Razlika med proxy, VPN in Tor – kaj je bolje?

[ware_item id=33][/ware_item]

Živimo v digitalni dobi, kjer vse prevladujejo internet in spletne storitve. Spletne storitve so izjemnega pomena in uporabe, vendar z njimi prihajajo tudi nekatera najbolj nevarna in strašljiva tveganja za uporabnika teh spletnih storitev..


Včasih se uporaba spletnih virov za dosego neke naloge izkaže za nevarnost prikritega. Zdaj internet ni tako varen kot nekoč. V zadnjem času vsak drugi trenutek slišimo za hekerski napad na varnost in zasebnost uporabnika.

V tem primeru je najpametnejši način za varovanje zasebnosti uporabo spletnih storitev anonimno s svojo identiteto skrito. Za ta skrivni namen so ljudje, ki uporabljajo po vsem svetu, tri osnovne storitve. Ti vključujejo naslednje:

  • Tor
  • Zastopnik
  • VPN

Preden jih vse primerjate in obvestite o dejstvih o tem, kdo od njih je boljši ali manjvreden drugim, je pomembno imeti predstavo o tem, kaj te storitve dejansko predstavljajo in kaj ponujajo. Spodaj je kratko razlago teh treh storitev.

VPN TOR PROXY Vsota gor!

Tor: Beseda Tor izvira iz izvirne programske opreme, imenovane "čebulni usmerjevalnik". V osnovi je brezplačna programska oprema, ki uporabnikom omogoča, da ostanejo anonimni med uporabo spletnih storitev. Tor se lahko uporablja kot močan in dodatni varnostni sloj za anonimno spletno iskanje, če se uporablja skupaj s strežnikom VPN.

Proxy strežniki: Proxy strežnik je v osnovi entiteta med osebo, ki uporablja spletno storitev na napravi končne točke (na primer osebni računalnik osebe), in strežnikom, od katerega se zahtevajo povezave. Ti strežniki se izogibajo omejitvam v omrežju, zato uporabnikom omogočajo dostop do vsega, kar želijo.

VPN: VPN pomeni Virtual Private Network. Osnovni namen VPN je ustvarjanje varne, kodirane povezave med uporabnikovim računalnikom in strežnikom. Ta povezava je lahko tunel, ki povezuje vaš računalnik s strežnikom, ki ga vodi storitev VPN.

Primerjava! VPN vs Proxy vs Tor

Zdaj si oglejmo prednosti in slabosti teh treh storitev in med njimi naredijo kontrast.

Tors so bile prve storitve, ki so bile uporabljene za zagotavljanje anonimnosti na spletu, vendar jih zdaj ne uporabljajo toliko. Za zagotovitev močne varnosti te storitve običajno zahtevajo dodatne dodatke VPN. Torse so že večkrat napadli hekerji. Ko je FBI napadel tudi njih, je zaradi tega zanesljivost in varnost njihove mreže dvomljiva.

Proxy strežniki so običajno brezplačni, če so javni. Pomagajo lahko tudi pri odklepanju večine zaklenjene vsebine. Do vrste vsebine, ki je na območju uporabnika omejena, lahko dostopate tudi s strežnikom Proxy. Običajno so sami dovolj za brskanje po preprosti povezavi. Vendar v večini primerov šifriranje na proxy strežnikih ni. Torej obstaja tveganje, da bodo do vaših podatkov dostopali tretje osebe, od katerih jih skrivate. Osebe, ki vodijo ta strežnik, lahko preberejo vse informacije in to ogroža vašo varnost, saj je oseba, ki vodi strežnik, lahko heker. Po tem, ko je ta strežnik postal znan, so ga mnoga spletna mesta tudi blokirala, zato tudi z uporabo proxy strežnika včasih ne morete dostopati do želene vsebine..

Posebej iz takšnih razlogov so VPN-ji najboljši ponudniki anonimnosti do danes. Običajno niso brezplačni, še posebej, če so dobri, toda njihovim storitvam je mogoče enostavno zaupati. VPN-ji zagotavljajo izjemno anonimnost in šifrirajo tudi vaše omrežje. Poleg tega lahko delajo tudi proxy strežnike. Prav tako lahko dobite nekaj informacij o pravilnikih ponudnika VPN. Včasih porabijo več pomnilnika, vendar imajo številne dodatne funkcije, kot so zaščita pred uhajanjem DNS, zasebni DNS in požarni zidovi NAT.

Tukaj si oglejte nekaj neverjetnih VPN-jev in njihove značilnosti:

ExpressVPN

To je ena najpogosteje uporabljenih VPN-jev po vsem svetu. Ta VPN lahko dobite za nekoliko cenovno oznako, vendar lahko 100% računate na njegove storitve in učinkovitost. ExpressVPN je na voljo za vse naprave, od PC-ja do Mac Books-a do mobilnih telefonov itd. Express VPN je bil ustanovljen leta 2009 in danes velja za eno najboljših storitev na področju tajnosti. Osnovne funkcije ExpressVPN vključujejo dostop do blokiranih spletnih mest kjerkoli in kadar koli, več kot 100 lokacij strežnikov, ki omogočajo vse več in več dostopa, izjemno hitro hitrost, in podporni sistem 24/7 v živo v obliki klepetov. Aplikacijo Express VPN lahko prenesete za katero koli napravo.

NordVPN

To je še ena neverjetna spletna varnostna storitev na svetu. Med vsemi storitvami VPN velja, da je najbolj enostaven za uporabo. Omogoča vam dvojno šifriranje datumov, hitrost strele, uporabniku prijazno storitev, nizke stroške in številne druge takšne prednosti.

VyprVPN

VyprVPN je še ena neverjetna storitev ponudnika varnosti na svetu. Do njega lahko preprosto dostopate tudi v kateri koli napravi. VyprVPN ima zelo hitro hitro povezavo. Druge značilnosti VyprVPN vključujejo tveganje tretjih oseb, urejanje strmoglavljenja, neomejeno storitev, uporabnikom prijazne aplikacije, več kot 3 plasti postopka šifriranja, požarni zid Nat in 24/7 razpoložljivost, 365 dni v letu.

Zasebni dostop do interneta

Zasebni dostop do interneta ima najboljše varnostne storitve. Sem spadajo nekatere osnovne storitve, kot so preprost odjemalec VPN, povezava z enim klikom VPN in odkrivanje najboljšega strežnika. Ostale napredne storitve vključujejo posredovanje vrat, zaščito pred uhajanjem DNS, zaščito pred prekinitvijo povezave, nadomestne konfiguracije, varen in varen nakup VPN-ja. Zasebni dostop do interneta ima nekaj zelo izjemnih funkcij, kot so varni račun VPN, šifriranje WIFI, podpora P2P, PPTP, odprti VPN in L2TP / IP Sec, blokira sledilce oglasov, ščiti pred zlonamerno programsko opremo, ima več prehodov VPN in številne druge odlične sklope.

Skrij moj IP

Ta storitev VPN vam omogoča dostop do blokiranih spletnih mest, uživajte v zasebnem brskanju, brskate po internetu, medtem ko ostajate anonimni, in tudi šifrira vašo povezavo. Osnovno načelo je, da svoj IP naslov spremenite s Skrij moj IP, v zameno pa dobite anonimni dostop do vsega, kar potrebujete.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments