Zakaj je uporaba VPN-ja z Instagramom bolj koristna, kot ste mislili

[ware_item id=33][/ware_item]

Instagram je ena najboljših platform za deljenje slik na trgu danes. Razen deljenja osebnih fotografij in pridobivanja všečkov ali ponovnih skupnih objav je Instagram lahko več kot družabni mediji. Prav tako je dobra platforma za shranjevanje in shranjevanje vseh slik. Prav tako je dobro orodje za urejanje fotografij in jih naredite bolj ustvarjalne. Poleg tega lahko na Instagramu uporabite prodajne parcele, tako da prikažete slike kot del svoje predstavitve.


Vendar pa je Instagram, tako kot kateri koli drug socialni medij tam, ranljiv tudi pri omejitvah vsebine, prisilnih oglasih ali še huje, o dostopnosti na drugih lokacijah. Še vedno obstajajo države ali lokacije, ki v svojih državah ne omogočajo dostopa do družbenih medijev, kot je Instagram. To je tisto, za kar gre geoblocking. Obstajajo države ali podjetja, ki blokirajo uporabo določenega orodja z določenega naslova IP. En primer države, ki blokira uporabo socialnih medijev, je Kitajska.

Če torej radi potujete in dobivate Instagram
fotografije na potovanju, vendar država ne dovoljuje uporabe te aplikacije
bi bila frustrirajoča situacija. Lahko pa nekaj storite glede tega. Kako?
To je z uporabo VPN.

VPN pomeni virtualno zasebno omrežje. VPN se uporablja za zagotavljanje spletne varnosti in zasebnosti uporabnikom. Če brskate po internetu, vaš spletni promet prehaja na javne strežnike. In ti javni strežniki so ranljivi za napade. Hekerji lahko prestrežejo ta promet, da spremljajo vsako vašo dejavnost in celo dostopajo do vaših podatkov ali lokacije.

Ko pa uporabljate VPN, je vaš spletni promet
usmerjena v šifriran predor. Ta šifrirani predor bo skril vaše spletno mesto
prometa. Pomeni, da so vaše spletne aktivnosti in lokacija skrita in nikogar
lahko nadzira ali ga prestreže, ko ste v šifriranem predoru. Ti lahko
varno brskajte po internetu brez strahu, da bi vas kdo zasul.

Kako to vpliva na vašo Instagram uporabo? In ali je resnično treba uporabiti VPN za aplikacijo za deljenje slik, kot je Instagram?

Obstajajo prednosti uporabe VPN z Instagramom. Morda se vam zdi, da je to nepotrebno, vendar so prednosti velike, ko najdete pravi VPN, da boste lahko dostopali do Instagrama. To je razlog:

Skrij se od oglaševalcev

Instagram uporablja geolokacijo, da pozna lokacijo svojih uporabnikov in te podatke uporablja za prikazovanje ustreznih oglasov. No, ne le geolokacija, na splošno ne glede na to, ali Instagram uporablja geografske oznake ali geolokacijo, še vedno ostaja dejstvo, da ima Instagram moč vstaviti oglase v vaš vir in profil. Če imate zasebno zasebno omrežje, oglaševalci ne bodo vedeli o vaši dejavnosti in vas ne morejo vsiliti. Aplikacijo lahko uporabljate brez skrbi, da boste od nekoga videli neželeni oglas.

Instagram lahko uporabljate v drugih državah

Se spomniš Kitajske? Blokirajo vse vrste kanalov družbenih medijev po svoji državi. In ko ste v njihovi državi, ne boste mogli dostopati do Instagrama, niti do Facebooka, Twitterja ali LinkedIna. Če uporabljate VPN, je vaš IP naslov skrit in Kitajska sploh ne bo vedela, ali ste v njihovi državi. S tem lahko prosto uporabljate aplikacijo in fotografirate na Instagramu fotografije med potovanjem po njihovi državi.

Izogibajte se cenzuri in sledenju

Druga prednost uporabe VPN je ta, da je med potovanjem v druge države vedno varno skriti svoj IP naslov. S tem se izognemo kakršni koli cenzuri ali sledenju. Lahko varno potujete in uporabljate telefon brez strahu, da nekdo spremlja ali cenzurira vsako vašo spletno dejavnost.

To je le nekaj prednosti uporabe VPN-ja v telefonu, ne le za dostop do Instagrama, temveč za brskanje po internetu na mobilnem telefonu med potovanjem.

Če imate še vedno težave pri skrivanju lokacije med potovanjem, lahko storite še druge načine. Čeprav je uporaba VPN-ja najučinkovitejši način, ki ga lahko uporabljate, je nekaj načinov, ki jih lahko še poskusite:

  • Vprašajte domačega operaterja ali ponudnika internetnih storitev, če ponujajo spletni dostop do držav, kot je Kitajska. Običajno ponudniki dovolijo dostop do držav, kot je Kitajska. Toda pomanjkljivost je, da je počasen, poceni in včasih tudi nezanesljiv.
  • Lahko uporabite proxy storitve. Vendar pa so včasih proxy storitve tudi nezanesljive in so precej drage, za razliko od uporabe VPN-jev.

Nasveti za iskanje prave VPN

Na trgu je veliko VPN-jev. Pri stotih jih boste morda izbrali, če izberete pravega za vas. Torej, da bi lažje našli pravi VPN, je tukaj nekaj stvari, ki jih morate upoštevati:

Nasvet št. 1 - VPN-ji z ​​veliko strežnikov

Če potujete na Kitajsko, bi morali biti
opomnil, da je že blokiral sto ali tisoč naslovov IP
ustavi dostop do določenih spletnih mest ali aplikacij. Zato se prepričajte, da iščete VPN
ponudnika, ki bo skril vaš pravi naslov IP in vam dal IP naslov, ki je
ne na seznamu kitajskih blokov.

Nasvet # 2 - Mobilne funkcije

Druga stvar, ki jo morate upoštevati pri iskanju VPN-ja za Instagram ali uporabo socialnih medijev, so njegove mobilne funkcije. Včasih so VPN-ji na voljo samo na namizju. Poiščite ponudnika, ki omogoča tudi povezavo VPN prek mobilnega telefona, tako da lahko povežete tudi druge naprave. Prepričajte se tudi, da vaš VPN deluje bolje na mobilnih napravah, saj boste mobilni telefon uporabljali večino časa. Imeti morajo tudi široko podporo za VPN, na katero se lahko obrnete, če naletite na težave.

Nasvet # 3 - Pravilnik o zasebnosti VPN

Oglejte si tudi pravilnik o zasebnosti ponudnika storitev VPN. Tam je veliko ponudnikov, ki politiko zasebnosti sprejemajo zelo previdno. Pojdite s ponudniki, ki imajo stroge varnostne in zasebne politike. Prepričajte se, da ne vodijo dnevnikov vaših dejavnosti in drugih spletnih podatkov ali informacij.

V matici

To je le nekaj stvari, ki jih morate upoštevati, če iščete VPN, tako da lahko svojo Instagram aplikacijo uporabljate prosto in varno. VPN ne bo samo omogočil uživanje v uporabi Instagrama, ampak vam bo omogočil tudi spletno varnost. S tem lahko Instagram uporabljate brez strahu, da bi nekdo zasul po vas ali vam nekdo pošiljal oglase, ki jih ne želite videti. Prav tako ste varni, da nihče ne cenzurira ali spremlja vsake vaše poteze.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments