Разлика између прокија, ВПН-а и Тор-а – шта је боље?

[ware_item id=33][/ware_item]

Живимо у дигиталном добу у коме све доминира интернет и интернетски сервиси. Онлине услуге су од огромног значаја и употребе, али са њима долазе и неки од најопаснијих и застрашујућих ризика за корисника ових интернетских услуга..


Понекад се употреба мрежних ресурса за постизање неког задатка докаже као опасност из прерушавања. Сада Интернет није тако безбедан као некада. У последње време, сваког другог тренутка чујемо за хакерски напад на безбедност и приватност корисника.

У овом је случају најпаметнији начин да сачувате своју приватност користите анонимне услуге на мрежи са скривеним идентитетом За ову тајну сврху, оно што људи широм света користе су три основне услуге. Они укључују следеће:

  • Тор
  • Заступник
  • ВПН

Пре него што их све упоредите и обавестите о чињеницама о томе да је један од њих супериорнији или инфериорнији од других, важно је имати представу о томе шта су те услуге и шта нуде. У наставку је укратко објашњење ове три услуге.

ВПН ТОР ПРОКСИ Сум Уп!

Тор: Реч Тор долази од оригиналног софтвера названог "лук Роутер". У основи је бесплатан софтвер који омогућава корисницима да остану анонимни током коришћења мрежних услуга. Тор се може користити као робустан, додатни безбедносни слој за анонимност на мрежи ако се користи заједно са ВПН сервером.

Проки сервери: Проки сервер је у основи ентитет између особе која користи мрежни сервис на уређају крајње тачке (на пример, личног рачунара особе) и сервера од кога се траже услуге повезивања. Ови сервери избегавају ограничења од стране мреже, па корисницима омогућавају приступ свему што желе.

ВПН: ВПН означава Виртуал Привате Нетворк. Основна сврха ВПН-а је генерисање сигурне, кодиране везе између рачунара корисника и сервера. Ова веза се може сматрати тунелом који повезује ваш рачунар са сервером којим се покреће ВПН услуга.

Поређење! ВПН вс Проки вс Тор

Сада да размотримо предности и недостатке ове три услуге и направимо контраст између њих.

Торс су били први икада коришћени сервиси за добијање анонимности на мрежи, али сада их се не користи толико. Овим услугама су обично потребни додатни додаци ВПН-а да би се пружила снажна сигурност. Торци су много пута нападнути од стране хакера. Једном их је ФБИ напао и то чини поузданост и сигурност њихове мреже под сумњом.

Проки сервери су обично бесплатни ако су јавни. Такође могу помоћи у откључавању већине закључаног садржаја. Чак и врсти садржаја којем је корисник ограничен у корисничком подручју може се приступити и коришћењем проки сервера. Обично су довољно сами за преглед једноставне везе. Међутим, у већини случајева не постоји шифрирање на проки серверима. Дакле, постоји ризик да вашим подацима могу приступити треће стране од којих сте их сакрили. Људи који управљају овим сервером могу прочитати све информације и то представља ризик за вашу сигурност јер особа која користи тај сервер може бити хакер. Након што је овај сервер постао познат, многе веб странице су га блокирале и зато, чак и употребом проки сервера, понекад не можете приступити садржају по вашем избору.

Посебно из таквих разлога, ВПН-ови су најбољи пружаоци анонимности на мрежи до сад. Обично нису бесплатни, поготово ако су добри, али њиховим се услугама може веровати лако. ВПН-ови пружају изузетну анонимност и такође шифрирају вашу мрежу. Они такође могу радити посао проки сервера. Такође можете добити неке информације о политикама ВПН провајдера. Понекад троше више меморије, али имају мноштво невероватних додатних функција као што су ДНС заштита од цурења, приватни ДНС и НАТ фиревалл.

Ево, погледајте неколико невероватних ВПН-ова и њихових карактеристика:

ЕкпрессВПН

Ово је један од најчешће коришћених ВПН-а широм света. Ову ВПН можете добити за мало ценовнику, али можете 100% рачунати на његове услуге и ефикасност. ЕкпрессВПН је доступан за све уређаје у распону од ПЦ-ја до Мац Боокс-а до мобилних телефона итд. Екпресс ВПН основан је 2009. године и данас се сматра једним од најважнијих сервиса за пружање тајности на мрежи. Основне функције ЕкпрессВПН укључују приступ блокираним веб локацијама било где и било када, више од 100 локација сервера које омогућавају све већи и већи приступ, изузетно брзу брзину и систем подршке 24/7 уживо у облику четова. Можете да преузмете Екпресс ВПН апликацију за било који уређај.

НордВПН

То је још једна невероватна онлајн безбедносна служба у свету. Сматра се као најједноставнији за употребу међу свим ВПН услугама. Омогућава вам двоструко шифрирање датума, муњевиту брзину, корисничку услугу, ниске трошкове и многе друге такве предности.

ВипрВПН

ВипрВПН је још једна невероватна услуга провајдера безбедности у свету. Њему лако можете приступити и на било којем уређају. ВипрВПН има веома брзу везу. Остале карактеристике ВипрВПН-а укључују без треће стране ризик, регулисање свргавања, неограничен сервис, прилагођене апликације, више од 3 слоја поступка шифрирања, заштитни зид Нат и 24/7 доступност, 365 дана у години.

Приватни приступ интернету

Приватни приступ интернету има најбоље безбедносне услуге икада. Они укључују неке основне услуге попут једноставног ВПН клијента, ВПН везе једним кликом и откривање најбољег сервера. Остале напредне услуге укључују прослеђивање порта, заштиту од цурења ДНС-а, заштиту од искључења, алтернативне конфигурације, сигурну и сигурну куповину ВПН-а. Приватни приступ интернету има неке врло изузетне функције као што су безбедан ВПН налог, ВИФИ шифрирање, подршка за П2П, ППТП, отворени ВПН и Л2ТП / ИП Сец, блокира трагаче за огласе, штити од злонамјерног софтвера, има више ВПН пролаза и многе друге одличне склопове.

Сакриј мој ИП

Ова ВПН услуга вам омогућава приступ блокираним веб локацијама, уживајте у приватном сурфовању, сурфању Интернетом док остајете анонимни, а такође шифрује вашу везу. Основни принцип је да промените своју ИП адресу са Сакриј мој ИП, а заузврат, добићете анонимни приступ свему што вам је потребно.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments