Verschil tussen Cloud Hosting en VPS – Wat is beter?

[ware_item id=33][/ware_item]

Webhosting wordt steeds vaker gebruikt, maar er is een gebrek aan bewustzijn als het gaat om het begrijpen van terminologieën die ermee verbonden zijn. De meeste mensen begrijpen verschillende termen vaak verkeerd omdat ze synoniem zijn met onervaren consumenten. Dit leidt tot slechte besluitvorming die op de lange termijn de efficiëntie en winst van hun bedrijf kan beïnvloeden.


Virtuele servers hebben het leven van bedrijven eenvoudiger gemaakt. U maakt verbinding met een cloudserviceprovider die is gekoppeld aan een groot netwerk. Een Virtual Private Server (VPS) is een dedicated server die meer servers creëert die specifiek zijn voor een bepaald besturingssysteem. Cloud hosting is ook VPS-hosting, maar op sommige manieren specifieker. U kunt de ruimte krijgen die u nodig hebt om te werken zonder rechtstreeks verbinding te maken met een fysieke server. Klinkt geweldig toch? Het is echter belangrijk om de verschillen tussen cloudhosting en VPS te lezen, zodat u beseft welke het beste bij u past.

Hoe Cloud Hosting & VPS Verschillen?

We zullen verschillende aspecten van virtuele servers vanuit het oogpunt van een consument nader bekijken om de te maken keuze beter te begrijpen.

Lees ook: Beste VPN-service voor het verminderen van gaming-ping - Gamers VPNS

Structuur

Het grootste verschil tussen cloud hosting en VPS is het basisprincipe van hun framework. Bij VPS-hosting wordt een hoofdserver opgesplitst in verschillende toegewezen virtuele servers. Cloud hosting gaat niet over één grote server, maar de cloudserviceprovider huurt een deel van enorme openbare netwerken. Terwijl klanten binnenstromen, krijgen ze fracties van die delen.

Fysieke bron

Een VPS-hostingprovider heeft slechts de controle over een enkele fysieke server. Ze kunnen u alleen delen van die server geven. Overwegende dat cloud hosting service providers toegang hebben tot volledige netwerken, afhankelijk van hoeveel ze willen huren. Wanneer een klant om meer vraagt, kunnen ze gemakkelijk uitbreiden om hun klant tegemoet te komen.

vps versus cloudhosting

schaalbare

Zoals eerder vermeld, is VPS-hosting beperkt tot één specifieke server. Uw serviceprovider heeft niets anders om mee te werken. Ze kunnen je dus niet meer geven als je erom vraagt. Cloud hosting service providers kunnen u meer opleveren, afhankelijk van wat u nodig hebt. Bovendien leveren ze het binnen enkele minuten op.

Geschiktheid

Omdat VPS-hosting niet zo flexibel en aanpasbaar is als cloud-hosting, wordt het niet aanbevolen voor grotere bedrijven. Wanneer de vraag enorm is en je je op geen enkele manier kunt vertragen, kan VPS-hosting een risico vormen dat je niet wilt nemen. Bovendien is VPS-hosting niet schaalbaar, dus het stelt absoluut onnodige grenzen aan een groot merk.

Beschikbaarheid

Vertrouwen op een enkele server betekent dat u eraan vast zit, zelfs als het technische problemen ondervindt. Je moet gewoon wachten tot het is hersteld. VPS-hosting is om deze reden lastig. In het geval van cloud hosting zullen ze u omleiden naar een andere virtuele server om ervoor te zorgen dat u geen verkeersdrempels tegenkomt.

Snelheid

Zoals je misschien al geraden hebt, vertraagt ​​het hebben van je systeem totdat het probleem met de hoofdserver is opgelost je in VPS-hosting. Als u zich geen vertragingen in uw dagelijkse bedrijfsactiviteiten kunt veroorloven, meld u dan niet aan voor VPS-hosting. Cloud hosting is in dit opzicht veel sneller.

Lees ook: Beste VPN voor kleine bedrijven en startups

Bron delen

Bij cloud hosting krijgt u precies waar u voor betaalt. U bent volledig gescheiden van andere gebruikers en kunt genieten van uw eigen bronnen. Dit geldt niet voor VPS-hosting waarbij u natuurlijk bronnen van dezelfde hoofdserver deelt. U deelt dezelfde CPU en hetzelfde geheugen als andere clients van uw VPS-hostingprovider.

Veiligheid

Het is bekend dat cloudhosting veel veiliger is in vergelijking met VPS-hosting. Als beveiliging een dealbreuk voor u is, weet u zeker of u cloudhosting of VPS moet kiezen. De oorzaak van het beveiligingsrisico bij VPS-hosting is dat de CPU dezelfde is voor alle virtuele servers die eruit vertakken. Als er een bestaat, worden ze allemaal beïnvloed.

Besturingssysteem

Een van de grootste verschillen tussen cloud hosting en VPS is de optie van een besturingssysteem. Cloud hosting heeft een brede selectie van systemen om uit te kiezen, zodat u uw keuze van OS kunt maken. Terwijl VPS-hosting helaas niets van dit soort biedt.

Betaling

Private cloud is duur maar public cloud is betaalbaar. VPS-hosting is veel goedkoper dan private cloud. Nadat u de betaling hebt uitgevoerd, duurt het seconden voordat u verbinding kunt maken met een virtuele server. Je hebt je eigen aangepaste segment van het cloudnetwerk. U besteedt elke cent goed met cloudhosting, maar hetzelfde kan niet gezegd worden voor VPS-hosting.

Moet ik me aanmelden voor cloud hosting of VPS? Dit is een vrij veel voorkomende vraag bij nieuwe gebruikers. Het antwoord is dat geen van beide superieur is. Er zijn bepaalde aspecten waarbij het ene beter is dan het andere, maar dit is niet van toepassing op het grote geheel.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments