Οδηγός για αρχάριους για πρωτόκολλα VPN – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

[ware_item id=33][/ware_item]

Καθώς ο κόσμος εξελίσσεται, η ανάγκη για ασφάλεια του διαδικτύου και των διαφόρων καναλιών του αυξάνεται επίσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα άτομα που την εκμεταλλεύονται όποιο τρόπο θέλουν. Για την επίλυση αυτού του ζητήματος δημιουργήθηκε το VPN.


Το VPN παρέχει ιδιωτικότητα σε όλα τα δίκτυα, είτε είναι δημόσια είτε ιδιωτικά. Ένα VPN χρησιμοποιήθηκε αρχικά από μεγάλες εταιρείες για τη διαφύλαξη των δεδομένων που δεν έπρεπε να παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό. Καθώς τα VPN κέρδισαν δημοτικότητα, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων στράφηκε προς την κατεύθυνση αυτή για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και έψαξε για το καλύτερο VPN που θα χρησιμοποιήσει.

Οι άνθρωποι έχουν αποκτήσει περισσότερες γνώσεις σχετικά με το πλεονεκτήματα ενός VPN και τον τρόπο με τον οποίο η διεύθυνση IP των χρηστών αντικαθίσταται από τη διεύθυνση IP του διακομιστή που παρέχει το VPN. Ένα ασφαλές πέρασμα πραγματοποιείται από το VPN μέσω του οποίου η κυκλοφορία στο διαδίκτυο πραγματοποιείται.

Το καλύτερο VPN που πρέπει να χρησιμοποιήσετε είναι αυτό που προσφέρει μια σειρά χαρακτηριστικών που απαιτούν μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία εμπιστευτικών δεδομένων.

VPN επιλογές με ισχυρά πρωτόκολλα

NordVPN

 • Πολιτική μη καταγραφής
 • Διπλό VPN (σας επιτρέπει να κρύβετε πίσω από 2 ασφαλείς διακομιστές αντί για 1)
 • CyberSec (λύση αποκλεισμού κακόβουλων προγραμμάτων)
 • Αυτόματος διακόπτης θανάτου
 • SmartPlay (για να βοηθήσει τους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε ιστότοπους οι οποίοι διαφορετικά δεν θα ήταν διαθέσιμοι λόγω λογοκρισίας στο διαδίκτυο και αποκλεισμού VPN)
 • Στρατιωτική κρυπτογράφηση

ExpressVPN

 • Μηδενικός DNS γνώσης (είναι το ιδιωτικό κρυπτογραφημένο DNS)
 • Διαίρεση σήραγγας (σας επιτρέπει να δρομολογήσετε κάποια κίνηση συσκευής μέσω ενός VPN, ενώ τα υπόλοιπα έχουν απευθείας πρόσβαση στο διαδίκτυο)
 • Σκότωσε το διακόπτη
 • Δεν υπάρχουν αρχεία καταγραφής δραστηριότητας
 • Καλύτερη κρυπτογράφηση στην κατηγορία
 • 30-ημερών εγγύηση επιστροφής χρημάτων

IPVanish

 • Πολιτική μη καταγραφής
 • Ανώνυμο torrenting
 • Προστασία πολλαπλών πλατφορμών
 • Κρυπτογράφηση AES 256-Bit

Επισκέψου την ιστοσελίδα

Ένας πλήρης οδηγός για τα πρωτόκολλα VPN

Όταν δημιουργείται ένα ασφαλές πέρασμα, οι πληροφορίες περικλείονται από ένα πρωτόκολλο εντός των δεδομένων σε ένα διαφορετικό τύπο πρωτοκόλλου. Συχνά το VPN χρησιμοποιεί PPTP, ένα πρωτόκολλο για την ενσωμάτωση πακέτων IP μέσω του Διαδικτύου.

Διαφορετικοί τύποι πρωτοκόλλων VPN έχουν διαφορετικές ιδιότητες και προσφέρουν διαφορετικά επίπεδα ασφάλειας. Η λίστα πρωτοκόλλων VPN περιέχει όλα τα πρωτόκολλα που χρησιμοποιούνται ευρέως και είναι φιλικά προς το χρήστη. Ορισμένα από αυτά τα πρωτόκολλα περιλαμβάνουν PPTP, L2TP, IPsec, SSL, SSH, TLS και OpenVPN.

Κάθε πρωτόκολλο εξυπηρετεί έναν ελαφρώς διαφορετικό σκοπό ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη. Η σύγκριση πρωτοκόλλου VPN μπορεί να γίνει μεταξύ PPTP & L2TP, PPTP & openvpn και μεταξύ άλλων πρωτοκόλλων για να επισημάνετε τα χαρακτηριστικά που τα ξεχωρίζουν.

Ένας γρήγορος οδηγός για διάφορα πρωτόκολλα VPN που είναι διαθέσιμα

Ακολουθούν τα διαφορετικά διαθέσιμα πρωτόκολλα VPN:

 • OpenVPN (δημοφιλέστερο πρωτόκολλο VPN)
 • L2TP / IPSec (η πλέον διαδεδομένη εναλλακτική λύση)
 • SSTP (μια σταθερή επιλογή για χρήστες παραθύρων)
 • PPTP (το παλαιότερο και ευρέως χρησιμοποιούμενο πρωτόκολλο VPN)
 • Το IKEv2 (μια γρήγορη και ασφαλής εναλλακτική λύση, ειδικά για κινητές συσκευές)

PPTP & L2TP

Δύο τύποι πρωτοκόλλων VPN που χρησιμοποιούνται ευρέως είναι PPTP και L2TP. Το PPTP επιτρέπει στις εταιρείες να επεκτείνουν το δικό τους δίκτυο μέσω σηράγγων που είναι ασφαλείς και ιδιωτικές.

Το πρωτόκολλο PPTP αναπτύχθηκε αρχικά από τη Microsoft για τηλεφωνικά δίκτυα. Λόγω του χαμηλότερου προτύπου κρυπτογράφησης, το PPTP είναι ένα από τα ταχύτερα και απλούστερα πρωτόκολλα VPN. Ένα δίκτυο ευρείας περιοχής χρησιμοποιείται από μεγάλες εταιρείες ως ενιαίο δίκτυο μεγάλης περιοχής.

Καθώς τα VPN χρησιμοποιούνται πλέον συχνά, οι εταιρείες δεν χρειάζεται να μισθώνουν τις δικές τους γραμμές και είναι σε θέση να καταναλώνουν με ασφάλεια τα δημόσια δίκτυα για επικοινωνία σε μια ευρεία περιοχή.

Εκτός από το PPTP, ένα άλλο ευρέως γνωστό πρωτόκολλο είναι το L2TP που αντιπροσωπεύει το "πρωτόκολλο σήραγγας 2" που αποτελεί επέκταση του PPTP και συχνά συνδυάζεται με άλλο πρωτόκολλο για να προσφέρει μια εξαιρετικά ασφαλή σύνδεση VPN για τους χρήστες του.

Δεν παρέχει ασφαλή σήραγγα στους χρήστες του όταν είναι από μόνη της. Μόνο με τη συγχώνευση χαρακτηριστικών δύο πρωτοκόλλων σήραγγας, το L2TP μπορεί να φτάσει στο δυναμικό του.

SSTP

Το SSTP αντιπροσωπεύει το πρωτόκολλο Secure Socket Tunneling. Είναι επίσης ένα δημοφιλές πρωτόκολλο VPN.

Το σημαντικό πλεονέκτημα της SSTP είναι ότι έχει πλήρως ενσωματωθεί σε όλα τα λειτουργικά συστήματα της Microsoft από το Windows Vista Service Pack1. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με Winlogon και smart chip.

Είναι τόσο γρήγορο όσο το OpenVPN. Η χειροκίνητη ρύθμιση είναι αρκετά εύκολη. Το SSTP είναι γενικά αρκετά ασφαλές.

Ασφάλεια πρωτοκόλλου Internet

Το IPsec είναι ένα πρωτόκολλο που εξυπηρετεί εξασφαλίζοντας την επικοινωνία μέσω διαδικτύου σε ένα δίκτυο IP. Η επικοινωνία είναι εξασφαλισμένη με επαλήθευση της συνόδου και το πακέτο δεδομένων είναι κρυπτογραφημένο κατά τη διάρκεια της σύνδεσης.

Για το IPsec υπάρχουν δύο λειτουργίες στις οποίες λειτουργεί, το ένα είναι ο τρόπος μεταφοράς και το άλλο είναι η λειτουργία σήραγγας. Αυτές οι λειτουργίες διασφαλίζουν τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ διαφορετικών δικτύων. Ο τρόπος μεταφοράς παίζει το ρόλο του με την κρυπτογράφηση του μηνύματος που περιέχεται στο πακέτο δεδομένων και η λειτουργία σήραγγας κρυπτογραφεί το πλήρες πακέτο δεδομένων.

Όπως και το L2TP, το IPsec μπορεί επίσης να συνδυαστεί με άλλες λειτουργίες πρωτοκόλλου για την παροχή ασφαλούς σύνδεσης.

OpenVPN

Ανοίξτε το VPN; Eh τι είναι πραγματικά; Λοιπόν, είναι ένα λογισμικό που έχει μια ανοικτή πηγή που εφαρμόζει μεθόδους VPN για τη δημιουργία ασφαλούς σύνδεσης. Ένα ανοικτό VPN παρέχει πρόσβαση στους συνομηλίκους του χρησιμοποιώντας ένα κοινόχρηστο κλειδί.

Με ένα OpenVPN, οποιοδήποτε δίκτυο IP μπορεί να γίνει tunneling μέσω μιας μόνο θύρας UDP. Τα πλεονεκτήματα του OpenVPN περιλαμβάνουν:

 • Είναι συμβατό με όλα τα λειτουργικά συστήματα
 • Έχει μεγαλύτερη ταχύτητα
 • Παροχή υψηλής ασφάλειας
 • Καλό συμβατότητα τείχους προστασίας
 • Υποστήριξη Τέλεια εμπιστευτικότητα μπροστά (αυτή η μέθοδος κρυπτογράφησης καθιστά την αποκωδικοποίηση πολύ δύσκολη για τους hackers)
 • Ορισμένες επιλογές σήραγγας κλπ.

IKEv2

Το IKEv2 αντιπροσωπεύει το Internet Key Exchange version 2. Είναι επίσης ένα πρωτόκολλο VPN που αναπτύχθηκε από τη Microsoft και τη Cisco.

Από μόνη της, είναι απλώς ένα πρωτόκολλο σήραγγας που παρέχει μια ασφαλή ανταλλαγή κλειδιών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συσχετίζεται συχνά με το IPSec για κρυπτογράφηση και έλεγχο ταυτότητας.

Δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο άλλα πρωτόκολλα, αλλά είναι εξαιρετικό για κινητές συνδέσεις.

IPSec

Το IPSec είναι η σύντομη μορφή ασφάλειας πρωτοκόλλου Internet. Χρησιμοποιείται για πολλαπλούς σκοπούς και ένας από αυτούς είναι VPN.

Συχνά συνδυάζεται με άλλα πρωτόκολλα VPN για την παροχή κρυπτογράφησης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από μόνη της. Γενικά θεωρείται ταχύτερη από το SSL.

SSL & TSL

Όταν SSL & Τα TSL συνδυάζονται, δημιουργούν μια ισχυρή σύνδεση VPN όπου το πρόγραμμα περιήγησης ιστού γίνεται πελάτης και οι χρήστες δεν έχουν πρόσβαση σε ολόκληρο το δίκτυο. Η πρόσβασή τους περιορίζεται σε συγκεκριμένες εφαρμογές.

Οι ηλεκτρονικές τοποθεσίες αγορών και οι ιστότοποι στους οποίους παρέχονται τέτοιες υπηρεσίες στους χρήστες του χρησιμοποιούν κυρίως πρωτόκολλα SSL και TSL. Αυτά τα πρωτόκολλα είναι πιο χωρίς προβλήματα και είναι πολύ φιλικά προς το χρήστη. Τα προγράμματα περιήγησης μετατρέπονται σε SSL και απαιτούνται ελάχιστες ενέργειες από το χρήστη.

Πρωτόκολλο Secure Shell

Το SSH, επίσης γνωστό ως ασφαλές κέλυφος υποδοχής, είναι ένα πρωτόκολλο που έχει έναν τρόπο πρόσβασης σε έναν απομακρυσμένο υπολογιστή, παρέχοντας στους διαχειριστές μια ασφαλή διαδρομή.

Ένας ισχυρός έλεγχος ταυτότητας παρέχεται από το ασφαλές κέλυφος μαζί με μια προστατευμένη κρυπτογραφημένη επικοινωνία δεδομένων που λαμβάνει χώρα μεταξύ δύο υπολογιστών που συνδέουν μέσω του Διαδικτύου το οποίο είναι ένα άκρως ανασφαλές δίκτυο.

Το SSH βοηθά τους διαχειριστές στη διαχείριση των εφαρμογών, τους βοηθά να συνδεθούν από διαφορετικό υπολογιστή μέσω δικτύου και να μετακινούν αρχεία από το ένα μέρος στο άλλο.

2 Τύποι VPN και επίπεδα ασφαλείας τους

Αν ψάχνετε για τρόπους πρόσβασης σε κανάλια και εφαρμογές χωρίς να αποκλείσετε την πρόσβαση, πρέπει να προσέξετε τα καλύτερα δίκτυα VPN που θα χρησιμοποιήσετε. Το καλύτερο VPN μπορεί να παρέχει ένα ασφαλές πέρασμα με μεγάλη ταχύτητα στο χρήστη χωρίς να εντοπίζει την αρχική διεύθυνση IP του.

Υπάρχουν διάφορα μέρη που μπορούν να εξεταστούν κατά την αναζήτηση του τα καλύτερα δίκτυα VPN για χρήση, Ωστόσο, υπάρχουν δύο τύποι VPN που εξυπηρετούν το σκοπό των χρηστών του, βρίσκοντας ένα γρήγορο και ασφαλές τούνελ.

 • VPN απομακρυσμένης πρόσβασης

Σε αυτή την περίπτωση, ο χρήστης αποκτά πρόσβαση στις υπηρεσίες από απόσταση συνδέοντας τον εαυτό του σε ένα ιδιωτικό δίκτυο. Μέσω του δικτύου, γίνεται σύνδεση μεταξύ του δικτύου και των χρηστών του και η σύνδεση αυτή είναι ιδιαίτερα ασφαλής.

Αυτός ο τύπος VPN είναι φιλικός προς το χρήστη τόσο για τους χρήστες όσο και για αυτούς που έχουν πρόσβαση στα γραφεία τους. Ένας υπάλληλος εκτός των εγκαταστάσεων του γραφείου μπορεί εύκολα να έχει πρόσβαση στο ιδιωτικό δίκτυο χρησιμοποιώντας το VPN.

Και οι δύο χρήστες στο σπίτι και στο εξωτερικό έχουν πρόσβαση στους αποκλεισμένους ιστότοπους μέσω αυτού του VPN. Οι χρήστες που είναι πιο ευαίσθητοι στην ασφάλεια μέσω διαδικτύου μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την υπηρεσία VPN ως τρόπο για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τα δεδομένα τους μέσω του διαδικτύου.

 • Router στο δρομολογητή VPN

Αυτό το VPN χρησιμοποιείται κυρίως από εταιρείες που έχουν τα γραφεία τους σε διάφορες τοποθεσίες. Αυτό το VPN βοηθά στη δημιουργία συνδέσεων μεταξύ των δικτύων όλων των γραφείων που βρίσκονται σε διαφορετικές τοποθεσίες. Αποτελεί ένα VPN με βάση το intranet, όταν όλα τα γραφεία της ίδιας εταιρείας συνδέονται χρησιμοποιώντας το site to site VPN.

Επιπλέον, όταν οι εταιρείες συνδέονται με το δίκτυο άλλων εταιρειών που χρησιμοποιούν αυτό το VPN, ονομάζεται extranet VPN. Η σύνδεση που διαμορφώνεται μεταξύ αυτών των εταιρειών είναι ιδιαίτερα ασφαλής και προστατευμένη.

Σε αυτή τη μορφή σύνδεσης, δύο δρομολογητές βρίσκονται στο παιχνίδι. μία από αυτές ενεργεί ως πελάτης ενώ η άλλη εξυπηρετεί ως διακομιστής.

Αυτό ήταν όλο για τα πρωτόκολλα VPN. Τώρα ξέρετε γιατί χρησιμοποιούνται αυτά τα πρωτόκολλα και ποια από αυτά θα αναζητήσουν σε ένα VPN για τις ανάγκες σας. Αν υπάρχει κάποιο άλλο πρωτόκολλο που μας λείπει, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments