Különbség a proxy, a VPN és a tor között: mi jobb?

[ware_item id=33][/ware_item]

Digitális korban élünk, ahol mindent az internet és az online szolgáltatások dominálnak. Az online szolgáltatások óriási jelentőséggel bírnak, és ezekkel együtt járnak, de velük együtt járnak az ezen online szolgáltatások felhasználói számára a legveszélyesebb és legfélelmetesebb kockázatok is..


Néha az online erőforrások felhasználása valamilyen feladat elvégzéséhez veszélynek bizonyul álruhában. Az internet nem olyan biztonságos, mint régen. Az utóbbi időben minden második pillanatban hallunk egy hackertámadást a felhasználó biztonsága és magánélete ellen.

Ebben a forgatókönyvben a személyes adatainak védelme a legokosabb módja online szolgáltatásokat használjon névtelenül rejtett személyazonosságával Erre a titkos célra az alapszolgáltatások az egész világon, amit az emberek használnak. Ide tartoznak a következők:

  • Tor
  • Meghatalmazott
  • VPN

Mielőtt összehasonlítanák őket, és tudatában lenne a tényekkel, hogy melyikük felettese vagy alacsonyabb a másiknál, fontos, hogy átgondoljuk, mi ezek a szolgáltatások valójában és mit kínálnak. Az alábbiakban röviden ismertetjük ezt a három szolgáltatást.

VPN TOR PROXY Az összegzés!

Tor: A Tor szó az eredeti szoftverből származik, amelyet „hagyma útválasztónak” neveznek. Alapvetően egy ingyenes szoftver, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy névtelenül maradjanak online szolgáltatások használata közben. A Tor a robusztus, extra biztonsági rétegként felhasználható az online névtelenség fenntartására, ha VPN-kiszolgálóval együtt használják.

Proxykiszolgálók: A proxykiszolgáló alapvetően a végpont-eszközön az online szolgáltatást használó személy (például egy személyi számítógép) és a kiszolgáló, amelyen keresztül a csatlakozási szolgáltatásokat kérik, köztes entitás. Ezek a szerverek elkerülik a hálózat korlátozásait, ezért lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy bármi hozzáférést elérjenek.

VPN: A VPN a virtuális magánhálózat. A VPN alapvető célja biztonságos, kódolt kapcsolat létrehozása a felhasználó számítógép és a szerver között. Ezt a linket alagútnak lehet tekinteni, amely összeköti a számítógépet a futó szerverrel a VPN szolgáltatás.

Összehasonlítás! VPN vs Proxy vs Tor

Vessünk egy pillantást e három szolgáltatás előnyeire és hátrányaira, és ellentmondjunk közöttük.

A tors volt az első szolgáltatás, amelyet anonimitás eléréséhez használtak fel online, ám manapság nem olyan sok használatban vannak. Ezeknek a szolgáltatásoknak az erős biztonság érdekében általában további VPN-kiegészítéseket igényelnek. A tornákat hackerek sokszor támadták meg. Miután az FBI támadta őket, ez megkérdőjelezi a hálózat megbízhatóságát és biztonságát.

A proxyszerverek általában ingyenesek, ha nyilvánosak. Segíthetnek a zárolt tartalom nagy részének feloldásában is. Még a felhasználó által korlátozott tartalomhoz is hozzáférhet proxy szerver segítségével. Általában elég önmagukban egy egyszerű kapcsolat böngészéséhez. Azonban a proxykiszolgálókon általában nincs titkosítás. Tehát fennáll annak a veszélye, hogy adataihoz harmadik felek férhetnek hozzá, akiktől rejtőzik. A kiszolgálót futtató emberek elolvashatják az összes információt, és ez veszélyezteti az Ön biztonságát, mivel a kiszolgálót üzemeltető személy valószínűleg hackerek lehet. Miután ez a szerver híressé vált, számos webhely is blokkolta azt, ezért néha még proxykiszolgáló használatával sem férhet hozzá a választott tartalomhoz..

Különösen ilyen okokból a VPN-k a legjobb névtelenség-szolgáltatók online. Általában nem ingyenesek, különösen, ha jók, de szolgáltatásaikkal könnyen megbízhatók. A VPN-k kivételes névtelenséget biztosítanak, és titkosítják a hálózatot. Emellett a Proxy szerverek munkáját is elvégezhetik. További információkat szerezhet a VPN-szolgáltató politikáiról. Időnként több memóriát fogyasztanak, de számos csodálatos kiegészítő funkcióval is rendelkeznek, mint például a DNS szivárgás elleni védelem, a privát DNS és a NAT tűzfalak.

Itt nézze meg néhány hihetetlen VPN-t és azok jellemzőit:

ExpressVPN

Ez a világon az egyik leggyakrabban használt VPN. Megszerezheti ezt a VPN-t egy kissé drágább címkéhez, de 100% -ban számíthat annak szolgáltatásaira és hatékonyságára. Az ExpressVPN bármilyen eszközhez elérhető, a PC-től a Mac Books-ig a mobiltelefonokig stb. Az Express VPN-t 2009-ben hozták létre, és ma az egyik titkosítás egyik legfontosabb online szolgáltatása. Az ExpressVPN alapvető funkciói között szerepel a blokkolt webhelyekhez való hozzáférés bárhol és bármikor, több mint 100 szerverhely, amely egyre több hozzáférést tesz lehetővé, kivételesen gyors sebességet és 24/7 élő támogatási rendszert csevegés formájában. Bármely eszközhöz letöltheti az Express VPN alkalmazást.

NordVPN

Ez egy újabb csodálatos online biztonsági szolgáltatás a világon. Az összes VPN-szolgáltatás közül a legkönnyebben használható. Kettős dátumú titkosítást, villámgyors sebességet, felhasználóbarát szolgáltatást, alacsony költségeket és sok más ilyen előnyt biztosít.

VyprVPN

A VyprVPN egy másik csodálatos biztonsági szolgáltató a világon. Bármilyen eszközön könnyen elérhető. A VyprVPN nagyon gyors sebességű csatlakozással rendelkezik. A VyprVPN egyéb szolgáltatásai közé tartozik a harmadik felek kockázatának hiánya, a felborulás szabályozása, a korlátlan szolgáltatás, a felhasználóbarát alkalmazások, a titkosítási eljárás több mint három rétege, a Nat tűzfal és a napi 24 órában elérhető elérhetőség, az év 365 napján..

Privát internet-hozzáférés

A privát internet-hozzáférés a mindenkori legjobb biztonsági szolgáltatásokkal rendelkezik. Ide tartoznak néhány alapvető szolgáltatás, például az egyszerű VPN-ügyfél, az egy kattintással elérhető VPN-kapcsolat és a legjobb szerver észlelése. További fejlett szolgáltatások a Port Forwarding, a DNS szivárgás elleni védelem, a leválasztás elleni védelem, az alternatív konfigurációk, a VPN biztonságos és biztonságos vásárlása. A privát internet-hozzáférésnek néhány nagyon kivételes funkciója van, mint például a biztonságos VPN-fiók, a WIFI-titkosítás, a P2P-támogatás, a PPTP, az Open VPN és az L2TP / IP Sec, blokkolja a hirdetéskövetőket, védi a rosszindulatú programokat, több VPN-átjárót és sok más kiváló összeállítást tartalmaz..

Az IP elrejtése

Ez a VPN szolgáltatás lehetővé teszi hozzáférés a blokkolt webhelyekhez, élvezze a privát szörfözés lehetőségét, anonim módon szörfözhet az interneten, és titkosítja a kapcsolatot. Az alapelv az, hogy megváltoztatja IP-címét az IP elrejtése funkcióval, és cserébe anonim hozzáférést kap mindenhez, amire szüksége van.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments