Pregled ProtonVPN 2020

[ware_item id=33][/ware_item]

Prednosti

 • Izjemne politike zasebnosti
 • Odlična hitrost
 • S sedežem v Švici je močno pravno varstvo
 • Močno šifriranje
 • Preprečevanje puščanja DNS
 • Kill stikalo in vedno vklopljeno
 • Do 10 hkratnih povezav
 • Izjemen brezplačni načrt
 • Prijazno P2P
 • 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja
 • Sprejema plačilo v Bitcoin in gotovino
 • Netflix in Hulu pretakanje
 • Podpora za več platform

Slabosti

 • 30+ lokacij strežnikov
 • Brez podpore v živo 24/7
 • BBC iPlayer blokiran

O ProtonVPN

ProtonVPN je ena izmed najhitreje rastočih, zelo varnih VPN storitev na svetu. Razvila ga je ista skupina znanstvenikov CERN, ki je zgradila ProtonMail, največjo šifrirano e-poštno storitev na svetu. Njihov navedeni cilj je "zagotoviti spletno varnost, zasebnost in svobodo vsem dostopnim."


Če iščete zaupanja vredno zasebno storitev VPN, potem naj bo ProtonVPN vaša prva izbira. Združujejo napredno kriptografijo, izpopolnjene varnostne funkcije, močno zakonsko zaščito in strogo politiko brez dnevnika, ki svojim uporabnikom zagotavlja neprimerljivo spletno varnost in zasebnost.

Politika brez zakonov in pravno varstvo

ProtonVPN v svojem pravilniku o zasebnosti jasno navaja, da ne beleži nobenih informacij o spletnem prometu svojih uporabnikov, IP naslovih ali komunikacijah. To pomeni, da ProtonVPN nima dnevnikov uporabniške dejavnosti, s katerimi bi jih lahko delil s katero koli tretjo osebo. ProtonVPN lahko to obljubi, saj imajo sedež v Ženevi, Švica, kjer jih ne zavezujejo nobeni obvezni zakoni o hrambi podatkov.

V Švici živijo nekateri najstrožji zakoni o zasebnosti in varstvu podatkov, ki pa niso član sporazuma o izmenjavi obveščevalnih podatkov 14-Eyes. Švicarska zakonodaja organom ProtonVPN prisiljuje, da začnejo beležiti uporabniške podatke, dodatno zaščito, ki jo ponuja malo drugih pravnih pristojnosti. Te politike in pravna zaščita pomenijo, da ste lahko prepričani, da bo vaše brskanje po internetu ostalo zasebno.

Varnost podatkov

ProtonVPN ščiti podatke svojih uporabnikov s šifriranjem AES-256 in 2048-bitno izmenjavo ključev RSA. Uporabljajo tudi samo protokole IKEv2 / IPSec in OpenVPN, pri čemer se izogibajo protokolom z znanimi ranljivostmi, kot je PPTP. Končno omogočajo preprečevanje uhajanja DNS, ki preprečuje, da bi vaše poizvedbe DNS razkrile spletna mesta, ki jih obiščete. Vse to je zelo tehnično, vendar pomeni, da ProtonVPN varuje vaše podatke z najsodobnejšim šifriranjem.

ProtonVPN ponuja tudi več edinstvenih premium varnostnih funkcij:

Varno jedro

Če aktivirate Secure Core, bo vaš internetni promet usmerjen prek strežnika v Švici, Islandiji ali na Švedskem in nato na izhodni strežnik v državi, ki jo izberete. Z usmerjanjem prometa prek dveh strežnikov Secure Core doda še en nivo zaščite pri vašem brskanju po internetu. Čeprav so povezave z več skoki VPN pogoste, se Secure Core razlikuje v prizadevanjih, s katerimi ProtonVPN zagotavlja, da njihovi strežniki Secure Core ne morejo biti poseženi v.

Kill stikalo in vedno vklopljeno

Ti dve funkciji bosta zaščitili vaše podatke, tudi če ste prekinjeni s strežnikom VPN. Funkcija, ki jo lahko uporabite, je odvisna od tega, katero aplikacijo uporabljate za povezavo s ProtonVPN, vendar bo Kill Switch ustavil vse omrežne povezave, če boste izključeni, medtem ko vas bo Always-on takoj začel poskušati znova povezati s strežnikom VPN.

Tor nad VPN

ProtonVPN vam omogoča, da svojo povezavo usmerite prek omrežja Tor z enim klikom. Tor je najbolj anonimno spletno omrežje, ki ga lahko uporabljate, in ta funkcija omogoča zelo enostaven dostop.

Brezplačni načrt

Kar nas je pri ProtonVPN najbolj navdušilo, je bil njegov edinstven brezplačni načrt. Za brezplačne uporabnike ne veljajo nobeni oglasi, zlonamerna programska oprema ali omejitev pasovne širine, ki posegajo v zasebnost - in ker ProtonVPN ne vodi dnevnikov, vam ni treba skrbeti, da bodo prodali vaše podatke. Njihovi plačani načrti podpirajo njihovo brezplačno storitev. Čeprav ste omejeni na samo eno povezavo in lahko izbirate le v omejeni količini strežnikov v treh državah, je to še vedno najboljši brezplačni načrt, ki smo ga videli.

Visoka hitrost & Izvedba

ProtonVPN uporablja strežnike višjega cenovnega razreda s povezavami z visoko pasovno širino, da svojim uporabnikom zagotavlja hitro hitrost povezave. Tako je popoln VPN za zaščito internetne povezave med brskanjem po spletu, pretakanjem glasbe ali gledanjem videoposnetkov.

Hitrost se bo med različnimi načrti Free, Basic in Plus razlikovala zaradi različnih obremenitev naših strežnikov. Uporabniki ProtonVPN Plus imajo na splošno najvišjo zmogljivost, ker je manj uporabnikov Plus in ker je veliko strežnikov Plus v omrežjih z 10 Gbps..

Dodatne lastnosti

ProtonVPN izstopa tudi, če pogledate dodatne funkcije, ki jih ponuja.

Varno pretakanje

Netflix si je močno prizadeval, da bi blokiral čim več VPN storitev, vendar ne ProtonVPN. Če se povežete s katerim koli strežnikom Plus v ZDA, lahko varno gledate svoje priljubljene oddaje Netflix. To velja tudi za Hulu.

P2P

ProtonVPN je kot nalašč za skupno rabo datotek P2P. Če se povežete z določenimi strežniki, ki so bili optimizirani za promet P2P, lahko datoteke preprosto delite s prijatelji.

Aplikacije & Podaljški

ProtonVPN ima domače odjemalce za Android, Windows, macOS, Linux in iOS ter za usmerjevalnike..

Pregled ProtonVPN 2020

Velikost omrežja

Če je ProtonVPN ena od pomanjkljivosti, je to velikost njihovega omrežja. Preprosto ne ponujajo toliko strežnikov v toliko državah kot nekatere druge VPN. Vendar verjetno ne bo več tako. Hitro dodajajo nove strežnike in že močno izboljšajo svojo izbiro držav.

Cenitev

ProtonVPN ponuja mesečne in letne možnosti obračuna. Z letno možnostjo dobite 20% popust na mesečno ceno.

Cena za štiri načrte je naslednja:

 • Prost načrt - brez
 • Osnovni načrt - 4 USD na mesec (5 USD, če se zaračunajo mesečno)
 • Plus načrt - 8 USD na mesec (10 USD, če se zaračunajo mesečno)

Pregled ProtonVPN 2020Cenitev

Vizionarski načrt - 24 dolarjev mesečno na letno naročnino ali 30 dolarjev, če se zaračunajo mesečno.

ProtonVPN podpira naslednje načine plačila:

Kreditne in debetne kartice
PayPal
Bitcoin
Gotovina
Žični prenos

Medtem ko so cene ProtonVPN-a nekoliko dražje od povprečja v panogi, se zaradi premijskih funkcij to splača, izbira načrtov pa vam omogoča fleksibilnost, da dobite točno tisto, kar želite. Vsi načrti VPN vključujejo 30-dnevno garancijo vračila denarja, zaradi katere je vaš nakup brez tveganja.

Zaključek

ProtonVPN je odlična izbira za tiste, ki želijo, da so njihovi spletni podatki varni. Izpolnili so svojo obljubo, da bodo internetno varnost naredili dovolj enostavno, da jo lahko kdo uporablja. Ko smo preizkušali ProtonVPN, smo uživali v njegovi intuitivni zasnovi - prijava, povezovanje in preklapljanje med različnimi strežniki in državami je preprost postopek, saj lahko uporabnik ProtonVPN za lažjo uporabo svojih spletnih podatkov preprosto uporablja.

Njihove napredne varnostne funkcije, nagrajeni brezplačni načrt in zavzetost za zaščito zasebnosti uporabnikov so ProtonVPN eden najboljših VPN-jev v okolici.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments