Pelanggan BitTorrent Terbaik 2019 – Mematikan, Torrent, Tindakan!

[ware_item id=33][/ware_item]

Muat turun konvensional adalah baik untuk fail yang lebih kecil seperti buku dan muzik, tetapi bagaimana pula dengan fail yang lebih besar? Torrenting adalah penyelesaian terbaik untuk pengguna yang ingin memuat turun perisian, filem, rancangan TV, muzik, video, permainan, dan eBook. Sekiranya anda sudah menjadi mangsa yang teruk, anda mungkin mahu melangkaui cadangan klien BitTorrent.


Adalah penting bagi pemula memahami operasi mengurai dan belajar bagaimana untuk tetap selamat sebagai pengguna torrent. Penstriman dalam talian telah ditiup dalam beberapa tahun kebelakangan ini dengan sambungan internet berkelajuan tinggi dan sumber streaming undang-undang. Walau bagaimanapun, aliran anda boleh terganggu dengan mudah sehingga anda bermula dari awal dan kehilangan tempat anda. Torrenting memberi banyak faedah ke atas penstriman dalam talian dan muat turun konvensional.

Juga Baca: VPN Torrent Terbaik

Perut Torrenting

Penyiaran adalah benar-benar sementara. Oleh itu, sebaik sahaja anda menghidupkan kandungan itu, anda perlu menyemak semula sumber itu untuk mengaksesnya lagi. Torrenting membolehkan anda memuat turun kandungan ke peranti anda. Ini bermakna anda boleh membuka fail itu setiap kali dan di mana sahaja yang anda mahu dalam peranti anda. Di samping itu, anda boleh memindahkan fail ke peranti lain atau berkongsi dengan rakan anda. Muat turun konvensional mengambil masa yang cukup banyak, sedangkan, mengerikan cukup cepat dengan pelanggan torrent bit yang boleh dipercayai. Streaming tidak dapat dilakukan tanpa sambungan internet, jadi anda perlu dalam talian untuk merebut kandungan itu lagi. Anda hanya perlu melengkapkan muat turun torrent dalam talian. Selepas itu, anda bebas untuk menggunakan fail tersebut di luar talian. Muat turun dari satu sumber dan penstrimanan undang-undang biasanya datang dengan tanda harga. Di sebaliknya, penangkapan adalah benar-benar bebas. Anda boleh memilih pakej bebas iklan daripada pelanggan BitTorrent terbaik, tetapi jika tidak, ianya percuma. Streaming hanya berfungsi untuk video, tetapi anda boleh memuat turun secara praktikal apa-apa jenis fail melalui torrenting.

Penyulitan Protokol BitTorrent

Anda mungkin pernah mendengar laman web torrent yang secara paksa ditutup atas isu hak cipta atau ditutup secara sukarela dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Agensi penguatkuasaan undang-undang telah memulakan tindakan keras pada laman web torrent yang melanggar hak pemiliknya. Ini telah menyebabkan mereka mengintip pengguna dan mengumpul data tanpa disyaki. Anda perlu melindungi diri anda supaya anda tidak disiasat. Penyulitan protokol BitTorrent beroperasi pada data masuk dan keluar dari klien BitTorrent anda. Walau bagaimanapun, yang terbaik adalah bergantung kepada VPN yang baik yang boleh melindungi anda dari pihak berkuasa dengan menyembunyikan alamat IP anda. FYI, terdapat beberapa pelanggan BitTorrent hebat di luar sana yang berfungsi dengan baik dengan VPN.

Bagaimana Menggunakan Pelanggan BitTorrent?

Ikuti langkah mudah ini untuk mula mengancam dengan selamat:

  1. Pilih dari kalangan pelanggan BitTorrent terbaik dan muat turun perisian. Sebaik sahaja anda memasangnya, buka dan nikmati diri anda dengan UI. Semak tetapan keselamatan anda untuk memastikan anda tidak dikesan.
  2. Pilih pautan torrent yang anda ingin muat turun dari laman web torrent dan buka dengan pelanggan BitTorrent pilihan anda. Ia akan disenaraikan sebagai torrent aktif. Warna atau penonjolan sering digunakan untuk menunjukkan aktiviti, tidak aktif, dan kesilapan. Ini akan membolehkan anda memantau kemajuan torrent anda. Peratusan siap juga akan muncul di sebelahnya.
  3. Pelanggan BitTorrent akan memberitahu anda apabila muat turun anda selesai. Anda boleh membuka fail anda dalam program yang anda suka. Terdapat beberapa pelanggan BitTorrent dengan pemain terbina dalam juga. Seorang pengguna yang baik sentiasa membiarkan pembenihan terus kerana mengabaikan ia mengurangkan kualiti torrent itu.

Pelanggan BitTorrent Populer

qBittorrent

Ini adalah kegemaran di kalangan masyarakat yang mengutuk untuk alasan yang baik. Semua ciri-cirinya berfungsi sama merentasi OS yang tersedia untuknya. Anda boleh memuat turunnya untuk Linux, Mac OS X, Windows, OS / 2, dan FreeBSD. Ia dikenali sebagai alternatif kepada μTorrent, oleh itu, antara muka yang sama. Walau bagaimanapun, qBittorrent adalah pelanggan sumber terbuka, tidak seperti saudara-saudara yang inspiratif, yang bermaksud tidak ada iklan menjengkelkan. Ia memberikan pengurusan torrent yang memuaskan dan tidak menghalang tugasan biasa anda.

Juga Baca: Tapak Tapak Terbaik 2019

μTorrent

Seperti yang telah anda baca di sana, μTorrent tidak mengambil No.1 hanya kerana iklannya. Ia mempunyai antara muka pengguna yang sangat mudah yang membantu pemula. Walau bagaimanapun, rempah itu adalah bahawa μTorrent Pro adalah bebas iklan dan dilengkapi dengan tiga pakej yang mudah. Anda juga boleh mendapatkan pelanggan BitTorrent dengan protokol penyulitan BitTorrent ditambah VPN bergantung pada pakej anda. Perisian itu sendiri adalah sekitar 2MB, jadi ia tidak memerlukan ruang apa pun dalam sistem anda, sebab itu ia berdiri untuk No.2.

Penghantaran

Anda mendapat banyak ciri dalam Penghantaran yang menerangkan kedudukannya yang tinggi. Perisian sumber terbuka ini menjadikan anda torrenting jadi lebih lancar tanpa iklan. Ia bukan pelanggan BitTorrent yang sangat besar, jadi ia tidak membahayakan sumber anda atau melambatkan anda. Penghantaran adalah serasi dengan sistem operasi yang lebih kecil seperti FreeBSD dan Gentoo. Rayuan estetik pelanggan BitTorrent ini hanya menambah daya tarikannya.

Vuze

Pelanggan BitTorrent yang penuh ciri ini tersedia untuk Mac, Linux, dan Windows. Walaupun ia lebih berat daripada pilihan lain, ia mempunyai beberapa faedah yang menarik. Anda boleh menjalankannya dengan VPN dan juga memainkan video secara serentak. Ia bukan pelanggan sumber terbuka sepenuhnya, jadi ada beberapa iklan. Di sisi yang terang, versi berbayar tidak mempunyai iklan dan anda boleh memainkan fail sebelum muat turun anda selesai.

Banjir

Ini adalah salah satu pelanggan BitTorrent terbaik untuk pemula kerana antara muka yang mesra pengguna. Ia tidak mempunyai iklan sejak Deluge adalah sumber terbuka, oleh itu, ia cukup pantas. Anda boleh memanjangkan ciri Deluge dengan memasang plugin dari laman web rasmi mereka. Terdapat plugin untuk penyemak imbas dan aplikasi selain beberapa plugin pihak ketiga yang berguna. Ia bukan hanya tersedia untuk Windows, Mac, dan Linux, tetapi juga berfungsi pada FreeBSD.

Masa Popcorn

Anda mungkin telah meneka dengan nama bahawa klien BitTorrent ini agak unik. Ia telah digambarkan sebagai aplikasi untuk filem streaming yang dikuasakan oleh BitTorrent. Oleh kerana torrenting biasanya digunakan untuk filem, ini akan sesuai untuk pencinta filem. Ia agak seperti Netflix dan juga dilengkapi dengan perkhidmatan VPN.

Sekiranya anda masih belum memutuskan mana-mana pelanggan BitTorrent yang terbaik, temui mana yang sesuai dengan keutamaan anda dan nikmati ciri-ciri tertentu yang datang dengan pilihan kegemaran anda.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments