Όλοι για το νόμο περί συλλογής μεταδεδομένων στην Αυστραλία – πώς να το αποφύγετε;

[ware_item id=33][/ware_item]

Το 2015, ο νόμος περί τηλεπικοινωνιών του 1979 πέρασε το νόμο περί συλλογής δεδομένων MetaData στην Αυστραλία, ο οποίος απαιτούσε από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να καταγράφουν ένα συγκεκριμένο σύνολο δεδομένων που σχετίζονται με τους Αυστραλούς πολίτες για 2 χρόνια. 


Σύμφωνα με το νόμο, οι ηλεκτρονικές σας δραστηριότητες πρέπει να παρακολουθούνται, να αποθηκεύονται, να παρακολουθούνται, αλλά να μην επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται σε αστικές δίκες, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Το 2017, η αυστραλιανή κυβέρνηση εφάρμοσε το νόμο περί διατήρησης δεδομένων. Αυτός ο νόμος επέτρεπε σε συγκεκριμένες υπηρεσίες να κατασκοπεύουν τους νομοταγείς πολίτες. Οι πολίτες διαβεβαίωσαν ότι μόνο συγκεκριμένοι οργανισμοί θα έχουν πρόσβαση στα δεδομένα για να εντοπίσουν εγκληματίες / τρομοκράτες.

Το 2018, διαπιστώθηκε ότι πολλά άλλα πρακτορεία είχαν πρόσβαση στα δεδομένα. Ενώ η κυβέρνηση επικεντρώνεται στην αλίευση τρομοκρατών, παραμελεί τους Αυστραλούς πολίτες που πέφτουν θύματα κάθε χρόνο σε διεθνή συνδικάτα εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο.

Ας δούμε τι πραγματικά είναι τα δεδομένα Meta

Τα μεταδεδομένα είναι τα δεδομένα που περιγράφουν άλλα δεδομένα. Μπορεί να περιλαμβάνει ετικέτες HTML και πληροφορίες σχετικά με το πότε δημιουργήθηκε ένα έγγραφο και ποιες αλλαγές έγιναν σε αυτό το έγγραφο. Τα μεταδεδομένα μπορούν να δημιουργηθούν με μη αυτόματο τρόπο ή με αυτοματοποιημένη επεξεργασία πληροφοριών. Τα μεταδεδομένα είναι προσπελάσιμα μόνο σε συγκεκριμένες λειτουργίες προβολής.

Το καθεστώς διατήρησης μεταδεδομένων της Αυστραλίας προτάθηκε το 2015. Ο νόμος τηρεί τους παρόχους διαδικτύου & εταιρείες τηλεπικοινωνιών για την αποθήκευση πληροφοριών που δημιουργούνται από πελάτες που καλούν, στέλνουν μηνύματα στο διαδίκτυο ή χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο!

Το Internet World δεν είναι τόσο φανταστικό όσο νομίζετε ότι είναι σωστό?

Ποιος έχει πρόσβαση?

Τα μεταδεδομένα είναι οι πληροφορίες που κατέχει η telcos. Αυτές οι πληροφορίες περιλαμβάνουν επικοινωνίες που πραγματοποιούνται μέσω ψηφιακής υπηρεσίας, τηλεφωνικοί αριθμοί ατόμων που καλούν ο ένας τον άλλον και πόσο καιρό μιλούν και λεπτομέρειες των μηνυμάτων κειμένου.

Ωστόσο, η telcos δεν επιτρέπεται να αποκαλύψει αυτές τις πληροφορίες. Μόνο οργανισμοί όπως το Υπουργείο Εσωτερικών, η ASIC και η ACCC μπορούν να ζητήσουν αυτά τα στοιχεία.

Γιατί η νόμιμη πρόσβαση στα δεδομένα είναι σημαντική

Τα δεδομένα διαδραματίζουν τον κύριο ρόλο σε όλες σχεδόν τις σοβαρές έρευνες στον τομέα της ποινικής και εθνικής ασφάλειας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό το γεγονός ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου και ασφάλειας έχουν τη δυνατότητα νόμιμης πρόσβασης σε αυτό το είδος δεδομένων. Για παράδειγμα, οι έρευνες εκμετάλλευσης παιδιών εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την πρόσβαση σε δεδομένα, επειδή οι δράστες συχνά ανταλλάσσουν πληροφορίες online.

Μεταδεδομένα Νόμος Αυστραλία

Ο νόμος περί μεταδεδομένων εφαρμόστηκε στην Αυστραλία το 2015. Ο νόμος αυτός επιτρέπει στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και στους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου να διατηρούν συνεπή και αξιόπιστα δεδομένα των πελατών τους για 2 έτη. 

Τα μεταδεδομένα που πρέπει να αποθηκευτούν περιλαμβάνουν:

 1. Ονόματα, διευθύνσεις, αριθμοί τηλεφώνου, διευθύνσεις IP, μηνύματα SMS, φωνητικά μηνύματα και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
 2. Ο προορισμός οποιασδήποτε επικοινωνίας γίνεται online 
 3. Την ημερομηνία, την ώρα και τη διάρκεια αυτής της επικοινωνίας
 4. Ο τύπος των επικοινωνιών και των υπηρεσιών διαδικτύου που χρησιμοποιούνται
 5. Η τοποθεσία όπου γίνεται η επικοινωνία
 6. Το μέγεθος κάθε συνημμένου που αποστέλλεται με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις μορφές τους
 7. Στοιχεία λογαριασμού που διατηρεί ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου, όπως εάν ο λογαριασμός είναι ενεργός ή όχι

Τώρα, πρέπει να ανησυχείς; Είναι οι πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ και οι οργανισμοί να βλέπουν τίποτα ή ίσως ό, τι κάνετε εσείς και η οικογένειά σας μέσω του Διαδικτύου; Λοιπόν, όπως υποδηλώνει ο νόμος, σίγουρα είναι και είναι νόμιμο τώρα. Οι πληροφορίες σας, όπως τα αποστέλλοντα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα αρχεία που έχουν μεταφορτωθεί, οι εικόνες που έχουν μεταφορτωθεί, οι ετικέτες GPS μέσω smartphones, τα online check-in και οι ιστοσελίδες που επισκέπτεστε, θα χρησιμοποιηθούν για τη συγκέντρωση μεταδεδομένων που τελικά θα χρησιμοποιηθούν για την εξακρίβωση ακριβών προφίλ για τους χρήστες του Διαδικτύου.

Γιατί είναι ένας Εφιάλτης για τους Αυστραλούς?

Τι άλλο θα μπορούσε να είναι; Τα δεδομένα που συλλέγονται θα δίδονται στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και ακόμη και στις πληροφορίες εάν προκύψει ανάγκη. Οι οργανισμοί δεν απαιτούν άδεια ή συγκατάθεση οποιονδήποτε, δεδομένου ότι είναι νόμιμη και εγκρίθηκε από την Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο νόμος επικρίνεται από τους περισσότερους Αυστραλούς, επειδή οι τρομοκράτες γνωρίζουν ήδη την παρακολούθηση και ξέρουν πώς να το παρακάμψουν τεχνικά. Έτσι, βασικά είναι ο απλός πολίτης του οποίου τα δεδομένα θα αποθηκευτούν και θα διατηρηθούν. Τα πράγματα δεν είναι καλά καθορισμένα και εξακολουθούν να είναι ασαφή, γεγονός που καθιστά ακόμα χειρότερα για τους ανθρώπους.

Πρέπει να ασχοληθώ με το νόμο περί διατήρησης δεδομένων?

Δεν νομίζετε ότι η προστασία της ιδιωτικής ζωής είναι δικαίωμα κάθε πολίτη και χρήστη του Διαδικτύου της Αυστραλίας και επιπλέον ενός φορολογούμενου πολίτη; Υπάρχουν περισσότεροι από 2 εκατομμύρια χρήστες Διαδικτύου και δεν υπάρχει πολύς που μπορεί να κάνει γι 'αυτό; Ή είστε εντάξει με ό, τι συμβαίνει και δεν κάνετε τίποτα λάθος στο διαδίκτυο! Λοιπόν, υπάρχει μια απλή απάντηση σε αυτό!

Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας τους κωδικούς πρόσβασής σας στο Facebook / email; Οχι δεν μπορείς! Σωστά? Τότε σας κάνει να μην μπορείτε να υποστηρίξετε ότι δεν σας ενοχλεί.

Η πραγματικότητα είναι ότι κάθε Αυστραλός πολίτης ανησυχεί για το ηλεκτρονικό τους απόρρητο λόγω του νόμου περί διατήρησης δεδομένων.

Έτσι, εδώ είναι πώς να αποφύγετε τη συλλογή MetaData!

Ένα VPN είναι ο σωτήρας για τους Aussies επειδή η συλλογή MetaData μπορεί να χτυπηθεί με απλή σύνδεση με ένα VPN που προσφέρει υψηλή κρυπτογράφηση. Μην εμπιστεύεστε τα λόγια μας? 

Ο Υπουργός Επικοινωνιών κ. Malcolm Turnbull δηλώνει επίσης ότι η χρήση ενός VPN μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τη συλλογή μεταδεδομένων και θα σκοτώσει την ικανότητα των αρχών επιβολής του νόμου να ταιριάζουν με τις διευθύνσεις IP του χρήστη. Έτσι βασικά μπορείτε να μείνετε ανώνυμοι και να κάνετε ό, τι θέλετε να κάνετε, χωρίς να έχετε κανένα φόβο για επιγραμμική επιτήρηση.

Αποκτήστε το καλύτερο VPN σε μεταδεδομένα Troll

Το VPN είναι η μόνη διέξοδος εάν διακυβεύεται η ιδιωτικότητα, καθώς σας επιτρέπει να επικοινωνείτε ιδιωτικά. Με αυτόν τον τρόπο, όλος ο ISP σας μπορεί να δει είναι η σύνδεσή σας με ένα διακομιστή VPN που σημαίνει ότι η IP σας είναι προστατευμένη και κανείς δεν σας ξέρει μόλις είστε συνδεδεμένοι σε ένα VPN. Οι πάροχοι VPN έχουν αναφέρει μια τεράστια ανοδική πορεία στις πωλήσεις αμέσως μετά τη διαφημιστική εκστρατεία.

Παρακάτω παραθέτουμε ορισμένα καλύτερα VPN για εσάς που θα σας βοηθήσουν να μείνετε ανώνυμα, ασφαλή και κρυπτογραφημένα στο διαδίκτυο!

Πώς να είστε ασφαλείς μέσω του Διαδικτύου?

Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε την προστασία του ιδιωτικού σας απορρήτου είναι να χρησιμοποιήσετε ένα αξιόπιστο VPN, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε ένα δημόσιο wifi. Κάθε φορά που είστε συνδεδεμένοι στο δημόσιο wifi, γίνεται πολύ εύκολο για τους χάκερ να λάβουν τα προσωπικά σας στοιχεία. Για να αποφευχθεί αυτό, η χρήση ενός VPN είναι απαραίτητη. Άλλοι τρόποι να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο είναι?

 1. Μην αποστέλλετε ψηφιακά ευαίσθητες πληροφορίες
 2. Ασφαλίστε τα κείμενά σας χρησιμοποιώντας επιλογές κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο
 3. Να γνωρίζετε τα κακόβουλα προγράμματα και τους ιούς
 4. Βεβαιωθείτε ότι το λειτουργικό σας σύστημα και το λογισμικό σας ενημερώνονται
 5. Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης
 6. Αποφύγετε ιστότοπους που δεν είναι https
 7. Προσέξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου
 8. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας
 9. Χρησιμοποιήστε μόνο αξιόπιστο λογισμικό
 10. Χρησιμοποιείτε μόνο ασφαλείς συνδέσεις wifi
 11. Αποφύγετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού "ψαρέματος"
 12. Διαβάστε τις πολιτικές απορρήτου

6 Καλύτερο αυστραλιανό VPN να αποφύγει τη συλλογή μεταδεδομένων

NordVPN

Το NordVPN είναι ένας μακροχρόνιος πρωταθλητής της απελευθέρωσης των υπηρεσιών ροής βίντεο online. Αποσυνδέει τα πάντα. Είναι ένας από τους κορυφαίους παρόχους VPN εκεί έξω και ο λόγος είναι τα προηγμένα χαρακτηριστικά τους, τα οποία περιλαμβάνουν:

 1. Υψηλή ταχύτητα
 2. Πολιτική μη καταγραφής
 3. Εύκολα παρακάμπτει περιορισμούς σε σημαντικούς ιστότοπους ροής που έχουν αποκλειστεί με γεωμετρία
 4. Υψηλή ασφάλεια και ιδιωτικότητα
 5. 24/7 υποστήριξη πελατών μέσω live chat
 6. Αυτόματος διακόπτης θανάτου
 7. Προστασία διαρροής DNS
 8. Απεριόριστο εύρος ζώνης
 9. Κρυπτογραφημένες επεκτάσεις μεσολάβησης για προγράμματα περιήγησης Chrome και Firefox
 10. Προσφέρει ταυτόχρονη σύνδεση έως και 6 συσκευών

ExpressVPN

Το ExpressVPN εδρεύει στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Είναι επίσης ένας από τους κορυφαίους κατατακτήριους μεταξύ των VPN. Μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά είναι:

 1. Εξαιρετική ταχύτητα
 2. Δεν υπάρχουν αρχεία καταγραφής
 3. Λειτουργεί με το Netflix
 4. Φιλικό προς το χρήστη
 5. Υποστηρίζει όλες τις συσκευές
 6. 24/7 εξυπηρέτηση πελατών
 7. Εξαιρετική για streaming

IPVanish

Το IPVanish παρέχει μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και είναι:

 1. Κρυπτογράφηση δικτύου από άκρο σε άκρο
 2. Ασφαλής ανώνυμη περιήγηση
 3. Εύχρηστος
 4. Παράκαμψη της λογοκρισίας
 5. Απεριόριστο εύρος ζώνης 
 6. Προστασία διαρροών IPv6
 7. Γρήγορη εξυπηρέτηση πελατών

Επισκέψου την ιστοσελίδα

SurfShark VPN

 1. Διάφορα χαρακτηριστικά
 2. Μπορεί να ξεμπλοκάρει το Netflix
 3. Το 2ετές σχέδιο είναι πολύ φθηνό
 4. Γρήγορη υποστήριξη live chat
 5. Δεν υπάρχουν αποτυχίες σύνδεσης
 6. Ο χρόνος σύνδεσης είναι ταχύτερος από τον μέσο όρο
 7. Δεν υπάρχουν διαρροές IP
 8. Δεν υπάρχουν αρχεία καταγραφής
 9. Εντυπωσιακή τεχνική ασφάλεια
 10. Πολύ αξιόπιστος
 11. Μεγάλο VPN για οποιοδήποτε σκοπό
 12. Μπορείτε να συνδέσετε απεριόριστες συσκευές
 13. Γρήγορος χρόνος φόρτωσης
 14. Διακόπτης αυτόματης θανάτωσης (μόνο σε εγγενείς εφαρμογές)
 15. Προστασία διαρροής DNS

Επισκέψου την ιστοσελίδα

VyprVPN

 1. 3-ημέρες δωρεάν δοκιμή
 2. Πολύ ασφαλής
 3. Προσφέρει υψηλή ποιότητα
 4. Δεν υπάρχουν αρχεία καταγραφής
 5. Προσαρμοσμένο πρωτόκολλο Chameleon (για να παρακάμψετε το μπλοκάρισμα VPN)
 6. DNS μηδενικής γνώσης
 7. Διαθέσιμο για όλες τις συσκευές
 8. Γρήγορη ταχύτητα
 9. Έως 5 συνδέσεις ταυτόχρονα
 10. Σκότωσε το διακόπτη
 11. Κρυπτογράφηση υψηλού επιπέδου
 12. 24/7 υποστήριξη πελατών

Επισκέψου την ιστοσελίδα

PIA VPN

 1. Δεν υπάρχουν αρχεία καταγραφής κίνησης
 2. Υποστήριξη P2P
 3. Απεριόριστο εύρος ζώνης
 4. Εύχρηστος
 5. Άμεση ρύθμιση
 6. 10 συσκευές ταυτόχρονα
 7. Πολλαπλές πύλες VPN
 8. Προστασία διαρροής DNS
 9. Ξεμπλοκάρει το Netflix
 10. Μέγιστη ταχύτητα
 11. Σκότωσε το διακόπτη
 12. Προστασία διαρροών IPv6
 13. Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 7 ημερών
James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments