Όλοι οι προμηθευτές VPN είναι αξιόπιστοι; – Οδηγός για τη διαφάνεια VPN και την ηλεκτρονική ασφάλεια

[ware_item id=33][/ware_item]

Το Διαδίκτυο δεν είναι ασφαλές μέρος. Υπάρχει πάντα απειλή για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, για την προστασία του ιδιωτικού απορρήτου και των δεδομένων, οι οργανισμοί και οι εταιρείες χρησιμοποιούν εργαλεία ασφάλειας. Και ένα δημοφιλές εργαλείο ασφάλειας στην αγορά σήμερα είναι το VPN.


Το VPN σημαίνει εικονικό ιδιωτικό δίκτυο. Η χρήση ενός VPN είναι απλή. Εάν πραγματοποιείτε περιήγηση στο διαδίκτυο, η επισκεψιμότητά σας κατευθύνεται σε δημόσιους διακομιστές. Αυτοί οι δημόσιοι εξυπηρετητές, δεδομένου ότι είναι δημόσιοι, μπορούν εύκολα να χαραχτούν και να υποκλαπούν. Ο ρόλος ενός VPN είναι να τοποθετήσετε την κυκλοφορία ιστού σας σε μια κρυπτογραφημένη σήραγγα, ώστε κανείς να μην μπορεί να παρακολουθήσει την επισκεψιμότητά σας στο διαδίκτυο και μπορείτε να περιηγηθείτε με ασφάλεια στο διαδίκτυο χωρίς φόβο κάποιος να παρακολουθεί σε απευθείας σύνδεση δραστηριότητες και πληροφορίες.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, οι πάροχοι υπηρεσιών VPN ήταν στο προσκήνιο. Αντί να παρέχουν την ασφάλεια που χρειάζονται άτομα, οργανώσεις και επιχειρήσεις, κάποιοι από αυτούς κάνουν το αντίθετο. Παρόλο που παρέχουν μια κρυπτογραφημένη σήραγγα για την κυκλοφορία ιστού σας, ώστε κανείς να μην μπορεί να παρακολουθήσει ή να παρακολουθήσει τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο, με τη σειρά τους, έχει πρόσβαση σε αυτήν την κρυπτογραφημένη σήραγγα και παρακολουθεί κάθε δραστηριότητα σας.

Στην πραγματικότητα, υπήρξαν προβλήματα με ορισμένους παρόχους υπηρεσιών VPN σχετικά με την τήρηση αρχείων καταγραφής και δεδομένων από τους πελάτες τους. Και χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα για να πουλήσουν σε διαφημιζόμενους, ώστε να μπορούν να εισάγουν διαφημίσεις σε μη ασφαλείς σελίδες. Αυτοί οι πάροχοι υπηρεσιών VPN μπορούν ακόμη να κλέψουν την ταυτότητά σας και άλλες σημαντικές πληροφορίες. Όμως, το χειρότερο που μπορούν να κάνουν αυτοί οι πάροχοι υπηρεσιών VPN είναι να δώσουν τα δεδομένα των πελατών τους στις αρχές. Οι αρχές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα τους για να παρακολουθήσουν κάθε κίνηση και δραστηριότητα τους.

Αυτό συμβαίνει με έναν άνθρωπο ο οποίος συνελήφθη επειδή το FBI μπόρεσε να εντοπίσει την τοποθεσία του μέσα από τις πληροφορίες που του έδωσε ο πάροχος υπηρεσιών VPN του ανθρώπου. Ο άνδρας κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση και άλλες κατηγορίες. Κάποιος μπορεί να πιστεύει ότι αυτό είναι εντάξει δεδομένου ότι ένα VPN βοηθά τις αρχές να εντοπίζουν κακούς ανθρώπους. Αλλά παρόλο που συνέβη για έναν καλό λόγο, το γεγονός ότι ένα VPN μπορεί ακόμα να έχει πρόσβαση στην τοποθεσία σας και άλλες πληροφορίες και να το δώσει σε κάποιον είναι κάτι εντούτοις τρομακτικό.

Οι πάροχοι υπηρεσιών VPN θα πρέπει να είναι αυτοί που εξασφαλίζουν την ασφάλεια του διαδικτύου και το απόρρητο που χρειάζονται, τα οποία έχουν μόνο μερικά μεγάλα ονόματα στον κλάδο VPN, ενώ τα υπόλοιπα απλά εκμεταλλεύονται τις ετικέτες VPN τους και κλέβουν πληροφορίες, ειδικά σε περίπτωση δωρεάν VPN.

Ένα άλλο σκιερό πράγμα που κάνουν ορισμένοι ασυνήθιστοι πάροχοι υπηρεσιών VPN είναι οι πολιτικές απορρήτου τους. Αναφέρουν στους πελάτες τους τη σημασία της προστασίας της ιδιωτικής ζωής στους όρους χρήσης τους και ότι δεν τηρούν αρχεία καταγραφής ή δεδομένα ή τίποτα για τους πελάτες τους και ωστόσο κατηγορούνται ότι κάνουν το ίδιο, για παράδειγμα: Το σκάνδαλο της Hola VPN, 2015.

Το χειρότερο είναι ότι αυτά τα VPNs δαπανούν τόνοι χρημάτων μόνο για να πληρώσουν για καλές κριτικές και εγκρίσεις, ώστε να μπορούν να κάνουν τους πελάτες να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους. Έτσι εάν το VPN που γνωρίζουμε δεν μας παρέχει την προστασία που χρειαζόμαστε, τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να προστατεύσουν το ιδιωτικό τους απόρρητο; Φυσικά, η χρήση ενός VPN είναι υποχρεωτική εάν χρειάζεστε ασφάλεια στο διαδίκτυο. Για το λόγο αυτό, υπάρχουν ορισμένοι αξιόπιστοι παροχείς VPN που δεν απογοητεύουν τους πελάτες τους. Εκτός από αυτό, κάθε χρήστης Διαδικτύου θα πρέπει να εκπαιδεύεται για μερικά βήματα για να σωθεί από πιθανές απειλές ασφάλειας σε απευθείας σύνδεση.

3 τρόποι για να εξασφαλιστεί η ηλεκτρονική ασφάλεια

Φυσικά, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποκρύψετε την κυκλοφορία ιστού από το κοινό και ενδεχομένως από τους επιτιθέμενους είναι χρησιμοποιώντας ένα VPN. Ωστόσο, αυτό δεν είναι μόνο που μπορείτε να κάνετε γι 'αυτό. Υπάρχουν άλλοι τρόποι να σιγουρευτείτε ότι είστε όλοι ασφαλείς στο διαδίκτυο! Φυσικά, το πρωταρχικό πιο σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα αξιόπιστο VPN το οποίο δεν έχει βρεθεί ποτέ σε κακά βιβλία. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε πώς να διαφοροποιήσετε, έχουμε μια λίστα με παρόμοιους αξιόπιστους παρόχους VPN που κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να σας κρατήσουν ασφαλή online. Δεύτερον, ακολουθούν οι 3 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εξασφαλίσετε τη μέγιστη ασφάλεια στο διαδίκτυο, εκτός από τη χρήση ενός αξιόπιστου VPN.

1. Ελέγξτε για το HTTPS

Το ένα είναι η εγκατάσταση HTTPS παντού. Ξέρετε ότι περιηγείστε στον ασφαλή ιστότοπο εάν αυτός ο ιστότοπος έχει HTTPS στο τέλος της σύνδεσής του στον ιστότοπό του. Επίσης, πρέπει να υπάρχει ένα εικονίδιο κλειδώματος δίπλα του για να βεβαιωθείτε ότι κάνετε περιήγηση σε ασφαλή τοποθεσία.

2. Εγκατάσταση αποκλεισμού διαφημίσεων

Ένας άλλος τρόπος είναι να εγκαταστήσετε έναν αποκλεισμό διαφημίσεων. Ένας αποκλεισμός διαφημίσεων είναι ένας καλός τρόπος για να αποκλείσετε πιθανές διαφημίσεις και κακόβουλο λογισμικό που ενδέχεται να εισέλθουν στον υπολογιστή σας ή στην επισκεψιμότητα ιστού κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο. Με έναν αποκλεισμό διαφημίσεων, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις διαφημίσεις που αναδύονται ξαφνικά στην οθόνη σας και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν κάνατε κλικ κατά λάθος σε αυτές, καθώς ο αποκλεισμός διαφημίσεων θα το εμποδίσει ακόμα και πριν από αυτές τις ενοχλητικές, οι κακόβουλες διαφημίσεις εμφανίζονται στην οθόνη σας.

3. Αλλαγή ρυθμίσεων DNS

Το τελευταίο είναι να αλλάξετε τη ρύθμιση DNS. Το DNS αντιπροσωπεύει τον διακομιστή ονομάτων τομέα. Πρέπει να αλλάξετε το DNS σας σε Quad9 ή Cloudflare του 1.1.1.1 για να διασφαλίσετε ότι έχετε μια ασφαλή σύνδεση.

Αυτοί είναι μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προστατεύσετε το ιδιωτικό σας απόρρητο, χρησιμοποιώντας μια αξιόπιστη υπηρεσία VPN.

Προστατεύστε τη διαφάνεια VPN

Οι επιλογές μας για τους καλύτερους παρόχους VPN, οι οποίοι είναι αντίθετοι με άλλα συνηθισμένα δίκτυα VPN, προσπαθούν να φέρουν διαφάνεια στη βιομηχανία VPN. Υπάρχουν και ορισμένες εταιρείες ελέγχου λογοδοσίας που καλούν όλους τους παρόχους VPN να είναι πιο διαφανείς και υπεύθυνοι για τα προϊόντα τους. Χρησιμοποιούν το AWS CloudWatch για την παρακολούθηση ύποπτης δραστηριότητας διακομιστή. Αυτό είναι για τους χρήστες να εμπιστεύονται τα VPN. Τελικά, αν κάποιο VPN δεν είναι αξιόπιστο, τα νέα είναι έξω για να τα αποφύγετε, όπως και η περίπτωση του Hola VPN.

Τα VPN ελέγχονται για να είναι πιστά στις πολιτικές απορρήτου τους. Καλούν επίσης τις εταιρείες VPN να παρέχουν καλύτερες πληροφορίες σχετικά με τις εταιρείες και τα προϊόντα τους. Ωστόσο, με την αυξανόμενη χρήση των VPN σε αυτήν την εποχή της απειλής της ψηφιακής ασφάλειας, υπάρχουν τόσοι πάροχοι VPN όπως οι κόκκοι άμμου στην παραλία. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί και προσεκτικοί σε τέτοια δίκτυα VPN, αναζητώντας λεπτομερώς το VPN που πρόκειται να αγοράσετε. Βεβαιωθείτε ότι δεν κάνουν λήψη ή μητρώο των δραστηριοτήτων του χρήστη.

Τελικό Λόγο

Η σε απευθείας σύνδεση ασφάλεια και προστασία της ιδιωτικής ζωής είναι πραγματικά μια μεγάλη ανησυχία. Και με πολλά VPN από εκεί, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποια μάρκα ή εταιρεία θα εμπιστευτείτε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι χρήστες πρέπει να ερευνήσουν διεξοδικά για να γνωρίσουν μερικούς από τους καλύτερους παρόχους VPN που θα πληρούν τις απαιτήσεις ασφαλείας τους. Εκτός από τη χρήση ενός αξιόπιστου VPN, θα πρέπει επίσης να λάβουν ορισμένα άλλα μέτρα ασφαλείας που αναφέρονται παραπάνω για να διπλασιάσουν το τείχος ασφαλείας τους και να αποφύγουν τις πιθανές επιθέσεις.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments