Minden VPN-szolgáltató megbízható? – Útmutató a VPN átláthatóságához és az online biztonsághoz

[ware_item id=33][/ware_item]

Az Internet nem biztonságos hely. Az online biztonságot mindig veszély fenyegeti. Éppen ezért az online adatvédelem és adatok védelme érdekében a szervezetek és a vállalatok biztonsági eszközöket használnak. És a mai piacon az egyik népszerű biztonsági eszköz a VPN.


A VPN a virtuális magánhálózat. A VPN használata egyszerű. Ha az interneten böngész, akkor a forgalmat nyilvános szerverekre irányítja. Ezek a nyilvános szerverek, mivel nyilvánosak, könnyen támadhatók és elfoghatók. A VPN szerepe az, hogy az internetes forgalmat egy titkosított alagútba tegye, hogy senki ne akadályozza meg az internetes forgalmat, és biztonságosan böngészhet az interneten anélkül, hogy félne attól, hogy az online tevékenységei és információi szipognak..

Az elmúlt években azonban a VPN-szolgáltatók a figyelem középpontjában álltak. Ahelyett, hogy biztonságot nyújtana az egyéneknek, szervezeteknek és vállalkozásoknak, néhányuk valójában ellenkezőleg jár. Annak ellenére, hogy titkosított alagutat biztosítanak az Ön webes forgalmához, így senki sem tudja elfogni vagy megfigyelni az online tevékenységeket, viszont hozzáférnek ehhez a titkosított alagúthoz, és figyelemmel kísérik minden tevékenységét..

Valójában néhány VPN-szolgáltatóval kapcsolatban merültek fel problémák az ügyfelek naplóinak és adatainak megőrzésében. Ezeket az adatokat arra használják, hogy eladják a hirdetőknek, hogy hirdetéseket tegyenek nem biztonságos oldalakon. Ezek a VPN-szolgáltatók ellophatják az Ön személyazonosságát és más fontos információkat. De a legrosszabb, amit ezek a VPN-szolgáltatók tehetnek, az, hogy ügyfeleik adatait eljuttatják a hatóságokhoz. A hatóságok felhasználhatják adataikat minden lépésük és tevékenységük figyelemmel kísérésére.

Ez történt egy olyan emberrel, akit letartóztattak, mert az FBI az ember VPN szolgáltatója által nekik nyújtott információk alapján képes volt megfigyelni a helyét. A férfit szexuális zaklatással és más büntetőjogi vádakkal vádolták. Gondolhatjuk, hogy ez rendben van, mivel egy VPN segít a hatóságoknak a rossz emberek felderítésében. De bár jó okból történt, az a tény, hogy a VPN továbbra is hozzáférhet az Ön tartózkodási helyéhez és egyéb információihoz, és átadhatja valakinek, az mégis ijesztő..

A VPN-szolgáltatóknak kellene biztosítaniuk az emberek online biztonságát és a szükséges magánéletet, amelyekre a VPN-iparban csak néhány nagy név tartozik, míg a többi csak VPN-címkéit használja ki és információt lop, különösen ingyenes VPN-ek esetén..

Egy másik árnyékos dolog, amelyet néhány ritka VPN-szolgáltató tesz, az adatvédelmi politikájuk hazudása. Azt mondják az ügyfeleknek, hogy a magánélet fontos a használati szempontból, és hogy nem vezetnek naplókat vagy adatokat, vagy bármi mást az ügyfelekkel kapcsolatban, és mégis vádolják, hogy ugyanezt tették, például: a Hola VPN botránya, amely vírusos 2015.

Sőt, ami még rosszabb, hogy ezek a VPN-k rengeteg pénzt költenek azért, hogy kifizetjék a jó áttekintéseket és jóváhagyásokat, hogy az ügyfelek szolgáltatásaikat igénybe vehessék. Tehát ha az ismert VPN nem biztosít nekünk a szükséges védelmet, akkor mit tehetnek az emberek az online adatvédelem védelme érdekében? Természetesen a VPN használata kötelező, ha online biztonságra van szüksége. Ennek érdekében vannak olyan megbízható VPN-szolgáltatók, amelyek nem enyhítik az ügyfelek bizalmát benne. Emellett minden internetes felhasználót néhány lépésről meg kell oktatni, hogy megmentsék magukat a potenciális online biztonsági fenyegetésektől.

3 Az online biztonság biztosításának módjai

Természetesen a VPN használatával az egyik legjobb dolog, amelyet megtehet az internetes forgalom elrejtése a nyilvánosság és esetleg a támadók ellen. Ez azonban nem minden, amit tehetnél vele. Van néhány más módszer is annak biztosítására, hogy mindenki biztonságban van az interneten! Természetesen az elsődleges legfontosabb dolog egy megbízható VPN használata, amely még soha nem volt egyetlen rossz könyvben sem. Ha nem ismeri a megkülönböztetés módját, van egy olyan megbízható VPN-szolgáltatónk listája, amelyek mindent megtesznek azért, hogy online biztonságban legyen. Másodszor, az alábbiakban bemutatjuk a 3 módszert, amellyel a megbízható VPN használatán kívül biztosítható a maximális online biztonság.

1. Ellenőrizze a HTTPS-t

Az egyik a HTTPS mindenhol telepítése. Tudja, hogy böngészi a biztonságos weboldalt, ha a webhely linkjének végén található a HTTPS. Ezenkívül mellette kell lennie egy lakatikonnak is, amely biztosítja, hogy biztonságos böngészést végezzen.

2. A Ad Blocker telepítése

Egy másik módszer a hirdetésgátló telepítése. A hirdetés-blokkoló jó módszer a lehetséges hirdetések és rosszindulatú programok blokkolására, amelyek az internet böngészése közben beléphetnek a számítógépére vagy az internetes forgalomra. A hirdetésgátlóval nem kell aggódnia a képernyőn hirtelen megjelenő hirdetések miatt, és nem kell aggódnia, ha véletlenül rákattint rájuk, mivel a hirdetés-blokkoló blokkolja még a bosszantó előtt is, rosszindulatú hirdetések jelennek meg a képernyőn.

3. DNS-beállítások módosítása

Az utolsó dolog az, hogy megváltoztatja a DNS-beállítást. A DNS a domain név szervert jelenti. A biztonságos kapcsolat biztosítása érdekében a DNS-t Quad9-re vagy Cloudflare 1.1.1.1-re kell változtatnia.

Ez néhány olyan módszer, amellyel megvédheti online magánéletét a megbízható VPN-szolgáltatás használatával együtt.

Óvakodj a VPN átlátszóságától

A legjobb VPN-szolgáltatókkal kapcsolatos válogatásaink, amelyek eltérnek a többi közönséges VPN-től, megpróbálják átláthatóságot teremteni a VPN-iparban. Vannak olyan elszámoltathatóságot ellenőrző cégek is, amelyek minden VPN-szolgáltatót felszólítanak átláthatóbb és elszámoltathatóbb termékekre. Az AWS CloudWatch használatával figyelik a gyanús szerver tevékenységeket. Ennek célja, hogy a felhasználók megbízhassanak a VPN-kben. Végül, ha valamelyik VPN nem megbízható, a hírek célja, hogy elkerüljék őket, akárcsak a Hola VPN esetét..

Ellenőrizzük, hogy a VPN-ek valóban megfelelnek-e adatvédelmi irányelveiknek. Felhívják a VPN-vállalatokat is, hogy jobb információkat nyújtsanak vállalkozásukról és termékeikről. Ugyanakkor a VPN-k egyre növekvő használatával a digitális biztonsági fenyegetések korszakában ugyanolyan sok VPN-szolgáltató van, mint a homokos szemcsék a tengerparton. Ezért fontos, hogy legyen óvatos és óvatos az ilyen VPN-ekkel kapcsolatban, ha alaposan megvizsgálja a vásárolni kívánt VPN-t. Ügyeljen arra, hogy ne töltsön le és ne vegyen nyilvántartást felhasználói tevékenységükről.

Záró szó

Az online biztonság és adatvédelem valóban komoly aggodalomra ad okot. És mivel sok VPN van odakint, nehéz tudni, melyik márkába vagy cégbe bízni. Ezért kell a felhasználóknak alapos kutatást végezni annak érdekében, hogy megismerjék a legjobb VPN-szolgáltatókat, amelyek megfelelnek biztonsági követelményeiknek. A megbízható VPN használata mellett a fentiekben felsorolt ​​egyéb biztonsági intézkedéseket is meg kell tenniük a biztonsági fal megduplázása és legfeljebb a lehetséges támadások elkerülése érdekében..

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments