Különbség a Cloud Hosting és a VPS között – melyik a jobb?

[ware_item id=33][/ware_item]

A webtárhely egyre gyakoribb, de hiányzik a tudatosság a hozzá kapcsolódó terminológia megértésében. Az egyének többsége gyakran félreérti a különböző fogalmakat, mert azonosak a tapasztalatlan fogyasztókkal. Ez rossz döntéshozatalt eredményez, amely hosszú távon befolyásolhatja vállalata hatékonyságát és nyereségét.


A virtuális szerverek megkönnyítették a vállalkozások életét. Csatlakozik egy felhőszolgáltatóhoz, amely nagy hálózathoz kapcsolódik. A virtuális magánszerver (VPS) egy dedikált szerver, amely több szervert hoz létre egy adott operációs rendszerhez. A felhőtárhely szintén VPS-tárhely, de bizonyos szempontból pontosabb. Megkaphatja a munkához szükséges helyet anélkül, hogy közvetlenül csatlakozna egy fizikai szerverhez. Csodálatosnak hangzik, igaz? Fontos azonban, hogy elolvassa a felhő-tárhely és a VPS közötti különbségeket, hogy rájöjjön, melyik megfelel az Ön igényeinek legjobban.

Hogyan működik a Cloud Hosting & VPS különbözik?

Közelebbről megvizsgáljuk a virtuális szerverek különféle aspektusait a fogyasztó szempontjából, hogy jobban megértsük a választást, amelyet meg kell tenni..

Olvassa el még: A legjobb VPN szolgáltatás a játékping csökkentésére - A játékosok VPNS

Szerkezet

A legnagyobb különbség a felhő-tárhely és a VPS között a keretrendszer alapelve. A VPS-tárolás magában foglalja az egyik fő kiszolgáló felosztását több dedikált virtuális szerverre. A felhőtárhely nem egy nagyobb szerverről szól, hanem a felhőalapú szolgáltató bérel egy hatalmas nyilvános hálózatot. Ahogy az ügyfelek feltöltik, ezeknek a részeknek a frakcióit kapják meg.

Fizikai erőforrás

A VPS-tárhelyszolgáltató csak egyetlen fizikai szervert vezérelhet. Csak a szerver egyes részeit adhatják meg Önnek. Míg a felhőtárhely-szolgáltatók teljes hálózathoz férnek hozzá, attól függően, hogy mennyit kívánnak bérelni. Amikor az ügyfél többet kér, könnyen kibővítheti ügyfeleit.

vps vs cloudhosting

skálázható

Mint korábban említettük, a VPS tárolása egy adott kiszolgálóra korlátozódik. A szolgáltatójának nincs más dolga. Tehát semmilyen módon nem adhatnak neked többet, ha kérik. A felhőtárhely-szolgáltatók többet szerezhetnek Önnek, attól függően, mire van szüksége. Sőt, néhány percen belül kézbesítik.

Alkalmasság

Mivel a VPS-tárhely nem olyan rugalmas és testreszabható, mint a felhő-tárhely, a nagyobb vállalatoknak nem ajánlott. Ha a kereslet hatalmas, és semmilyen módon nem engedheti meg magának, hogy lelassuljon, a VPS tárhely olyan kockázatot jelenthet, amelyet nem akar vállalni. Ezenkívül a VPS tárhely nem méretezhető, tehát szükségtelenül korlátozza a fő márkákat.

Elérhetőség

Az egyetlen kiszolgálóra támaszkodva azt jelenti, hogy ragaszkodik ahhoz, még akkor is, ha technikai nehézségekkel szembesül. Csak meg kell várnia, hogy helyreálljon. A VPS tárolása ezért nehézkes. Felhő-tárhely esetén átirányítják Önt egy másik virtuális szerverre annak érdekében, hogy megbizonyosodjon arról, hogy Önnek semmilyen sebesség-ütközés nem áll szemben..

Sebesség

Mint valószínűleg kitalálta, a rendszer leállítása a fő szerver problémájának megoldásáig lelassítja a VPS tárhelyet. Ha nem engedheti meg magának, hogy késleltesse napi üzleti tevékenységeit, akkor ne jelentkezzen be a VPS tárhelyére. A felhő tárolása sokkal gyorsabb ebben a tekintetben.

Olvassa el még: A legjobb VPN kisvállalkozások és induló vállalkozások számára

Erőforrás-megosztás

A felhőtárhely szolgáltatásban pontosan azt kapja meg, amit fizet. Teljesen el van választva a többi felhasználótól, és élvezheti a saját erőforrásait. Ez nem igaz a VPS-tárhelyre, ahol természetesen ugyanazon fő szerver erőforrásait osztja meg. Ugyanazt a CPU-t és memóriát osztja meg, mint a VPS-tárhely szolgáltatójának más ügyfelei.

Biztonság

A felhő-tárhelyről ismert, hogy sokkal biztonságosabb a VPS-tárhelyhez képest. Ha a biztonság üzlet megszakítója az Ön számára, akkor biztosan tudja, hogy felhő-tárhelyet vagy VPS-et választ-e. A VPS-tárhely biztonsági kockázatának oka az, hogy a CPU azonos az összes elágazó virtuális szervernél. Ha az egyik összeáll, akkor mindegyik érintett.

Operációs rendszer

Az egyik legnagyobb különbség a felhő-tárhely és a VPS között az operációs rendszer lehetősége. A felhőtárhelynek széles választéka van a választható rendszerek közül, így Ön választhatja az operációs rendszert. Mivel a VPS tárhely sajnos nem kínál semmi ilyesmit.

Fizetés

A privát felhő drága, de a nyilvános felhő megfizethető. A VPS tárolása sokkal olcsóbb, mint a privát felhő. A fizetés elvégzése után másodpercekbe telik, hogy kapcsolódjon egy virtuális szerverhez. Megvan a saját testreszabott szelete a felhőhálózatból. Minden cent jól költi a felhő-tárhelyen, ugyanakkor ezt nem lehet mondani a VPS-tárolásnál.

Regisztrálnom kell felhő-tárhelyre vagy VPS-re? Ez egy nagyon gyakori kérdés az új felhasználók körében. A válasz az, hogy egyik sem jobb. Vannak bizonyos aspektusok, ahol az egyik jobb, mint a másik, de ez nem vonatkozik a nagy képet.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments