Verschil tussen proxy, VPN en Tor – Wat is beter?

[ware_item id=33][/ware_item]

We leven in een digitaal tijdperk waarin alles wordt gedomineerd door internet en online diensten. Online services zijn van enorm belang en gebruik, maar er zijn ook enkele van de meest gevaarlijke en enge risico's voor de gebruiker van deze online services.


Soms blijkt het gebruik van online bronnen om een ​​bepaalde taak te volbrengen een vermomd gevaar. Nu is internet niet zo veilig als vroeger. De laatste tijd horen we om het moment van een hackingaanval op de veiligheid en privacy van de gebruiker.

In dit scenario is de slimste manier om uw privacy te beveiligen gebruik anoniem online services met je identiteit verborgen. Voor dit geheime doel gebruiken mensen over de hele wereld drie basisdiensten. Deze omvatten het volgende:

  • Tor
  • volmacht
  • VPN

Voordat u ze allemaal vergelijkt en u de feiten laat weten over welke een van hen superieur of inferieur is aan de andere, is het belangrijk om een ​​idee te hebben van wat deze diensten eigenlijk zijn en wat ze bieden. Hieronder wordt een korte uitleg gegeven over deze drie services.

VPN TOR PROXY De samenvatting!

Tor: Het woord Tor is afgeleid van de originele software genaamd "de uienrouter". Het is in feite gratis software waarmee gebruikers anoniem kunnen blijven tijdens het gebruik van online services. Tor kan worden gebruikt als een robuuste, extra beveiligingslaag om anoniem online te blijven als het samen met een VPN-server wordt gebruikt.

Proxyservers: proxyserver is in feite de middelste entiteit tussen de persoon die de online service op een eindpuntapparaat gebruikt (bijvoorbeeld de pc van een persoon) en de server waarvan de verbindingsservices worden aangevraagd. Deze servers vermijden de beperkingen van het netwerk en stellen de gebruikers daarom in staat toegang te krijgen tot alles wat ze willen.

VPN: VPN staat voor Virtual Private Network. Het basisdoel van een VPN is het genereren van een veilige, gecodeerde koppeling tussen de computer van de gebruiker en de server. Deze link kan worden gezien als een tunnel die uw computer verbindt met de server die wordt beheerd door de VPN-service.

Vergelijking! VPN versus proxy versus tor

Laten we nu eens kijken naar de voor- en nadelen van deze drie diensten en een contrast maken.

Tors waren de eerste services die ooit werden gebruikt om online anonimiteit te krijgen, maar ze worden nu niet zo veel gebruikt. Deze services vereisen meestal extra toevoegingen van VPN om een ​​sterke beveiliging te bieden. Tors zijn vele malen aangevallen door hackers. Zodra de FBI hen ook aanviel en dit maakt de betrouwbaarheid en beveiliging van hun netwerk twijfelachtig.

Proxyservers zijn meestal gratis als ze openbaar zijn. Ze kunnen ook helpen bij het ontgrendelen van de meeste vergrendelde inhoud. Zelfs het type inhoud dat beperkt is in het gebruikersgebied kan ook worden geopend met behulp van een proxyserver. Meestal zijn ze op zichzelf voldoende om een ​​eenvoudige verbinding te doorbladeren. Meestal is er echter geen codering op proxyservers. Er is dus een risico dat uw gegevens toegankelijk zijn voor derden voor wie u ze verbergt. De mensen die deze server gebruiken, kunnen alle informatie lezen en dit vormt een risico voor uw veiligheid, omdat de persoon die de server beheert mogelijk een hacker kan zijn. Nadat deze server beroemd werd, blokkeerden veel websites hem ook en daarom, zelfs door een proxyserver te gebruiken, hebt u soms geen toegang tot de inhoud van uw keuze.

Vooral om dergelijke redenen zijn VPN's tot op heden de beste anonimiteitsproviders. Ze zijn meestal niet kosteloos, vooral als ze de goede zijn, maar hun services kunnen gemakkelijk worden vertrouwd. VPN's bieden u uitzonderlijke anonimiteit en coderen ook uw netwerk. Ze kunnen bovendien ook het werk van proxyservers doen. U kunt ook wat informatie krijgen over het beleid van de VPN-provider. Ze verbruiken soms meer geheugen, maar ze hebben veel geweldige extra functies, zoals DNS-lekbescherming, privé-DNS en NAT-firewalls.

Bekijk hier enkele ongelooflijke VPN's en hun functies:

ExpressVPN

Dit is een van de meest gebruikte VPN's over de hele wereld. Je kunt deze VPN krijgen voor een iets duurdere tag, maar je kunt 100% rekenen op de services en efficiëntie. ExpressVPN is beschikbaar voor elk apparaat, variërend van pc tot Mac-boeken tot mobiele telefoons enz. Express VPN werd opgericht in 2009 en wordt nu beschouwd als een van de beste online geheimhoudingsdiensten. Basis ExpressVPN-functies zijn onder meer overal en altijd toegang tot geblokkeerde websites, meer dan 100 serverlocaties voor meer en meer toegang, uitzonderlijk hoge snelheid en 24/7 live support in de vorm van chats. U kunt de Express VPN-app downloaden voor elk apparaat.

NordVPN

Het is nog een geweldige online beveiligingsservice ter wereld. Het wordt beschouwd als de meest gebruiksvriendelijke van alle VPN-services. Het geeft je een dubbele datumcodering, razendsnelle snelheid, gebruiksvriendelijke service, lage kosten en vele andere dergelijke voordelen.

VyprVPN

VyprVPN is een andere geweldige beveiligingsproviderservice ter wereld. Je hebt er ook gemakkelijk toegang toe op elk apparaat. VyprVPN heeft een zeer snelle snelheidsverbinding. Andere kenmerken van VyprVPN omvatten geen risico van derden, regulering van omverwerping, onbeperkte service, gebruiksvriendelijke apps, meer dan 3 lagen coderingsprocedure, Nat firewall en 24/7 beschikbaarheid, 365 dagen per jaar.

Prive internettoegang

Private Internet Access heeft de beste beveiligingsdiensten ooit. Deze omvatten enkele basisservices zoals eenvoudige VPN-client, VPN-verbinding met één klik en detectie van de beste server. Andere geavanceerde services zijn onder andere Port Forwarding, DNS Leak Protection, Disconnection Protection, alternatieve configuraties, veilig en beveiligd kopen van de VPN. Prive-internettoegang heeft een aantal zeer uitzonderlijke functies zoals een Secure VPN-account, WIFI-codering, P2P-ondersteuning, PPTP, Open VPN en L2TP / IP Sec, het blokkeert advertenties-trackers, beschermt tegen malware, heeft meerdere VPN-gateways en vele andere uitstekende assemblages.

Mijn IP verbergen

Met deze VPN-service kunt u toegang tot geblokkeerde websites, geniet van privésurfen, surfen op het internet terwijl u anoniem blijft, en codeert ook uw verbinding. Het basisprincipe is dat u uw IP-adres wijzigt met Hide my IP, en in ruil daarvoor krijgt u anonieme toegang tot alles wat u nodig hebt.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments