Router VPN Terbaik 2020 – Panduan Persediaan Lengkap

[ware_item id=33][/ware_item]

Untuk memukul kuku di kepala, router VPN membuat peranti anda selamat sama ada anda berada di rumah atau di tempat kerja anda. Pasangan yang dibuat untuk pasangan ini menawarkan semua faedah yang dikehendaki oleh klien VPN. Sebagai spoiler, mereka melindungi semua peranti yang bersambung dengannya. Mereka juga menawarkan sambungan cepat, selamat, dan boleh dipercayai untuk pelbagai peranti. Perkara yang paling menguntungkan mengenai penghala VPN adalah bahawa semua peranti yang disambungkan kepadanya dapat menikmati manfaat VPN, tanpa memasang VPN secara berasingan pada setiap peranti.


Semua pengguna internet canggih lebih suka memasang VPN di router mereka dan bukannya memasang secara berasingan pada setiap peranti. Dengan cara ini, semua peranti yang disambungkan ke penghala itu, dapatkan faedah VPN. Bukankah kedengaran lebih bijak? Router VPN mengekalkan kehidupan digital anda dengan selamat dan menyediakan anda tanpa nama. Tetapi itulah combo yang kita bercakap secara umum mengenai, Mari kita bercakap tentang pasangan jiwa satu demi satu sekarang.

Apa itu Penghala?

Penghala adalah pintu masuk ke internet. Ia adalah peranti rangkaian. Ia meneruskan paket data antara rangkaian komputer. Ia disambungkan ke sekurang-kurangnya 2 rangkaian, rangkaian yang paling umum adalah WAN atau LAN, atau LAN dan rangkaian ISPnya. Router bergabung dengan rangkaian bersama. Ia mengarahkan trafik antara rangkaian tersebut.

Router asas hanya menghubungkan anda ke web tanpa ciri-ciri lain. Terdapat banyak router tinggi fi juga. Mereka adalah ciri-ciri yang berat dan jauh melampaui fungsi asas. Router lanjutan pasti akan meningkatkan pengalaman dalam talian anda tetapi anda harus menggunakan router yang menyokong klien VPN. Terdapat pelbagai jenis router. Ada di antara mereka;

Penghala Teras

Ia digunakan oleh Penyedia Perkhidmatan Internet (ISP). Penghala ini memasukan paket data ke hos komputer dalam rangkaian. Ia direka untuk beroperasi di tulang belakang atau teras internet. Ia juga dikenali sebagai tulang belakang rangkaian. Ia menyediakan antara muka komunikasi data berganda.

Router Edge

Ia juga dikenali sebagai penghala akses. Ia adalah peranti berkapasiti rendah. Ia menghubungkan LAN ke Internet awam atau WAN. Ia adalah penghala khusus yang berada di tepi rangkaian. Ia memastikan sambungan rangkaiannya dengan rangkaian luaran. Ia menggunakan protokol gerbang sempadan luar.

Penghala Cawangan

Router ini menghubungkan lokasi pejabat jauh organisasi ke WANnya. Mereka sering menyediakan ciri-ciri tambahan seperti; keupayaan pengurusan LAN wayarles, pemultipleksan masa pembahagian, dan pecutan aplikasi WAN.

Penghala Logik

Penghala ini adalah pengecutan perisian peranti penghala fizikal. Ia membantu untuk mewujudkan pelbagai fungsi yang berfungsi secara logik dan bukannya asas fizikal. Ia sangat penting dalam rangkaian maya. Ia berfungsi dengan banyak protokol moden untuk rangkaian seperti; protokol gerbang sempadan dan penukaran label multiprotocol.

Penghala Tanpa Wayar

Penghala ini berfungsi dengan cara yang sama seperti LAN atau penghala di rumah berwayar keras. Walau bagaimanapun, ia membolehkan mobiliti yang lebih besar untuk komputer mudah alih atau komputer riba daripada LAN atau penghala di rumah berwayar keras. Ia menggunakan spesifikasi 802.11g. Ia menjalankan fungsi penghala. Ia juga merangkumi fungsi titik akses wayarles.

Kenapa Syarikat Memerlukan Router VPN Perniagaan Gred?

Sambungan ke internet adalah penting untuk setiap tempat kerja. Setiap perniagaan perlu dilengkapi dengan penghala untuk menghubungkan pelbagai rangkaian dan lalu lintas laluan di antara mereka. Bukan hanya penghala tetapi router yang cepat, cekap dan boleh dipercayai.

Router perniagaan sering datang dalam bentuk peranti perkhidmatan bersepadu. Ia menyediakan rangkaian, aplikasi, dan perkhidmatan keselamatan semua pada satu peranti. Untuk keselamatan yang lebih baik, sekurang-kurangnya harus menjadi router dua atau tiga jalur.

Satu lagi perkara penting ialah perniagaan memerlukan router yang VPN serasi supaya maklumat penting syarikat tidak masuk ke tangan yang salah.

Beberapa Penghala VPN Perniagaan Teratas

Terdapat pelbagai pilihan untuk Perniagaan Router yang terdapat di pasaran. Walau bagaimanapun, sangat penting untuk memilih penghala perniagaan cepat, boleh dipercayai dan selamat. Dengan cara ini, anda dapat mengelakkan kemungkinan kerugian.

Beberapa router perniagaan terbaik adalah:

  • Synology RT2600ac
  • Netgear Nighthawk X10
  • Linksys Max-Stream AC1900 Wi-Fi Router
  • NETGEAR Nighthawk X10 Smart WiFi Router (R9000)
  • NETGEAR Orbi Pro AC3000
  • dan Linksys EA6350 tanpa wayar Wi-Fi Wi-Fi tanpa wayar tanpa wayar + router

Kenapa Anda Perlu Memasang VPN Pada Penghala Anda

Setiap pengguna internet biasa harus menggunakan VPN. Kecuali anda tidak keberatan orang mengetahui apa yang anda lakukan dalam talian dan mempunyai data anda terbuka kepada penggodam, anda harus mempertimbangkan menggunakan VPN. Apabila anda membeli VPN, anda perlu memuat turunnya secara berasingan pada setiap peranti anda.

Baiklah jika anda mempunyai 1 atau 2 peranti, tetapi jika anda mempunyai banyak peranti, anda memerlukan router. Anda hanya perlu memuat turun dan membayar VPN yang dipasang pada router anda. Semua peranti yang akan disambungkan ke penghala tersebut akan mendapat faedah VPN. Oleh itu, jika anda benar-benar serius tentang nama tidak disengaja, keselamatan, dan privasi dalam talian, semua yang anda perlukan adalah penghala yang berkemampuan VPN.

Kelebihan Penghala VPN

Terdapat beberapa kebaikan router VPN. Salah satu kelebihan yang paling jelas dari penghala VPN ialah keupayaan untuk melindungi jumlah peranti yang tidak dapat dijelaskan. Ini adalah manfaat besar kerana pembekal VPN biasanya menghadkan bilangan peranti yang boleh disambungkan. Satu lagi kelebihan penghala VPN adalah bahawa ia melindungi setiap alat yang disambungkan kepadanya. Router VPN juga menyulitkan semua lalu lintas anda, supaya anda benar-benar selamat dari pihak ketiga yang boleh menyebabkan anda membahayakan.

Atas nota yang lebih halus, anda hanya perlu memasang VPN sekali pada penghala anda. Dengan cara ini, anda akan bebas dari beban memuat turun VPN secara berasingan pada setiap peranti. Ini adalah manfaat yang besar jika anda perlu bekerja dengan banyak alat. Anda juga boleh memberi perlindungan kepada pelanggan dan pekerja anda, dengan penghala VPN. Akhir sekali, anda tidak perlu bimbang jika VPN anda aktif atau tidak, ia akan sentiasa berlaku.

Cara Pilih Penghala VPN

Sekarang anda tahu bahawa memasang VPN pada penghala anda adalah sangat bermanfaat. Di sini datang soalan sebenar, "bagaimana memilih router VPN?". Jawapan kepada soalan ini ialah terdapat beberapa cara untuk mendapatkan penghala VPN yang serasi. Yang paling mudah ialah membelinya terus dari pembekal VPN anda. Banyak pembekal VPN kini menawarkan router. Walau bagaimanapun, hanya terdapat model penghala tertentu yang serasi VPN. Ini bermakna penting untuk mengetahui jenis protokol yang VPN yang anda pilih menyokong. Anda perlu tahu sama ada anda boleh memasang VPN itu pada penghala anda.

Membeli router yang dilancarkan sebelum ini juga merupakan pilihan yang hebat. Apabila anda membeli penghala sebelum ini, penjual akan meletakkan DD-WRT pada penghala untuk anda. Dengan cara ini anda tahu bahawa ia telah berjaya dilakukan. Juga, perlu diingat bahawa CPU dalam penghala anda mesti pantas kerana memasang VPN pada penghala akan meletakkan banyak ketegangan di atasnya. Jadi, semakin cepat CPU router anda, semakin baik.

Satu lagi faktor penting adalah kelajuan rangkaian anda. Ia perlu memilih penghala yang mempunyai julat dan kelajuan yang betul yang diperlukan untuk keperluan anda. Satu perkara lagi ialah untuk memastikan bahawa penghala anda sekurang-kurangnya mengandungi mod dwi-band (2 antena).

5 Penghala VPN Terbaik

Untuk menggunakan sambungan VPN anda dengan sempurna, anda harus menggunakan penghala VPN yang baik. Membeli router VPN yang baik akan membolehkan anda melayari internet secara tanpa nama dan selamat. Ini adalah 5 router VPN terbaik kami yang akan memudahkan anda menyambung ke internet melalui VPN;

Linksys - WRT AC3200 Dual-Band WiFi 5 Router - Hitam / Biru

Ia adalah salah satu router VPN terbaik keseluruhan. Ia mempunyai ciri seperti; Tri-stream, 512MB RAM, dwi-teras 1.8GHz, dan memori flash 256MB. Ini adalah beberapa ciri yang sangat baik yang boleh mengandungi router VPN. Ia adalah penghala serba boleh dan kuat. Ia adalah pilihan cemerlang untuk penggunaan VPN. Sambungannya ialah 4x gigabit ethernet, 1xUSB 3.0, 1X ESATA / USB 2.0. Ia dilengkapi dengan 4 antena dan 3 band untuk kelajuan rangkaian yang cepat. Untuk keserasian VPN, anda boleh memasang firmware DD-WRT.

Asus RT-AC5300 Router

Ia adalah penghala berkuasa tinggi. Ia bagus untuk VPN. Ia dilengkapi dengan beberapa ciri canggih seperti; pengagregatan pautan, penganalisis trafik, sokongan MU-MIMO, WPS, RAM 512 MB, dan 8 antena luaran. Ia dikenali sebagai penghala permainan mewah. Ia menjadikan permainan dalam talian dan permainan frustrasi percuma untuk anda. Ia adalah penghala VPN yang bagus juga. Sambungannya ialah 4x gigabit ethernet, 1x WAN, 1x USB 2.0, 1X USB 3.0. Penghala ini juga mempunyai rangkaian yang sangat baik.

TP-Link Archer C7 AC1750 Wireless Dual Band Gigabit Router

Penghala ini adalah yang terbaik untuk pejabat yang memerlukan prestasi yang cepat. Anda boleh dengan mudah berkongsi fail dan media dengan peranti rangkaian menerusi penghala ini. Ia mudah untuk ditubuhkan. Ia menyokong standard 802.11ac yang 3 kali lebih cepat daripada kelajuan N tanpa wayar. Ia mempunyai julat yang luar biasa. Penghala maju ini direka untuk aktiviti dalam talian trafik tinggi. Ia mempunyai 4 pelabuhan LAN berwayar. Ia juga serasi dengan IPv6.

Asus RT-AC86U Router

Ia juga merupakan penghala VPN yang hebat. Persembahannya adalah setinggi dengan reka bentuknya. Ia menawarkan kelajuan dan liputan yang hebat. Ia adalah pemain yang cepat dan mempunyai beberapa ciri VPN yang canggih. Ciri-ciri termasuk; penyesuaian QoS WTFast Gamers Private Network, MU-MIMO, dan Traffic Analyzer. Kesambungannya ialah 5x gigabit LAN, 1x USB 2.0, 1x USB 3.0. Ia adalah penghala permainan berkualiti tinggi. Ia sangat mudah untuk ditubuhkan juga. Ia adalah penghala yang cepat dan cekap.

D-Link DIR-885L / R Router

Ia adalah penghala VPN yang serba lengkap. Ia mempunyai pilihan yang baik seperti; penyesuai AC wayarles lanjutan, MU-MIMO, dan SmartConnect. Sambungannya ialah 4x gigabit ethernet, 1x USB 3.0. Ia adalah penghala VPN pertengahan jarak yang boleh dipercayai. Ia juga mempunyai rangkaian Wi-Fi yang hebat. Antara muka pengguna direka dengan baik dan sangat mudah digunakan juga. Ia adalah penghala VPN yang kuat dan fleksibel. Ia juga menyokong firmware sumber terbuka DD-WRT.

3 Best VPN Deals For Routers

Diberikan di bawah adalah 3 penyedia VPN terbaik untuk penghala yang boleh anda percayai;

NordVPN

NordVPN adalah VPN yang popular dan dipercayai. Ia mempunyai dasar tiada log. Ia mempunyai beberapa ciri yang menakjubkan seperti; suis, suis berganda, kelajuan tinggi, perlindungan kebocoran DNS, jalur lebar tanpa had, antara muka yang mesra pengguna, Protokol VPN yang disesuaikan untuk tujuan yang berlainan, dan CyberSec (digunakan untuk menyekat iklan), jadi anda sudah dua kali selamat!

Ia serasi dengan iOS, Android, Windows, macOS, Chrome dan Firefox. Mereka juga menerima bayaran melalui Bitcoin. Mengenai harganya, $ 11.95 / bulan memang terdengar mahal. Walau bagaimanapun, pada hari-hari ini, anda boleh mendapat 80% daripada pelan 3 Tahun + 3-Bulan mereka pada hanya $ 3.49 / bulan dengan jaminan wang balik 30 hari, yang secara jujur ​​merupakan perjanjian besar!

Selain itu, pelan 2 tahun mereka berharga $ 4.99 / bulan pada hari ini yang merupakan diskaun 58%. Pelan 1 Tahun berharga $ 6.99 / bulan sekarang dengan diskaun 41%.

ExpressVPN

ExpressVPN juga merupakan salah satu daripada pangkat utama di kalangan VPN. VPN ini tidak memerlukan pujian untuk menuntut tempatnya dalam industri VPN, semua orang menyedari hal itu. Ia mempunyai kelajuan yang sangat baik. Yang terbaik dari semua ciri adalah bahawa ia sangat selamat dan terjamin. Ia sangat serba boleh dan menyokong semua peranti. Anda boleh melawat sebarang kandungan terhad kerana Express VPN boleh dengan mudah memintas sekatan geo. Ia menawarkan beberapa ciri yang menakjubkan seperti tiada log, suis pelayan tanpa had, penyulitan terbaik dalam kelas, DNS pengetahuan tanpa had, suis membunuh, terowong perpecahan, dan jalur lebar tanpa had.

Ia berfungsi dengan Netflix juga. Ia menyediakan perkhidmatan pelanggan 24/7. Ia juga sangat mesra pengguna. Selain itu, ia sangat baik untuk streaming terutamanya kerana kelajuan yang luar biasa. Ia juga memberikan penggunanya jaminan wang balik 30 hari.

IPVanish

Pada masa ini, mereka menawarkan perjanjian luar biasa untuk rancangan 1 tahun mereka. Ia berharga $ 6.67 / bulan bersama-sama dengan perkhidmatan percuma 3 bulan.

IPVanish juga merupakan VPN yang dipercayai dan dikenali ramai. Ia adalah salah satu perkhidmatan VPN yang pertama di pasaran dan masih banyak digunakan dan dipercayai. Ia menyediakan keselamatan yang tinggi dan sangat dipercayai. Mereka mempunyai lebih daripada 1000 pelayan di lebih daripada 60 buah negara.

Antara ciri-ciri yang menakjubkan termasuk penghinaan tanpa nama, trafik P2P tanpa had, perlindungan berbilang platform, tiada log, pertukaran pelayan tanpa had, dan jalur lebar tanpa had.

Ia sentiasa baik untuk mempunyai jaminan wang balik 7 hari yang baik seperti tawaran IPVanish. Anda boleh menikmati keselamatan protokol VPN OpenVPN dan L2TP / IPsec di seluruh 5 peranti serentak dengan IPVanish. VPN Express 1-tahun rancangan kos $ 4.87 / bulan pada masa ini dengan diskaun 60% menakjubkan.

Semak Ulasan VPN

Cara Pasang VPN Pada Penghala Anda

Untuk mengetahui cara memasang VPN pada penghala anda, anda perlu mengikuti langkah-langkah yang diberikan di bawah;

Langkah 1

Hari ini terdapat beberapa router VPN yang dijual semula oleh vendor pihak ketiga. Sesetengah penyedia VPN memasang klien VPN mereka pada firmware penghala itu sendiri. Walau bagaimanapun, kemungkinan bahawa anda sudah dapat berpuas hati dengan penghala semasa anda dan membelanjakan beberapa dolar untuk penghala yang baru untuk mendapatkan VPN mungkin tidak menjadi daya tarikan untuk anda.

Ini akan meninggalkan anda untuk mencari firmware alternatif yang akan menyokong sama ada klien penyedia VPN yang anda pilih atau OpenVPN. Yang paling popular adalah DD-WRT. Ia berfungsi pada pelbagai router, tidak kira lama atau baru. Jika anda bersedia untuk beberapa usaha tambahan, anda boleh menghidupkan PC x86 lama ke penghala dengan menambah port rangkaian tambahan. Ini adalah cara yang hebat untuk membina penghala kelas perniagaan yang sangat disesuaikan untuk diri sendiri, tanpa membayar sebarang kos tambahan.

Langkah 2

Kini, anda boleh mula menaik taraf router anda. Sebelum menaik taraf penghala anda, pastikan ia menjadi penghala penuh. Selepas melakukan peningkatan pada 3 router, kedua-dua router yang membawa jenama Linksys berjaya dinaik taraf, tetapi peningkatan LAPAC1200 gagal. Ia gagal kerana ia bukan penghala penuh.

Langkah 3

Semua router adalah sedikit berbeza daripada satu sama lain, tetapi kebanyakannya mengikuti corak yang sama apabila masuk untuk membuat perubahan pada konfigurasi. Perkara pertama yang perlu dilakukan adalah untuk mengetahui alamat IP anda. Untuk mengetahui alamat IP anda (pada Microsoft Windows 10), klik pada "Start menu". Ketik "Command prompt" dan kemudian klik Enter. Selepas itu, taipkan "ipconfig" dan klik Enter lagi. Alamat IP penghala anda akan disenaraikan sebagai pintu masuk lalai.

Langkah 4

Seterusnya, buka penyemak imbas anda. Taipkan alamat IP penghala anda sebagai URL. Ini akan membawa anda ke log masuk. Sebaik sahaja anda mendapat akses kepada fungsi pentadbir penghala, anda perlu mencari konsol yang membenarkan kemas kini firmware. Anda boleh menemuinya di bawah tab "Pentadbiran".

Langkah 5

Pasang DD-WRT. Selepas DD-WRT dipasang, masukkan alamat IP lalai bagi DD-WRT baru ke pelayar web PC anda sebagai URL. Kemudian, skrin akan terbuka di mana anda boleh menetapkan semula kata laluan dan nama pengguna lalai. Selepas ini, beralih kepada asas proses konfigurasi penghala baru anda.

Langkah 6

Sebaik sahaja penghala bersenandung sepenuhnya, hanya pertimbangkan untuk memasang klien VPN anda. Untuk melakukan itu, anda perlu menavigasi ke "tab VPN" di bawah "Perkhidmatan". Kemudian semak Enable Bubble, bersebelahan dengan "Start OpenVPN Client". Selepas ini, tiada arahan untuk membuat kerja ini. Tetapan akan disesuaikan sepenuhnya untuk penyedia VPN. Ikuti arahan untuk jenama VPN anda, dan anda akan berada di landasan yang betul.

Langkah 7

Terdapat "tab Status" dalam DD-WRT dengan seksyen VPN. Tab ini akan memberitahu anda sama ada anda bersambung atau tidak. Anda kini boleh melayari internet dengan tidak mahu namanya disiarkan pada semua peranti anda.

Kredit imej: Pinterest

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments