere manieren om ervoor te zorgen dat jullie allemaal veilig online zijn! Het belangrijkste is natuurlijk het gebruik van een betrouwbare VPN die nog nooit in slechte boeken voorkomt. Als u niet weet hoe u moet differentiëren, hebben we een lijst met dergelijke betrouwbare VPN-providers die hun best doen om u online veilig te houden. Ten tweede zijn hier de 3 manieren waarop u maximale online beveiliging kunt garanderen, behalve het gebruik van een betrouwbare VPN.

1. Controleer op HTTPS

Men installeert HTTPS Everywhere. U weet dat u op de veilige website bladert als die website HTTPS heeft aan het einde van de website-link. Er moet ook een slotpictogram naast staan ​​om ervoor te zorgen dat u op een veilige locatie browst.

2. Ad Blocker installeren

Een andere manier is om een ​​ad blocker te installeren. Een ad blocker is een goede manier om mogelijke advertenties en malware die uw computer- of webverkeer kunnen binnenkomen tijdens het surfen te blokkeren. Met een adblocker hoef je je geen zorgen te maken over de advertenties die plotseling op je scherm verschijnen, en je hoeft je geen zorgen te maken als je er per ongeluk op klikt, want de adblocker blokkeert het zelfs voor die irritante, kwaadaardige advertenties verschijnen op uw scherm.

3. Wijzig DNS-instellingen

Het laatste is om uw DNS-instelling te wijzigen. DNS staat voor de domeinnaamserver. U moet uw DNS wijzigen in Quad9 of 1.1.1.1 van Cloudflare om te zorgen voor een veilige verbinding.

Dit zijn enkele van de manieren waarop u uw online privacy kunt beschermen, samen met het gebruik van een betrouwbare VPN-service.

Pas op voor VPN-transparantie

Onze keuzes voor de beste VPN-providers, in tegenstelling tot andere gewone VPN's, proberen transparantie te brengen in de VPN-industrie. Er zijn ook bedrijven die de verantwoordingsplicht controleren en die alle VPN-providers oproepen transparanter en verantwoordelijker te zijn voor hun producten. Ze gebruiken AWS CloudWatch om verdachte serveractiviteit te controleren. Dit is voor gebruikers om VPN's te vertrouwen. Uiteindelijk, als een VPN niet betrouwbaar is, is het nieuws er om ze te vermijden, net als het geval van Hola VPN.

VPN's worden gecontroleerd op naleving van hun privacybeleid. Ze roepen ook VPN-bedrijven op om betere informatie over hun bedrijven en producten te verstrekken. Met het groeiende gebruik van VPN's in dit tijdperk van digitale beveiliging, zijn er echter net zoveel VPN-providers als zandkorrels op het strand. Daarom is het belangrijk om voorzichtig te zijn en op je hoede te zijn voor dergelijke VPN's door grondig te zoeken naar de VPN die je gaat kopen. Zorg ervoor dat ze geen logbestanden van de activiteit van hun gebruiker downloaden of bijhouden.

Laatste woord

Online beveiliging en privacy is echt een grote zorg. En met veel VPN's die er zijn, is het moeilijk om te weten welk merk of bedrijf te vertrouwen. Daarom moeten gebruikers grondig onderzoek doen om enkele van de beste VPN-providers te kennen die aan hun beveiligingsvereisten zullen voldoen. Naast het gebruik van een betrouwbare VPN, moeten ze ook enkele andere beveiligingsmaatregelen nemen die hierboven zijn vermeld om hun beveiligingsmuur te verdubbelen en hooguit potentiële aanvallen te voorkomen.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments