Razlika med VPN in Seedbox – Kaj izbrati in zakaj?

[ware_item id=33][/ware_item]

Spletna varnost je v tej digitalni dobi enako pomembna kot varnost doma. Med internetom ne moremo resno zanemariti svojih podatkov ali celo identitete. Ko milijoni uporabljajo svoje poverilnice kreditne kartice in pošiljajo ali prejemajo osebne podatke hkrati, jih je več milijonov, ki skušajo v tistem trenutku vdreti račune ali samo vohuniti za osebne podatke.


Torej, kaj mislite, kaj moramo storiti v tem naprednem obdobju, kjer prevladujejo binarni modeli - kjer so vsi tehnični? Seveda, govorite o varnostnih orodjih, ki so tako napredna za zaščito nas na spletu.

Vendar, katero varnostno orodje bo najbolje ustrezalo? Če iščete odgovor na to vprašanje, potem ne iščite več. Ker vsako drugo spletno mesto zazna in pregleda vaše osebne podatke v internetu, se lahko skoraj nemogoče zaščititi na spletu, še posebej brez tehnične pomoči.

Brez kakršnega koli suspenza sta VPN in Seedbox ta dva najboljša varnostna orodja ki imajo vse odgovore na vaše spletne skrbi. Torej je skok v te rešitelje do zdaj najboljši.

Navodili vas bomo, kdaj, zakaj in katero varnostno orodje bi morali uporabljati, da preprečite kibernetske kriminalce in kako najbolje uporabite ta orodja za zaščito svoje spletne dejavnosti.

VPN - Kralj spletne anonimnosti

Kaj je VPN? Če ste nov za ta medij, vam bomo hitro ogledali, kaj je VPN. To je okrajšava za Virtual Private Network. Lahko uganite po imenu? Ja, uporabniku prijazno varnostno orodje. Vendar laiku ni enostavno razumeti, kako točno deluje. Z enostavnimi besedami, VPN šifrira vaše internetne podatke. Podatki gredo skozi tunel in ga povežejo z drugim strežnikom, kar posledično spremeni vaš IP naslov.

Predpostavimo, da če sedite na Kitajskem in se povezujete z ameriškim VPN, potem lahko uporabite katero koli spletno mesto, ki je blokirano v vašem obstoječem območju. Ko se povežete s strežnikom VPN, nihče ne more zaznati vašega resničnega naslova IP. Preprosto povedano, vam pomaga VPN med brskanjem ali hudournikom ostanite anonimni, ščiti vas pred javnimi napakami v omrežju Wi-Fi in uhajanjem osebnih podatkov ter vam omogoča, da obidete geo-omejitve.

obisk spletnega mesta

Stvari, ki jih morate upoštevati pri nakupu VPN-ja

Izbira VPN-ja ni neverjetno težka naloga, vendar tudi ni enostavno, saj je tam na tone ponudnikov in ton. Komu zaupati za boljšo storitev in jo je vredno plačati? Ne bi radi zapravili svojega denarja, ne glede na to, ali gre za VPN ali okus pice. Tukaj je nekaj stvari, ki jih morate upoštevati pri pridobivanju VPN-ja.

 • Preverite, če omogoča hudourništvo
 • Poiščite VPN, ki ne vodi nobenih dnevnikov vaše dejavnosti
 • Preverite število strežniških lokacij, ki jih ponuja VPN
 • Nenazadnje - hitrost, funkcija kill-Switch in protokoli itd., Zaradi katerih VPN bolje služi

Razpravljajmo o prednostih in slabostih uporabe VPN-ja

Verjamemo v iskanje VPN-ja z dobrimi storitvami in tudi z boljšimi stroški, da prihranite nekaj dolarjev. Po tem pa so nekateri VPN-ji pravzaprav precej poceni. Ogledate si lahko veliko ponudnikov VPN in enostavno najdete cenovno uporaben, a uporaben VPN. S svojim VPN lahko imate na voljo več lokacij strežnika, kar vam olajša skrivanje IP naslova na več lokacijah. Na srečo je VPN enostavno postaviti tudi in ga ne more nadzirati noben organ.

Vendar pa uporaba VPN zahteva nekaj dodatne nege. Prepričati se morate, da ste povezani z njim, če na to pozabite, bo zaznal vaš pravi naslov IP. Poleg tega morate izbrati VPN, ki podpira hudourništvo, da ne bi naleteli na težave s hitrostjo.

Torej, kateri VPN uporabiti?

Zdaj veliko ponudnikov VPN trdi, da ponujajo najboljše storitve. Zato smo pripravili nekaj, da bi vam olajšali izbiro. Vendar je naša izbira NordVPN iz sklopa.

 • P.I.A
 • VyprVPN
 • NordVPN
 • TorGuard

P.I.A

Fenomenalna hitrost pretakanja
Aplikacije / programska oprema enostavna za uporabo
Enostavna nastavitev & širok nabor strežnikov
7-dnevno jamstvo za vračilo denarja
3,11 USD / mesec

VyprVPN

Neomejena stikala strežnika
200.000+ IP-jev & 700+ strežnikov
Enostavna namestitev aplikacije / programske opreme
Tridnevna preizkusna ponudba
5,00 USD / mesec

NordVPN

5000+ strežnikov v 60 državah
Vrhunska hitrost pretakanja
24/7 Podpora strankam
Hkratna prijava za 6 uporabnikov hkrati
2,99 USD / mesec

TorGuard

1 tedenska preizkušnja & Garancija za vračilo denarja
1600+ strežnikov v 50+ državah
Aplikacije / programska oprema enostavna za uporabo
Odlična podporna ekipa
9,99 USD / mesec

SeedBox

Zdaj, da bolje primerjamo VPN s SeedBoxom, moramo najprej vedeti, kaj je SeedBox. To je oddaljeni strežnik, ki gostuje v podatkovnem centru. Ko imate dostop do SeedBoxa, lahko na osebni računalnik anonimno prenesete in naložite digitalne datoteke in dokumente. Gre za strežnik, ki je povezan z visoko hitrostjo interneta, ki ga želite varno prenašati ogromne datoteke. Dobite delež oddaljenega računalnika s hitrim internetom in ga uporabite za prenos datotek. Pošljete zahtevo za prenos karkoli želite in strežniki to storijo namesto vas. Preprosto povedano, je posrednik, ki omogoča prenos datoteke s strežnika prek povezav HTTPS in podobno. Vendar to še ni vse. Nekateri uporabniki uporabniške mape dostopajo do strežnikov VPN za nadaljnjo varnost.

O stvareh, ki jih morate upoštevati, ko dobite kovček

 • Moral bi omogočati SFTP, HTTP ali FTP
 • Preverite, če ponuja VPN
 • Lokacija je pomembna. Za razliko od VPN-jev, Seedbox deluje samo okoli obstoječih strežnikov, ne na različnih lokacijah strežnika

Oglejte si prednosti in slabosti Seedbox-a

Tako kot VPN tudi Seedbox ponuja hitro hitrost pri prenosu in prenosu datotek. Prav tako ga ne nadzoruje noben organ, zato se nanj lahko zanesete pri varovanju svojih spletnih podatkov. Vaša vsebina je varna in shranjena na strežniku Seedbox, tako da lahko do nje dostopate kadarkoli želite. Nekateri Seedboxes ponujajo funkcije VPN, ki vam pomagajo anonimno brskati po internetu.

kaj je seme

Vendar za razliko od VPN strežnikov Seedbox ne omogoča več dostopnih lokacij in večina uporabnikov raje uporablja VPN za večjo varnost.

VPN proti SeedBoxu

Tehtanje prednosti VPN-jev v primerjavi s Seedboxes je v celoti odvisno od vašega varnostnega namena. Zato je Seedbox koristen, če želite uporabljati zasebne sledilnike torrentov in vzdrževati želeno razmerje prenosa. Po drugi strani je VPN preprosta rešitev. Ker tudi če raje uporabljate SeedBox, morate še vedno povezati VPN strežnik za napredno varnost.

Torrent datoteke lahko neposredno prenesete z uporabo VPN-ja, kar najbolje ponuja anonimnost, šifriranje in varuje vaše osebne podatke. Ker ima Seedbox omejen dostop in deluje le v regijah, kjer ima sedež.

V zvezi z dostopom do lokacij je VPN idealen, saj ima sedež v skoraj vseh državah sveta. Še ena pomanjkljivost Seedbox-a je, da se postopek nalaganja zruši, če se ta zaklene ali sledi, lahko izgubite svoje podatke.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments