Toți furnizorii VPN sunt de încredere? – Un ghid pentru transparența VPN și securitatea online

[ware_item id=33][/ware_item]

Internetul nu este un loc sigur. Întotdeauna există o amenințare la adresa securității online. De aceea, pentru a proteja confidențialitatea și datele online, organizațiile și companiile utilizează instrumente de securitate. Și un instrument de securitate popular pe piață este astăzi VPN.


VPN reprezintă o rețea privată virtuală. Utilizarea unui VPN este simplă. Dacă navigați pe internet, traficul dvs. este direcționat către servere publice. Aceste servere publice, deoarece sunt publice, pot fi ușor hackate și interceptate. Rolul unui VPN este de a pune traficul dvs. web într-un tunel criptat, astfel încât nimeni să nu vă poată intercepta traficul web și puteți naviga pe internet în siguranță, fără să vă fie frică de cineva care să se uite în activitățile și informațiile dvs. online.

Cu toate acestea, în ultimii ani, furnizorii de servicii VPN au fost în centrul atenției. În loc să ofere securitatea de care au nevoie indivizii, organizațiile și întreprinderile, unele dintre ele fac de fapt contrariul. Chiar dacă furnizează un tunel criptat pentru traficul dvs. web, astfel încât nimeni nu vă poate intercepta sau monitoriza activitățile online, ei, la rândul lor, accesează acest tunel criptat și vă monitorizează fiecare activitate..

De fapt, au existat probleme cu unii furnizori de servicii VPN cu privire la păstrarea jurnalelor și a datelor de la clienții lor. Și folosesc aceste date pentru a vinde agenților de publicitate, astfel încât să poată injecta anunțuri în pagini care nu sunt sigure. Acești furnizori de servicii VPN îți pot fura chiar identitatea și alte informații importante. Dar, cel mai rău pe care îl pot face acești furnizori de servicii VPN este să ofere autorităților datele clienților lor. Autoritățile își pot folosi datele pentru a-și monitoriza fiecare mișcare și activitate.

Acest lucru s-a întâmplat cu un bărbat care a fost arestat pentru că FBI a fost capabil să-și urmărească locația prin intermediul informațiilor oferite de furnizorul de servicii VPN al bărbatului. Bărbatul a fost acuzat de hărțuire sexuală și alte acuzații penale. Se poate crede că acest lucru este în regulă, deoarece un VPN ajută autoritățile să urmărească oamenii răi. Dar, chiar dacă s-a întâmplat dintr-un motiv întemeiat, faptul că un VPN vă poate accesa în continuare locația și alte informații și a le oferi cuiva este ceva cu toate acestea înfricoșător.

Furnizorii de servicii VPN ar trebui să asigure securitatea online a persoanelor și confidențialitatea de care au nevoie doar unele nume mari din industria VPN, în timp ce restul exploatează doar etichetele lor VPN și fură informații, mai ales în cazul VPN-urilor gratuite..

Un alt lucru umbrit pe care îl fac unii furnizori de servicii VPN neobișnuite este minciuna cu privire la politicile lor de confidențialitate. Ei spun clienților lor despre importanța confidențialității în termenii lor de utilizare și că nu păstrează jurnalele sau datele sau nimic despre clienții lor și totuși sunt acuzați că fac același lucru, de exemplu: scandalul Hola VPN care a devenit viral în 2015.

Mai rău este că aceste tipuri de VPN cheltuiesc tone de bani doar pentru a plăti recenzii și aprobări bune, astfel încât aceștia să-i poată determina pe clienți să își folosească serviciile. Deci, dacă VPN-ul pe care îl știm nu ne oferă protecția de care avem nevoie, ce pot face oamenii pentru a-și proteja confidențialitatea online? Desigur, utilizarea unui VPN este obligatorie dacă aveți nevoie de securitate online. Pentru aceasta, există unii furnizori VPN de încredere care nu permit încrederea clienților în aceștia. În afară de aceasta, fiecare utilizator de internet ar trebui educat despre câțiva pași pentru a se salva de potențialele amenințări de siguranță online.

3 modalități de a asigura securitatea online

Desigur, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru a ascunde traficul web de public și, eventual, de atacatori este folosirea unui VPN. Totuși, asta nu este tot ce ai putea face în acest sens. Există câteva alte modalități de a vă asigura că sunteți cu siguranță online! Desigur, cel mai important lucru este utilizarea unui VPN de încredere, care nu a mai apărut în cărți proaste. În cazul în care nu știți cum să diferențiați, avem o listă de astfel de furnizori VPN de încredere care fac tot posibilul pentru a vă asigura securitatea online. În al doilea rând, urmează următoarele 3 modalități prin care poți asigura securitate online maximă, în afară de utilizarea unui VPN de încredere.

1. Verificați dacă există HTTPS

Unul instalează HTTPS Everywhere. Știți că navigați pe site-ul sigur dacă site-ul respectiv are HTTPS la sfârșitul linkului lor. De asemenea, ar trebui să existe o pictogramă de blocare lângă ea pentru a vă asigura că navigați într-o locație sigură.

2. Instalarea anunțului blocant

Un alt mod este să instalați un blocant de anunțuri. Un blocant de anunțuri este o modalitate bună de a bloca posibile reclame și malware care pot intra în computerul sau traficul web în timp ce navigați pe internet. Cu un blocant de anunțuri, nu trebuie să vă faceți griji pentru anunțurile care apar brusc pe ecran și nu trebuie să vă faceți griji dacă faceți clic accidental pe ele, deoarece blocatorul de anunțuri îl va bloca chiar înainte de cele enervante, anunțurile rău intenționate apar pe ecran.

3. Modificați setările DNS

Ultimul lucru este să schimbați setarea DNS. DNS reprezintă serverul de nume de domeniu. Trebuie să schimbați DNS în Quad9 sau Cloudflare 1.1.1.1 pentru a vă asigura că aveți o conexiune sigură.

Acestea sunt câteva dintre modalitățile prin care vă puteți proteja confidențialitatea online împreună cu utilizarea unui serviciu VPN de încredere.

Atenție la transparența VPN

Opțiunile noastre pentru cei mai buni furnizori de VPN, care sunt spre deosebire de alte VPN obișnuite, încearcă să aducă transparență în industria VPN. Există și companii de verificare a responsabilității care solicită tuturor furnizorilor VPN să fie mai transparenti și mai responsabili pentru produsele lor. Ei folosesc AWS CloudWatch pentru a monitoriza activitatea serverului suspect. Acest lucru este necesar pentru utilizatori să aibă încredere în VPN-uri. În cele din urmă, dacă VPN este de încredere, veștile sunt pentru a le evita, la fel ca în cazul Hola VPN.

VPN-urile sunt verificate pentru a fi fidele politicilor lor de confidențialitate. De asemenea, solicită companiile VPN să furnizeze informații mai bune despre companiile și produsele lor. Cu toate acestea, odată cu utilizarea din ce în ce mai mare a VPN-urilor în această eră a amenințării digitale pentru securitate, există atât de mulți furnizori VPN ca granule de nisip pe plajă. Prin urmare, este important să fiți atenți și atenți la astfel de VPN-uri căutând amănunțit despre VPN-ul pe care îl veți achiziționa. Asigurați-vă că nu descarcă sau nu păstrează jurnalele activității utilizatorului.

Cuvânt final

Securitatea online și confidențialitatea reprezintă o problemă majoră. Și cu multe VPN-uri acolo, este greu de știut în ce marcă sau companie să ai încredere. Acesta este motivul pentru care utilizatorii trebuie să cerceteze amănunțit pentru a cunoaște unii dintre cei mai buni furnizori VPN care își vor îndeplini cerințele de securitate. În afară de utilizarea unui VPN de încredere, ar trebui să ia și alte măsuri de securitate enumerate mai sus pentru a-și dubla peretele de securitate și pentru a evita cel mai mult atacuri potențiale.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments