Najboljši usmerjevalniki VPN 2020 – Celoten vodnik za namestitev

[ware_item id=33][/ware_item]

Če želite udariti žebelj po glavi, usmerjevalniki VPN poskrbijo, da bodo vaše naprave varne, ali ste doma ali na svojem delovnem mestu. Ta par, narejen drug za drugega, ponuja vse ugodnosti, ki jih VPN odjemalec želi. Kot spojler ščitijo vse naprave, ki so na njih povezane. Ponujajo tudi hitro, varno in zanesljivo povezavo za več naprav. Najbolj koristno pri usmerjevalniku VPN je, da lahko vse naprave, ki so nanj povezane, uživajo prednosti VPN, ne da bi na vsako napravo nameščali posebej VPN..


Vsi napredni uporabniki interneta raje namestijo VPN na svoj usmerjevalnik, kot pa da ga nameščajo ločeno v vsaki napravi. Tako vse naprave, ki so povezane s tem usmerjevalnikom, dobijo prednosti VPN-ja. Se ne sliši veliko pametneje? Usmerjevalniki VPN varujejo vaše digitalno življenje in vam zagotavljajo popolno anonimnost. Ampak to je na splošno kombinacija, o kateri zdaj govorimo o sorodnikih.

Kaj je usmerjevalnik?

Usmerjevalniki so prehod na internet. Gre za mrežno napravo. Posreduje pakete podatkov med računalniškimi omrežji. Povezana je z vsaj dvema omrežjema, najpogostejša omrežja so WAN ali LAN ali LAN ali njegovo omrežje ISP. Usmerjevalnik se pridruži omrežjem. Usmeri promet med temi omrežji.

Osnovni usmerjevalnik vas preprosto poveže s spletom brez drugih funkcij. Veliko je tudi visoko usmerjenih usmerjevalnikov. So zelo značilne in presegajo osnovno funkcionalnost. Napredni usmerjevalniki lahko nedvomno izboljšajo vašo spletno izkušnjo, vendar morate uporabiti usmerjevalnik, ki podpira odjemalce VPN. Obstajajo različne vrste usmerjevalnikov. Nekateri so;

Osnovni usmerjevalnik

Uporabljajo jih ponudniki internetnih storitev (ISP). Ta usmerjevalnik pakete podatkov posreduje računalniškim gostiteljem v omrežju. Zasnovan je za delovanje v internetni hrbtenici ali jedru. Imenujejo ga tudi hrbtenica omrežja. Omogoča več hitrih podatkovnih vmesnikov za prenos podatkov.

Edge Router

Znan je tudi kot usmerjevalnik dostopa. Gre za napravo manjše zmogljivosti. Povezava LAN z javnim internetom ali WAN. Gre za specializiran usmerjevalnik, ki leži na robu omrežja. Zagotavlja povezljivost svojega omrežja z zunanjimi omrežji. Uporablja protokol prehod zunanje meje.

Usmerjevalniki vej

Ti usmerjevalniki povezujejo oddaljene lokacije pisarne organizacije z WAN. Pogosto nudijo dodatne funkcije, kot so; zmožnosti upravljanja brezžičnega LAN, multipleksiranje časovne delitve in pospeševanje uporabe WAN.

Logični usmerjevalnik

Ta usmerjevalnik je programsko krčenje fizične usmerjevalne naprave. Pomaga ustvariti različne vrste funkcionalnosti, ki delujejo na logični in ne na fizični osnovi. Zelo pomembno je pri virtualiziranem mreženju. Deluje s številnimi sodobnimi protokoli za mreženje, kot so; protokol mejnih prehodov in večprotokolno preklapljanje nalepk.

Brezžični usmerjevalniki

Ta usmerjevalnik deluje na enak način kot LAN ali usmerjevalnik v hiši s trdimi žičnicami. Vendar pa omogoča večjo mobilnost prenosnih računalnikov ali prenosnih računalnikov kot LAN ali usmerjevalnik v hiši s trdim ožičenjem. Uporablja 802.11g specifikacijo. Izvaja funkcije usmerjevalnika. Vključuje tudi funkcije brezžične dostopne točke.

Zakaj podjetje potrebuje usmerjevalne VPN usmerjevalnike?

Povezava z internetom je ključnega pomena za vsako delovno mesto. Vsako podjetje mora biti opremljeno z usmerjevalnikom, da poveže več omrežij in usmerja promet med njimi. Ne le katerikoli usmerjevalnik, ampak usmerjevalnik, ki je hiter, učinkovit in zanesljiv.

Poslovni usmerjevalnik je pogosto na voljo v obliki integrirane storitvene naprave. Ponuja omrežne, aplikacijske in varnostne storitve, vse v eni napravi. Za boljšo varnost bi moral biti vsaj dvojni ali trojni pas usmerjevalnik.

Pomembno je tudi, da podjetje potrebuje usmerjevalnik, ki je združljiv z VPN, tako da pomembne informacije podjetja ne pridejo v napačne roke.

Nekateri najboljši usmerjevalniki VPN

Na trgu so na voljo različne možnosti za poslovne usmerjevalnike. Kljub temu je zelo pomembno izbrati hiter, zanesljiv in varen poslovni usmerjevalnik. Tako se boste lahko izognili morebitnim izgubam.

Nekateri najboljši poslovni usmerjevalniki so:

  • Synology RT2600ac
  • Netgear Nighthawk X10
  • Wi-Fi usmerjevalnik Linksys Max-Stream AC1900
  • Pametni WiFi usmerjevalnik NETGEAR Nighthawk X10 (R9000)
  • NETGEAR Orbi Pro AC3000
  • in brezžični dvopojasni usmerjevalnik + Wi-Fi brezžični usmerjevalnik Linksys EA6350

Zakaj bi morali namestiti VPN na vaš usmerjevalnik

Vsak redni uporabnik interneta naj uporablja VPN. Razen če nimate nič proti temu, da bi ljudje vedeli, kaj počnete v spletu in imeli svoje podatke odprte za hekerje, morate razmisliti o uporabi VPN. Ko kupite VPN, ga boste morali prenesti posebej v vsako od svojih naprav.

V redu je, če imate 1 ali 2 napravi, če pa imate veliko naprav, boste potrebovali usmerjevalnik. Preprosto morate prenesti in plačati VPN, nameščen na vašem usmerjevalniku. Vse naprave, ki bodo povezane s tem usmerjevalnikom, bodo imele prednosti VPN-ja. Če ste resno resni glede anonimnosti, varnosti in zasebnosti na spletu, je vse, kar potrebujete, usmerjevalnik, ki podpira VPN..

Prednosti usmerjevalnikov VPN

Nekaj ​​prednosti usmerjevalnikov VPN je več. Ena najbolj očitnih prednosti usmerjevalnika VPN je možnost zaščite neštete količine naprav. To je velika prednost, ker ponudniki VPN običajno omejijo število naprav, ki jih je mogoče povezati. Druga prednost usmerjevalnika VPN je, da ščiti vsak pripomoček, ki je nanj povezan. Usmerjevalniki VPN prav tako šifrirajo ves vaš promet, tako da ste popolnoma varni pred tretjimi osebami, ki vam lahko povzročijo škodo.

Na bolj subtilno opombo morate na usmerjevalnik namestiti samo enkrat VPN. Tako boste brez bremena prenosa VPN ločeno v vsako napravo. To je velika korist, če morate sodelovati z mnogimi pripomočki. Svojim strankam in zaposlenim lahko zaščitite tudi z VPN usmerjevalnikom. Nazadnje vam ni treba skrbeti, če je vaš VPN vklopljen ali ne, vedno bo.

Kako izbrati usmerjevalnik VPN

Zdaj veste, da je namestitev VPN-ja na usmerjevalnik res koristna. Tu se postavlja resnično vprašanje, "kako izbrati usmerjevalnik VPN?". Odgovor na to vprašanje je, da obstaja več načinov za pridobivanje usmerjevalnika, združljivega s VPN. Najlažji je, da ga kupite neposredno pri ponudniku VPN. Veliko ponudnikov VPN-jev zdaj ponuja usmerjevalnike. Vendar obstajajo le nekateri modeli usmerjevalnikov, ki so združljivi z VPN. To pomeni, da je pomembno poznati vrste protokolov, ki jih podpira VPN. Vedeti je treba, ali lahko na usmerjevalnik namestite to VPN.

Nakup vnaprej utripajočega usmerjevalnika je tudi odlična možnost. Ko kupite predhodno utripajoči usmerjevalnik, bo prodajalec postavil DD-WRT na usmerjevalnik za vas. Tako veste, da je bilo to uspešno opravljeno. Upoštevajte tudi, da mora biti CPU v usmerjevalniku hiter, ker bo namestitev VPN-ja na usmerjevalnik močno obremenila. Torej, hitrejši bo CPU usmerjevalnika, tem bolje.

Drug pomemben dejavnik je hitrost vašega omrežja. Izbrati je treba usmerjevalnik, ki ima pravilno raven dosega in hitrosti, ki je potrebna za vaše potrebe. Še ena stvar je zagotoviti, da vaš usmerjevalnik vsebuje vsaj dvopojasni način (2 anteni).

5 najboljših usmerjevalnikov VPN

Za popolno uporabo povezave VPN uporabite dobro usmerjevalnik VPN. Nakup dobrega usmerjevalnika VPN vam bo omogočil anonimno in varno brskanje po internetu. To je naših 5 najboljših usmerjevalnikov VPN, ki vam bodo olajšali povezavo z internetom prek VPN-ja;

Linksys - WRT AC3200 Dual-Band usmerjevalnik WiFi 5 - črno / modro

Je eden najboljših usmerjevalnikov VPN na splošno. Ima funkcije, kot so; Tri-stream, 512 MB RAM-a, dvojedrni 1,8GHz in bliskovni pomnilnik 256 MB. To je nekaj odličnih funkcij, ki jih lahko vsebuje usmerjevalnik VPN. Je vsestranski in močan usmerjevalnik. Je odlična izbira za uporabo VPN. Njegova povezljivost je 4x gigabitni ethernet, 1xUSB 3.0, 1X ESATA / USB 2.0. Na voljo je s 4 antenami in 3 pasovi za visoke hitrosti omrežja. Za združljivost z VPN lahko namestite vdelano programsko opremo DD-WRT.

Usmerjevalnik Asus RT-AC5300

Gre za visoko usmerjen usmerjevalnik. Odličen je za VPN. Na voljo je s številnimi naprednimi funkcijami, kot so; združevanje povezav, analizator prometa, podpora za MU-MIMO, WPS, 512 MB RAM-a in 8 zunanjih anten. Popularno je znan kot usmerjevalnik igralnih iger visoke klase. Omogoča vam razočaranje spletnih in omrežnih iger. Prav tako je odličen usmerjevalnik VPN. Njegova povezljivost je 4x gigabitni ethernet, 1x WAN, 1x USB 2.0, 1X USB 3.0. Tudi ta usmerjevalnik ima odličen domet.

TP-Link Archer C7 AC1750 brezžični dual band Gigabit Router

Ta usmerjevalnik je najboljši za pisarne, ki potrebujejo hitro delovanje. Skozi usmerjevalnik lahko preprosto delite datoteke in predstavnost z omrežnimi napravami. To je enostavno postaviti. Podpira standard 802.11ac, ki je 3-krat hitrejši od brezžičnih hitrosti N. Ima neverjeten domet. Ta napredni usmerjevalnik je zasnovan za velike prometne dejavnosti na spletu. Ima 4 žična vrata LAN. Združljiv je tudi z IPv6.

Usmerjevalnik Asus RT-AC86U

Je tudi odličen usmerjevalnik VPN. Njegova zmogljivost je enako glasna kot njena zasnova. Ponuja veliko hitrost in pokritost. Je hiter izvajalec in ima nekatere napredne funkcije VPN. Funkcije vključujejo; prilagodljivo zasebno omrežje QoS WTFast Gamers, MU-MIMO in analizator prometa. Njegova povezljivost je 5x gigabitni LAN, 1x USB 2.0, 1x USB 3.0. To je visokokakovosten usmerjevalnik za igre. Zelo enostavno ga je postaviti tudi. Je hiter in učinkovit usmerjevalnik.

Usmerjevalnik D-Link DIR-885L / R

Je odličen vsestranski usmerjevalnik VPN. Ima dober izbor funkcij, kot so; napredno brezžično AC-oblikovanje snopov, MU-MIMO in SmartConnect. Njegova povezljivost je 4x gigabitni ethernet, 1x USB 3.0. To je zanesljiv usmerjevalnik VPN srednjega obsega. Ima tudi odličen obseg Wi-Fi. Uporabniški vmesnik je lepo oblikovan in je tudi zelo enostaven za uporabo. Je močan in prilagodljiv usmerjevalnik VPN. Prav tako podpira DD-WRT odprtokodno programsko opremo.

3 najboljše ponudbe VPN-jev za usmerjevalnike

Spodaj so trije najboljši ponudniki VPN za usmerjevalnike, ki jim lahko zaupate;

NordVPN

NordVPN je priljubljen in zaupanja vreden VPN. Ima pravilnik brez dnevnika. Ima nekaj neverjetnih funkcij, kot so; stikalo za prenos, dvojno šifriranje, velika hitrost, zaščita pred puščanjem DNS, neomejena pasovna širina, uporabniku prijazen vmesnik, prilagojeni protokoli VPN za različne namene in CyberSec (uporablja se za blokiranje oglasov), torej ste dvakrat varnejši!

Združljiv je z iOS, Android, Windows, macOS, Chrome in Firefox. Plačilo sprejemajo tudi prek Bitcoina. Kar zadeva ceno, 11,95 USD na mesec res zveni drago. Vendar pa lahko v teh dneh s 30-dnevnim + trimesečnim načrtom 80-odstotni popust dobite 80-odstotno, s 30-dnevnim jamstvom za vračilo denarja, kar je pošteno veliko!

Poleg tega njihov dvoletni načrt stane 4,99 USD / mesec, kar je 58% popust. Enoletni načrt trenutno stane 6,99 USD / mesec s 41% popustom.

ExpressVPN

ExpressVPN je tudi eden najboljših uvrščenih med VPN-ji. tega VPN ni treba pohvaliti, da bi lahko uveljavil svoje mesto v industriji VPN, tega se vsi dobro zavedajo. Ima odlično hitrost. Najboljše od vseh lastnosti je, da je zelo varen in varen. Je zelo vsestranski in podpira vse naprave. Lahko obiščete katero koli vsebino z omejenim dostopom, ker Express VPN zlahka zaobide geo-omejitve. Ponuja nekaj neverjetnih funkcij, kot so brez dnevnikov, neomejeno preklapljanje strežnikov, šifriranje najboljšega razreda, DNS z ničelnim znanjem, preklopno stikalo, deljeno tuneliranje in neomejena pasovna širina.

Deluje tudi z Netflixom. Ponuja tudi 24/7 storitev za stranke. Je tudi zelo uporabniku prijazen. Poleg tega je odličen za pretakanje predvsem zaradi svoje neverjetne hitrosti. Svojim uporabnikom daje tudi 30-dnevno garancijo vračila denarja.

IPVanish

Trenutno ponujajo neverjetno ponudbo za svoj enoletni načrt. Stane 6,67 USD / mesec skupaj s 3 meseci brezplačne storitve.

IPVanish je tudi zaupanja vreden in splošno znan VPN. Je ena prvih storitev VPN na trgu in se še vedno pogosto uporablja in ji zaupajo. Zagotavlja visoko varnost in je zelo zanesljiv. Imajo več kot 1000 strežnikov v več kot 60 državah.

Nekatere njihove neverjetne funkcije vključujejo anonimno hudourništvo, neomejen promet P2P, zaščito na več platformah, brez dnevnikov, neomejeno preklapljanje strežnika in neomejeno pasovno širino.

Vedno je dobro imeti spodobno 7-dnevno garancijo vračila denarja, kot je tista, ki jo ponuja IPVanish. Lahko uživate v varnosti protokolov OpenVPN in L2TP / IPsec VPN v 5 napravah hkrati z IPVanish. Enoletni načrt ekspresnih VPN-jev trenutno stane 4,87 USD / mesec s neverjetnimi 60% popustom.

Oglejte si VPN Ocene

Kako namestiti VPN na vaš usmerjevalnik

Če želite vedeti, kako namestiti VPN na usmerjevalnik, morate slediti spodnjim korakom;

Korak 1

Danes je na voljo nekaj usmerjevalnikov VPN, ki jih prodajalci drugih proizvajalcev ponovno prodajajo. Nekateri ponudniki VPN svoje odjemalce VPN sami namestijo na vdelano programsko opremo usmerjevalnika. Vendar pa obstaja možnost, da ste lahko že zadovoljni s svojim trenutnim usmerjevalnikom in porabo nekaj dolarjev za povsem nov usmerjevalnik samo za pridobitev VPN-ja morda za vas ni privlačnost.

Tako boste lahko iskali nadomestno programsko opremo, ki bo podpirala odjemalca vašega izbranega ponudnika VPN ali OpenVPN. Najbolj priljubljen je DD-WRT. Deluje na različnih usmerjevalnikih, ne glede na stare ali nove. Če ste pripravljeni za nekaj dodatnih naporov, lahko stari PC x86 spremenite v usmerjevalnik, tako da dodate dodatna omrežna vrata. To je sijajen način gradnje zelo prilagodljivega usmerjevalnika poslovnega razreda zase, ne da bi plačevali dodatne stroške.

2. korak

Zdaj lahko začnete nadgrajevati usmerjevalnik. Preden nadgradite usmerjevalnik, se prepričajte, da je usmerjevalni usmerjevalnik. Po nadgradnji na 3 usmerjevalnike sta bila dva usmerjevalnika, ki sta nosili blagovne znamke Linksys, uspešno nadgrajena, vendar nadgradnja LAPAC1200 ni uspela. Ni uspelo, ker ne gre za popoln usmerjevalnik.

3. korak

Vsi usmerjevalniki se med seboj malce razlikujejo, vendar večina njih sledi podobnemu vzorcu, ko gre za prijavo in spreminjanje konfiguracije. Najprej morate ugotoviti, kakšen je vaš IP naslov. Če želite vedeti, kaj je vaš naslov IP (v operacijskem sistemu Microsoft Windows 10), kliknite "Start meni". Vnesite "Command prompt" in nato kliknite Enter. Po tem vnesite "ipconfig" in znova kliknite Enter. IP naslov vašega usmerjevalnika bo naveden kot privzeti prehod.

4. korak

Nato odprite brskalnik. Vnesite IP naslov usmerjevalnika kot URL. Tako boste prišli do poziva za prijavo. Ko dobite dostop do skrbniških funkcij usmerjevalnika, boste morali najti konzolo, ki omogoča posodobitev vdelane programske opreme. Najdete ga pod "zavihek Administracija".

5. korak

Namestite DD-WRT. Ko je DD-WRT nameščen, vnesite privzeti naslov novega DD-WRT v spletni brskalnik računalnika kot URL. Nato se odpre zaslon, kjer lahko ponastavite privzeto geslo in uporabniško ime. Po tem nadaljujte z osnovami postopka konfiguracije novega usmerjevalnika.

6. korak

Ko se usmerjevalnik popolnoma oglasi, šele nato razmislite o namestitvi odjemalca VPN. Če želite to narediti, se morate pomakniti do kartice »VPN« pod »Storitve«. Nato potrdite možnost Omogoči mehurček poleg možnosti »Začni odjemalca OpenVPN«. Po tej točki ni nobenih navodil za to delo. Nastavitve bodo popolnoma prilagojene ponudniku VPN. Samo sledite navodilom blagovne znamke VPN in že boste na pravi poti.

7. korak

V DD-WRT je odsek VPN "Zavihek stanja". Ta zavihek vam bo povedal, ali ste povezani ali ne. Zdaj lahko v vseh svojih napravah brskate po internetu z več anonimnosti.

Kreditna slika: Pinterest

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments