Διαφορά μεταξύ του διακομιστή μεσολάβησης, του VPN και του Tor – Τι είναι καλύτερο;

[ware_item id=33][/ware_item]

Ζούμε σε μια ψηφιακή εποχή, όπου τα πάντα κυριαρχούνται από το Διαδίκτυο και τις online υπηρεσίες. Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες έχουν τεράστια σημασία και χρήση, αλλά μαζί τους υπάρχουν και κάποιοι από τους πιο επικίνδυνους και τρομακτικούς κινδύνους για τον χρήστη αυτών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών.


Μερικές φορές, η χρήση πόρων στο διαδίκτυο για την επίτευξη κάποιου στόχου αποδεικνύεται ότι αποτελεί κίνδυνο για τη μεταμφίεση. Τώρα, το Διαδίκτυο δεν είναι τόσο ασφαλές όσο ήταν κάποτε. Τους τελευταίους χρόνους, κάθε δεύτερη στιγμή ακούμε για μια επίθεση χάκερ στην ασφάλεια και την ιδιωτικότητα του χρήστη.

Σε αυτό το σενάριο, ο πιο έξυπνος τρόπος για να διασφαλιστεί η προστασία της ιδιωτικής σας ζωής είναι να να χρησιμοποιούν ανώνυμα τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες με την ταυτότητά σας κρυμμένη. Για αυτόν τον μυστικό σκοπό, όλοι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τρεις βασικές υπηρεσίες. Αυτά περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • Βραχώδης κορυφή
  • Πληρεξούσιο
  • VPN

Πριν συγκρίνουμε όλα αυτά και σας ενημερώνουμε για τα γεγονότα ως προς το ποιο από αυτά είναι ανώτερο ή κατώτερο από το άλλο, είναι σημαντικό να έχουμε μια ιδέα για το τι είναι αυτές οι υπηρεσίες στην πραγματικότητα και τι προσφέρουν. Ακολουθεί μια σύντομη εξήγηση για αυτές τις τρεις υπηρεσίες.

VPN TOR PROXY Το Sum Up!

Tor: Η λέξη Tor προέρχεται από το αρχικό λογισμικό που ονομάστηκε "ο δρομέας κρεμμυδιού". Είναι βασικά ένα ελεύθερο λογισμικό που επιτρέπει στους χρήστες να παραμείνουν ανώνυμοι κατά τη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Το Tor μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα ισχυρό, πρόσθετο επίπεδο ασφαλείας για να παραμείνει ανώνυμο σε απευθείας σύνδεση αν χρησιμοποιείται μαζί με έναν VPN Server.

Διακομιστές μεσολάβησης: Ο διακομιστής μεσολάβησης είναι βασικά η μεσαία οντότητα μεταξύ του ατόμου που χρησιμοποιεί την ηλεκτρονική υπηρεσία σε μια συσκευή τελικού σημείου (για παράδειγμα, τον προσωπικό υπολογιστή ενός ατόμου) και τον εξυπηρετητή από τον οποίο ζητούνται οι υπηρεσίες σύνδεσης. Αυτοί οι διακομιστές αποφεύγουν τους περιορισμούς από το δίκτυο, επομένως, επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε οτιδήποτε θέλουν.

VPN: Το VPN αντιπροσωπεύει το εικονικό ιδιωτικό δίκτυο. Ο βασικός σκοπός ενός VPN είναι η δημιουργία ασφαλούς, κωδικοποιημένης σύνδεσης μεταξύ του υπολογιστή του χρήστη και του διακομιστή. Αυτός ο σύνδεσμος μπορεί να θεωρηθεί ως μια σήραγγα που συνδέει τον υπολογιστή σας με τον διακομιστή που εκτελείται την υπηρεσία VPN.

Σύγκριση! VPN vs Proxy vs Tor

Ας δούμε τώρα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των τριών αυτών υπηρεσιών και δημιουργήστε μια αντίθεση μεταξύ τους.

Οι Tors ήταν οι πρώτες υπηρεσίες που χρησιμοποιήθηκαν για την ηλεκτρονική ανωνυμία αλλά δεν είναι τόσο χρήσιμες τώρα. Αυτές οι υπηρεσίες συνήθως απαιτούν πρόσθετες προσθήκες του VPN για να παρέχουν ισχυρή ασφάλεια. Οι κλέφτες έχουν επιτεθεί πολλές φορές από τους χάκερς. Μόλις το FBI τους επιτεθεί και αυτό καθιστά την αξιοπιστία και την ασφάλεια του δικτύου αμφίβολη.

Οι διακομιστές μεσολάβησης είναι συνήθως δωρεάν όταν είναι δημόσιοι. Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να ξεκλειδώσετε το μεγαλύτερο μέρος του κλειδωμένου περιεχομένου. Ακόμη και ο τύπος περιεχομένου που περιορίζεται στην περιοχή του χρήστη μπορεί να προσεγγιστεί χρησιμοποιώντας επίσης ένα διακομιστή μεσολάβησης. Είναι συνήθως αρκετά από μόνοι τους για την περιήγηση σε μια απλή σύνδεση. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, δεν υπάρχει κρυπτογράφηση σε διακομιστές μεσολάβησης. Επομένως, υπάρχει ο κίνδυνος να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας από τρίτους από τους οποίους την κρύβετε. Τα άτομα που εκτελούν αυτόν τον διακομιστή μπορούν να διαβάσουν όλες τις πληροφορίες και αυτό θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά σας καθώς το άτομο που τρέχει το διακομιστή μπορεί να είναι ενδεχομένως χάκερ. Αφού ο διακομιστής αυτός έγινε διάσημος, πολλοί ιστότοποι το εμπόδισαν επίσης και, επομένως, ακόμη και με τη χρήση διακομιστή μεσολάβησης, μερικές φορές δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο περιεχόμενο της επιλογής σας.

Ειδικά για τέτοιους λόγους, τα VPN είναι οι καλύτεροι παροχείς ανωνυμίας σε απευθείας σύνδεση μέχρι σήμερα. Δεν είναι συνήθως χωρίς κόστος, ειδικά αν είναι τα καλά, αλλά οι υπηρεσίες τους μπορούν εύκολα να εμπιστευτούν. Τα VPN σας παρέχουν εξαιρετική ανωνυμία και επίσης κρυπτογραφούν το δίκτυό σας. Μπορούν επίσης να κάνουν το έργο των διακομιστών Proxy πάρα πολύ. Μπορείτε επίσης να λάβετε κάποιες πληροφορίες σχετικά με τις πολιτικές του παροχέα VPN. Μερικές φορές καταναλώνουν περισσότερη μνήμη, αλλά έχουν πολλά καταπληκτικά πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως προστασία από διαρροές DNS, ιδιωτικά DNS και NAT firewalls.

Εδώ, ρίξτε μια ματιά σε μερικά απίστευτα VPN και τα χαρακτηριστικά τους:

ExpressVPN

Αυτό είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα VPN σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να πάρετε αυτό το VPN για μια πιό ακριβή ετικέτα, αλλά μπορείτε να υπολογίζετε 100% στις υπηρεσίες και την αποτελεσματικότητά της. Το ExpressVPN είναι διαθέσιμο για οποιαδήποτε συσκευή που κυμαίνεται από PC σε Mac Books έως κινητά τηλέφωνα κλπ. Το Express VPN ιδρύθηκε το 2009 και σήμερα θεωρείται ως μία από τις κορυφαίες υπηρεσίες μυστικότητας που παρέχουν υπηρεσίες online. Οι βασικές λειτουργίες ExpressVPN περιλαμβάνουν πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους οπουδήποτε και οποτεδήποτε, περισσότερες από 100 τοποθεσίες διακομιστών που επιτρέπουν όλο και περισσότερη πρόσβαση, εξαιρετικά γρήγορη ταχύτητα και σύστημα ζωντανής υποστήριξης 24 ώρες το 24ωρο 7/7 υπό τη μορφή συνομιλιών. Μπορείτε να κάνετε λήψη της εφαρμογής Express VPN για οποιαδήποτε συσκευή.

NordVPN

Είναι μια ακόμη καταπληκτική υπηρεσία ηλεκτρονικής ασφάλειας στον κόσμο. Θεωρείται ως η πιο εύκολη στη χρήση μεταξύ όλων των υπηρεσιών VPN. Σας δίνει μια διπλή κρυπτογράφηση ημερομηνίας, γρήγορη ταχύτητα Lightning, φιλική προς το χρήστη υπηρεσία, χαμηλό κόστος και πολλά άλλα πλεονεκτήματα.

VyprVPN

Το VyprVPN είναι μια άλλη εκπληκτική υπηρεσία παροχής ασφάλειας στον κόσμο. Μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτό σε οποιαδήποτε συσκευή. Το VyprVPN έχει πολύ γρήγορη σύνδεση ταχύτητας. Άλλα χαρακτηριστικά του VyprVPN δεν περιλαμβάνουν κανέναν κίνδυνο τρίτων, ρυθμίζοντας ανατροπή, απεριόριστη υπηρεσία, φιλικές προς το χρήστη εφαρμογές, περισσότερα από 3 επίπεδα διαδικασίας κρυπτογράφησης, firewall Nat και 24ωρη διαθεσιμότητα, 365 ημέρες το χρόνο.

Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Η ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο έχει τις καλύτερες υπηρεσίες ασφαλείας. Αυτές περιλαμβάνουν ορισμένες βασικές υπηρεσίες, όπως απλό πελάτη VPN, σύνδεση VPN με ένα κλικ και ανίχνευση του Best Server. Άλλες προηγμένες υπηρεσίες περιλαμβάνουν Προώθηση Port, Προστασία Διαρροής DNS, Προστασία Αποσύνδεσης, Εναλλακτικές Διαμορφώσεις, Ασφαλής και Ασφαλής αγορά του VPN. Η ιδιωτική πρόσβαση στο διαδίκτυο έχει μερικές εξαιρετικές λειτουργίες, όπως ένα ασφαλές λογαριασμό VPN, κρυπτογράφηση WIFI, υποστήριξη P2P, PPTP, Open VPN και L2TP / IP Sec, μπλοκάρει ιχνηλάτες διαφημίσεων, προστατεύει από κακόβουλο λογισμικό, έχει πολλές πύλες VPN.

Απόκρυψη της IP μου

Αυτή η υπηρεσία VPN σας επιτρέπει να πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους, να απολαύσετε το ιδιωτικό σας σερφάρισμα, να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο ενώ είστε ανώνυμος και επίσης να κρυπτογραφείτε τη σύνδεσή σας. Η βασική αρχή είναι ότι αλλάζετε τη διεύθυνση IP σας με Απόκρυψη της IP μου και σε αντάλλαγμα, έχετε την ανώνυμη πρόσβαση σε όλα όσα χρειάζεστε.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments