Τι είναι το VPN και πώς λειτουργεί

[ware_item id=33][/ware_item]

Ενώ το διαδίκτυο διαδραματίζει τεράστιο ρόλο στην καθημερινότητά μας, εξακολουθεί να είναι, συχνά, επικίνδυνο για εμάς όταν πρόκειται για δεδομένα. Ως εκ τούτου, η ασφάλεια είναι απαραίτητη στο διαδίκτυο. Πολλές υπηρεσίες έχουν ενημερωθεί ώστε να διεξάγονται ηλεκτρονικά. Μοιράζεστε ευαίσθητες πληροφορίες στο διαδίκτυο σε καθημερινή βάση. Υπάρχουν χάκερ και αρπακτικά εκεί έξω που πρέπει να προσέχετε. Ενδεχομένως να εκπλαγείτε να μάθετε πόσο εύκολο και οικονομικό είναι να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας ένα VPN.


Για να κατανοήσετε πώς λειτουργεί ένα VPN, πρέπει πρώτα να καταλάβετε τι ακριβώς κάνει ένα VPN.

Οι βασικές δύο λειτουργίες ενός VPN

Ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) είναι ένα είδος συμφωνίας 2 σε 1. Έτσι, αν το χρειάζεστε για ένα σκοπό, θα έχετε την άλλη υπηρεσία μαζί με αυτό. Διαβάστε παρακάτω για να κατανοήσετε τι είναι αυτές οι δύο βασικές λειτουργίες και πώς μπορούν να σας προσφέρουν μια καλύτερη online εμπειρία.

Online προστασία

Το λογισμικό προστασίας από ιούς γίνεται πιο προηγμένο καθημερινά. Έτσι, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε αν έχετε εγκαταστήσει ένα μεγάλο στη συσκευή σας, έτσι; Λανθασμένος! Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη λειτουργία της συσκευής σας εκτός σύνδεσης και του διαδικτύου. Ο μόνος τρόπος που ένας ιός μπορεί να εισέλθει στο σύστημά σας εκτός σύνδεσης είναι εάν εισήχθη στο σύστημά σας μέσω δίσκου ή USB. Αυτό θα ωθήσει άμεσα τον αντι-ιό σας σε δράση. Θα σας προειδοποιήσει για τον κίνδυνο και θα το διορθώσετε. Ένας ιός δεν είναι ο μόνος κίνδυνος στον Παγκόσμιο Ιστό. Υπάρχουν χάκερ που σας περιμένουν να αφήσετε τον φρουρό σας κάτω. Μόλις συνδεθείτε με ένα δημόσιο Wi-Fi, οποιοσδήποτε άλλος χρήστης που χρησιμοποιεί το ίδιο Wi-Fi θα μπορούσε να εισέλθει στο σύστημά σας. Φανταστείτε να θέτετε σε κίνδυνο τους λογαριασμούς των κοινωνικών μέσων, τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τη διαρροή των προσωπικών σας πληροφοριών.

Ένα άλλο ολοένα και πιο απογοητευτικό ζήτημα είναι η πράξη κατασκοπείας στους χρήστες από κυβερνητικές υπηρεσίες. Ο νόμος μπορεί να σέβεται την ιδιωτική ζωή των χρηστών, αλλά η κυβέρνηση μπορεί πάντα να βρει κενά για να το επιλύσει. Υπάρχουν αρκετοί οργανισμοί που κρύβονται γύρω από το να παρακολουθούν τα προσωπικά σας δεδομένα. Χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για τη δημιουργία προφίλ χρηστών. Οι ερευνητές μάρκετινγκ εργάζονται με παρόμοιο τρόπο, αν και μπορεί να έχουν λιγότερους πόρους από την κυβέρνηση. Το προφίλ χρήστη σας είναι χρήσιμο όταν θέλετε να προωθήσετε επιλεγμένα προϊόντα / υπηρεσίες σε εσάς. Οι Netizens είναι ήδη εξοργισμένοι από το πόσο έλεγχο έχουν οι οργανώσεις αυτές πάνω από τα προσωπικά τους δεδομένα. Δεν θεωρούν ότι είναι καταδιωγμένες ή συνεχείς βομβαρδισμοί με διαφημίσεις επιθυμητές καθόλου.

Υπήρξε μεγάλη ανησυχία στο Facebook για τη συλλογή δεδομένων από τους χρήστες του με τρόπο ανήθικο και τη χρήση του για τη δημιουργία κέρδους. Το Facebook είναι μόνο μία εφαρμογή. Φανταστείτε ότι είστε εκτεθειμένοι κάθε δευτερόλεπτο που είστε συνδεδεμένοι. Το Facebook δεν αναφέρεται καν ως εγκληματική οργάνωση. Γνωρίζετε το οργανωμένο έγκλημα στον κυβερνοχώρο που κερδίζει την άγνοιά σας; Είναι μια αρκετά τρομακτική σκέψη και η απειλή είναι πραγματική

Επομένως, τι μπορεί να γίνει για να αποφευχθεί αυτή η αδικαιολόγητη επιτήρηση?

Οδηγός ανάγνωσης: Πώς να επιλέξετε μια υπηρεσία VPN

Ενώ είναι καλύτερο να μεταφέρετε τη δική σας συσκευή Διαδικτύου, υπάρχουν φορές που είναι αναπόφευκτη η χρήση ενός δημόσιου Wi-Fi ή η σύνδεση σε ένα δίκτυο. Αυτό είναι όπου μια VPN swoops για να αποθηκεύσετε την ημέρα! Κανονικά, οι εισερχόμενες και εξερχόμενες ροές δεδομένων σας επιτρέπουν ελεύθερα σε οποιονδήποτε με το κατάλληλο λογισμικό να σας υποπτεύσει. Πώς λειτουργεί ένα VPN είναι ότι δημιουργεί ένα κρυπτογραφημένο κανάλι αποκλειστικά για τα δεδομένα σας. Κάθε φορά που στέλνετε ή λαμβάνετε δεδομένα ενώ το VPN σας είναι ενεργοποιημένο, περνά με ασφάλεια μέσω αυτού του καναλιού. Με αυτόν τον τρόπο, κανένας άλλος χρήστης δεν μπορεί να εισέλθει στο σύστημά σας. Ο αριθμός των συσκευών που μπορείτε να εξασφαλίσετε με ένα λογαριασμό VPN ποικίλλει από εταιρεία σε εταιρεία. Μπορείτε να συνδέσετε πολλαπλές συσκευές στο λογαριασμό VPN στο σπίτι σας ή να προστατεύσετε τη φορητή συσκευή σας ενώ βρίσκεστε σε δημόσιο δίκτυο / Wi-Fi.

Μπορεί να ανησυχείτε επειδή τα αξιόπιστα δίκτυα VPN είναι τα πιο ακριβά. Εδώ είναι μια γρήγορη συμβουλή: επιλέξτε μια μακρύτερη συνδρομή ώστε τα χρήματα που χρεώνονται κάθε μήνα να μειώνονται κατά ένα σημαντικό ποσοστό. Ένα άλλο πλεονέκτημα της επιλογής μακροπρόθεσμων δεσμεύσεων είναι ότι συχνά επιτρέπεται να συνδεθείτε ταυτόχρονα σε περισσότερες συσκευές. Μόλις καταλάβετε πώς οι υπηρεσίες VPN λειτουργούν για να παρέχουν επιθυμητή ποιότητα σε χαμηλές τιμές διατηρώντας παράλληλα ένα υγιές κέρδος, καταλαβαίνετε πώς να το εκμεταλλευτείτε.

Πρόσβαση επετράπη

Συχνά υπάρχουν περιορισμοί για το περιεχόμενο στο διαδίκτυο, ανάλογα με το πού ζείτε. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας που διαφέρουν σε διάφορες τοποθεσίες ή κρατικές απαγορεύσεις. Ενδέχεται να γνωρίζετε ότι ορισμένες χώρες έχουν ισχυρή απαγόρευση του περιεχομένου για ενηλίκους. Άλλες κυβερνήσεις έχουν πιο πιετικούς λόγους που περιστρέφονται γύρω από την πολιτική. Συχνά υπάρχουν άνθρωποι στην αντιπολίτευση που δημοσιεύουν περιεχόμενο το οποίο μπορεί να είναι προσβλητικό για το κυβερνών κόμμα. Άλλες φορές, δεν είναι μια εσωτερική κατάσταση, αλλά μια κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει την πρόσβαση του πολίτη σε ξένο περιεχόμενο.

Υπάρχουν πολλοί διεθνείς ιστοχώροι ειδήσεων που απαγορεύονται στην Κίνα, για παράδειγμα. Τα ασιατικά δράματα κερδίζουν τη δημοτικότητα μεταξύ των μαζών αυτές τις μέρες, αλλά πολλοί δημοφιλείς κορεατικοί ιστορικοί δράμαι δεν επιτρέπουν την προβολή εκτός της Νότιας Κορέας. Φυσικά, πρέπει να γνωρίζετε πόσο διαβόητη είναι η ιαπωνική βιομηχανία μουσικής, όταν πρόκειται για την έντονη υπεράσπιση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας τους. Μπορείτε σπάνια να βρείτε οποιαδήποτε ιαπωνικά άλμπουμ στο YouTube ή σε άλλες ελεύθερες πλατφόρμες streaming. Υπάρχουν σύντομες εκδόσεις των επίσημων μουσικών βίντεο και αυτό είναι. Σίγουρα αξίζουν να κρατήσουν τα κέρδη που έχουν κερδίσει από τις επενδύσεις τους για να προστατεύσουν την οικονομία της χώρας τους, αλλά η απαγόρευση είναι πολύ σκληρή στους διεθνείς οπαδούς.

Ένα αξιόπιστο VPN είναι η καλύτερη λύση για τέτοια θέματα, οπότε ας δούμε πώς λειτουργεί ένα VPN για να ξεγελάσει το σύστημα.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ένα VPN για να επιτρέψει την πρόσβαση σε περιορισμένο περιεχόμενο λειτουργεί επίσης για να αποτρέπεται η παρακολούθηση μέσω της διεύθυνσης IP. Επομένως, αυτό συνδέεται άμεσα με το τμήμα σχετικά με την ηλεκτρονική προστασία και τον τρόπο με τον οποίο τα δίκτυα VPN παρέχουν διπλό όφελος. Ας εντοπίσουμε πρώτα τη διεύθυνση IP σας. Είστε συνδεδεμένοι στο World Wide Web μέσω του παροχέα υπηρεσιών Internet (ISP). Έχουν αναθέσει σε σας ένα διακομιστή. Η διεύθυνση IP αυτού του διακομιστή είναι η πραγματική διεύθυνση IP σας. Εμφανίζεται κάθε φορά που επισκέπτεστε έναν ιστότοπο. Είναι διαθέσιμο σε οποιονδήποτε στο άλλο άκρο. Σας επιτρέπει να παρακολουθείτε για κυβερνητικούς σκοπούς παρακολούθησης ή μάρκετινγκ.

Ποια είναι η λύση; Απόκρυψη της πραγματικής σας διεύθυνσης IP! Αυτός ακριβώς είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ένα VPN. Όταν ενεργοποιείτε το VPN σας, επιλέγετε ένα διακομιστή με βάση την τοποθεσία που θέλετε να εμφανίσετε σε ιστότοπους. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να παρακολουθήσετε ένα κορεατικό δράμα, θα πρέπει να είναι ορατή μια διεύθυνση IP της Νότιας Κορέας. διαφορετικά, ο ιστότοπος δεν θα σας επέτρεπε να δείτε το βίντεο. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να επιλέξετε τη Νότια Κορέα ως την προτιμώμενη θέση μεταξύ των επιλογών VPN. Ο πάροχος VPN θα σας αναθέσει έναν διακομιστή στη Νότια Κορέα. Από την άποψη αυτού του δικτυακού τόπου δράματος, η διεύθυνση IP σας θα δείξει ότι είστε συνδεδεμένοι από τη Νότια Κορέα. Έτσι, ο ιστότοπος δεν θα σας εμποδίσει να παρακολουθήσετε αυτό το δράμα. Αυτό που συνέβη είναι ότι η διεύθυνση IP αυτού του νοτιοκορεατικού διακομιστή εμφανίζεται τώρα ως η διεύθυνση IP σας οπουδήποτε, εκτός αν αλλάξετε τις επιλογές VPN. Αυτό αποκρύπτει την πραγματική σας διεύθυνση IP και την αληθινή τοποθεσία τέλεια.

Μην ανησυχείτε αν δεν μπορείτε να βρείτε έναν διακομιστή που λειτουργεί με την συγκεκριμένη εφαρμογή ή ιστοσελίδα σας. Οι περισσότεροι πάροχοι VPN προσφέρουν 24ωρη ζωντανή συνομιλία με εκπαιδευμένους επαγγελματίες. Μπορούν εύκολα να βρουν τον πιο κατάλληλο διακομιστή για εσάς και να παρέχουν συμβουλές σχετικά με το ιδανικό πρωτόκολλο VPN για το σκοπό σας. Ο διακομιστής θα πρέπει να βρίσκεται κοντά σας για ροή υψηλής ταχύτητας και θα ήταν υπέροχο αν ο πάροχος VPN σας διαθέτει μεγάλο αριθμό διακομιστών. Αυτό διανέμει το φορτίο μεταξύ των εξυπηρετητών που επιτρέπει την ταχύτητα αστραπής για Torrenting, gaming και streaming.

Τώρα που έχετε μάθει τι είναι ένα VPN και πώς λειτουργεί, θα πρέπει να γνωρίζετε τις επιλογές σας. Υπάρχουν αρκετοί μεγάλοι παροχείς VPN, αλλά προσέξτε ότι πολλές ιστοσελίδες αρχίζουν να επιβάλλουν απαγορεύσεις σε δημοφιλείς εταιρείες VPN. Πρέπει να κάνετε κάποια έρευνα ανάλογα με το γιατί χρειάζεστε ένα VPN. Ελέγξτε τα δημοφιλή VPN που είναι διάσημα για την τροφοδοσία ιδιαίτερα για το είδος των χρηστών σας. Υπάρχουν πολλά VPN γνωστά για παιχνίδια, streaming και Torrenting Location είναι εξαιρετικά σημαντική εάν ανυπομονούμε να ξεκλειδώσουμε περιορισμένες ιστοσελίδες / εφαρμογές. Ελέγξτε εάν τα οφέλη που προσφέρουν ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας και εάν η τιμή είναι σωστή. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μην βρείτε το τέλειο VPN με την ποικιλία διαθέσιμη αυτές τις μέρες.

Συντελεστές εικόνας: wpbeginner.com

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments