Зашто је коришћење ВПН-а на Инстаграму корисније него што сте мислили

[ware_item id=33][/ware_item]

Инстаграм је једна од најбољих платформи за дељење слика на тржишту данас. Осим дијељења личних фотографија и добијања „лајкова“ или „поновног дијељења“, Инстаграм може бити више од друштвених медија. Такође је добра платформа за чување и чување свих слика. Такође је добро средство да уредите своје фотографије и учините их креативнијим. Штавише, можете користити Инстаграм да бисте направили парцеле продаје показујући слике као део презентације.


Међутим, као и било који други друштвени медиј вани, Инстаграм је такође рањив када су у питању ограничења садржаја, принудна реклама или још горе, приступачност на другим локацијама. Још увијек постоје земље или локације које не дозвољавају приступ друштвеним мрежама попут Инстаграма у својој земљи. Ово је оно што геоблокирање чини. Постоје земље или компаније које блокирају употребу одређеног алата са одређене ИП адресе. Један пример земље која блокира употребу друштвених медија је Кина.

Ако волите путовати и добијати Инстаграм
фотографије на путовању, али земља вам не допушта да користите апликацију
била би фрустрирајућа ситуација. Али можете учинити нешто у вези с тим. Како?
То је коришћењем ВПН-а.

ВПН означава виртуелну приватну мрежу. ВПН се користи како би се корисницима пружила сигурност и приватност. Ако прегледавате Интернет, ваш веб саобраћај иде на јавне сервере. А ови јавни сервери су рањиви на нападе. Хакери могу пресрести овај саобраћај да би пратили сваку вашу активност и чак могли да приступе вашим подацима или локацији.

Али када користите ВПН, ваш веб саобраћај је
усмерен ка шифрованом тунелу. Овај шифровани тунел сакриће ваш веб
саобраћај. Значи, ваше мрежне активности и локација су скривени и нико
може да га надгледа или пресреће док сте у шифрованом тунелу. Можете
безбрижно прегледајте интернет без страха да ће вам неко прислушкивати.

Па како то утиче на вашу употребу Инстаграма? Да ли је заиста потребно користити ВПН за апликацију за дељење слика попут Инстаграма?

Постоје предности коришћења ВПН-а са Инстаграмом. Можда мислите да је непотребно, али користи су велике кад пронађете прави ВПН да бисте могли слободно приступити Инстаграму. Ево зашто:

Сакриј се од оглашивача

Инстаграм користи геолокацију да зна локацију својих корисника и користи те информације за приказивање одговарајућих огласа. Па, не само геолокација, уопште, било да Инстаграм користи географске ознаке или геолокацију, и даље остаје чињеница да Инстаграм има моћ убризгавања огласа у ваш феед и профил. Дакле, ако имате ВПН, оглашивачи неће знати вашу активност и не могу вам натерати било који оглас. Можете да користите апликацију без бриге да ћете од некога видети нежељени оглас.

Инстаграм можете користити у другим земљама

Сећате се Кине? Они блокирају све врсте канала на друштвеним медијима широм своје земље. Кад једном будете у њиховој земљи, нећете моћи да приступите Инстаграму, чак ни Фацебооку, Твиттеру или ЛинкедИну. Али ако користите ВПН, ваша ИП адреса је скривена и Кина неће ни знати јесте ли у њиховој земљи. Овим можете слободно користити апликацију и сликати на Инстаграму фотографије док путујете по њиховој земљи.

Избегавајте цензуру и праћење

Још једна предност коришћења ВПН-а је та што је увек сигурно сакрити своју ИП адресу током путовања у друге земље. Овиме се избегава било каква цензура или праћење. Можете сигурно путовати и слободно користити телефон без страха да неко надгледа или цензурише све ваше мрежне активности.

Ово су само неке од предности коришћења ВПН-а на телефону, не само за приступ Инстаграму, већ и за претрагу Интернета на мобилном телефону током путовања.

Ако и даље имате проблема са скривањем своје локације док путујете, постоје и други начини на које то можете учинити. Иако је употреба ВПН-а најефикаснији начин који можете користити, ево неколико начина које још увек можете да испробате:

  • Питајте свог кућног оператера или даватеља интернетских услуга ако нуде приступ интернету у земљама попут Кине. Обично пружаоци услуга дозвољавају приступ земљама попут Кине. Али недостатак је то што је спор, јефтин, а понекад и непоуздан.
  • Можете да користите проки услуге. Међутим, проки услуге су понекад такође непоуздане и прилично су скупе, за разлику од употребе ВПН-а.

Савети за проналажење правог ВПН-а

На тржишту постоји пуно ВПН-ова. Са стотинама њих, можда ћете добити стрес од одабира правог за вас. Дакле, како бисте вам помогли да пронађете прави ВПН, ево неколико ствари које морате узети у обзир:

Савет бр. 1 - ВПН-ови са пуно сервера

Ако путујете у Кину, требало би да будете
подсетио да је већ блокирао стотине или хиљаде ИП адреса на
зауставити приступ одређеним веб локацијама или апликацијама. Зато обавезно потражите ВПН
провајдера који ће сакрити вашу стварну ИП адресу и дати вам ИП адресу која то јесте
није на листи блокова Кине.

Савет бр. 2 - Функције за мобилне уређаје

Још једна ствар коју морате да узмете у обзир када тражите ВПН за Инстаграм или употребу друштвених медија су његове мобилне функције. Понекад су ВПН-ови доступни само на радној површини. Требали бисте наћи провајдера који такође омогућава ВПН везу путем мобилног, тако да можете повезати и друге уређаје. Такође, проверите да ли ваш ВПН боље функционише на мобилним уређајима јер ћете мобилни телефон користити већину времена. Такође би требало да имају широку ВПН подршку за мобилне уређаје на које можете да се обратите ако наиђете на проблем.

Савет бр. 3 - ВПН правила о приватности

Такође бисте требали да погледате политику приватности провајдера ВПН. Много је пружатеља услуга који врло оштро схватају политику приватности. Пођите са провајдерима који имају строге смернице безбедности и приватности. Обавезно водите евиденцију о вашим активностима и другим мрежним подацима или информацијама.

Укратко

Ово су само неке од ствари које морате узети у обзир ако тражите ВПН, тако да слободно и сигурно можете користити своју Инстаграм апликацију. ВПН не само да ће вам омогућити да уживате у кориштењу Инстаграма, већ ће вам пружити и интернетску сигурност. С овим вам је угодно да користите Инстаграм без страха да ће вам неко клизати или ће вам неко објавити огласе које не желите да видите. Такође сте сигурни да нико не цензурише и не прати сваки ваш потез.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments