Најбољи ВПН рутери 2020 – Потпуни водич за подешавање

[ware_item id=33][/ware_item]

Да би погодили ексер на глави, ВПН рутери осигуравају ваше уређаје без обзира да ли сте код куће или на свом радном месту. Овај пар створен за сваког другог нуди све погодности које ВПН клијент жели. Као спојлер, они штите све уређаје који су на њих повезани. Такође нуде брзу, сигурну и поуздану везу за више уређаја. Најповољнија ствар око ВПН рутера је да сви уређаји који су на њега повезани могу уживати у предностима ВПН-а, без инсталирања засебног ВПН-а на сваки уређај.


Сви напредни корисници интернета радије инсталирају ВПН на свом рутеру, него га одвојено инсталирају на сваком уређају. На овај начин, сви уређаји који су повезани на тај рутер добијају погодности ВПН-а. Зар не звучи много паметније? ВПН рутери чувају ваш дигитални живот и пружају вам потпуну анонимност. Али то је комбинација о којој уопште говоримо. Хајде да разговарамо о сродним душама једно за другим.

Шта је усмјеривач?

Рутери су приступ интернету. То је уређај за умрежавање. Прослеђује пакете података између рачунарских мрежа. Повезана је са најмање две мреже, најчешће мреже су ВАН или ЛАН или ЛАН или његова ИСП мрежа. Рутер се придружује мрежама. Усмерава саобраћај између тих мрежа.

Основни усмјеривач вас једноставно повезује на веб без икаквих других функција. Такође, постоји много хигх-фи рутера. Они су значајни и знатно превазилазе основну функционалност. Напредни рутери без сумње могу побољшати ваше искуство на мрежи, али требали бисте користити рутер који подржава ВПН клијенте. Постоје разне врсте рутера. Неки од њих су;

Цоре Роутер

Користе их провајдери Интернет услуга (ИСП). Овај рутер прослеђује пакете података рачунарским домаћинима унутар мреже. Дизајниран је за рад у интернетској окосници или језгру. Назива се и окосницом мреже. Омогућује више брзих комуникацијских интерфејса за податке.

Едге Роутер

Познат је и као усмјеривач приступа. То је уређај мањег капацитета. Повезује ЛАН на јавни Интернет или ВАН. То је специјализирани усмјеривач који се налази на рубу мреже. Омогућава повезаност своје мреже са спољним мрежама. Користи протокол пролаза вањске границе.

Рутери усмјеривачи

Ови рутери повезују удаљене канцеларијске локације организације са ВАН-ом. Често пружају додатне функције као што су; могућности управљања бежичним ЛАН-ом, мултиплексирање временске поделе и убрзање ВАН апликације.

Логички рутер

Овај рутер је софтверски контракција физичког уређаја усмјеривача. Помаже у стварању различитих врста функционалности које раде на логичкој, а не на физичкој основи. Веома је важно у виртуелизованом умрежавању. Ради са многим модерним протоколима за умрежавање; протокол граничног пролаза и пребацивање етикета са више протокола.

Бежични рутери

Овај рутер ради на исти начин као и ЛАН или рутер у кући са жичним зидом. Међутим, омогућава већу покретљивост преносних рачунара или преносних рачунара од ЛАН-а или рутера у кући са жичним зидом. Користи 802.11г спецификацију. Обавља функције рутера. Такође укључује функције бежичне приступне тачке.

Зашто компанији требају ВПН рутери за пословне процесе?

Веза са интернетом је неопходна за свако радно место. Свако предузеће мора бити опремљено рутером за повезивање више мрежа и усмјеравање промета између њих. Не само било који рутер, већ рутер који је брз, ефикасан и поуздан.

Пословни усмјерник често долази у облику интегрираног сервисног уређаја. Омогућава мрежне, апликативне и безбедносне услуге на једном уређају. За бољу сигурност требао би бити најмање двоструки или троструки појасни усмјеривач.

Друга важна ствар је да предузећу треба рутер који је компатибилан са ВПН-ом да важне информације компаније не дођу у погрешне руке.

Неке најбоље пословне ВПН рутере

На тржишту су доступне разне могућности за пословне рутере. Међутим, врло је важно одабрати брз, поуздан и сигуран пословни рутер. Тако ћете моћи да избјегнете могуће губитке.

Неки од најбољих пословних рутера су:

  • Синологи РТ2600ац
  • Нетгеар Нигхтхавк Кс10
  • Ви-Фи рутер Линксис Мак-Стреам АЦ1900
  • Смарт ВиФи рутер НЕТГЕАР Нигхтхавк Кс10 (Р9000)
  • НЕТГЕАР Орби Про АЦ3000
  • и Линксис ЕА6350 Смарт Ви-Фи бежични двопојасни + рутер

Зашто бисте требали инсталирати ВПН на рутер

Сваки редовни Интернет корисник треба да користи ВПН. Ако вам не смета што људи знају шта радите на мрежи и отворене су податке за хакере, морате да размислите о употреби ВПН-а. Када купите ВПН, мораћете да га преузмете одвојено на сваком од својих уређаја.

У реду је ако имате 1 или 2 уређаја, али ако имате пуно уређаја, требат ће вам рутер. Једноставно морате преузети и платити ВПН инсталиран на вашем рутеру. Сви уређаји који буду повезани на тај рутер добиће предности ВПН-а. Дакле, ако се заиста озбиљно бавите анонимношћу, сигурношћу и приватношћу на мрежи, све што вам треба је рутер који подржава ВПН.

Предности ВПН рутера

Постоји неколико предности ВПН рутера. Једна од најочитијих предности ВПН рутера је могућност заштите небројиве количине уређаја. То је велика предност јер ВПН провајдери обично ограничавају број уређаја који се могу повезати. Још једна предност ВПН рутера је што штити сваки гадгет који је на њега повезан. ВПН рутери такође криптирају сав ваш промет, тако да сте потпуно сигурни од трећих страна што вам може нанијети штету.

Суптилнија напомена: ВПН морате инсталирати само једном на рутер. На овај начин ћете бити ослобођени терета преузимања ВПН-а одвојено на сваком уређају. Ово је велика корист ако морате да радите са многим уређајима. Такође можете пружити заштиту клијентима и запосленима, помоћу ВПН рутера. И на крају, не морате се бринути да ли је ваш ВПН укључен или не, увек ће то бити.

Како одабрати ВПН рутер

Сада знате да је инсталирање ВПН-а на ваш рутер заиста корисно. Ево стварног питања, „како одабрати ВПН рутер?“. Одговор на ово питање је да постоји неколико начина да се добије рутер компатибилан са ВПН-ом. Најлакши је да га купите директно од свог ВПН провајдера. Много ВПН провајдера сада нуди рутере. Међутим, постоје само одређени модели рутера који су компатибилни с ВПН-ом. То значи да је важно знати врсте протокола које ВПН подржава. Неопходно је знати да ли можете да инсталирате тај ВПН на свој рутер.

Куповина претходно испражњеног рутера такође је одлична опција. Када купите унапред трепнути рутер, продавац ће ставити ДД-ВРТ на рутер за вас. На овај начин знате да је то успешно урађено. Такође имајте на уму да ЦПУ у вашем рутеру мора бити брз, јер ће инсталирање ВПН-а на рутер много оптерећивати. Дакле, бржи ЦПУ вашег рутера, то боље.

Други важан фактор је брзина ваше мреже. Потребно је одабрати рутер који има тачан ниво домета и брзине који је потребан за ваше потребе. Још једна ствар је осигурати да ваш усмјеривач садржи најмање двопојасни режим (2 антене).

5 најбољих ВПН рутера

Да бисте савршено искористили своју ВПН везу, требало би да користите добар ВПН рутер. Куповином доброг ВПН рутера омогућићете вам анонимно и сигурно прегледавање интернета. Ово су наших 5 најбољих ВПН рутера који ће вам олакшати повезивање на Интернет путем ВПН-а;

Линксис - ВРТ АЦ3200 Дуал-Банд ВиФи 5 Роутер - црно / плаво

То је један од најбољих ВПН рутера у целини. Има функције попут; Три-стреам, 512МБ РАМ-а, дуал-цоре 1,8ГХз и флеш меморија од 256МБ. Ово су неке од одличних функција које ВПН рутер може да садржи. То је свестран и моћан рутер. То је сјајан избор за ВПН употребу. Повезаност је 4к гигабитни етхернет, 1кУСБ 3.0, 1Кс ЕСАТА / УСБ 2.0. Долази са 4 антене и 3 опсега за велике мрежне брзине. За ВПН компатибилност можете инсталирати ДД-ВРТ фирмваре.

Рутер Асус РТ-АЦ5300

То је снажни усмјеривач. Одличан је за ВПН. Долази са бројним напредним функцијама као што су; агрегација веза, анализатор саобраћаја, подршка за МУ-МИМО, ВПС, 512 МБ РАМ-а и 8 спољних антена. Популарно је познат као хигх-енд роутер за играње. Фрустрација на мрежи и у мрежним играма чини бесплатно за вас. Одличан је и ВПН рутер. Повезаност је 4к гигабитни Етхернет, 1к ВАН, 1к УСБ 2.0, 1Кс УСБ 3.0. И овај рутер има одличан домет.

ТП-Линк Арцхер Ц7 АЦ1750 бежични дуал банд гигабитни рутер

Овај рутер је најбољи за канцеларије које захтевају брзе перформансе. Преко рутера можете лако да делите датотеке и медије са умреженим уређајима. То је лако подесити. Подржава 802.11ац стандард који је 3 пута бржи од бежичних Н брзина. Има невероватан распон. Овај напредни рутер намењен је мрежним активностима са великим прометом. Има 4 жична ЛАН прикључка. Компатибилан је и са ИПв6.

Асус РТ-АЦ86У Роутер

Такође је одличан ВПН рутер. Његове перформансе су гласне колико и дизајн. Нуди велику брзину и покривеност. То је брз извођач и има неке напредне ВПН функције. Значајке укључују; адаптивна КоС ВТФаст Гамерс Привате Нетворк, МУ-МИМО и Траффиц Анализер. Његова конекција је 5к гигабитни ЛАН, 1к УСБ 2.0, 1к УСБ 3.0. То је висококвалитетни рутер за игре. Такође је врло лако подесити. То је брз и ефикасан рутер.

Д-Линк ДИР-885Л / Р Роутер

Одличан је свестрани ВПН рутер. Има добар избор функција као што су; напредне бежичне АЦ формације снопа, МУ-МИМО и СмартЦоннецт. Његова конекција је 4к гигабитни етхернет, 1к УСБ 3.0. То је поуздан ВПН рутер средњег опсега. Такође поседује одличан Ви-Фи асортиман. Кориснички интерфејс је лепо дизајниран и такође је веома лаган за употребу. То је моћан и флексибилан ВПН рутер. Такође подржава ДД-ВРТ фирмвер отвореног кода.

3 најбоље ВПН понуде за рутере

Следеће су 3 најбоља ВПН провајдера за рутере којима можете веровати;

НордВПН

НордВПН је популаран и поуздан ВПН. Има политику без пријављивања. Има невероватне карактеристике попут; Свитцх-килл, двострука енкрипција, велика брзина, ДНС заштита од цурења, неограничена пропусност, корисничко сучеље, прилагођени ВПН протоколи за различите сврхе и ЦиберСец (користи се за блокирање огласа), тако да сте двоструко сигурнији!

Компатибилан је са иОС, Андроид, Виндовс, мацОС, Цхроме и Фирефок. Они такође прихватају плаћање путем Битцоина. Што се тиче његових цена, 11,95 УСД месечно заиста звучи скупо. Међутим, ових дана можете добити 80% попуста на трогодишњи + тромесечни план за само 3,49 УСД месечно уз гаранцију поврата новца од 30 дана, што је искрено велика ствар!

Осим тога, њихов двогодишњи план кошта 4,99 УСД месечно, што представља попуст од 58%. Једногодишњи план тренутно кошта 6,99 УСД / месец уз попуст од 41%.

ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН је такође један од најбољих лидера међу ВПН-овима. овом ВПН-у није потребна похвала да би заузео своје место у ВПН индустрији, сви су то прилично добро свесни. Има одличну брзину. Најбоље од свих карактеристика је то што је веома сигуран и сигуран. Веома је свестран и подржава све уређаје. Можете да посетите било који ограничени садржај јер Екпресс ВПН лако може заобићи гео-ограничења. Нуди невероватне функције као што су нема евиденције, неограничени прекидачи на серверу, шифрирање најбоље класе, ДНС са нултим знањем, прекидач за искључивање, подељено тунелирање и неограничена пропусност.

Такође ради и са Нетфликом. Такође пружа 24/7 корисничку услугу. Такође је врло корисник-пријазан. Осим тога, одличан је за струјање посебно због своје невероватне брзине. Такође корисницима даје 30-дневну гаранцију поврата новца.

ИПВанисх

Тренутно нуде невероватну понуду за свој једногодишњи план. Кошта 6,67 долара месечно, заједно са 3 месеца бесплатне услуге.

ИПВанисх је такође поуздан и широко познат ВПН. То је једна од првих ВПН услуга на тржишту и још увек се широко користи и у коју се верује. Омогућава високу сигурност и веома је поуздан. Имају више од 1000 сервера у преко 60 земаља.

Неке од њихових невероватних карактеристика укључују анонимне бујице, неограничен П2П саобраћај, заштиту на више платформи, без записника, неограничено пребацивање сервера и неограничену пропусност.

Увек је добро имати пристојну гаранцију поврата новца за 7 дана попут оне коју нуди ИПВанисх. Можете уживати у сигурности ОпенВПН и Л2ТП / ИПсец ВПН протокола на 5 уређаја истовремено са ИПВанисхом. Екпресс-ови ВПН-ови за једногодишњи план коштају 4,87 УСД месечно са невероватним попустом од 60%.

Погледајте ВПН рецензије

Како инсталирати ВПН на рутер

Да бисте знали како да инсталирате ВПН на рутер, морате да следите кораке дате у наставку;

Корак 1

Ових дана постоје неки ВПН рутери које други продавачи продају. Неки ВПН провајдери сами инсталирају свој ВПН клијент на фирмверу рутера. Међутим, могућност је да сте већ могли бити задовољни својим тренутним рутером и трошити нешто долара за потпуно нови рутер само да бисте добили ВПН можда вам није привлачност.

Ово ће вас оставити да тражите алтернативни фирмвер који ће подржавати или клијента вашег одабраног ВПН провајдера или ОпенВПН. Најпопуларнији је ДД-ВРТ. Дјелује на разне усмјериваче, без обзира на старе или нове. Ако вам је потребно за додатни напор, стари к86 ПЦ можете претворити у рутер додавањем додатног мрежног порта. Ово је сјајан начин да сами направите прилагођени рутер пословне класе, без плаћања додатних трошкова.

Корак 2

Сада можете почети са надоградњом рутера. Пре надоградње вашег рутера, проверите да ли је то исправни рутер. Након надоградње на 3 рутера, два рутера која су носила марке Линксис успешно су надограђена, али надоградња ЛАПАЦ1200 није успела. Није успио јер није пуноправни усмјеривач.

3. корак

Сви усмјеривачи су мало различити једни од других, али већина њих сличи сличном обрасцу када је у питању пријава и уношење промјена у конфигурацији. Прво што треба да урадите је да схватите која је ваша ИП адреса. Да бисте знали која је ваша ИП адреса (на Мицрософт Виндовс 10), кликните на „Старт мени“. Унесите "Цомманд промпт" и кликните на Ентер. Након тога откуцајте „ипцонфиг“ и поново притисните Ентер. ИП адреса рутера ће бити наведена као подразумевани пролаз.

4. корак

Затим отворите прегледач. Унесите ИП адресу рутера као УРЛ. Ово ће вас одвести до упита за пријаву. Након што добијете администраторске функције рутера, мораћете да пронађете конзолу која омогућава ажурирање фирмвера. Можете га пронаћи под „картицом Администрација“.

Корак 5

Инсталирајте ДД-ВРТ. Након што је ДД-ВРТ инсталиран, унесите задану ИП адресу новог ДД-ВРТ у веб прегледач свог рачунара као УРЛ. Тада ће се отворити екран на коме можете ресетовати задану лозинку и корисничко име. Након тога пређите на основе процеса конфигурације вашег новог рутера.

Корак 6

Након што се рутер потпуно огласи, онда размислите о инсталирању вашег ВПН клијента. Да бисте то учинили, морат ћете се помакнути до „картице ВПН-а“ под „Услуге“. Затим проверите Енабле Буббле, поред „Старт ОпенВПН Цлиент“. Након овог тренутка, нема упутстава за ово дело. Подешавања ће бити у потпуности прилагођена ВПН провајдеру. Само следите упутства за ваш ВПН бренд и бићете на правом путу.

Корак 7

У ДД-ВРТ-у постоји картица „Статус“ са ВПН секцијом. Ова картица ће вам рећи да ли сте повезани или не. Сада можете прегледавати Интернет са више анонимности на свим својим уређајима.

Кредитна слика: Пинтерест

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments