Što je VPN i kako to radi

[ware_item id=33][/ware_item]

Premda internet igra ogromnu ulogu u našem svakodnevnom životu, često je opasan za nas kada su u pitanju podaci. Stoga je sigurnost potrebna na internetu. Mnoge su usluge ažurirane kako bi se provodile na mreži. Svakodnevno dijelite osjetljive podatke na internetu. Tamo su hakeri i grabežljivci na koje morate paziti. Možda ćete biti iznenađeni kada saznate koliko je jednostavno i pristupačno ostati bez interneta putem VPN-a.


Da biste shvatili kako VPN funkcionira, prvo morate shvatiti što točno VPN radi.

Dvije temeljne funkcije VPN-a

Virtualna privatna mreža (VPN) vrsta je dva u 1. Ako vam je potrebna za jednu svrhu, uz nju ćete dobiti i drugu uslugu. Pročitajte dalje kako biste shvatili što su ove dvije ključne funkcije i kako vam uopšte mogu pružiti bolji doživljaj na mreži.

Internetska zaštita

Anti-virus softver postaje iz dana u dan sve napredniji. Dakle, nema razloga za zabrinutost ako imate sjajan instaliran na svom uređaju, zar ne? Pogrešno! Postoji velika razlika između rada na uređaju izvan mreže i na mreži. Jedini način na koji bi virus mogao ući u vaš sustav izvan mreže jest ako je uveden u vaš sustav putem diska ili USB-a. To bi odmah potaklo vaš protuvirus. Upozorio bi vas na opasnost i nastavio je sa ispravljanjem. Virus nije jedina opasnost na svjetskom webu. Tamo su hakeri koji čekaju samo da oborite svoj čuvar. Jednom kada se povežete s javnim Wi-Fi-jem, bilo koji drugi korisnik koji koristi isti Wi-Fi može ući u vaš sustav. Zamislite da ugrožavate svoje račune na društvenim medijima, bankovne račune i curenje vaših osobnih podataka.

Još jedno problematično pitanje je i čin špijuniranja korisnika od strane vladinih agencija. Zakon može poštivati ​​privatnost korisnika, ali vlada uvijek može pronaći rupe u kojima se može kretati. Mnogo je organizacija koje vrebaju da paze na vaše privatne podatke. Te informacije koriste za stvaranje korisničkih profila. Marketinški istraživači rade slično, iako mogu imati manje resursa od vlade. Vaš korisnički profil je koristan kad vam žele prebaciti odabrane proizvode / usluge. Netizijci su već bijesni zbog toga koliko kontrola takvih organizacija ima nad njihovim privatnim podacima. Ne nalaze se u stalnom bombardiranju i stalnom bombardiranju s poželjnim oglasima.

Uslijedio je veliki nemir zbog Facebooka zbog neetičkog prikupljanja podataka od korisnika i korištenja istih radi ostvarivanja profita. Facebook je samo jedna aplikacija. Zamislite da budete izloženi svake sekunde da ste na mreži. Facebook nije ni naveden kao zločinačka organizacija. Jeste li svjesni organiziranog cyber kriminala koji profitira od vašeg neznanja? To je prilično zastrašujuća misao i prijetnja je stvarna

Dakle, što se može učiniti da se izbjegne ovaj neopravdani nadzor?

Pročitajte vodič: Kako odabrati VPN uslugu

Iako je najbolje nositi vlastiti internetski uređaj, ponekad je neizbježno korištenje javne Wi-Fi mreže ili povezivanja s mrežom. Ovdje se pojavljuje VPN kako bi spasio dan! Normalno, vaši dolazni i odlazni podaci protočno lete slobodno puštajući svakoga s odgovarajućim softverom na vas. Kako djeluje VPN, stvara šifrirani kanal isključivo za vaše podatke. Kad god šaljete ili primate podatke dok je vaša VPN uključena, sigurno prolazi kroz ovaj kanal. Na ovaj način nijedan drugi korisnik ne može provaliti u vaš sustav. Broj uređaja koje možete osigurati s jednim VPN računom razlikuje se od tvrtke do tvrtke. Možete povezati više uređaja s VPN računom kod kuće ili zaštititi svoj ručni uređaj u pokretu dok ste na javnoj mreži / Wi-Fi.

Možda se brinete zbog toga što su pouzdane VPN-ove najskuplje. Evo kratkog savjeta: odaberite dulju pretplatu kako bi se novac koji se naplaćuje svaki mjesec smanjio za značajan postotak. Još jedna smisao preuzimanja dugoročnih obveza je ta što vam je često omogućeno da se istovremeno povežete s više uređaja. Jednom kada shvatite kako VPN usluge djeluju na pružanju poželjne kvalitete po niskim cijenama uz održavanje zdravog profita, shvatit ćete kako to iskoristiti..

Pristup odobren

Često postoje ograničenja za mrežni sadržaj ovisno o mjestu u kojem živite. To može biti zbog zakona o autorskim pravima koji se razlikuju na različitim lokacijama ili vladinih zabrana. Možda ste svjesni da neke zemlje strogo zabranjuju redoviti sadržaj odraslih. Ostale vlade imaju više gorućih razloga koji se vrte oko politike. Često ljudi u opoziciji objavljuju sadržaje koji mogu biti uvredljivi za vladajuću stranku. Drugi put to nije interna situacija već vlada koja pokušava građanima ograničiti pristup stranom sadržaju.

Na primjer, postoji nekoliko međunarodnih vijesti koje su zabranjene u Kini. Azijske drame danas dobijaju na popularnosti među masama, ali mnoge popularne korejske dramske web stranice ne dopuštaju gledanje izvan Južne Koreje. Naravno, morate znati koliko je japanska glazbena industrija notorna kada je riječ o žestokoj obrani njihovih autorskih prava. Japanske albume rijetko možete pronaći na YouTubeu ili drugim besplatnim streaming platformama. Postoje kratke verzije njihovih službenih glazbenih spotova i to je to. Oni definitivno zaslužuju da zadrže profit koji su zaradili svojim ulaganjima kako bi zaštitili ekonomiju svoje zemlje, ali zabrana je preoštra prema međunarodnim navijačima.

Pouzdan VPN najbolje je rješenje za takve probleme, pa shvatimo kako VPN djeluje na zavaravanje sustava.

Kako VPN djeluje kako bi omogućio pristup ograničenom sadržaju, funkcionira i tako da spriječi praćenje putem IP adrese. Stoga je ovo izravno povezano s odjeljkom o internetskoj zaštiti i kako VPN-ovi pružaju dvostruku korist. Prvo identificiramo vašu IP adresu Na World Wide Webu povezani ste putem vašeg davatelja internetskih usluga (ISP). Oni su vam dodijelili poslužitelj. IP adresa tog poslužitelja je vaša stvarna IP adresa. Pojavljuje se svaki put kad posjetite web mjesto. Dostupno je svima na drugom kraju. Omogućuje vam praćenje u svrhu vladinog nadzora ili marketinga.

Što je rješenje? Sakrij svoju stvarnu IP adresu! Upravo tako djeluje VPN. Kad uključite VPN, birate poslužitelj na temelju lokacije koju želite prikazati web mjestima. Na primjer, ako želite gledati korejsku dramu, IP adresa Južne Koreje trebala bi biti vidljiva; u suprotnom, web mjesto vam ne bi omogućilo gledanje videozapisa. U ovom slučaju trebali biste odabrati Južnu Koreju kao željenu lokaciju među VPN opcijama. Vaš VPN davatelj dodijelit će vam poslužitelj u Južnoj Koreji. S gledišta te dramske web stranice, vaša IP adresa pokazat će da ste trenutno prijavljeni iz Južne Koreje. Dakle, web stranica vas neće spriječiti da gledate tu dramu. Dogodilo se da se IP adresa tog južnokorejskog poslužitelja sada pojavljuje kao vaša IP adresa bilo gdje, osim ako ne promijenite svoje VPN opcije. To prikriva vašu stvarnu IP adresu i stvarno mjesto savršeno.

Ne brinite ako ne možete pronaći poslužitelj koji radi s vašom određenom aplikacijom za streaming ili web stranice. Većina dobrih VPN pružatelja nudi 24/7 chat uživo sa obučenim profesionalcima. Oni lako mogu pronaći najprikladniji poslužitelj za vas i pružiti savjet o idealnom VPN protokolu za vašu svrhu. Poslužitelj bi trebao biti blizu vama za brzi streaming i bilo bi sjajno ako vaš VPN davatelj posjeduje veliki broj poslužitelja. Ovo raspodjeljuje opterećenje između poslužitelja koji omogućuju munjevitu brzinu za Torrenting, igre i streaming.

Sada kada ste naučili što je VPN i kako funkcionira, trebali biste biti svjesni svojih mogućnosti. Postoji nekoliko sjajnih VPN pružatelja usluga, ali pripazite da mnoge web stranice počinju nametati zabrane popularnim VPN tvrtkama. Morate malo istražiti, ovisno o tome zašto vam je potreban VPN. Pogledajte popularne VPN-ove koji su poznati po tome što se bave ugostiteljstvom posebno prema vašoj vrsti korisnika. Postoji nekoliko VPN-ovi poznati po igrama, Lokacija struje i torrenting izuzetno je važna ako se radujete otključavanju web stranica / aplikacija s ograničenjem. Provjerite odgovaraju li pogodnosti vašim potrebama i je li cijena odgovarajuća. Ne postoji šansa da nećete pronaći savršen VPN s raznolikošću dostupnom ovih dana.

Slikovni krediti: wpbeginner.com

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments