Perbezaan antara VPN dan Seedbox – Apa yang Akan Pilih dan Kenapa?

[ware_item id=33][/ware_item]

Keselamatan dalam talian adalah penting dalam era digital seperti keselamatan rumah. Orang boleh secara serius tidak mengabaikan untuk mendapatkan data atau identiti seseorang semasa menggunakan internet. Oleh kerana berjuta-juta menggunakan kelayakan kad kredit mereka dan menghantar atau menerima data peribadi pada satu masa, terdapat berjuta-juta yang cuba menggodam akaun atau hanya mengintip data peribadi pada saat itu.


Oleh itu, apa yang anda fikir kita perlu lakukan dalam era maju, binari yang dikuasai ini - di mana setiap orang berteknologi tinggi? Pasti, bercakap tentang alat keselamatan yang paling maju untuk melindungi kami dalam talian.

Bagaimanapun, alat keselamatan mana yang paling sesuai? Sekiranya anda berada di sini mencari jawapan kepada soalan ini, maka jangan cari lagi. Oleh kerana setiap laman web lain mengesan dan mengimbas maklumat peribadi anda di internet, hampir tidak mungkin anda melindungi diri sendiri secara online, terutama tanpa bantuan teknologi.

Tanpa sebarang ketegangan, VPN dan Seedbox adalah dua alat keselamatan terbaik yang mempunyai semua jawapan kepada kebimbangan dalam talian anda. Oleh itu, melompat ke dalam penyelamat ini akan menjadi yang terbaik sekarang.

Kami akan membimbing anda tentang kapan, kenapa, dan alat keselamatan yang harus anda gunakan untuk terus mendahului penjenayah siber dan cara terbaik anda menggunakan alat tersebut untuk melindungi aktiviti dalam talian anda.

VPN - King of Anonymity Online

Apakah itu VPN?? Sekiranya anda baru dalam medium ini, kami akan memberi semakan cepat mengenai apa yang VPN itu. Ini adalah singkatan untuk Rangkaian Peribadi Maya. Bolehkah anda meneka dengan nama itu? Ya, alat keselamatan mesra pengguna. Walau bagaimanapun, tidak mudah untuk orang awam memahami cara ia berfungsi dengan tepat. Dalam kata yang mudah, VPN menyulitkan data internet anda. Data melewati terowong dan menghubungkannya ke pelayan lain, yang seterusnya mengubah alamat IP anda.

Jadi, katakan jika anda duduk di China dan menyambung ke VPN yang berpangkalan di AS, anda kemudian bebas untuk menggunakan mana-mana laman web yang disekat di kawasan anda yang sedia ada. Sebaik sahaja anda menyambung ke pelayan VPN, ia tidak mustahil bagi sesiapa sahaja untuk mengesan alamat IP sebenar anda. Untuk meletakkannya dengan lebih mudah, VPN membantu anda kekal tanpa nama apabila melayari atau mengotorkan, melindungi anda dari kecelakaan Wi-Fi awam dan kebocoran maklumat peribadi, dan membolehkan anda memintas sekatan geo.

melawat laman web

Perkara Yang Perlu Dipertimbangkan semasa Membeli VPN

Memilih VPN bukan tugas yang sangat sukar, tetapi ia tidak mudah sama ada kerana terdapat banyak tan dan banyak penyedia di luar sana. Yang mana satu untuk mempercayai perkhidmatan yang lebih baik dan bernilai membayar? Anda tidak mahu membazirkan wang anda, sama ada untuk VPN atau rasa pizza anda. Jadi, berikut adalah beberapa perkara yang perlu diingat semasa mendapatkan VPN.

 • Periksa sama ada ia membenarkan torrenting
 • Cari VPN yang tidak menyimpan sebarang log aktiviti anda
 • Semak bilangan lokasi pelayan yang menawarkan VPN
 • Last but not least - kelajuan, ciri Kill-Switch, dan protokol, dan lain-lain yang menjadikan VPN menjadi lebih baik

Mari Bincangkan Kelebihan dan Kekurangan Menggunakan VPN

Kami percaya dalam mencari VPN dengan perkhidmatan yang baik serta kos yang lebih baik untuk menyelamatkan beberapa dolar. Setelah mengatakan itu, VPN tertentu sebenarnya agak murah. Anda boleh melihat banyak penyedia VPN dan dengan mudah mencari VPN yang berpatutan tetapi berguna. Anda juga boleh mempunyai beberapa lokasi pelayan yang ditawarkan dengan VPN anda yang memudahkan anda menyembunyikan alamat IP anda di beberapa lokasi. Syukurlah, VPN juga mudah didirikan dan tidak dapat dikawal oleh mana-mana pihak berkuasa.

Walau bagaimanapun, penggunaan VPN memerlukan penjagaan tambahan. Anda perlu memastikan anda disambungkan kepadanya, jika anda terlupa melakukannya, ia akan mengesan alamat IP sebenar anda. Lebih-lebih lagi, anda perlu memilih VPN yang menyokong torrenting, jadi anda tidak akan menghadapi masalah kelajuan.

Jadi, Yang VPN Digunakan?

Sekarang, banyak pembekal VPN mendakwa menawarkan perkhidmatan yang terbaik. Oleh itu, kami telah mengumpulkan sedikit untuk memudahkan anda memilih. Walau bagaimanapun, pilihan kami adalah NordVPN keluar dari lot.

 • P.I.A
 • VyprVPN
 • NordVPN
 • TorGuard

P.I.A

Kelajuan Streaming yang fenomenal
Mudah digunakan aplikasi / perisian
Sediakan Mudah & pelbagai pelayan
Jaminan Wang Balik 7 Hari
$ 3.11 / bulan

VyprVPN

Suis pelayan tanpa had
200,000+ IP & 700+ pelayan
Mudah Sediakan aplikasi / perisian
Percubaan 3 hari ditawarkan
$ 5.00 / bulan

NordVPN

5000+ Pelayan di 60 negara
Kelajuan Penyiaran Hebat
24/7 Sokongan Pelanggan
Multi Login untuk 6 Pengguna Secara serentak
$ 2.99 / bulan

TorGuard

1 minggu percubaan & Jaminan Wang Balik
1600+ Server di 50+ Negara
Mudah digunakan aplikasi / perisian
Pasukan Sokongan Cemerlang
$ 9,99 / bulan

SeedBox

Kini, untuk membandingkan VPN dengan SeedBox lebih baik, kita perlu tahu terlebih dahulu mengenai SeedBox. Ia adalah pelayan jauh yang dihoskan di pusat data. Apabila anda mempunyai akses ke SeedBox, anda boleh memuat turun dan memuat naik fail dan dokumen digital dalam komputer peribadi anda tanpa nama. Ia adalah pelayan yang disambungkan ke kelajuan internet yang tinggi yang anda inginkan untuk memuat turun fail besar. Anda mendapat bahagian komputer jauh dengan internet berkelajuan tinggi dan menggunakannya untuk memuat turun fail. Anda menghantar permintaan untuk memuat turun apa sahaja yang anda suka dan pelayan melakukannya untuk anda. Ia hanya meletakkan, perantara yang membolehkan anda memuat turun fail dari pelayan melalui sambungan HTTPS, dan sebagainya. Walau bagaimanapun, itu tidak semua. Sesetengah pengguna kotak benih mengakses pelayan VPN untuk keselamatan lanjut.

Perkara yang Anda Perlu Pertimbangkan Semasa Mendapatkan Seedbox

 • Ia sepatutnya membenarkan SFTP, HTTP, atau FTP
 • Semak sama ada ia menyediakan VPN
 • Lokasi adalah penting. Tidak seperti VPN, Seedbox hanya berfungsi di sekitar pelayan sedia ada, bukan di lokasi pelayan yang berlainan

Lihatlah Kebaikan dan Kekurangan Seedbox

Sama seperti VPN, Seedbox juga menawarkan kelajuan pantas pada saat memuat turun dan memindahkan fail. Ia juga tidak dikawal oleh mana-mana pihak berkuasa, jadi anda boleh bergantung kepadanya untuk melindungi data dalam talian anda. Kandungan anda selamat dan disimpan pada pelayan Seedbox, jadi anda boleh mengaksesnya bila-bila masa yang anda mahukan. Beberapa Seedboxes menawarkan ciri VPN yang membantu anda melayari internet tanpa nama.

apakah kotak benih

Walau bagaimanapun, tidak seperti pelayan VPN, Seedbox tidak memberikan banyak akses lokasi dan kebanyakan pengguna sebaliknya menggunakan VPN untuk lebih banyak keselamatan.

VPN vs SeedBox

Menimbang manfaat VPN terhadap Seedboxes sepenuhnya bergantung pada apa tujuan keamanan Anda. Oleh itu, Seedbox membantu jika anda suka menggunakan pelacak torrent peribadi dan untuk mengekalkan nisbah muat turun yang dikehendaki. Sebaliknya, VPN adalah penyelesaian yang mudah. Kerana walaupun anda lebih suka menggunakan SeedBox, anda masih perlu menyambungkan pelayan VPN untuk keselamatan canggih.

Anda boleh memuat turun fail torrent secara langsung dengan menggunakan VPN secara langsung dan ia menawarkan yang tidak dikenali, penyulitan dan menjamin maklumat peribadi anda. Sedangkan Seedbox mempunyai akses terhad dan ia hanya berfungsi di kawasan-kawasan di mana ia berasaskan.

Oleh itu, dari segi mengakses lokasi, VPN adalah ideal kerana ia berdasarkan pada hampir semua negara di seluruh dunia. Satu lagi kelemahan Seedbox adalah bahawa jika ia dikunci atau dikesan, proses muat turun akan jatuh dan anda juga boleh kehilangan data anda.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments