Razlika između proxyja, VPN-a i Tor – što je bolje?

[ware_item id=33][/ware_item]

Živimo u digitalnom dobu u kojem sve dominira internet i internetske usluge. Internetske usluge su od iznimne važnosti i upotrebe, ali s njima dolaze i neki od najopasnijih i zastrašujućih rizika za korisnika ovih internetskih usluga..


Ponekad se korištenjem mrežnih resursa za postizanje nekog zadatka dokazuje da prijeti opasnost. Sada Internet nije tako siguran kao nekad. U posljednje vrijeme, svaki drugi trenutak čujemo napad hakiranja na sigurnost i privatnost korisnika.

U tom je slučaju najpametniji način zaštite vaše privatnosti korištenje mrežnih usluga anonimno sa skrivenim identitetom. U tu tajnu svrhu ljudi koji se diljem svijeta koriste su tri osnovne usluge. To uključuje sljedeće:

  • humka
  • proxy
  • VPN

Prije nego što ih sve usporedite i obavijestite o činjenicama o tome da je jedan od njih superiorniji ili inferiorniji, važno je imati predodžbu o tome što su te usluge i što nude. U nastavku je kratko objašnjenje ove tri usluge.

VPN TOR PROXY Zbroj gore!

Tor: Riječ Tor potječe od izvornog softvera nazvanog "usmjerivač luka". U osnovi je besplatni softver koji omogućava korisnicima da ostanu anonimni tijekom korištenja mrežnih usluga. Tor se može koristiti kao čvrst, dodatni sigurnosni sloj za anonimno mrežno korištenje ako se koristi zajedno s VPN serverom.

Proxy poslužitelji: Proxy poslužitelj je u osnovi entitet između osobe koja koristi internetsku uslugu na uređaju krajnje točke (na primjer, osobno računalo osobe) i poslužitelja od kojeg se traže veze usluge. Ovi poslužitelji izbjegavaju mrežna ograničenja, pa korisnicima omogućavaju pristup svemu što žele.

VPN: VPN označava Virtual Private Network. Osnovna svrha VPN-a je stvaranje sigurne, kodirane veze između korisnikovog računala i poslužitelja. Ova se veza može smatrati tunelom koji povezuje vaše računalo s poslužiteljem kojim se upravlja VPN usluga.

Usporedba! VPN vs Proxy vs Tor

Sada ćemo pogledati prednosti i nedostatke ove tri usluge i napraviti kontrast između njih.

Tors su prvi put korišteni servisi za dobivanje anonimnosti na mreži, ali sada ih se ne koristi toliko. Ove usluge obično traže dodatne dodatke VPN-a kako bi se osigurala snažna sigurnost. Torsovi su mnogo puta napadnuti od strane hakera. Jednom ih je FBI napao i to čini pouzdanost i sigurnost njihove mreže sumnjom.

Proxy poslužitelji obično su besplatni ako su javni. Također mogu pomoći u otključavanju većine zaključanog sadržaja. Čak se i vrsti sadržaja ograničenom u korisničkom području može pristupiti i putem proxy poslužitelja. Obično su dovoljno sami za pregled jednostavne veze. Međutim, većinu vremena na proxy poslužiteljima nema šifriranja. Dakle, postoji rizik da vašim podacima mogu pristupiti treće osobe od kojih ih skrivate. Osobe s ovim poslužiteljem mogu pročitati sve informacije i to predstavlja rizik za vašu sigurnost jer osoba koja poslužuje poslužitelj može biti haker. Nakon što je ovaj poslužitelj postao poznat, mnoge su web stranice također blokirale, pa samim tim čak i korištenjem proxy poslužitelja ponekad ne možete pristupiti sadržaju po izboru.

Osobito iz takvih razloga, VPN-ovi su najbolji davatelji anonimnosti na mreži do sada. Obično nisu besplatni, pogotovo ako su dobri, ali njihovim se uslugama lako vjerovati. VPN-ovi pružaju izuzetnu anonimnost i također kriptiraju vašu mrežu. Oni također mogu obavljati posao proxy poslužitelja. Također možete dobiti neke informacije o pravilima davatelja VPN-a. Ponekad troše više memorije, ali imaju mnoštvo nevjerojatnih dodatnih značajki kao što su DNS zaštita od curenja, privatni DNS i NAT firewall.

Ovdje pogledajte neke nevjerojatne VPN-ove i njihove značajke:

ExpressVPN

Ovo je jedan od najčešće korištenih VPN-ova širom svijeta. Ovu VPN možete dobiti za malo nižu cijenu, ali možete 100% računati na njegove usluge i efikasnost. ExpressVPN dostupan je na bilo kojem uređaju u rasponu od PC-ja do Mac Books-a do mobitela itd. Express VPN osnovan je 2009. godine i danas se smatra jednim od najvažnijih servisa za pružanje tajnosti na mreži. Osnovne značajke ExpressVPN uključuju pristup blokiranim web mjestima bilo gdje i bilo kada, više od 100 lokacija poslužitelja koji omogućuju sve veći i veći pristup, izuzetno brzu brzinu i 24/7 sustav za podršku uživo u obliku razgovora. Aplikaciju Express VPN možete preuzeti na bilo kojem uređaju.

NordVPN

To je još jedna nevjerojatna internetska sigurnosna usluga na svijetu. Smatra se najlakšim za korištenje među svim VPN uslugama. Omogućuje vam dvostruko šifriranje datuma, munjevitu brzinu, korisničku uslugu, niske troškove i mnoge druge takve prednosti.

VyprVPN

VyprVPN je još jedna nevjerojatna usluga pružatelja usluga sigurnosti na svijetu. I njemu lako možete pristupiti na bilo kojem uređaju. VyprVPN ima vrlo brzu brzinsku vezu. Ostale karakteristike VyprVPN-a uključuju rizik treće strane, reguliranje svrgavanja, neograničeno pružanje usluga, prilagođene aplikacije, više od 3 sloja postupka šifriranja, zaštitni zid Nat i 24/7 dostupnost, 365 dana u godini.

Privatni pristup internetu

Privatni pristup internetu ima najbolje sigurnosne usluge ikada. Oni uključuju neke osnovne usluge poput jednostavnog VPN klijenta, VPN veze jednim klikom i otkrivanje najboljeg poslužitelja. Ostale napredne usluge uključuju prosljeđivanje luka, zaštitu od curenja DNS-a, zaštitu od isključenja, alternativne konfiguracije, sigurnu i sigurnu kupnju VPN-a. Privatni pristup internetu ima nekoliko vrlo izuzetnih značajki poput sigurnog VPN računa, WIFI enkripcije, podrške za P2P, PPTP, otvorenog VPN-a i L2TP / IP Sec, blokira praćenje oglasa, štiti od zlonamjernog softvera, ima više VPN prolaza i mnoge druge izvrsne sklopove.

Sakrij moj IP

Ova VPN usluga omogućuje vam pristup blokiranim web mjestima, uživajte u privatnom surfanju, surfanju Internetom dok ostajete anonimni, a također kriptira vašu vezu. Osnovni princip je da promijenite svoju IP adresu sa Sakrij moj IP, a zauzvrat, dobivate anonimni pristup svemu što vam treba.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments